Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sült karfiol pirított mandulával
  2016-01-29 23:00:52, péntek
 
  Sült karfiol pirított mandulával

Hozzávalók

1 nagyobb karfiol
4 gerezd fokhagyma
1 tk füstös paprika
1 tk kakukkfű
2 ek olívaolaj
só, bors
1/2 citrom leve
3 ek száraz sherry (elhagyható)
10-15 szem koktélparadicsom
1/2 csokor petrezselyem
40g mandula (hántolt)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk a füstös paprikát, a kakukkfű felét, valamint 2 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük.
A karfiolt megtisztítjuk, leveleit levágjuk, majd a tetejét kereszt alakban késsel bemetsszük. Bedörzsöljük a füstös paprikás eleggyel, egy tepsibe helyezzük, majd ráfolyatjuk a sherryt és a citromlevet.
1 óra 10 percre sütőbe tesszük. Ha letelt, kivesszük, a felvágott koktélparadicsomot a tepsibe szórjuk, meghintjük a maradék 1/2 teáskanál kakukkfűvel, megsózzuk, borsozzuk, majd tíz percre visszatesszük a karfiollal együtt.
Közben a mandulát egy serpenyőben lepirítjuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzáadjuk a petrezselymet és az olívaolajat. Ezzel tálaljuk a kész karfiolt és paradicsomot.





Kirsch András

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Házi tejes kifli
  2016-01-29 22:58:30, péntek
 
  Házi tejes kifli kelesztés nélkül

Hozzávalók

35 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg puha vaj
1 tk só
1 kk cukor
Tetejére:
1-2 ek langyos tej

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a puha vajat és a maradék tejet (a tejet lassan adagoljuk aszerint, amennyit a tészta felvesz). Jól összedolgozzuk, kidagasztjuk.
A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen (lapostányérnyi) kör alakúra nyújtjuk mindkettőt.
A köröket 4-4 cikkre vágjuk, majd vékonyabbra nyújtjuk, a cikkeket, (maradjon meg a háromszög alakja)utána szélesebb felétől kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kifliket. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk, és készre sütjük.





Megjegyzés

Ez a kifli egyszerű, hamar elkészül. Frissen és langyosan a legfinomabb, kívül ropogós, a belseje puha és nagyon eteti magát!
Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás rétes mazsolával, fahéjasan
  2016-01-29 22:55:43, péntek
 
  Almás rétes mazsolával, fahéjasan


Hozzávalók

2 rúdhoz:
1 cs réteslap (8 lap)
80 dkg alma
10 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
fahéj

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, és addig érni hagyjuk, míg előkészítjük a réteslapokat.
Nedves konyharuhára teszünk egy réteslapot, majd megkenjük olvasztott vajjal, jöhet a következő lap, összesen. Ezt megszórjuk zsemlemorzsával.
Az almás tölteléket jól kinyomkodjuk, és megtöltjük a lapot. A tölteléket a szélétől és az oldalától is kicsit beljebb rakjuk, majd az oldalát behajtjuk.
Egy konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét olvasztott vajjal vagy tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha megsült, porcukorral megszórjuk a tetejét.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Paradicsomos-sertéshúsos rakottas
  2016-01-29 22:53:12, péntek
 
  Paradicsomos-sertéshúsos rakottas

Hozzávalók

1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ág majoránna levelei
2-3 ek olívaolaj
1 doboz konzerv paradicsom
1,5 dl tejszín

frissen őrölt bors
1 csipet őrölt csilipaprika
20 dkg sertéscomb
20 dkg kagylótészta
10 dkg reszelt sajt
vaj a formához

Elkészítés

A húst vágjuk falatnyi darabokra. Aprítsuk fel a hagymát, zúzzuk össze a fokhagymát, és süssük őket üvegesre az olajon. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk aranybarnára.
Keverjük bele a paradicsomot, a csilit, és sózzuk, borsozzuk meg. Gazdagítsuk a tejszínnel, és főzzük a húst félpuhára.
Forgassuk bele a tésztát, fűszerezzük a majoránnával, és sózzuk meg kissé. Öntsük kivajazott tűzálló tálba, fedjük le alufóliával, és toljuk 180 fokos sütőbe 40 percre. Szórjuk meg a sajttal, és fedő nélkül süssük további 30 percig. Forrón tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Magyaros burgonyaleves
  2016-01-29 22:51:02, péntek
 
  Magyaros burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 piros húsú paprika
15 dkg paraszt kolbász
1 evőkanál margarin
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.

Elkészítés: A margarint lábasban felhevítjük, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.





Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 230 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Krémsajtos tojáskrém
  2016-01-29 22:49:02, péntek
 
  Krémsajtos tojáskrém

Hozzávalók:
30 dkg krémsajt (3 db tömlős, a legjobb a füstölt, de a tejszínes vagy a sonkás is jó)
9 db tojás
1 evőkanál mustár
piros arany (csemege)
csipetnyi morzsolt oregano

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd tojásszeletelőn két irányból felvágva felkockázzuk, üvegtálba tesszük. Rányomjuk a tömlős sajtokat, hozzáadjuk a mustárt, a piros aranyat és a csipetnyi oreganót.
Összekeverjük, és már fogyasztható is.





Megjegyzés

A tömlős sajt nem mindig egyforma állagú, ha túl híg, a krém folyni fog, ekkor sajtot reszelhetünk bele, ha meg túl sűrű, nem lehet összekeverni, ezen 1 evőkanál tejföl hozzáadása segít.
Tóth Tamás

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Tavasz a Mecsekben
  2016-01-29 21:41:36, péntek
 
  Tavasz a Mecsekben

Előbújtak a kora tavaszi virágok a Mecsekben az enyhe időnek köszönhetően.

Az elmúlt napok kora tavaszias időt hoztak a Dunántúl nagy részére és a déli tájakra is, ennek meg is lett az eredménye. Kiefer Béla le is fotózott pár szép kora tavaszi virágot, melyek már most, január végén megjelentek a Mecsekben. Köszönjük a fotókat!




Kivirágzott a hóvirág




Illatos hunyor

Írta: Berceli Balázs

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 456
  • e Hét: 858
  • e Hónap: 6440
  • e Év: 123093
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.