Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Mindezekkel nem gondolok
  2010-06-30 14:05:53, szerda
 
  Változtasd az akadályokat lépcsőfokokká! (2)

,,De én mindezekkel nem gondolok..." (Ap. csel. 20:24) Link


Nem sokat hallunk Abraham Lincoln vereségeiről, mert a győzelmei olyan híresek.
De az élete nagy részében a túlerő ellene volt. Az édesanyja meghalt, amikor Lincoln még csak kilenc éves volt. 1832-ben elvesztette a választás Illinois Állam törvényhozó testületében. 1849-ben elutasították, és nem ő lett a General Land Office főbiztosa. Elvesztette a szenátusi választást 1855-ben és 1858-ban, és az alelnöki jelölést sem sikerült megszereznie.
De a legfájdalmasabb vesztesége fiainak halála volt, egyikük négy, másikuk tizenkét éves korában halt meg. Lincoln Kentucky távoli erdőségeiben született, és csak néhány hónapig járt iskolába, ahol könyvek híján úgy tanultak, hogy a diákok fennhangon ismételték a tanár szavait. Autodidakta módon tanult matematikát, olvasta a klasszikusokat, és példaként a Bibliát használva fejlesztette fogalmazás- és előadókészségét.

A filozófiája ez volt: ,,Tanulni és készülni fogok, és amikor eljön az idő, kész leszek."
Egy barátjának ezt mondta:
,,Tartsd észben: a saját siker iránti elszántságod sokkal fontosabb, mint bármi más".

Gettysburgi beszéde az egyik legnevezetesebb beszéd a történelemben.
A Polgárháború legsötétebb éveiben ezt mondta: ,,Megteszem a tőlem telhető legtöbbet, és tudom, hogy hogyan tegyem... és szándékomban áll mindvégig megtenni.

" Pál nem azt mondta ,,mindezek nem ártanak nekem",
azt mondta: ,,én mindezekkel nem gondolok".

Nagy különbség! Pál nem engedte, hogy az élet problémái kizökkentsék. Megértette, hogy az, ami benned történik fontosabb, mint az, ami veled történik.

Azt is megértette, hogy
ha Jézusra nézel, mint példaképedre, és belőle merítesz erőt minden nap,
Ő megadja neked mindazt, amire szükséged van ahhoz, hogy
győzedelmeskedj az életben.

Á M E N ! Jer 10,1-13,27 * Lk 3,21-37 * Zsolt 95,1-11 * Péld 14,29-33
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Változtasd az akadályokat
  2010-06-29 10:26:37, kedd
 
  Változtasd az akadályokat lépcsőfokokká! (1)

,,De mindezekkel szemben diadalmaskodunk..." (Róma 8:37)

Hogyan jellemeznél valakit, aki tízéves korára képzett zongorista volt, tizenegy éves korára kitűnő orgonaművész, tizenhárom éves korában már kiadták a műveit, és tizennégy évesen a királyi udvari zenekar tagja lett? Kiváltságos? Ezüstkanállal a szájában született? Aligha!

Ludwig van Beethoven fekete hajú, kreol bőrű, himlőhelyes arcú fiú volt, akinek el kellett viselnie, hogy gúnyneveket aggattak rá Rajna menti szülővárosában, ahol a legtöbb gyerek szőke és fehér bőrű volt. Alkoholista apja úgy döntött, hogy Ludwig fogja eltartani, ezért a billentyűk rabszolgájává tette. Visszanézve Beethoven nem tudott visszaemlékezni egyetlen boldog pillanatra sem gyermekkorából. Az élete csak munkából, könnyekből, verésekből és haragos szóáradatból állt.

Húszas éveiben újabb alattomos ellenséggel kellett szembenéznie, elvesztette a hallását. Mikor többé már nem tudott közönség előtt játszani, minden energiáját a komponálásba fektette. Süketsége éveiben volt a legtermékenyebb. Bár ebben az időben a munkái nem kaptak igazán jó fogadtatást, de sok olyan nagy zeneszerzőre volt hatással, mint Brahms, Wagner és Schubert.

Halálához közeledve és tudva, hogy a világ soha nem fogja teljesen megérteni vagy értékelni őt és zenéjét, ezt mondta mosolyogva: ,,A mennyben hallani fogok". Amikor az élet kiüt, ne maradj a padlón, üss vissza! Időnként mindenki megbotlik, vagy leverik a lábáról;

a győzteseket csak az különbözteti meg a vesztesektől, hogy ők újra meg újra felkelnek!

Erre gondolt Pál, amikor ezt mondta: ,,De mindezekkel szemben diadalmaskodunk".

Ha imádkozol, és kitartóan keresed, meg fogod találni a jó magvát minden csapásban és viszontagságban (1Mózes 50:20).
A győztesek és vesztesek közti különbség abban a képességben rejlik, hogy a botlást okozó köveket lépcsőfokokká tudják tenni.

Jer 7,1-9,25 * Lk 3,11-20 * Zsolt 64,1-11 * Péld 14,25-28 BIBLIA
Link


 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Tested Szentlélek temploma
  2010-06-28 11:58:49, hétfő
 
  Tartsd tiszteletben a templomodat! (2)

,,Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben!" (1Korinthus 6:20)

Dr. Kenneth Cooper neve a fitnesz szinonimája, de az egészség iránti elkötelezettsége túlmegy azon, hogy egyszerűen csak jól néz ki. Cooper hiszi, hogy testünk templom, és Istennek tartozunk azzal, hogy jó formában tartjuk. Most, hetvenes éveiben járva, a fizikai kondíciója olyan, mint egy 49 évesé. Hogyan lett túlsúlyos orvostanhallgatóból, aki csak gyorséttermi ételeken és koffeinen élt, szikár, sportos emberré?

Egy vízisí túrán a szíve egyszer csak elkezdett 250-et verni percenként és Cooper úgy érezte, mindjárt meghal. Ez jó ébresztő volt. Isten mondott neki valamit - és nem kellett kétszer szólnia!

Cooper kifejlesztette azt, amit mi aerobiknak nevezünk, leadott több mint 15 kilót, és lefutott egy maratont. A fitnesz a szenvedélye lett, de az előadások és utazások megvámolták lelki értelemben. Ezért úgy döntött, hogy elkezdi táplálni a belső emberét olvasással, imádkozással és azzal, hogy lelki tartalmat épít bele előadásaiba, valamint újra csatlakozik az egyházhoz.
Ennek eredményeképpen emberek ezrein segített. Azt mondja, hogy a formában maradáshoz a lelkiek adják számára a legnagyobb ösztönző erőt.

Nos, hogyan tudod ellensúlyozni az őrült életmódot és a munkahelyi stresszt?

Először is: Ismerd el, hogy ,,tested a Szentlélek temploma" (ld. 1Korinthus 6:19).
Másodszor: kapcsolódj be valamilyen sportba... étkezz megfelelően... gyakorolj önuralmat... és állítsd fontossági sorrendbe a napirendedet! Ha azt gondolod, hogy a testedről való gondoskodás nem ,,lelki" dolog, gondold át újra! Ha hagyod, hogy rossz szokások lerombolják az egészségedet, az épp olyan ártalmas, mint a drogok vagy az alkoholfogyasztás.

Ne mondogasd, hogy nincs rá időd, szakíts rá időt! Megmentheti az életedet!
Közben pedig jobban is érzed magad, és sokkal könnyebben megy az élet.

2Móz 17,1-7 *Jn 4,4-42 BIBLIÁK
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A teremtés bizonyítékai 10/1
  2010-06-27 18:41:10, vasárnap
 
  Link Az ember teremtése 6/1 Link Gyógytorna

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!


Link Koráll44 blogbarátnőm
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Tartsd tiszteletben templomod
  2010-06-27 10:01:01, vasárnap
 
  ,,Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben!" (1Korinthus 6:20)

A feltámadáskor földi testünk ,,feltámasztatik romolhatatlanságban" (1Korintjus 15:42), de addig is tisztelned kell Istent a testeddel is, szem előtt tartva egy néhány alapelvet, mint például:

1) Tornázz rendszeresen!
Mintegy a fele azoknak, akik valamilyen edzéstervbe fognak, feladja a sportot hat hónapon belül. A titok nyitja: kezdd lassan! Menj lépcsőn liftezés helyett, parkold le az autód és sétálj, labdázz a gyerekeiddel tévénézés helyett! Isten a testedet mozgásra tervezte, és nem elég az, hogy minden reggel elsétálsz az autódtól az íróasztalodig. Heti 3-4-szer harminc perces torna csökkenti a vérnyomást és a stresszt, javít a közérzeteden és a hangulatodon.

2) Táplálkozz helyesen!
Sokan közülünk nem helyes okokból esznek, mint például kimerültség, harag és alacsony önértékelés. Egyél, hogy élj, és ne azért élj, hogy egyél! Ha hiányzik az étrendedből az elegendő gyümölcs, zöldség és rost, és túl sok gyorséttermi ételt fogyasztasz, az romba döntheti az egészségedet.
Gyakorolj önuralmat!
Emlékezz: ,,Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt." (Galata 5:24) 3)
Aludj eleget! Tony Jenkins lelkész felkereste orvosát, hogy tud-e valamit tenni a felesége horkolása ellen. ,,Ez tényleg ennyire zavarja önt?" - kérdezte az orvos. ,,Nem csak engem" - felelte Jenkins - ,,az egész gyülekezetet!"
Komolyra fordítva a szót: alváshiányos társadalomban élünk, pedig legtöbbünknek 7-9 órányi alvásra van szüksége. Valószínűleg be tudnád érni kevesebbel is, de akkor éppen csak megélnél.

A zsoltáríró azt mondta: ,,Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget." (Zsoltárok 127:2)

Tehát kapcsold ki a tévét és a számítógépet, és feküdj le idejében!

BIBLIA Link
Jer 4,1-6,30 * Lk 3,1-10 * Zsolt 59,9-17 * Péld 14,23-24 Biblia.lap.hu Link

Mai Ige Link
Link A szerző: Bob Gass
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Krisztusra Várunk
  2010-06-27 09:54:02, vasárnap
 
  Nem tudjuk, mi jön: titok a holnap.
Némák a titkok. Nem válaszolnak.
Rejtő ködükbe szemünk nem láthat...
De elültetjük kis almafánkat,
Bízva, hogy kihajt, gyümölcsöt terem.
Titok a jövő. Sürget a jelen.


Nem tudjuk, mi jön: titok a holnap.
Némák a titkok. Nem válaszolnak.
De a ma int, hogy híven szolgáljunk,
Mert tudjuk, Ki jön:
Krisztusra várunk.
Ha hirtelen jön, ha észrevétlen,
Munkában leljen, ne resten, tétlen!
Testvérek terhét vállalja vállunk!
Mert tudjuk, ki jön:
Krisztusra várunk.

Túrmezei Erzsébet

VERSEK
Link Link




Link Articsóka Az olasz és francia éttermekből nem hiányozhat. A bimbók vastag sziromleveleit zöldségként fogyasztják. Ha vásárlunk, a kisebb bimbókat válasszuk! Készíthetünk belőle előételt fűszeres mártással, vagy megtölthetjük húsfélével. Markáns íze miatt nem kell fűszerezni, elég, ha citromlével locsoljuk meg.
 
 
1 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
"Krisztus mindenekfelett"
  2010-06-27 09:49:53, vasárnap
 
  SZEMÉLYES ÉLETÜNKET KÖRÜLVEVŐ ISTENI OLTALOM

"Veled vagyok én, hogy megszabadítsalak téged - mondja az Úr" (Jer 1,8).

Isten megígérte Jeremiásnak, hogy személyesen megszabadítja: "A te lelkedet (életedet) zsákmányul adom neked" (Jer 45,5). Ez minden, amit Isten az Ő gyermekeinek ígér. Bárhova küld is, megoltalmazza életünket. Személyes tulajdonunk vagy birtokunk lényegtelen, csak egész lazán fogjuk őket, mert ha nem, akkor könnyen ránk tör a félelem, a szívfájdalom és a nyomor. Ilyen szorosan körülvesz minket Isten személyes szabadítása.

A Hegyi beszéd arra mutat rá, hogy amikor Jézus Krisztus szolgálatában vagyunk, nincs időnk önmagunkért síkraszállni. Jézus valóban mondja is: "Ne törődj azzal, hogy igazságosan bánnak-e veled, vagy nem." Ha igazságot vársz a magad számára, elhajoltál a Krisztusnak átadott élettől! Ebben a világban ne keress igazságot, de te mindig légy igazságos! Ha igazunkat keressük, zúgolódni és méltatlankodni kezdünk, önsajnálkozásnak és elégedetlenségnek adunk helyet. "Miért kell velem így bánni?" - Ha Jézus Krisztusnak kiszolgáltattuk magunkat, nem kell törődnünk azzal, ami ér, akár igazságos az, akár igazságtalan. Jézus így szól: "Folytasd csak hűségesen, amivel megbíztalak, és én megőrzöm az életedet. Ha magad próbálod védeni magadat, kimozdulsz az én oltalmamból." Ebben a tekintetben még a legkegyesebb élet is istentelenné válik: nem hiszünk Istenben; józan eszünket ültetjük a trónra, Isten nevét pedig csak fölé akasztjuk. Saját értelmünkre támaszkodunk, ahelyett, hogy egész szívünkkel Istenben bíznánk.

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből
 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
A teremtő humorérzéke
  2010-06-26 22:36:26, szombat
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Egészség
  2010-06-26 16:10:44, szombat
 
 

Link Receptbarlang



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki mint vet, úgy arat
  2010-06-26 09:36:41, szombat
 
  ,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Galata 6:9)

Corrie ten Boom neve széles körben ismert a keresztények között, de kevesen hallottak unokaöccséről, Peterről, aki szintén részt vett a zsidók megmentésében a náci üldözés idején.

Amikor a holland hazafiak meghallották, hogy az SS csapatok zsidó árvákat küldenek koncentrációs táborokba, kicsempészték a gyerekeket az árvaházakból és ten Boom-ék házába vitték őket addig is, amíg örökbefogadó szülőkre nem találtak. A tizenhat éves Peter, aki elkötelezett keresztény volt, úgy dacolt a németekkel, hogy a templomi orgona összes regiszterét kihúzva, teljes hangerőn játszotta a holland nemzeti himnuszt, miközben a gyülekezet felállva énekelt. Ellenállás vádjával bebörtönözték.
A második világháború után bejárta a világot ugyanazzal az üzenettel, mint a nagynénje:

a megbocsátás az egyetlen lehetséges válasz a gyűlöletre.

Egy izraeli útján szívroham érte, és meg kellett műteni. Az operáció előtti éjszakán a kardiológus azt kérdezte tőle: ,,Véletlenül nem rokona a holland ten Boom-éknak?" Peter így felelt: ,,De igen, ők az én családom". Az orvos így folytatta: ,,Egyike vagyok azoknak a kisgyermekeknek, akiket a családja megmentett." Másnap az a férfi, akinek az életét negyven évvel korábban megmentették, visszafizette az adósságot azzal, hogy megmentette Peter ten Boom életét.

A Biblia azt mondja, hogy ha kenyeredet a víz színére veted, ,,...sok nap múlva megtalálod azt" (Prédikátor 11:1 Károli). Amit vetsz - legyen az jó vagy rossz - vissza fog térni hozzád. Ezért: ,,A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." Ne feledd, Isten senkinek sem marad adósa, és nem számít, mennyi idő múlva, de biztosan beváltja ígéretét.

Bob Gass Link
Mai Ige.hu
Jer 1,1-3,25 * Lk 2,41-52 * Zsolt 59,1-8 * Péld 14,21-22 . Biblia Link


Isten azt mondta:

,,Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem." (Ézsaiás 55:10-11)

ÁMEN !




 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 870
  • e Hónap: 6031
  • e Év: 55596
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.