Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Bluegrass koncert, Kecskemét
  2017-03-31 19:21:21, péntek
 
  A Dunaharaszti Baptista Gyülekezet Bluegrass Zenekarának koncertje hangzott el Kecskeméten, március 3-án.

A fiatalok a gyülekezeti ifjúsági kávézó megnyitásának egy éves évfordulóját ünnepelték.

A zenekar tagjai: Fekete György, Gergely Tamás, Márkus János, Surányi Gábor, Surányi István, Szántó László.

Bluegrass koncert, Kecskemét
Link



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Pál megvakult, hogy láthassa Krisztust
  2017-03-31 09:18:56, péntek
 
  ,,Elment azért Anániás, bement a házba, rátette kezét, és azt mondta: Atyámfia, Saul, az Úr küldött engem, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, ahogy jöttél, hogy újra láss, és beteljesedj Szentlélekkel." (Csel 9:17)

Annak idején Mózesnek is megtanították Egyiptom iskoláiban az erő alkalmazásának törvényét, és ez a tanítás olyan erőteljesen formálta jellemét, hogy negyven évbe telt, ... míg megtanulta a szeretet törvényével kormányozni Izraelt. Ugyanezt a leckét kellett elsajátítania Pálnak is.

A damaszkuszi kapunál látomást kapott a Megfeszítettről, és ez egész életét megváltoztatta. Az üldözőből tanítvány lett, a tanítóból tanuló. A vakságban töltött magányos napok ott Damaszkuszban éveknek tűntek élettapasztalatában. Az emlékezetében tárolt ószövetségi történetek alkották a tananyagot, és maga Krisztus tanította. Számára is a természet csendessége lett a megfelelő iskola. Az arábiai sivatagba távozott, hogy az Írásokat tanulmányozza és Istentől tanuljon. Kitörölte lelkéből az életét addig irányító előítéleteket és hagyományokat, és egyedül az igazság Forrásából merítette a továbblépéséhez szükséges utasításokat.

Életének további részét az önfeláldozás és a szeretet szolgálata jellemezte. ,,Görögöknek és barbároknak, bölcseknek és tudatlanoknak egyaránt adósa vagyok." ...

Habár kimagasló intellektuális képességekkel rendelkezett, Pál élete egy ennél is ritkább bölcsességről tett bizonyságot. Tanításaiban és életével a legmélyebb jelentőségű elveket tárta fel, olyanokat, amelyekről korának lángelméi mit sem tudtak. A legnagyobb bölcsesség volt az övé, ami éleslátást és együtt érző szívet kölcsönöz befogadójának, ami összeköti az embert felebarátjával és képessé teszi arra, hogy erősítse a másikban jobbik énjét, továbbá nemesebb életre ösztönözze. ...

,,...ha szidalommal illettetünk," mondta, ,,jót kívánunk; ha háborúságot szenvedünk, békességgel tűrjük; Ha gyaláztatunk, könyörgünk"; ,,mint bánkódók, noha mindig örvendezők; mint szegények, de sokakat gazdagítók; mint semmi nélkül valók, és mindennel bírók." (Education, 65-68.)


Napi áhítat

Isten fiai és leányai, március 31.

,,Nyugodtan élt Móáb gyermekségétől fogva, és pihent, mint seprőjén a bor. Nem öntögették edényből edénybe, és fogságba sem ment, ezért maradt meg az íze, illata sem változott meg." (Jer 48:11)
Link Link Apostolok 9

Link

 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Amazing Grace (Csodás kegyelem)
  2017-03-30 19:27:03, csütörtök
 
  Fantasztikus ima

Egy égi hang, egy áldott szó
a lelkünk járja át,
ki eltűnt, újra megkerült,
ki vak volt, újra lát.

A szívben él a félelem,
de ébred hit, s remény,
és bátorítja szívünket,
e drága égi fény.

Az Úr kegyelme elkísért
oly sok veszélyen át,
és elvisz otthonodba is,
csak hidd az Úr szavát!

Már ősidőktől éltetőnk
a Nap ragyog le ránk,
de nincs oly nap, hogy Istenünk
nevét ne áldanánk.

Egy égi hang, egy áldott szó
a lelkünk járja át,
ki eltűnt, újra megkerült,
ki vak volt, újra lát.

Keresztény Himnusz
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ásd bele magad a szövetségbe
  2017-03-30 11:36:32, csütörtök
 
  E pohár amaz új szövetség az én vérem által.- 1 Korinthus 11: 25


Új szövetség. Legtöbbünk számára ismert fogalom. De tudjuk-e, valóban mit jelent?
Ha tudnánk, mindannyian hitóriások lennénk. Ahelyett, hogy küszködnénk, és próbálnánk elhinni Isten ígéreteit, olyanok lennénk, mint Ábrahám, aki ,,erős volt a hitben... és teljesen elhitte, hogy amit Ő ígért, meg is cselekedheti". (Róma 4: 20- 1)

Ez a bizodalom töltötte el Ábrahámot, amikor Isten szövetséget kötött vele. A miénkhez képest ez rosszabb szövetség volt, olyan, amit állatok vérével kötöttek. Mégis a kétkedő Ábrahámot a hit atyjává tette. Miért? Mert megértette a szövetség jelentőségét.

Tudta, hogy ha belép a vérszövetségbe, akkor teljesen és örökre átadja magát valaki másnak. Ha ezt megteszed, többé semmi nem lesz kizárólagos birtokodban. Minden, ami voltál, amid volt, vagy amid lesz, egyenlő mértékben a szövetségesed tulajdonává is válik.

Ábrahám idejében a szövetségkötés szertartása során a felek köntöst cseréltek - ezzel mindkét fél a másiknak adta át a hatalmát. Fegyvert is cseréltek, mintha ezt mondanák: ,, A te ellenségeid most már az én ellenségeim. Úgy harcolom a te harcaidat, mint a sajátomat." Átsétáltak az áldozati állatok vérén, és kijelentették az egymás iránti, holtig tartó hűségüket.

Amikor Isten szövetséget kötött Ábrahámmal, Ábrahám tudta, hogy többé nincs helye a kétségnek. Isten bebizonyította, hogy mennyire vágyik arra, hogy az istene legyen. Mindenét neki adta, és olyan kapcsolatban kötelezte el magát Ábrahám iránt, amit nem lehetett feloldani. Ábrahám megértette a szövetség súlyát. Egyszer és mindenkorra meggyőzte őt arról, hogy Isten ígéreteiben megbízhat. A lelke horgonyává vált.

Te is olyan hitóriás akarsz lenni, mint Ábrahám? Akkor ásd bele magad az Istennel kötött szövetségedbe. Tanulmányozd azt az Igében. Hadd mutassa meg neked a Szent Szellem, mi történt valójában, amikor Jézus feláldozta magát, hogy létrehozza a szövetségedet Istennel. Hadd mutassa meg, mit jelent, hogy neked adta a nevét (János 16:23), a hatalmát (Máté 28:18-20) és a fegyverzetét (Efézus 6:10-17).

Ha egyszer megérted, mit értett Jézus azon, hogy ,,E pohár amaz új szövetség az én vérem által", az életed soha többé nem lesz ugyanaz.

Kenneth Copeland *Igei olvasmány: Zsidó 10: 1- 23
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Azért vagy életben, mert Isten szeretni akar téged
  2017-03-29 07:40:33, szerda
 
  ,,Mert őbenne választott ki bennünket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte. Szeretetből eleve arra rendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által - akarata és tetszése szerint - fogadott gyermekeivé legyünk." (Ef 1:4-5, SZIT)

Nemrég egy férfi jött be az irodámba és azt mondta; ,,Keresztény vagyok, de úgy érzem, nem jutok sehova, mintha megragadtam volna és egy helyben járnék."

Azt kérdeztem: ,,Ön szerint mi lehet a probléma?"

Ő így válaszolt: ,,Szerintem a probléma az, hogy nem szeretem Istent eléggé."

Mire én: ,,Ez nem az ön problémája. Az ön problémája nem az, hogy nem szereti eléggé Istent. Az ön problémája az, hogy nem érti meg, hogy Ő mennyire szereti önt."

A szeretet mindig a szeretetre válaszol. A Biblia szerint: ,,Azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket."(1Ján. 4:19) Amikor azt mondod: ,,Nem szeretem Istent, az azért van, mert nem érted, hogy Ő valójában mennyire szeret téged."

Hogy megértsd életed célját és hívását, Isten természetét kell megértened. Isten maga a szeretet. A szeretet az Ő természetének a lényege. Isten az egyetlen oka annak, hogy a szeretet létezik az univerzumban. A hangyák és a csigák nem tudnak szeretni, de te Isten képmására lettél teremtve, így szeretni is tudsz.

Az az oka, hogy létezel, hogy Isten szeretni akart téged. Életed elsődleges célja, hogy Isten szeressen! Igen, fontos a szolgálat, az engedelmesség és az Isten felé való bizalom, de a legfontosabb, hogy szeresd Őt.

Akkor hát még egyszer: Az elsődleges feladatod nem az, hogy tégy valamit, hanem csak annyi, hogy Isten szeressen.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mit felelsz arra az igazságra, hogy az elsődleges feladatod az, hogy élvezd a kapcsolatodat Istennel?
Gondolj jelenlegi kapcsolatodra Istennel. Több lett ez a kapcsolat szabályok és rituálék által, mint szeretet által?
Milyen hatással van az engedelmességedre és az Istennek tett szolgálatodra az, hogy megmártózol az Ő szeretetében?


Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.22.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Giethoorn _ Egy holland város, ahol nincsenek utak
  2017-03-28 21:46:19, kedd
 
  Link

"Giethoorn *
E városka arról nevezetes, hogy mintegy 2600 lakója a saját kis privát szigetén él. Ha fel akarjuk keresni bármelyik házat, az egyetlen lehetőség a 180 híd valamelyikének használata, más megközelítés csak csónakon lehetséges." Link
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Mózes túlélte, amikor látta a Láthatatlant
  2017-03-28 21:20:29, kedd
 
  ,,Hit által hagyta ott Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mintha látta volna a láthatatlant." (Zsid 11:27)

Mózes feláldozta az Egyiptomban rá váró méltóságot azért, hogy Istent tisztelhesse és megszabadíthassa elnyomásban élő népét. Ezután, bizonyos értelemben Isten vette át a képzését....

Még nem tanulta meg azt a leckét, hogy miként hagyatkozzék teljes mértékben Isten hatalmára. Félreértette Isten célját. Abban reménykedett, hogy majd katonai erővel szabadítja meg Izraelt. Ennek érdekében mindent kockára tett és belebukott. ...

Élete nagy küldetésétől látszólag örökre elszakítva kapta meg azt a fegyelmező leckét, ami még szükséges volt annak teljesítéséhez. ... Meg kellett szereznie azt a tapasztalatot, amely Izrael hűséges, hosszútűrő pásztorává teszi őt. ... A puszta zord egyszerűségében ... Mózes nyerte el azt, ami fáradságos és gondterhelt életét majdan végigkísérte: az Isten jelenlétét. ...

Amikor félreértették és hamis színben tüntették fel, amikor szemrehányásokkal illették és sértegették, amikor veszélyekkel, sőt a halállal nézett szembe, akkor is képes volt kitartani, ,,mint aki látja a láthatatlant" (Zsid 11:27). (Education, 62, 63.)

Mózes bölcsességben, becsületességben és minden kiválóságban felette állt a földi államférfiaknak. ...Nagylelkű volt, nemes szívű és kiegyensúlyozott; képességei erejük teljében voltak.
Eredményesen tudta inteni embertársait, mert élete élő szemléltetése volt annak, hogy mivé lehet az ember, és mit érhet el Isten segítségével. ...Szívből beszélt és az el is hatott a szívekig.

Nagy tudással rendelkezett, mégis gyermeki egyszerűséggel tanúsított mély együttérzést. Különleges érzékkel volt megáldva, és azonnal meg tudta ítélni a körülötte lévők szükségleteit. A szelídségérő híres emberről Krisztus azt mondta, hogy mindenki megbízhatott benne. Általa ki tudta nyilvánítani magát a világnak. Nem gabalyodott bele az önzés kusza hálójába. (The S.D.A. Bible Commentary 1:1113.)

Napi áhítat Isten fiai és leányai
Link Link Zsidókhoz 11
 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Ha Long-öböl Vietnamban
  2017-03-27 12:29:20, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Érzelmi sérülések gyógyulása
  2017-03-26 11:37:44, vasárnap
 
 
Miért kiáltozol bajodban, halálos zúzódásod miatt ? (Jeremiás 30:15)

Isten azt kérdezi népétől: Miért kiáltozol bajodban, halálos zúzódásod miatt?

Majd így válaszol: bekötözöm sebeidet, meggyógyítom zúzódásaidat (Jeremiás 30:17).

Ha van bármi alattomosabb, mint a harag, a frusztráció és más negatív dolgok, amelyek tönkreteszik kapcsolatainkat, akkor ez az a belső forrás, amelyből erednek.

A korábbi kapcsolatok elfertőződött, gennyes sebei veszélyes sérülések. Azt mondod: Ha tudnád, milyen csúnyán megbántott ez az ember!? A lényeg, hogy még most is bánt, szóval hogyan lehetne megtisztítani és meggyógyítani ezt a sebet?

Isten módszere az, ha nevén nevezzük a dolgokat! Ő nem fogja egy sebtapasszal leragasztani az elfertőződött sebet megköveteli, hogy a probléma gyökerét kezeljük.

Meg kell értenünk, hogy ő kész helyreállítani életünk megtört részeit, csak annyit kér tőlünk, hogy tárjuk fel ezeket a helyeket. Csak Jézus tud átvinni minket az idő korlátain, belépve sebzett múltunkba.

Természetesen az egyik legfontosabb lépés a gyógyuláshoz az,hogy szívből megbocsássunk ,hogy beismerjük a sérülést és a haragot, aztán elengedjük. Ezt nehéz lehet megtenni, de megbocsátás nélkül nincs sem szabadság, sem gyógyulás.

Ha nem bocsátasz meg, a keserűség felemészt belülről, és feldúlja jelenlegi kapcsolataidat. Isten megadja kegyelmét a megbocsátáshoz és elengedéshez, de neked kell úgy döntened, hogy meg akarsz tisztulni a nehezteléstől azzal, hogy megbocsátasz annak, aki bántott. Nincs más út a békességhez és szabadsághoz.

Bob Gass Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
DR. HARNOS IMRE - ZEN BU KAN KEMPO * Engedj, hogy győzhess
  2017-03-26 10:51:36, vasárnap
 
  "Engedj, hogy győzhess". Mit jelent ez?

- Nem az a fontos, hogy az ember nyerjen, hanem az, hogy, ha nyerni akar, akkor spirituálisan nyerje meg a harcot, vér nélkül. Nem az a legnagyobb győzelem, amikor száz harcból megnyersz száz harcot, hanem az, amikor csata nélkül tudsz megnyerni egy ütközetet. A harcászat ugyanis ott kezdődik, hogy verbálisan akarod megnyerni a harcot. Ha már ütni kell, akkor az nem harcművészet, hanem verekedés. Azt gondolom, hogy meg kell tudnod mindent azokról, akikkel harcolsz. Amikor azonban már tökéletesen ismered az ellenfeledet, már nem is akarod bántani. Rájöttem, hogy nekem ezt kell megtanítani mindenkinek.

Link
Link ] HANSHI DR. HARNOS IMRE - ZEN BU KAN KEMPO Link Link

Link



 
 
1 komment , kategória:  Zen bu kan kempo  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 633
  • e Hónap: 5794
  • e Év: 55359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.