Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
Reménység Fesztivál Dala
  2012-05-31 22:54:47, csütörtök
 
 


A reményem Link

Mint egy koldus az úton fekve, olyan voltam nélküled.
Mint egy harcos, aki csatát vesztett, olyan voltam nélküled.

Hol lennék, ha nem szólítasz meg?

Ez a jó hír a reményem.
Ez a jó hír a menedékem.
Ez a jó hír, hogy Jézus meghalt értem,
És az Isten gyermeke lettem.
Ez a reményem.

Mint egy árva szülő nélkül, olyan voltam nélküled.
Mint egy hangszer zenész nélkül, olyan voltam nélküled.

Hol lennék, ha nem szólítasz meg?

Ez a jó hír a reményem.
Ez a jó hír a menedékem.
Ez a jó hír, hogy Jézus meghalt értem,
És az Isten gyermeke lettem.
Ez a reményem.

Mert minden bűnt magára vett,
Mikor helyettünk szenvedett.
Meghalt értünk, és életet
Szerzett nekünk, mert vére lett
A megváltásunkért az ár.
Míg sírjáról letört a zár,
Új életbe emelt át minket.

Szerző: Dobner Illés (feat. Kormos Márk)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hagyd el a kétségeidet, hogy Isten használni tudjon!
  2012-05-31 09:14:57, csütörtök
 
  "Aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember." (Jakab 1,6-7.)

Link
Brant Nyberg



Két olyan dolog van, ami önmagadban való kételkedéshez vezethet:

1. Mikor a képességeidet másokéhoz hasonlítgatod, akkor kételkedni kezdesz bennük. Ahelyett, hogy Istenre tekintenél, állandóan a körülötted élőkkel foglalkozol. Azt gondolod, nekik több tehetségük van, jobbak a képességeik, iskolázottabbak, tapasztaltabbak. Abban a pillanatban, hogy elkezded magad másokhoz hasonlítani, a szíved meg fog telni kételkedéssel.

A Biblia azt mondja, hogy butaság másokhoz mérni magunkat (2Korinthus 10,12.) Isten nem akarja, hogy bárkihez hasonlítsd magadat. Arra vágyik, hogy egyedi legyél. Azt szeretné, hogy önmagad légy.

2. A múltbeli bukásaidon való gondolkodás szintén ahhoz vezet, hogy kételkedni kezdj magadban. Amikor a régi bukásaidra emlékezel, az olyan, mintha elindítanál egy filmet az agyadban, ami kizárólag a hibáidról szól, és ezt a filmet újra meg újra lejátszanád. Halálra kínoz, és te is utálod csinálni.

Isten nem akarja, hogy a múltadra koncentrálj. Ha a múltbeli hibáid vannak a középpontban, akkor nem boldogulsz a jeleneddel, Isten pedig nem fog tudni használni a jövődben. Isten azt kéri, hogy felejtsd el a múltat.

Ne hagyd, hogy a múltad miatti kétségek vagy bűntudat visszatartson Isten szolgálatától, hiszen ő azt mondja neked: Nem érdekel a múltad. Használni akarlak!


Beszéljünk róla!


Naponta hányszor hasonlítod magad másokhoz abban, hogy mid van, mit értél vagy nem értél el, vagy hogy nézel ki?
Mire szeretnéd, ha Isten használná mindezt az elvesztegetett időt?


Daily Hope by Rick Warren, 2012. 05. 24.

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Áldást kívánva, BreakChain csapata
  2012-05-30 15:34:55, szerda
 
 


Alfa-Omega.hu * BreakChain csapata Link



Hát nem ez-é a bőjt, amit én kedvelek:

hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit, az igának köteleit megoldjad,
és szabadon bocsásd az elnyomottakat,

és hogy minden igát széttépjetek? Ézsaiás 58:6.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
Szolgáló életet élni
  2012-05-30 08:30:20, szerda
 
  "Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Ef 2:10)



Három dolog van, amit az életeddel tehetsz: elpazarolhatod, eltöltheted, vagy befektetheted. A legjobb, ha befekteted valami olyasmibe, ami megmarad.

A legrosszabb az, ha csak egyszerűen a mának és csak magadért élsz. Isten nem azért helyezett téged erre a Földre, hogy csak magadért élj. Azért alkotott, hogy olyan legyél, mint Krisztus.

A Márk 10:45 alapján tudjuk, hogy Krisztus azért jött a Földre, hogy két dolgot tegyen: "Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."

Ahogy a növekedést keressük és egyre jobban Krisztusiak leszünk, meg kell tanulnunk, hogyan éljünk szolgáló életet. Ez segíteni fog abban, hogy egy maradandó szellemi örökséget hagyjunk hátra.

Beszéljetek róla

Ma azt szeretném, ha időt töltenél a következő verseken való elmélkedéssel, melyek arról szólnak, hogy Isten szolgálatra hív el minket. Imádkozz, és kérd Istent, hogy adjon új lehetőségeket, hogy a körülötted lévők szolgálatára lehess.


"Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek." (Róm 6:13)


"Sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról." (Ap csel 20:24)


"Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt." (Mk 8:35)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az egyetlen, ami elválaszthat Istentől
  2012-05-30 08:17:26, szerda
 
  Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet
a mi Urunk Krisztus Jézusban. /Rómaiaknak írt levél 6,23/

A halál fullánkja
Link Biblia - Az érzelem bűnei

Hálátlanság (2Tim 3:2). Link


Szülőkkel szembeni tiszteletlenség, engedetlenség.
Engedelmességgel természetesen a gyermek csak addig tartozik a szüleinek,
ameddig kiskorú.

Tisztelettel és szeretettel azonban felnőttként is tartozik nekik.
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
ISTEN HÍDJA: A KERESZT-God.cross.tv
  2012-05-29 22:03:44, kedd
 
  ISTEN HÍDJA: A KERESZT* god.cross.tv Link Link



 
 
0 komment , kategória:  God.cross.tv  
Bagaméri Kaproslepény
  2012-05-29 14:54:47, kedd
 
 

Hozzávalók:
1/2 kg liszt, 3 dl langyos víz, 1 kávéskanál cukor,
2,5 dkg élesztő,2 teáskanál só, 1/2 dl olaj tetszés szerinti kapor, akár több csokor is!

A kaprot olajban megpárolom és az összedolgozott,
megkelt tésztára kenve megsütöm, tetejét sütés végefelé újra lekenem olajjal,
hogy szép ropogós ízt és színt kapjon.

Kapor Link




 
 
2 komment , kategória:   BAGAMÉR   
Kulcs az erőteljes imához
  2012-05-29 09:47:22, kedd
 
  Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük." (Máté 18:19-20)




Ha megnézed az Úr imáját, látni fogod, hogy közös imára utal: ,,Mi Atyánk ... add meg nekünk ... a mi mindennapi kenyerünket ... bocsásd meg nekünk vétkeinket ... ahogy mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek ... ne vígy minket a kísértésbe ... szabadíts meg minket...." (Máté 6:9-13)

Sok ember azért nélkülöz annyi mindent, mert csak magukban imádkoznak. Pedig mikor Jézus útmutatást ad az imához, közös imádkozásról beszél. Erő van a csoportos imában.

Ha nem imádkozol együtt más hívőkkel, nem kapod meg azt a támogatást, amire szükséged van. Nem használod ki az egyik legnagyobb előnyét annak, hogy keresztény vagy. Jézus azt mondja: ,,ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük." (Máté 18:19-20) Ez az ereje a másokkal való közös imának.

Tedd fel magadnak a kérdést: ,,Kivel imádkozom rendszeresen?" Lehet, azt válaszolod, hogy eddig még sosem imádkoztál együtt senkivel, és ez halálra rémiszt. Kezdd lassan és fokozatosan. Amikor összejöttök öten-hatan barátok, nem kell imádkoznod, ha nem akarsz, ülhetsz csendben is. Aztán, néhány hét múlva, amikor már oldottabban érzed magad, aktívabban is részt vehetsz a csoportos imában. Az életedben a stabilitás új szintjét fogod felfedezni.


Beszéljetek róla:

Ha még sosem imádkoztál együtt másokkal, kezdd azzal, hogy hangosan imádkozol, amikor egyedül vagy. Én sokszor vezetés közben imádkozom. Megyek az úton, és hangosan imádkozom: ,,Uram, szeretnék néhány dologról beszélgetni veled ma..."
Másik javaslatom, hogy imádkozz az étkezéseknél. Családunkban megfogjuk egymás kezét, és hálát adunk Istennek azért, amit értünk tett.


Daily Hope by Rick Warren - 2012. 05. 22

Napi remény
Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szent Szellem formálj át!
  2012-05-28 13:32:32, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

A Szentlélek

A Szentlélek valóságos személy, Aki az Atyától és a Fiútól származik. Azért jött, hogy az Egyházban Jézus Krisztus személyét fölmagasztalja, és minden hívőt elvezessen a Fiúval való személyes közösségre, valóságos Isten. A Szentlélek Úr és Isten. Az ellene elkövetett bűnökre nincs bűnbocsánat. Ő munkálja ki az emberekben - az Igével egységben - a megtérést, újjászületést, és teszi valóságossá a hívőkben a megváltást. Legfontosabb tevékenységei: vezet, tanít, vigasztal és bizonyságot tesz Jézus Krisztusról.




Pünkösdi élmény - Szentlélek keresztség

Az újjászületés is a Szentlélek munkájának gyümölcse, de nem azonos a Szentlélekkel való betöltekezéssel, ami a megtérés után a második megtapasztalást jelenti a hívő életében. Jézus Krisztus főpapi szolgálatának egyik legfontosabb része az Egyházban ma is az, hogy Szentlélekkel keresztel. Ezáltal a hívő Isten erejének részesévé válik, ami alkalmassá teszi őt arra, hogy eleget tegyen tanítványi kötelezettségeinek (az evangélium hirdetése, bizonyságtevés, gyógyítás, szabadítás, stb.). A Szentlélekkel való betöltekezés leggyakoribb jele a nyelveken szólás, ami természetfölötti jel: ilyenkor a Szentlélek szól a hívőn keresztül. A Szentlélek vételének feltétele a megtérés, a véglegesen odaszánt élet.




A Szentlélek ajándékai

A Szentlélek természetfölötti ajándékai három kategóriába oszthatók:

a kijelentés ajándékai, tudomány beszéde, bölcsesség beszéde, szellemek megkülönböztetése,
az erő ajándékai, hit, gyógyítás, csodatevés,
a szólás ajándékai, prófétálás, nyelvek nemei és nyelvek magyarázata.

Ezen ajándékok céljai:

Jézus Krisztus szolgálatának folytatása és kiterjesztése minden nemzetre,
Krisztus Testének felépítése és megszilárdítása,
az egyház szellemi és fizikai szükségeinek kielégítése és ellátása.

A szentírás minden keresztényt buzdít arra, hogy életükben és szolgálatukban kívánják a Szentlélek ajándékait. Mindezen ajándékok működése és megnyilvánulása kívánatos része az istentiszteletnek, azonban használatuknak jó és ékes rendben, Isten Igéjének alávetve kell történnie.

Isten és a Szentháromság
Link




 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Minden, amit nem tudsz irányítani, legyengíti az életed.
  2012-05-28 10:13:20, hétfő
 
  Ne engedd, hogy saját magad kényeztetése elgyengítse az életed!

,,Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma." (Péld 25:28)




Peter Drucker könyvében, A hatékony vezetőben azt olvashatjuk, hogy sok ember van, akinek a jelleme nagyon erős, de legalább olyan soknak a jelleme tele van gyengeségekkel. Mindannyian ismerünk hírességeket, sportolókat, még elnököket is, akiknek bár voltak óriási jellembeli erősségeik, mégis valami jellembeli gyengeség végül a bukásukhoz vezetett. Annak ellenére, hogy erősek voltak, hagyták, hogy egy gyengeség lerombolja az életüket.

Saját magad elkényeztetése vagy az önmagad felé való engedékenység, az önuralom és a szabályok nélküli élet legyengítenek téged. Ez különböző területeken jelentkezhet, például a pénzköltés, a szexualitás, az étkezés, az alkoholfogyasztás területén, vagy esetleg jelen lehet az érzelmeidben vagy az időbeosztásodban. Minden, amit nem tudsz irányítani, legyengíti az életed.

Lehet, hogy ez a gyengeség kis dolognak tűnik, de tény, hogy a kis dolgoknak óriási hatása lehet az életedre. Ha valaki odajön hozzád, és azt mondja: ,,Akarok neked adni egy 50 kilós zsák fűmagot. Csak egy baj van: néhány gaz is van közte." Azt mondanád, hogy ,,Most rögtön bevetem vele a kertemet?" Valószínűleg nem, mert tudod, hogy a gaz eluralkodna az egész gyepeden, és elfojtaná a szép füvet.

Nem lehetsz elnéző a kis gyengeségekkel szemben, és nem gondolhatod, hogy nem fognak eluralkodni és legyengíteni az egész életed. Nem számít, hogy az életed mely területén - idő, pénz, étkezés, szex, hozzáállás vagy bármely más területen - hiányzik az önuralom vagy a fegyelmezettség, csak idő kérdése, hogy mikor kezdi aláaknázni Istennel való kapcsolatodat.

"Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást."
(angolból fordítva: "Ne legyetek félrevezetve. Emlékezzetek arra, hogy Istent nem lehet semmibe venni, és megúszni ezt. Az ember mindig azt aratja, amilyen magot vetett. Ha azért vet, hogy saját vágyainak kedvezzen, akkor a gonosz magvait veti el, és biztos, hogy szellemi hanyatlást és halált fog aratni.") (Gal 6:7-8)

Hol találsz erőt, hogy újra önuralom és fegyelmezettség legyen az életedben? Add a gyengeségeid Jézusnak, és tedd meg a lépéseket, amiket mond neked. "Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében." (Ef 6:10)

Beszéljetek róla

Melyek azok a gyengeségek az életedben, ahol az önuralom hiánya mutatkozik?
Mit gondolsz, milyen lépéseket mond neked Isten, hogy tegyél meg ma azért, hogy eltávolodj gyengeségeidtől és erősebb legyél?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 05. 21.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.