|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-01-03 22:30:03, vasárnap
|
|
|
Sütőtökös-gombás rizottó
Hozzávalók:
1 bögre rizs
40 dkg sütőtök
4 nagy fej gomba
3 gerezd fokhagyma
mogyoróolaj
só
bors
húsleves
Elkészítés: Előkészítem a gombát és a tököt. A gombát megmosom
és laskára vágom, a tököt meghámozom és gyufaszálra
aprítom. A rizst jó alaposan megmosom és félreteszem
lecsöpögni.
Kevés mogyoróolajon szép barnára pirítom a gombát, majd
összeforgatom a felaprított tökkel, és együtt pirítom őket
tovább. Megszórom borssal, ami kimondottan jól harmónizál
a gombával, és belevagdosom a fokhagymát. Rázúdítom a rizst is, és az egészet lepirítom, majd megszórom sóval.
Innentől kezdve picit csalok, mert felöntöm a triumvirátust
2,5 bögrényi húslevessel, és készre párolom őket. Tehát ez a rizottó hamis rizottó, de a végeredmény hasonlóképpen szuttyogós lesz.
Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként natúr sertésszelet
vagy rántott csirkemellfilé mellé.
Megjegyzés
A gombát úgy készítem elő, hogy már előző nap megmosom és hagyom megszáradni, sőt picit ki is szárítom. Így sokkal könnyebb dolgozni vele, és sokkal koncentráltabb az íze.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-01-03 22:27:12, vasárnap
|
|
|
Almás pite
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg hideg zsír
kb. 70 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás
1 tojás fehérje
1 csomag sütőpor
2,5 dl tejföl
só
A töltelékhez:
2,3 kg alma
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál cukor
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére:
1 tojás sárgája
Elkészítés: Egy nagy tálba beleteszek egy nagy szűrőt, és ebbe reszelem a megpucolt almákat. Így ami levet ereszt, nem kell nyomorgatni, hanem kifolyik alul, és akár megiható.
Ezután az almát kevés cukorral és fahéjjal meghintem, és állni hagyom addig, amíg a tésztát elkészítem.
A tésztához a hideg zsírt a liszttel és a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom, elfelezem, és az egyik felét belenyomkodom egy tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben elősütöm kb. 15 perc alatt.
Ezután meghintem kevés zsemlemorzsával, a reszelt alma felét szépen ráhalmozom a tésztára, meghintem vaníliás cukorral, jó sok őrölt fahéjjal (mert szeretem) és egy kevés cukorral is. Ezután a maradék almát is ráhalmozom, lenyomkodom, meghintem ezt is cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával.
A maradék tésztát kinyújtom a tepsi méretére, és rágörgetem a nyújtófa segítségével az alma tetejére. A tojás sárgáját nedves kézzel (így egyszerűbb) elsimítom a tészta tetején, berácsozom,
majd visszatolom a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Hagyom kihűlni, és utána szeletem. Porcukorral nem szoktam megszórni, mert nem fedem el a szép fényes tésztát.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-01-03 22:19:55, vasárnap
|
|
|
Csülkös-babos egytálétel
Hozzávalók
1 kg tarkabab (száraz)
60 dkg sertéscsülök
3 fej hagyma
3 db lecsópaprika
40 dkg konzervparadicsom (hámozott)
40 dkg tarhonya
1 evőkanál ecet
1 evőkanál zsír (vagy étolaj)
só
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1-2 db csilipaprika
Elkészítés
A babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni. Újabb edényben, esetleg bográcsban, közben megcsinálom a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom kevés zsíron, majd fehéredésig megpirítom benne a felkockázott bőrös csülköt.
A paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a csilit is hozzáteszem, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Megsózom, és a hús puhulásáig főzöm. Elkeverem benne az őrölt paprikát is. Közben a bab is megpuhult, így azt leszűröm, és összeforgatom az elkészült pörkölttel. Az előzőleg kicsit megpirított tarhonyát is hozzáöntöm, amivel addig főzöm, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, ezzel szintén megpuhul.
Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltök hozzá, hogy ne maradjon túl száraz az étel.
Megjegyzés
Egyféle étellel is jól lehet lakni! Ez az étel is bizonyítja ezt! Tökéletes ebéd akár a hétköznapokra is.
Hajdu István László
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-01-03 22:17:16, vasárnap
|
|
|
Francia barna sörös hagymaleves
Hozzávalók
3-4 db vöröshagyma (nagy)
10 dkg ementáli sajt
2 db kifli
5 dkg vaj
2 dl barna sör
5 dl víz
2 db szárnyas leveskocka
só
őrölt bors
1 tk friss kakukkfű
Elkészítés
A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és néha megkeverve pirítsuk aranybarnára.
Ezután adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen.
Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt süssük szép világos színűre.
Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát és úgy kínáljuk.
Kard Sándorné
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2016-01-03 22:05:46, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2016. január 4 - 10.
Hétfő:
Előétel: Francia barna sörös hagymaleves
Főétel: Csülkös-babos egytálétel
Desszert: Almás pite
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös-gombás rizottó
Kedd:
Előétel: Szilvás savanyúkáposzta-leves
Főétel: Fűszeres tarja savanyú káposztával
Desszert: Mirinda kocka
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos sült makaróni
Szerda:
Előétel: Burgonyás pasztinákleves
Főétel: Gombás-szalonnás rakott csirkemell
Desszert: Narancsfelfújt
Vegetáriánus ajánlat: Négysajtos-hagymás pite
Csütörtök:
Előétel: Karfiolleves sajttal
Főétel: Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban
Desszert: Egyszerű tejberizs
Vegetáriánus ajánlat: Zöldbabfőzelék egyszerűen tükörtojással
Péntek:
Előétel: Gombaleves vajgaluskával
Főétel: Bolognai spagetti
Desszert: Meggyes-pudingos kocka
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű gombás fasírt
Szombat:
Reggeli: Édesköményes-paprikás minicroissant
Előétel: Brokkolikrémleves sajtos pirítóssal
Főétel: Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával
Desszert: Diós-meggyes rétes
Vacsora: Csirkemelles tésztasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt tartárral és vadrizzsel
Vasárnap:
Reggeli: Velős rántotta teával, ropogós friss kenyérrel
Előétel: Tyúkhúsleves
Főétel: Rántott csirke hasábburgonyával és csemegeuborkával
Desszert: Bounty-brownie torta
Vacsora: Tésztával tekert virsli
Vegetáriánus ajánlat: Laktató gombapörkölt galuskával
Forrás: Mindmegette.hu -- Pasik a konyhában blog |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
284 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 163
- e Hét: 565
- e Hónap: 6147
- e Év: 122800
|
|
|