Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim el nem múlnak
  2022-11-30 12:51:58, szerda
 
  Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak. (Mt. 5:18)

A tudósok nézetei, a tudomány következtetései, a többség hangja, az egyházi zsinatok hitvallásai és határozatai, külön-külön és együttvéve sem tekinthetők bizonyítéknak egy hitpont mellett, de úgyanúgy ellene sem. Mielőtt bármilyen tantételt vagy előírást elfogadnánk, kérdezzük meg, hogy mit szól az Úr, alkalmazzuk az Írás próbáját...

Az üdvösségünk forog kockán. Minden embernek személyesen kell kutatnia a Szentírást... Azért tűnik legyőzhetetlennek sokszor a kísértés, mert nem a Szentírás fegyvereivel próbálja legyőzni Sátánt. De angyalok veszik körül azokat, akik jártasak akarnak lenni Isten dolgaiban. A bajban az angyalok emlékeztetik őket az éppen akkor szükséges igazságokra...

A próba idején fog kitűnni, hogy ki tette élete szabályává Isten Igéjét. Nyáron nem ütközik ki a különbség az örökzöld és a többi fa között. De amikor eljön a tél és a fagy, akkor az örökzöld változatlanul zöld marad, a többi fa pedig lehullatja leveleit.

A kétszínű hitvallót sem lehet megkülönböztetni most az igazi kereszténytől. De küszöbön van az az idő, amikor a különbség nyilvánvaló lesz. Ha ismét feltámad az ellenségeskedés, ha újra úrrá lesz a vakbuzgóság és a vallási türelmetlenség, ha lángra lobban az üldözés, a langymelegek és a képmutatóak azonnal meginognak, és feladják a hitüket.

Az igazi keresztény azonban megáll sziklaszilárdan.
Hite még erősebb, reménysége még ragyogóbb lesz, mint amilyen a jólét napjaiban volt.

(Nagy küzdele m, A Szentírás védőbástya, c. fejezetből) BIBLIA
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Kenderpálma télálló
  2022-11-29 14:48:01, kedd
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Buzdítás Isten dicséretére
  2022-11-28 15:14:18, hétfő
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A hitet a Szentlélek ébreszti
  2022-11-27 14:52:40, vasárnap
 
  Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról, hogy vajon Istentől van-e, vagy én magamtól szólok (Jn. 7:17)

Az Istennel szembeni bizalmatlanság, ami a valóságban ellenségeskedés vele szemben, a meg nem újult szív természetes hajlama. A hitet a Szentlélek ébreszti, a hit pedig csak akkor nő, ha ápoljuk. Senki sem válhat erős hitűvé céltudatos erőfeszítések nélkül. A hitetlenség erősödik, ha tápláljuk. Ha valaki szívesebben foglalkozik kételyeivel és kifogásaival, mint azokkal a bizonyítékokkal, amelyeket Isten adott hite erősítésére, akkor azt fogja tapasztalni, hogy egyre csak erősödnek az aggályai.


Akik kétségbe vonják Isten ígéreteit, és megkérdőjelezik kegyelmének bizonyítékait, azok meggyalázzák őt. A befolyásuk ahelyett, hogy másokat is Krisztushoz vonzana, inkább eltaszítja az embereket tőle. Ezek az emberek terméketlen fák. Szétterjesztik sötét ágaikat és eltakarják a napfényt más növényektől, amelyek elhervadnak és elpusztulnak a dermesztő árnyékban. E meddő fák olyan termést hoznak, amely az idők végéig ellenük tanúskodik. A kételkedés magvait vetik el, amelyek kifogyhatatlanul teremnek.


Akik igazán meg akarnak szabadulni kételyeiktől, azok csak egy úton járhatnak. A meg nem értett dolgok megkérdőjelezése és kicsinyes kifogásolása helyett figyeljenek a már reájuk sugárzó fényre, és nagyobb világosságot fognak kapni. Teljesítsék minden felismert kötelességüket, és akkor azokat a feladatokat is meg fogják érteni és el tudják végezni, amelyeket ma még nem látnak tisztán.

(Nagy küzdelem, Sátán csapdái c. fejezetből)

BIBILA FEGYVERÜNK
Link Link Várj ember szíve készen



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Pálmák élete * Isten teremtménye
  2022-11-26 17:08:27, szombat
 
  Refrén:
Minden mi él, csak téged hirdet,
Minden dicsér, mert mind a műved,
Azzal, hogy él, ezt zengi Néked:
Dicsérlek én, dicsérlek Téged!

1. Dicsér az ég, nap, hold és csillagok
Fény és sötét, nap, éj és hajnalok.
Dicsér az ég, felhő és hóvihar,
A víz, a tűz megannyi tiszta dallal.

2. Dicsér a föld, dicséri szent neved,
Mint jó anyánk, táplál s ad eledelt,
Virág, gyümölcs, zöld fű, fa, hegyvidék
Tó és folyó, síkság és büszke bérc.

3. A nagy világ létével énekel,
Szavunkra vár, hogy hozzád megtérjen
Dicsérjük hát királyunk nagy nevét!
Zengjed velünk: Nagy Isten, áldott légy!

Minden mi él, csak téged hirdet Link


Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Egy Csoda Minden Nap
  2022-11-25 10:14:06, péntek
 
  Üdvözöllek Jolán,
Tudod-e, miért imádkozunk Jézus nevében? Miért élünk Jézus nevével, amikor imádkozunk?

Biztos ismered Jézus ezen szavait, amelyeket éppen azelőtt intézett tanítványaihoz, hogy felment a mennybe és Isten jobbjára ült...

,,Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: Az én nevemben ördögöket űznek, új nyelveken szólnak. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nekik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak." (Márk 16,17-18)

Maga Jézus biztat minket, hogy az Ő részéről kérjünk, az Ő nevében imádkozzunk. Isten azt a nevet adta ugyanis Jézusnak, amelyik minden név fölött áll. Senki másnak nem adta ezt meg, még egy angyalnak sem. A Szentírás elmondja, hogy Isten Fia mindenki másnál sokkal fontosabb, még az angyaloknál is.

Sose mondta Isten egy angyalnak: ,,A fiam vagy". Vagy: ,,Atyja leszek, ő pedig fiam lesz". Az angyalok leborulnak ugyanis Jézus előtt és imádják. Az angyalok Isten szolgái, Jézus azonban Isten. Királyi hatalma mindörökké tart. Sose mondta Isten egy angyalnak: ,,Jöjj, ülj a jobbomra!", ám Jézusnak mondta!

Így szólt Jézus tanítványaihoz: ,,Minden hatalom nekem adatott a mennyben és a földön." (Máté 28,18)

Arra biztatlak Jolán, imádkozz ma Jézus nevében, mert erő lakozik ebben a névben! Ebben a névben, amelyik minden név fölött áll!
Köszönöm, hogy vagy!

Egy Csoda Minden Nap
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A győzedelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk
  2022-11-24 07:27:28, csütörtök
 
  Hanem ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái... mint bánkódók, noha mindig örvendezők, mint szegények, de sokakat gazdagítók, mint semmi nélkül valók, de mindennel bírók.(II.Kor. 6:4, 10)

Legyen a keresztény alázatos, de ne legyen szomorú, és ne becsülje le önmagát. Mindenkinek az a kiváltsága, hogy olyan életet éljen, amelyet Isten helyeselhet és megáldhat. Nem mennyei Atyánk akarata az, hogy állandóan az elítélt ember gyászos hangulata nehezedjék ránk.

Nem a lehorgasztott fej és a túl gyakori befelé fordulás a bizonyítéka az igazi alázatosságnak. Jézus által mindannyian megtisztulhatunk. Szégyen és lelkismeretfurdalás nélkül állhatunk a törvény elé.

Nincsen immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint. (Rm. 8:1).

Jézus Krisztus által Ádám elbukott fiai ismét Isten fiaivá lehetnek. A megszentelő és a megszenteltek egytől valók mindnyájan, amely oknál fogva nem szégyelli őket atyjafiainak hívni (Zsid. 2:11).

A kereszténynek a hit, és az Istenben való öröm életét kell élnie. Mindaz, aki az Istentől született, legyőzi a világot, és az a győzedelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk (I.Jn. 5:4).

Jól mondta Nehémiás: Az Úrnak öröme a ti erősségtek. (Neh. 8:10).

Pál pedig így nyilatkozott: Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom, örüljetek! Mindenkor örüljetek. Szüntelen imádkozzatok. Mindenben hálákat adjatok, mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által tihozzátok (Fil. 4:4; I.Thessz. 5:16-18).

(Nagy küzdelem, Újkori ébredések c. fejezetből) Biblia
Link
 
 
0 komment , kategória:  KERAK  
Istennel vagyunk mi győztesek
  2022-11-23 16:55:41, szerda
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Engem Isten Lelke alkotott, a Mindenható lehelete éltet
  2022-11-22 13:06:04, kedd
 
  ,,Tiszta vagyok, vétség nélkül, ártatlan vagyok, nincs bűnöm, Isten mégis talál bennem kivetnivalót, ellenségének tekint engem, béklyót tett a lábamra, szemmel tartja minden ösvényemet."

Erre azt felelem, hogy nincsen igazad, mert nagyobb az Isten a halandó embernél.

Miért vádoltad azzal, hogy egyetlen szóra sem felel? Hiszen szól az Isten így is meg úgy is, de az emberek nem törődnek vele. Álomban, éjszakai látomásban, amikor mély álomba merül az ember, vagy a fekvőhelyén szendereg, akkor ad kijelentést az embernek, és intelmeit pecsétjével hitelesíti.

Így téríti el az embert a rossz cselekedettől, és így óvja meg őt a kevélységtől. Így akarja lelkét megóvni a sírtól, és életét, hogy ne döfje át fegyver.Így fegyelmezi betegágyán fájdalommal és csontjainak szüntelen háborgásával.

JÓB KÖNYVE 33. fejezet
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Nagy vagy te, csodákat teszel, te vagy Isten egyedül!
  2022-11-21 21:29:16, hétfő
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 419 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 870
  • e Hónap: 6031
  • e Év: 55596
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.