Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Cukkinipuffancs avokádós salátával
  2016-01-30 22:55:37, szombat
 
  Cukkinipuffancs avokádós salátával

Hozzávalók:
50 dkg cukkini
1 fej hagyma
1/4 chili
5 evőkanál liszt
2 tojás

bors
olaj
1/2 csokor menta
1 mokkáskanál római kömény
1/2 fej római saláta
2 avokádó
1 adag citromos majonéz
2 evőkanál natúr joghurt

Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát, 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, langyosra hűtjük.

A cukkinit durvára reszeljük. Kiterítünk egy konyharuhát, rászórjuk a cukkinit, beterítjük még egy konyharuhával. Megnyomkodjuk, 10 percig állni hagyjuk, addig felszívja a konyharuha a víz nagy részét.

Egy tálba ütjük a tojásokat, felverjük. Megsózzuk, borsozzuk, felaprítjuk a mentát, azt is beletesszük. Egy mozsárban megőröljük a római köményt, ezt is hozzáadjuk. A cukkinit és a lisztet is hozzáadjuk, jól összekeverjük. A chilit apróra vágjuk, a hagymával együtt a masszához adjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi adagot az olajba teszünk, ellapogatjuk, mindkét oldalát barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, melegen tartjuk.

A salátát apróra tépkedjük, az avokádót 3 centis kockákra vágjuk, összekeverjük. A citromos majonézt 2 evőkanál joghurttal összekeverjük, sózzuk, megborsozzuk. Ezzel összeforgatjuk a salátát, fél órát hagyjuk összeérni.

A salátát tálra tesszük, a tetejére fektetjük a puffancsokat.





Hajós Ágnes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csirkés szendvics
  2016-01-30 22:52:44, szombat
 
  Csirkés szendvics

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
30 dkg főtt, füstölt tarja
fejes saláta
4 nagyobb csiperke
paradicsom
kenyér
majonéz
mustár
vaj
snidling
fehér bors


Elkészítés: 1. A tarjaszeleteket a gombával serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük, melegen tartjuk.

2. A visszamaradt zsiradékban a sózott, borsozott, pici mustárral megkent, 4 részre vágott csirkemellfilét megsütjük.

3. 1 evőkanál langyos vajat elkeverünk 2-3 kanál majonézzel, ízesítjük egy pici mustárral, fehér borssal, apróra vágott snidlinggel.

4. Összeállítjuk a szendvicset: pirított, magvas barna kenyeret megkenünk a majonézes krémmel, rátesszük a megmosott salátalevelet, erre 2 karika paradicsomot, a gombát, ráteszünk 2-3 szelet tarját és 1 sült húst.

5. A tetejére kerülő kenyérszeletet megtunkoljuk a sült zsiradékkal és beborítjuk vele a szendvicset.





Megjegyzés

A receptet és a fotót P.
amelie poulan

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Krémes sajttorta
  2016-01-30 22:50:06, szombat
 
  Krémes sajttorta

Hozzávalók

20 szelethez:
A sajtos tortaalaphoz:
45 dkg krémsajt
15 dkg cukor

2 db tojás
1/2 tk vaníliaaroma
8 dkg tejföl
A piskótához:
22 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/4 tk só
4 db tojás
22,5 dkg cukor
1,2 dl tej
0,8 dl olaj
1,5 tk vaníliaaroma
A pudingkrémhez:
3,5 dl tej
2 tk vaníliaaroma
11 dkg cukor
6 db tojás
3 dkg vaníliás pudingpor

A csokoládémázhoz:
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 tk vaj

Elkészítés

1. A sajtos tortaalaphoz dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent a tésztát további 45 percig. Vegyük ki a tortaalapot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.

2. A piskótához forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral. Keverjük simára a tejet az olajjal és a vaníliával, majd a lisztes keverékkel felváltva adjuk a tojásos keverékhez. Öntsük 22 cm átmérőjű tortaformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig.

3. A pudingkrémhez melegítsük meg a tejet a vaníliával. Keverjük össze a cukrot 2 db egész tojással és 4 db tojássárgájával, a pudingporral és 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyi tejet. Közepes lángon sűrítsük be a keveréket, majd szitán szűrjük át, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A piskótát keresztben vágjuk félbe, az alsó lapra illesszük rá a vaníliás-sajtos alapot. Vonjuk be a pudingkrémmel, fedjük le a másik piskótalappal, majd tegyük a tortát néhány órára a hűtőbe.

5. A mázhoz forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük a felaprított csokoládéra. Hagyjuk állni 1 percig, majd keverjük simára. Forgassuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és keverjük simára.

6. Tegyük a tortát rácsra, majd vonjuk be a csokoládémázzal.





DUSHA CSENGE
Cukrász- és gasztroblogger

A torta tölteléke nem túl sűrű pudingkrém, ezért szeletelés előtt érdemes pihentetni egy éjszakát, majd forralt vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeletelni

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hagymás rostélyos
  2016-01-30 22:46:57, szombat
 
  Hagymás rostélyos

Hozzávalók:
80 dkg marharostélyos
olaj
liszt
fokhagyma

őröltk kömény
majoránna
mustár
3 nagy fej hagyma

Elkészítés: A marhahússzeleteket előző nap zúzott fokhagymával, mustárral és étolajjal bepácoljuk.

A hússzeleteket sok durvára vágott hagymán őrölt kömény és majoránna hozzáadásával puhára pároljuk, illetve szép pirosra sütjük.

A hagymát vékony karikára vágjuk, meghintjük liszttel, összeforgatjuk, majd forró olajban nagy lángon világosbarnára pirítjuk. A hagymát leszűrjük és melegen tartjuk.

A húst tálra tesszük, rászórjuk a pirított hagymát, és sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Feketeretek-krémleves
  2016-01-30 22:44:46, szombat
 
  Feketeretek-krémleves

Hozzávalók

60 dkg fekete retek
1/2 fej hagyma
2 dkg vaj
2 ek olaj
8 dl tej
1 ág rozmaring
2 ek liszt

frissen őrölt bors

Elkészítés

1. A hámozott retket vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk meg és pihentessük 30 percig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet.

2. Forrósítsuk meg a vajat és az olajat, majd pirítsuk meg rajta a vékonyra szeletelt hagymát. Tegyük rá a retket, sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az egész rozmaringágat.

3. Pároljuk puhára, állítsuk nagyra a lángot, és folyamatos kevergetés mellett párologtassuk el a felesleges folyadékot. Hintsük meg a hagymás retket a liszttel, és pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön forraljuk 5 percig. Távolítsuk el a rozmaringot, majd pürésítsük a levest botmixerrel.

4. Forrón tálaljuk. Pirított zsemle- vagy kiflikocka illik hozzá.





Cseh János
séf

Csak friss zöldségből készítsük a levest! Az öreg, fás retektől keserű, rosszízű lesz az étel.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Gombás omlett házi kenyérrel
  2016-01-30 22:41:57, szombat
 
  Gombás omlett házi kenyérrel

Hozzávalók

Elkészítési idő: kb. 35 perc
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
2+2 evőkanál olaj
5 dkg bacon
4 tojás
kevés tej
20 dkg gomba
1 tasak KNORR Serpenyős gombás csirke Rafinéria
reszelt sajt
snidling


Elkészítés

Elkészítés: Az apró kockára vágott bacont az olajon serpenyőben megpirítjuk és félretesszük. A tejjel lazán elkevert tojásokból a visszamaradt zsiradékon 2 omlettet sütünk úgy, hogy a második omlett alá rakunk 1 evőkanál olajat, és mind a kettőbe teszünk a baconből, majd enyhén sózzuk. Félretesszük és melegen tartjuk őket. A többi olajon megpirítjuk a vékonyra szelt gombát, és az apróra vágott snidlinggel megszórjuk. Amikor a levét elforrta, felöntjük 3,5 dl vízzel, és elkeverjük a KNORR Serpenyős gombás csirke Rafinériával. Felforraljuk, és kevergetve besűrítjük. A kész omlettekbe töltjük, reszelt sajttal megszórva, félbehajtva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Csodálatosan szép hétvégét!
  2016-01-30 13:52:55, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 513
  • e Hónap: 6095
  • e Év: 122748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.