|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2012-05-13 20:51:42, vasárnap
|
|
|
Minden amit tudnod kell az életben, arra megtanít Noé Bárkája.
1. Ne késd le a hajót.
2. Emlékezz, mind ugyanabban a hajóban vagyunk!
3. Tervezz előre. Akkor sem esett az eső, amikor Noé megépítette a Bárkáját.
4. Tartsd jó kondiban magadat. Mikor 60 éves leszel, lehet valaki felkér egy nagy dologra.
5. Ne törődj a kritikákkal. Csak csináld meg a munkát, amit meg kell csinálni.
6. A jövődet építsd magasra.
7. A biztonságod érdekében mindig párban utazz.
8. A sebesség nem mindig számít. A csiga és a párduc is ugyanabban a hajóban van.
9. Ha stresszes vagy, lebegj kicsit.
10. Emlékezz: a Bárkát amatőrök, a Titanicot pedig profik építették.
11. Nem számít a vihar, ha Istennel vagy, a végén mindig vár a szivárvány.
|
|
|
0 komment
, kategória: idézetek |
|
|
|
|
|
2012-05-13 20:35:33, vasárnap
|
|
|
Félix Lope de Vega y Carpio (1562. november 25. - 1635. augusztus 27.) spanyol költő, a barokk dráma legjelentősebb művésze, vagy 1800 színmű és több száz kisebb drámai darab alkotója, melyek közül kb. 500 nyomtatásban is megjelent. Sokan a spanyol irodalom második legnagyobb alakjának tekintik, akit csak Miguel de Cervantes volt képes felülmúlni. Élete legalább olyan szövevényes volt, mint darabjai: önkéntesként szolgált a Legyőzhetetlen Armadában, szerelmi ügyei pedig hírhedtté tették és sokszor összetűzésbe került a hatóságokkal, végül papként fejezte be életútját.
SZÖKNI MARADNI
Szökni, maradni, maradozva menni,
s a távozóban nem övé a lélek;
édes dalát hallgatni egy szirénnek,
s az árbócfához odakötve lenni,
tornyunkat a futó homokra tenni,
elfogyni, ahogy a gyertyák elégnek,
égből hullt démon, akit hajt a végzet,
soha megbánni, soha megpihenni,
kölcsön türelmet puszta hitre kérni,
némult magányok közt beszélni bátran,
öröknek vélni, mit elfúj a holnap,
igazságok helyett gyanúkban élni:
ezt nevezik hiánynak a világban,
lélekben lángnak, életben pokolnak.
Vas István fordítása
|
|
|
0 komment
, kategória: versek |
|
|
|
|
|
2012-05-13 07:25:14, vasárnap
|
|
|
2 nagyobb csirkemell-filé
1 cs szeletelt bacon
4 dl natúr joghurt
4-5 gerezd fokhagyma
20 dkg csiperkegomba
3 dkg szárított trombita gomba
2 kisebb cukkini
1 cs újhagyma
2 dl főzőtejszín
1 tojás
3 dkg vaj
pici olívaolaj
elkészítés
Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hús szeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
A cukkínit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, gombát és a cukkínit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
Mikor kész és egy kissé meghűlt, hozzákeverünk egy felvert tojást.
Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.
A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, megsózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni.
A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel.
Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extraszűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-05-13 00:45:20, vasárnap
|
|
|
2 vékony sertéshússzelet (szeletenként 150 g)
só
bors
édesnemes paprika
1 tk curry por
3 tk vaj
2 vöröshagyma, karikákra vágva
1-2 ek sűrített paradicsom
125 g gomba, szeletekre vágva
1 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
10 g liszt
75 g tejszín
Azonkívül:
vaj a forma kikenéséhez
elkészítés
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, a hagymakarikákat kb. 5 percig dinszteljük, sóval, borssal ízesítjük.
A hússzeleteket sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük. Megszórjuk ½ tk curry porral.
Egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk az egyik hússzeletet, elosszuk rá a hagymát, majd befedjük a másik hússzelettel.
A pecsenyezsírt felforrósítjuk, felöntjük 60 ml vízzel. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A maradék vajban a gombaszeleteket kb. 5 percig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és a maradek curry porral ízesítjük. Elosszuk a húsra.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
2012-05-13 00:41:53, vasárnap
|
|
|
hozzávalók 2 főre
2 tojás
5 dkg trappista sajt
2 dkg füstölt sajt
4 szelet füstölt szalonna
1 ek liszt
4 ek tejföl
só
bors
petrezselyem
elkészítés
Egy tálban a tojásokkal összekeverjük a reszelt sajtokat, a kockázott szalonnát, a tejfölt és a lisztet. Megszórjuk sóval, borssal, petrezselyemmel. Variálhatjuk még más fűszerrel, hagymával.
Muffinformát kivajazzuk, beleöntjük a masszát (3/4-ig), és előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha már nem folyik a belsejében a tojás. |
|
|
0 komment
, kategória: fehérje napra |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2012. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
39 db bejegyzés |
e év: |
488 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 485
- e Hét: 7263
- e Hónap: 11667
- e Év: 43396
|
|
|