Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szánj időt arra, hogy odafigyelsz Istenre!
  2016-05-04 22:13:44, szerda
 
  Ha pedig valakinek közületek nincs bölcsessége, kérjen Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül ad; és megadatik neki.- Jakab 1: 5

Amikor egy problémával szembesülsz, az első dolog, amit kérned kell Istentől, a bölcsesség. Nem a pénz. Nem az erő. Nem is a gyógyulás. Hanem a bölcsesség.

Isten bölcsessége az a kulcs, ami minden ajtót megnyit az életedben. Minden kudarcodat sikerré változtatja. Ezért ne pazarolj több imádságot arra, hogy könyörögsz Istennek azért, amire úgy gondolod, hogy szükséged van, figyelj inkább arra, amit Ő akar mondani a helyzetedről.
Ha még soha nem próbáltad, a következőt kell tenned.

Először: a probléma egészét fedd fel az Úr előtt. Nem mintha nem tudná, min mész keresztül, de segít neked, ha elmondod. Segít, hogy a dolgokat objektívebb nézőpontból lásd.

Emlékszem, amikor a problémáimmal annak idején édesapámhoz fordultam. Ahogy magyaráztam neki a dolgokat, valahogy kezdtek máshogy festeni a számomra. Egy új látásmódot kaptam, és ahogy beszéltem ő rámutatott olyasmire is, amivel én addig nem számoltam. Ha a problémáidat lépésről lépésre feltárod Isten előtt, az neked is segít.

Másodszor: Hallgass Isten Szellemére, hogy tanácsot adjon neked. Különösen figyelj az írott Igére. A gondok - valószínűleg - megfojtották Isten Igéjét a szívedben. (Márk 4: 18-19) Ha így van, elő kell venned a Bibliát, és vissza kell oda helyezned az Igét. A Szent Szellem azután elkezd majd beszélni hozzád az Igén keresztül.

Ahogy figyelsz a Szellemre, ügyelj rá, hogy tanítható maradj. Légy kész elfogadni a feddést, ha szükséges. Legyél nagyon őszinte Istennel. Vizsgáld meg, mi az, amit idáig rosszul csináltál, és valld meg Neki. Ez így van rendjén. Azok a bűnök egy cseppet sem fogják meglepni, mivel Ő már tud róluk. A megvallás csak lehetővé teszi, hogy megszabadulj tőlük.

Harmadszor: Használd azt a bölcsességet, amit Istentől kapsz. Engedd el a saját módszereidet, és kezdj el élni az Övéivel. Légy engedelmes. Ha nem vagy az, akkor az a csodálatos bölcsesség semmit nem használ neked.

Ma, ahogy imádkozol, tedd félre a saját elképzeléseidet és kezdd el keresni Isten bölcsességét. Ez az egyetlen dolog, ami maradandó megoldást hoz a problémáidra. Ez a legértékesebb ajándék, amit Isten adhat neked.

Keresd a bölcsességet.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Példabeszédek 8: 10-36
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A hétköznapi hős
  2016-05-04 22:10:32, szerda
 
 
A hétköznapi hős Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-05-04 21:38:23
feltöltő: dandej
nézettség: 11
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: magyar, magyarul, hungarian, hungary, motiváció,
kategória: család
leírás: Mit kap egy hétköznapi hős a tetteiért cserébe? A TVC Thai Life Insurance 2014-es reklámja (" Unsung Hero" ). Eredeti videó: http://youtu.be/uaWA2GbcnJU Tovább...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Család  
Mit kap egy hétköznapi hős tetteiért cserébe? Érzelmeket :)
  2016-05-04 17:21:39, szerda
 
 

Had segítsek,taníttatásra...Mit kapsz viszonzásul ?
A mindennapi tetteiért.
Végre itt vagy?! Semmit sem kap.
Nem lesz gazdagabb, nem kerül be tévébe.
Továbbra is névtelen.Egy kicsit sem híres.
Anya ! A Tetteiért ő érzelmeket kap.
Tanúja a boldogságnak.
Elér egy mélyebb megértést.
Érzi a szeretetet.
Megkapja azt amit pénzért nem lehet megvenni.
Szebbé teszi a világot. Ez ajándék.
És a te életedben ?
Mi az amire a leginkább vágysz ?

Mit kap egy hétköznapi hős tetteiért cserébe?
Link 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Nincs több meglepetés
  2016-05-04 08:30:57, szerda
 
  Nekünk azonban az Isten kijelentette az Ő Szelleme által: mert a Szellem mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is. - 1 Korinthus 2:10

Isten nincs tele meglepetésekkel. Ő nem egy kiszámíthatatlan lény, aki szereti, ha találgatnod kell. Azonban számtalan hívő az ellenkezőjét gondolja.

,,Soha nem tudhatod, mit fog tenni Isten," mondják. Ezt az elképzelést az 1 Korinthus 2:9-re alapozzák, ami így szól: ,,Amiket szem nem látott, fül nem hallott, és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az Őt szeretőknek." Úgy magyarázzák ezt a verset, hogy Isten eltitkolja a dolgokat az Ő népe elől.

De dicsőség legyen Istennek, ez nem így van!

A 10. vers elmondja, hogy Ő odaadta nekünk a Szellemét, hogy ezeket a titkokat felfedje a számunkra! Azt szeretné, hogy mindent tudjunk, ami a szívén van!

Ha a sötétben vagy Isten rád vonatkozó akaratát illetően, nem kell úgy maradnod. Ő azt akarja, hogy megismerd az életedre vonatkozó terveit és gondoskodását. Meg fogja mutatni neked, ha megengeded Neki.

Ezért ne hagyatkozz a találgatásokra. Határozd el még ma, hogy elkezded elfogadni a Szent Szellem kijelentéseit. Ahogy olvasod az Igét, imádkozz Szellemben és kérd meg Őt, hogy fedje fel számodra az Írások valóságát. Kérd meg, hogy világítsa meg az igéket és mutassa meg neked, pontosan hogyan vonatkoznak rád.

Ne felejtsd el: Isten nem azzal van elfoglalva, hogy eltitkoljon előled dolgokat. Ő szeretné kijelenteni azokat neked. Szánj időt arra, hogy odafigyelsz Rá, és akkor soha többé nem kell majd beérned egy bizonytalan élettel.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 1 Korinthus 2:1-16
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A Szent Szellem munkája
  2016-05-03 22:13:19, kedd
 
  ,, Mindezt azért mondom nektek, hogy majd ne érjen benneteket meglepetésként, és el ne veszítsétek a hiteteket. 2 Ki fognak zárni titeket a zsinagógai közösségből, sőt, egyeseket meg is ölnek közületek! Akik pedig megölnek benneteket, azt fogják hinni, hogy ezzel Istennek tesznek szolgálatot. 3 Azért teszik ezt, mert sem az Atyát nem ismerik, sem engem. 4 Látjátok, előre megmondtam nektek! Tehát, amikor majd ezek bekövetkeznek, emlékezzetek rá, hogy én előre figyelmeztettelek titeket."

Korábban azért nem beszéltem ezekről, mert veletek voltam, 5 de most visszatérek ahhoz, aki elküldött engem. Egyikőtök sem kérdezi: > Hová mész? < 6 Igaz, most szomorúak vagytok, mivel ezt mondtam, 7 de higgyetek nekem: javatokra válik, hogy elmegyek! Miért?

Mert ha elmegyek, elküldöm hozzátok a Segítőt.

Ha nem mennék el, akkor ő sem jönne el hozzátok. 8 Amikor pedig eljön a Szent Szellem, nyilvánvaló módon be fogja bizonyítani az egész világnak, és minden embernek, hogy mi a vétek, mi az igazságosság, és mi az ítélet. 9 Be fogja bizonyítani az embereknek, hogy ha nem hisznek bennem, akkor vétkeznek. 10 Bebizonyítja, hogy Isten igazságos ítélete az, hogy én visszatérek az Atyához, és nem láttok többé. 11 Be fogja bizonyítani, hogy e világ fejedelme fölött kimondták a kárhoztató ítéletet.

12 Még sok mondanivalóm lenne, de most még nem értenétek. 13 Azonban eljön majd az Igazság Szelleme, aki bevezet benneteket a teljes valóságba, mert nem a saját gondolatait mondja majd, hanem azt, amit az Atyától hall. Kijelenti majd nektek az eljövendő dolgokat. 14 Engem fog dicsőíteni, mert abból vesz, ami az enyém, és kijelenti nektek. Minden, ami az Atyáé, az enyém is. 15 Ezért mondom, hogy a Szent Szellem az enyémből vesz, és kijelenti nektek."

János 16.
Link 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
  2016-05-03 21:17:30, kedd
 
  Eltévedve árnyék völgyén
Nem értettem, mi miért történt
Csak ment lábam, ha nem jártam
Te vittél

Már azt hittem, út sincs többé
De ott lettem csak emberré
Mindent bántam, és megláttam
A szűk ösvényt

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

Sötétségben, mint tűz és fény
A hőségben, mint hűvös szél
A pusztákra, az utcákba
Te így jöttél

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

Az égbolt kékjét, a tenger mélyét
Az éjszakát világítsd át
Te szólj, hogy értsék a szív reményét
A tél után, hogy jön még nyár
Az égbolt kékjét, a tenger mélyét
Az éjszakát világítsd át

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

(Reuben Morgan, Ben Fielding,
Harrison Wood - Cornerstone: 11. Love Knows No End;
magyar szöveg: Pajor Tamás)
Link 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ha pletykálnak rólad (1)
  2016-05-03 20:42:55, kedd
 
  ,,Az álnok ember viszályt támaszt, a rágalmazó szétválasztja a barátokat is." (Példabeszédek 16:28)

A pletykalapok, beszélgetős tévéműsorok és a rémhírterjesztők pletykából élnek. Valóban, mindannyian hajlamosak vagyunk terjeszteni, és az is előfordul, hogy rólunk terjesztik mások. Akár van alapja, akár puszta kitaláció, akár egy kicsit mindkettő, mindenképpen fájdalmat okoz.

Bár a társadalom viszonylag ártatlan dolognak tartja, Isten szemében a pletyka épp olyan súlyos, mint a ,,rágalmazás, vádaskodás, felfuvalkodás, pártoskodás" (2Korinthus 12:20).

Nos, mit tehetsz, ha rólad pletykálnak?

1) Ha lehet, ne vegyél róla tudomást!
Akik a pletykát terjesztik, annak örülnek, ha látják, hogy felzaklatnak. Ezért minél feldúltabb vagy, annál inkább pletykálnak. Ne haraggal reagálj, az csak olaj a tűzre. ,,Ha elfogy a fa, kialszik a tűz, ha nincs rágalmazó, megszűnik a viszály" (Példabeszédek 26:20).

2) Alkalmas helyzetben igazítsd helyre!
A pletyka képes arra, hogy futótűzként terjedve összetörjön szíveket. Ezért, ha tisztázni tudod az ügyet, azzal megállíthatod a pusztítást. De ne próbálkozz azzal, hogy mindenkinek elmondod, te tudod a valóságot - ezzel csak a tüzet szítod, a terjedését segíted elő, és éppenséggel táplálod a pletykára éhesek étvágyát. Salamon azt mondta: ,,A rágalmazó szavai, mint a jó falatok, behatolnak a test belsejébe" (Példabeszédek 26:22).

Állj meg, és kérdezd meg magadtól, kik az igazán fontosak életedben, velük próbáld tisztázni a helyzetet. Idővel ők majd igazolnak mások előtt. Sok esetben az ő szavuk hitelesebb, mint a tiéd, mert elfogulatlanok. Ha a pletykának van alapja, vagy legalább részben igazságon alapul, ne tagadd a dolgot, és ne mentegesd magad! Az igaz barátok mindig megbocsátanak, és barátaik védelmére kelnek, a pletyka pedig általában szaftosabb történeteket keresve továbblép, és téged békén hagy.

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass*Mai Ige  
ÁGYÚGOLYÓFA - Cannonball Fa (Nagalingam)
  2016-05-03 20:09:26, kedd
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Számíthat rád Isten?
  2016-05-03 08:52:42, kedd
 
  Mondapedig az Úr: Kicsoda hát a hű és bölcs sáfár, kit az úr gondviselővé tett az ő háza népén, hogy adja ki nékik élelmüket a maga idejében? - Lukács 12: 42

Gyakran dicsérjük Istent a hűségéért. Hálásak vagyunk, amiért mindig számíthatunk Rá. De kevéssé vagyunk tudatában annak, hogy Neki is szüksége van a mi hűségünkre.

Ez így van. Istennek szüksége van olyan emberekre, akikre számíthat. Szüksége van hű és bölcs sáfárokra, akikre rábízhatja a háznépét. Ebben az utolsó órában szüksége van hűséges hívőkre a csapatában, hogy kinyilváníthassa magát a földön úgy, mint még soha.

"Ó, Gloria, Istennek nincs szüksége rám!" De igen.

A teremtés óta, amikor hatalmat adott az embernek a föld felett, mindig is szüksége volt olyan emberekre, akik együtt munkálkodnak Vele, és végrehajtják az akaratát itt a földön.

Láthatjuk ezt végig a Szentírásban. Amikor Izrael gyermekei fogságban voltak Egyiptomban, és Isten ki akarta őket vezetni onnan, akkor ezt egy ember - Mózes - segítségével valósította meg. Mózes dolga volt, hogy kinyújtsa a kezét a földön, és megparancsolja, hogy Isten akarata végbemenjen.

Miért választotta Isten Mózest? Mert szüksége volt egy hűséges emberre, akinek van bátorsága az Ő szava alapján cselekedni. Szüksége volt egy olyan emberre, akire számíthat, és tudta, hogy Mózes ilyen.
.
A Zsoltárok 103: 7 így szól: ,,Megismertette az Ő útjait Mózessel; Izrael fiaival az Ő cselekedeteit." Ha Mózes nem lett volna hűséges Isten útjainak megismerésében, Izrael gyermekei nem látták volna meg Isten cselekedeteit!

Istennek éppúgy szüksége van rád, mint Mózesre. Szüksége van arra, hogy hűséges légy, és éber a szellemi dolgok iránt. Szüksége van arra, hogy olyan légy, akiben megbízhat, aki megismeri az Ő Igéjét, és engedelmeskedik neki. Szüksége van arra, hogy olyan sáfár légy, aki kinyújtja a karját, mint Mózes, hogy jeleket és csodákat vigyen véghez az emberek előtt.

Hűséges leszel? Meg kell hoznod ezt a döntést. Senki nem tudja helyetted meghozni. Kötelezd el magadat most, hogy bölcs és hű sáfár leszel. Mondd a szívedben és a száddal: ,,Istenem, számíthatsz rám!"

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 105: 23-45
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A szellemünk kiképzése
  2016-05-02 14:29:44, hétfő
 
  Amely [a kegyelem] arra tanít minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon. - Titus 2 : 12

Amikor egy atléta edz, a képességei javításán munkálkodik. Keményen dolgozik, ugyanazokat a mozdulatokat gyakorolja, amíg a második természetévé nem válnak.

A legtöbben értjük, hogy ez a fajta kiképzés kulcsfontosságú a fizikai világban. Tudjuk, hogy e nélkül nem lehetünk győztesek. De azt tudjuk-e, hogy ugyanilyen módon képezhetjük ki magunkat szellemi értelemben is?

Ez így van! A Zsidó 5: 14 szerint kifejleszthetjük az érzékeinket a jó és a gonosz megkülönböztetésében. Amikor edzel, vagy gyakorolsz valamit, akkor naponta gyakorlod magad abban, amivé válni akarsz. Újra és újra gyakorlod, amíg a második természeteddé nem válik. A lusta emberek a lustaságot gyakorolták. A fegyelmezett emberek az önfegyelmet gyakorolták.

Az Istennel való időtöltés a szellemed ,,gyakorlatoztatása". Ha szorgalmas vagy benne, a szellemed megerősödik, és elkezded legyőzni a test szokásait.

Ha, például, reggelenként nehezen kelsz fel, hogy Istennel időt tölts a foglalatosságaid előtt, ha eddig engedtél a testednek, és ágyban maradtál, akkor el kell kezdened gyakorolni a korai felkelést. Minél többet gyakorlod, annál könnyebb lesz.

Ne várd, hogy rögtön az elején tökéletesen menjen. Ne csüggedj el, amikor megbotlasz, és elesel. Arról van szó csupán, hogy még nem gyakoroltad eleget. Állj fel, és menj neki újra!
Válj szellemi atlétává. Kezdd el gyakorolni magadat Isten dolgaiban. Erősítsd meg a szellemi izmaidat a Vele való közösség által. Meg fogsz lepődni, mennyire hasonlítasz majd a győztesekre!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 2 Péter 1: 2-11
Link 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 237 db bejegyzés
Összes: 6569 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 9606
  • e Hónap: 9606
  • e Év: 428544
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.