Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Nem az a fontos
  2012-10-01 08:23:54, hétfő
 
 


Nem az a fontos mit mondunk , az öregek, hanem, hogy legyen ki meghallgassa mindazt amit mondunk. Minden hibánkat vagy tévedésünket meg tudunk aprólékosan magyarázni, csak valakinek el is kell hinni ezeket.
Nem az a fontos milyen nagy közlekedési szaki vagy, amikor felvesz valaki a gépkocsiba, hanem hogy valaki vállalván természetünket, felvesz gépkocsijába és elvisz. Hálánkból nem fog unatkozni az úton, arról biztosítjuk.
Nem az a fontos milyen váratlan eseményben van részünk, hanem milyen szépen át tudjuk mi ezeket ruházni az égiekre és a sugallatok hatására. Nem olyan fontos nekünk, mind a fiataloknak, az alkalmazkodás a modern világ előírásaihoz, vagy technika vívmányaihoz, el vagyunk mi a magunk kicsi körében. Mi tudjuk mit és miért teszünk, mindjárt ha a mai fiatalok nem is értenek mindig egyet tettünkkel.
Nem az a fontos milyen kopasz a fej vagy hosszú a haj, hanem mit tartalmaz az a koponya, ott belül, és milyen érett a tartalma, ami irányit minket.
Nem az a fontos nálunk, hányadik párunk van már az életünkben,( mind a fiataloknál), hanem hány éve élünk, szeretjük, becsüljük, tiszteljük, és tűrünk egymásnak.
Nem az a fontos milyen kitalált rövidítésekkel, vagy trágárul beszélünk egymás közt, vagy a családunkban, hanem milyen kulturáltan és tisztelet adóan viselkedünk a körülöttünk levőkkel.
Nem az a fontos okoskodásoddal miként magyarázod ki a vallási rendszert vagy elveket, hanem e események vagy ünnepek megértésében milyen mélyre tudsz hatolni a gyökerei felé. Milyen áhítattal fogadod el ezeket, és olvasol utána az írásokban megértésük céljából, ez a te hivatásod, másra úgy sem vagy felkészülve, csak azt te úgy gondolod és tévedsz e állásfoglalásodban.
Nem az a fontos milyen hangosan szól a zene, hanem milyen az a zene !!, kiket zavarunk mi evvel, akarnak netán mások pihenni a környezetünkből, és nem a mi bömbölő zenénket hallgatni. Miért nem engedjük, hogy saját maguk válogassák ki a hangulatukhoz a zenét és a hang erejét.
Nem az a fontos a tömeg közlekedési eszközökön nincs hova leüljünk, hanem, hogy milyen környezetben és milyen kulturáltan közlekedünk, és fogadjuk el a mások jelenlétét e közlekedési eszközökön.
Nem az a fontos, hogy elfelejtünk néha dolgokat elvégezni meghatározott időkben, hanem az maga, hogy mindennap felébredünk, ellátjuk magunkat a lehetőségünk és erőnk engedelemével, és nem vagyunk másokra utalva e téren. Mindent (majdnem!), ha később is, de elvégezzünk amint rájöttünk mulasztásainkra.
Nem az a fontos hány fajta és milyen orvosságokat irt elő nekünk az orvos, hanem nagyon fontos milyen gyógyító hatással vannak ezek ránk, mennyire és milyen mértékben állítanak talpra minket.
Nem az a fontos hány éves vagy, hanem milyen egészséges vagy, mennyire tudsz ügyelni erre, és ez nincs korhatárhoz kötve. Sajna a fiatalok túllépnek ezen, nem adnak elég fontosságot ennek, amit majd később fognak megbánni.
Végezetül, de nem utolsó sorban, nem az a fontos mit teszel nap mind nap, hanem milyen eredménye van munkádnak, milyen lelkiismeretesen végzed azt, milyen szándék vezet téged, és hány embernek szereztél boldogságot a nap folyamán.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 959
  • e Hónap: 1873
  • e Év: 12632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.