2013-11-21 21:18:11, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 12 db-hoz:
40 dkg darált mák
3 evőkanál nyírfacukor (cukorbetegeknek, rákosoknak) vagy kókuszvirág cukor (én az utóbbival szeretem, mert karamellás az ízhatása)
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
4 tojás
15 dkg sütőtök kislyukú reszelőn lereszelve
8 dkg apró szemű mazsola
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt kardamom
fél teáskanál gyömbérpor
10 csepp citrom illólaj, vagy 1 biocitrom reszelt héja
kókuszvaj a muffinformák kikenéséhez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180 °C-ra (légkeverésesen), vagy 200 °C-ra sima sütőben.
Előveszek két tálat. Az egyikben összekeverem a mákot a cukorral, a fűszerekkel és a szódabikarbónával, a másikban pedig felverem a tojásokat jó habosra, mint ahogy az omletthez szokás (turmixban vagy sékerben is lehet!). Ha már jó habos a tojás, akkor hozzákeverem a másik tál tartalmát, belecsepegtetem az citromolajat, majd beleforgatom a sütőtököt és a mazsolát. A muffinformákat kikenem kókuszvajjal, és egy kanál segítségével beleadagoljuk a tésztát. Kb. 30 perc alatt sül meg. |
|
|
0 komment
, kategória: gluténmentes ételreceptek |
|
|
|