Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Sütőtökös-gombás rizottó
  2016-01-03 22:30:03, vasárnap
 
  Sütőtökös-gombás rizottó

Hozzávalók:
1 bögre rizs
40 dkg sütőtök
4 nagy fej gomba
3 gerezd fokhagyma
mogyoróolaj

bors
húsleves

Elkészítés: Előkészítem a gombát és a tököt. A gombát megmosom
és laskára vágom, a tököt meghámozom és gyufaszálra
aprítom. A rizst jó alaposan megmosom és félreteszem
lecsöpögni.

Kevés mogyoróolajon szép barnára pirítom a gombát, majd
összeforgatom a felaprított tökkel, és együtt pirítom őket
tovább. Megszórom borssal, ami kimondottan jól harmónizál
a gombával, és belevagdosom a fokhagymát. Rázúdítom a rizst is, és az egészet lepirítom, majd megszórom sóval.

Innentől kezdve picit csalok, mert felöntöm a triumvirátust
2,5 bögrényi húslevessel, és készre párolom őket. Tehát ez a rizottó hamis rizottó, de a végeredmény hasonlóképpen szuttyogós lesz.
Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként natúr sertésszelet
vagy rántott csirkemellfilé mellé.





Megjegyzés

A gombát úgy készítem elő, hogy már előző nap megmosom és hagyom megszáradni, sőt picit ki is szárítom. Így sokkal könnyebb dolgozni vele, és sokkal koncentráltabb az íze.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Almás pite
  2016-01-03 22:27:12, vasárnap
 
  Almás pite

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg hideg zsír
kb. 70 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás
1 tojás fehérje
1 csomag sütőpor
2,5 dl tejföl

A töltelékhez:
2,3 kg alma
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál cukor
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére:
1 tojás sárgája



Elkészítés: Egy nagy tálba beleteszek egy nagy szűrőt, és ebbe reszelem a megpucolt almákat. Így ami levet ereszt, nem kell nyomorgatni, hanem kifolyik alul, és akár megiható.

Ezután az almát kevés cukorral és fahéjjal meghintem, és állni hagyom addig, amíg a tésztát elkészítem.

A tésztához a hideg zsírt a liszttel és a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom, elfelezem, és az egyik felét belenyomkodom egy tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben elősütöm kb. 15 perc alatt.

Ezután meghintem kevés zsemlemorzsával, a reszelt alma felét szépen ráhalmozom a tésztára, meghintem vaníliás cukorral, jó sok őrölt fahéjjal (mert szeretem) és egy kevés cukorral is. Ezután a maradék almát is ráhalmozom, lenyomkodom, meghintem ezt is cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával.





A maradék tésztát kinyújtom a tepsi méretére, és rágörgetem a nyújtófa segítségével az alma tetejére. A tojás sárgáját nedves kézzel (így egyszerűbb) elsimítom a tészta tetején, berácsozom,





majd visszatolom a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütöm.





Hagyom kihűlni, és utána szeletem. Porcukorral nem szoktam megszórni, mert nem fedem el a szép fényes tésztát.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csülkös-babos egytálétel
  2016-01-03 22:19:55, vasárnap
 
  Csülkös-babos egytálétel

Hozzávalók

1 kg tarkabab (száraz)
60 dkg sertéscsülök
3 fej hagyma
3 db lecsópaprika
40 dkg konzervparadicsom (hámozott)
40 dkg tarhonya
1 evőkanál ecet
1 evőkanál zsír (vagy étolaj)

1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1-2 db csilipaprika


Elkészítés

A babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni. Újabb edényben, esetleg bográcsban, közben megcsinálom a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom kevés zsíron, majd fehéredésig megpirítom benne a felkockázott bőrös csülköt.
A paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a csilit is hozzáteszem, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Megsózom, és a hús puhulásáig főzöm. Elkeverem benne az őrölt paprikát is. Közben a bab is megpuhult, így azt leszűröm, és összeforgatom az elkészült pörkölttel. Az előzőleg kicsit megpirított tarhonyát is hozzáöntöm, amivel addig főzöm, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, ezzel szintén megpuhul.
Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltök hozzá, hogy ne maradjon túl száraz az étel.





Megjegyzés

Egyféle étellel is jól lehet lakni! Ez az étel is bizonyítja ezt! Tökéletes ebéd akár a hétköznapokra is.

Hajdu István László

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Francia barna sörös hagymaleves
  2016-01-03 22:17:16, vasárnap
 
  Francia barna sörös hagymaleves

Hozzávalók

3-4 db vöröshagyma (nagy)
10 dkg ementáli sajt
2 db kifli
5 dkg vaj
2 dl barna sör
5 dl víz
2 db szárnyas leveskocka

őrölt bors
1 tk friss kakukkfű

Elkészítés

A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és néha megkeverve pirítsuk aranybarnára.
Ezután adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen.
Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt süssük szép világos színűre.
Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát és úgy kínáljuk.





Kard Sándorné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2016. január 4 - 10.
  2016-01-03 22:05:46, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2016. január 4 - 10.

Hétfő:

Előétel: Francia barna sörös hagymaleves
Főétel: Csülkös-babos egytálétel
Desszert: Almás pite
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös-gombás rizottó

Kedd:

Előétel: Szilvás savanyúkáposzta-leves
Főétel: Fűszeres tarja savanyú káposztával
Desszert: Mirinda kocka
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos sült makaróni

Szerda:

Előétel: Burgonyás pasztinákleves
Főétel: Gombás-szalonnás rakott csirkemell
Desszert: Narancsfelfújt
Vegetáriánus ajánlat: Négysajtos-hagymás pite

Csütörtök:

Előétel: Karfiolleves sajttal
Főétel: Pulyka aprópecsenye kapros sajtszószban
Desszert: Egyszerű tejberizs
Vegetáriánus ajánlat: Zöldbabfőzelék egyszerűen tükörtojással

Péntek:

Előétel: Gombaleves vajgaluskával
Főétel: Bolognai spagetti
Desszert: Meggyes-pudingos kocka
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű gombás fasírt

Szombat:

Reggeli: Édesköményes-paprikás minicroissant
Előétel: Brokkolikrémleves sajtos pirítóssal
Főétel: Mustáros pácban érlelt bélszín erdei gombás tésztával
Desszert: Diós-meggyes rétes
Vacsora: Csirkemelles tésztasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt tartárral és vadrizzsel

Vasárnap:

Reggeli: Velős rántotta teával, ropogós friss kenyérrel
Előétel: Tyúkhúsleves
Főétel: Rántott csirke hasábburgonyával és csemegeuborkával
Desszert: Bounty-brownie torta
Vacsora: Tésztával tekert virsli
Vegetáriánus ajánlat: Laktató gombapörkölt galuskával

Forrás: Mindmegette.hu -- Pasik a konyhában blog
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.12 2016. Január 2016.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 284 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 163
  • e Hét: 565
  • e Hónap: 6147
  • e Év: 122800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.