Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Pecznyík Pál: Verses hagyaték !
  2014-11-26 15:30:55, szerda
 
 


Mintha csak hegy ormán állnák,
egyre közelebb az éghez,
közeledve szebb hazámhoz,
Atyám szerető szívéhez.

Lenn földünknek négy égtáján
zsong az élet, zúg vad orkán,
néha napsugár is villan,
beragyogja sápadt orcám.

Tovatűnő felhők felett,
több évtized magasában,
próbákkal telt vándorúton,
késő őszben jár a lábam.

Földi életem évei,
elvonulnak szépen sorba,
eszembe jut: ha elmegyek,
mit hagyok az utókorra?

Hála, sok verseskötetben
pihen, versek sokasága,
vándoroknak irányt mutat,
ama dicső szebb hazába!

Eszköze voltam Atyámnak,
Őrá mutat minden versem,
az lesz szerény hagyatékom,
ha magához szólít engem.

Több hosszú évtizeden át,
róla, néki énekeltem,
hiszem: Fia váltságáért,
befogadja, árva lelkem.

Pecznyík Pál
Celldömölk
2014. XI. 8.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Ősz barangol :Schvalm Rózsa
  2014-11-26 15:22:45, szerda
 
 

Avar zörren lépteim alatt

"Ősz barangol" már a fák között,
szívembe is csendje költözött.
,,Kóró lett a fényes laboda"
piros levelén rozsda foltja.

Lombsátorát bontja az erdő,
nap sugarát rejti a felhő.
Néha-néha makkok koppannak
avar zörren lépteim alatt.

Oly megható e kép, e látvány,
a lélek, beleborzong árván.
Tükrében látja saját sorsát,
érzi gyarló, ember mivoltát.

Mint ősszel fákról a levelek,
évek múltba hullnak, elmennek.
Időm örvénylő tengerében,
vajon hova sodor a végzet?

Ha beszállok hit csónakjába
remény - szél visz a célirányba,
Végül majd, hogyha partot érek,
szeretet szigetére lépek.


Schvalm Rózsa Link
Link 
 
0 komment , kategória:  Rózsa Schvalm  
A Sátán retteg a tisztaságra törekvő emberektől
  2014-11-26 07:43:32, szerda
 
  ,,Álljatok meg tehát, az igazság mint egy öv legyen a derekatokat körül a megigazulás pedig mint egy páncél a mellkasotokon." (Pál levele az efezusiakhoz 6:14 - HCSB fordítás)
Nem kell különösebben rosszul viselkedjünk ahhoz, hogy Sátán ránk találjon. Ő már csak ilyen. A Biblia (Jelenések könyve 12.10) testvéreink vádlójának nevezi őt. Semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy Jézus követőire támadhasson.

Igaz ugyanakkor az is, hogy a tisztátalan életvitelünk ajtót nyit ezeknek a támadásoknak. Tudja, hogy ha beteszi a lábát a szívünk ajtaján, könnyen elbotlunk. A kísértések számtalan formáját fogja elénk hozni, a pornográfiától a könyveken át a zenékig - mindent, ami hatástalanná tesz minket Isten királyságának építésében.

Ez az, ami miatt Pál páncélja olyan fontos nekünk, akiket a Sátán kísértésekkel dobál meg. Az Efezusiakhoz írt levél 6. fejezetének 14. versében Pál arra sürgeti a hívőket, hogy ,,Álljatok meg tehát, az igazság mint egy öv legyen a derekatokat körül a megigazulás pedig mint egy páncél a mellkasotokon."

Egy harcba induló római katona mindig viseli a páncélját, hogy védje a szívét. Semelyikük nem indulna háborúzni nélküle.

Mi sem tehetjük. Pál azt írja, hogy az igazságosság, a szándékaink tisztasága mellvértként szolgálnak minket. Amikor azt kérjük Istentől, hogy adjon nekünk tiszta szívet és szándékot, ezt a páncélzatot vesszük magunkra.

Sátán retteg a tiszta szívű embertől - nem a tökéletesektől, hanem azoktól, akik helyesen akarnak cselekedni, és tisztán akarják tartani magukat. Azoknak, akik erre törekszenek, nem kell tartaniuk a gonosztól, hiszen éppen Sátán fél tőlük.

A tisztaság nem jelent tökéletességet. Semelyikünk nem felelne meg ennek a követelménynek. Isten a szándékaink tisztaságát várja, nem tökéletes cselekedeteket. Azt, hogy amikor elrontasz valamit, akard helyrehozni. Nem nyerheted el Isten áldását a családod életében, a munkahelyeden, vagy az életed bármely területén, hacsak nem törekszel komolyan erre.

Ha például megnyitod a szíved a kapzsiság előtt, akkor egyenes út fog vezetni a pusztulásba. Ha Sátán arra akar rávenni, hogy egyre többet és többet akarj magadnak, rá fog venni az adócsalásra és a kétes ügyletekre. Ha pedig szíved ajtaját a büszkeség felé nyitod meg akkor Isten elismerése helyett a többiek tapsát kapod csak meg.

Csakhogy ez sehová nem vezet. Tiszta szív nélkül a Sátán meg fog szerezni magának. Nem kell erősnek lenned vele szemben, de mindenképpen szükséges magadra öltened Isten fegyverzetét.

Beszéljetek róla!

Vannak-e az életednek olyan területei, amelyeket meg kell tisztítanod? Miért éppen ezeket? Mit tehetsz ezért?
Kit tudsz arra megkérni, hogy segítsen téged ezen az úton maradni?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.19.) Napi remény
Link 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Rózsa Schvalm: Ne feledd
  2014-11-25 15:04:23, kedd
 
 
Hogyha mögötted egy elrontott élet van,
ne feledd, fölötted kegyelmes Isten van.
Ha elé teszed múlt nyomasztó terheit,
lelkedben remény, s a hit újjászületik.

Sötét éj után új nap virrad hajnalon,
éltető sugara árad rád ragyogón.
A fény, szívedből is elűz bűnt, bánatot,
s felragyogtat boldog jövőt, szebb holnapot.

A kezet, amit nyújt feléd a Szeretet,
fogadd bizalommal, soha ne engedd el!
Engedd, hogy vezessen, mindvégig jó úton,
szívedben a hála, virága kinyíljon!

Belőle Krisztus jó illata áradjon,
ajkadról az Ő dicsősége hangozzon!
Nyomorúságodban, elveszni nem hagyott,
süllyedő hajódon mentőövet nyújtott.

Rózsa Schvalm 2011-09-17

Schwalm Rózsa
(Prácser Károlyné) verses könyvei:
Link Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Rózsa Schvalm  
Élj feddhetetlenül !
  2014-11-25 11:18:17, kedd
 
  " Álljatok tehát készen és övezzétek fel szorosan derekatokat az igazsággal." Efézus 6,14a (GNT Fordítás)

LinkA feddhetetlenség nem egy elhanyagolható erény. A Biblia szerint háborúban állunk ,,uralkodókkal, hatalmasságokkal, e sötét világ erőivel szemben". Ha nem élünk feddhetetlenül nem leszünk képesek harcolni e szellemi erők ellen, melyek megpróbálják tönkretenni életünk.

Elkötelezettek kell legyünk az iránt, hogy Isten szavát megtartsuk és alkalmazzuk azt életünk morális, pénzügyi, kapcsolati és nemi területeire.

Ezért int minket Pál arra, hogy az igazság legyen az övünk és azzal induljunk harcba a szellemi erők ellen: "Álljatok tehát készen és övezzétek fel szorosan derekatokat az igazsággal." Efézus 6,14a (GNT Fordítás)

Az Igazság öve mindent fenntart, az igazság nélkül pedig az életünk is darabjaira hullik és a szellemi sötétség fogja azt eluralni.

Az Igazság övét úgy viselhetjük, ha feddhetetlenül élünk. Angolul a szó szimbolikával is rendelkezik, az ,,integrity" szó az ,,integer"-ből származik, mely "az egész egységét" jelenti. A feddhetetlen életed nem egy torta szeleteit jelenti, hanem magát a tortát.

A feddhetetlen élethez nem elég csak tudni az igazságot, meg is kell azt élni. Ahogy az öved is, a feddhetetlenség is stabilitást ad, összetart a nehezebb időkben is, biztosítja számodra az elengedhetetlen erőt.

Természetesen a feddhetetlen élet nem jelent tökéletességet, nem azt jelenti, hogy sosem teszel rosszat. Ha a tökéletesség lenne a feddhetetlenség mércéje, senki sem érhetné azt el, mivel mindnyájan megbotlunk időnként.

A feddhetetlen élet azt jelenti, hogy az emberek azt látják kívülről, ami belül van. Azt jelenti, hogy amit látsz, azt fogod kapni is.

A feddhetetlenség legnagyobb ellensége a képmutatás. Ezt akkor gyakoroljuk, amikor tudjuk az igazságot, viszont nem cselekedjük azt, amikor a mi beszédünk nem egyezik az életvitelünkkel.

Ez pedig veszélyes, rendkívül veszélyes. A feddhetetlenség hiánya az életed bármely területén sebezhetővé tesz a Sátán nyilaival szemben. Amikor pedig elkezded felosztani az életed különböző részekre - a gyülekezeti életed, a családod, a némi életed, stb. -, ezzel együtt a feddhetetlenséged is elveszted, mivel nem élsz ugyanúgy az életed minden egyes területén.

Úgy érzed, hogy nyomaszt az élet? Azt érzed, hogy a sötétség győzedelmeskedik az életed fölött? Ez nem is fog változni addig, amíg kettős életet élsz, ameddig nem vizsgálod felül a feddhetetlenséged és nem kezded el azt tenni az életed minden egyes területén, amit Isten tanít. De nem csak azokon a területeken, ahol kényelmes, ilyen feddhetetlenséggel nincs remény számodra.

Beszéljetek róla

 Az életed mely területein könnyebb vagy nehezebb Isten szava szerint élni?

 Hogyan javíthatod olyanná a kapcsolatod Jézussal, hogy amit kívül látnak az emberek, az egy belső erős kapcsolat kivetülése legyen?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.18) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Meleg szobában Dorombolók
  2014-11-24 14:48:24, hétfő
 
 

Dorombolók Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-11-24 14:41:35
feltöltő: dandej
nézettség: 18
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: macska, kölykök ,
kategória: állatok
leírás: Elégedett tesók,békességben heverésznek a meleg szobában

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Téli képek
  2014-11-24 10:44:35, hétfő
 
  Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Természet  
Vegyétek fel Isten teljes fegyverzetét !
  2014-11-24 09:10:58, hétfő
 
  10 Végül pedig, erősödjetek meg az Úrban, és hatalmának erejében! 11 Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának! 12 Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak.

13 Ezért szükséges, hogy vegyétek fel és használjátok mindazokat a fegyvereket, amelyeket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni a gonosz napokon, és megtartani az állásaitokat a gonosszal szemben. 14 Tehát álljatok erősen, és vegyétek körül magatokat az igazsággal, mint egy övvel! Vegyétek magatokra az igazságosságot, mint mellvértet! 15 Legyetek állandóan készen rá, hogy a békesség örömüzenetét hirdessétek - ez legyen a saru a lábatokon! 16 Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát! 17 Az üdvösség sisakjával védjétek a fejeteket! Vegyétek kezetekbe a Szent Szellem kardját, amely az Isten beszéde!

18 Minden helyzetben imádkozzatok és könyörögjetek a Szent Szellem által. Erre mindig legyetek készen, maradjatok éberek, tartsatok ki az imádkozásban, és járjatok közben Isten embereiért és népéért!

19 Állhatatosan imádkozzatok értem is, hogy mikor megszólalok, tudjam, mit kell mondanom, és bátran hirdessem mindenkinek az örömüzenet titkát, 20 amelynek követe vagyok, noha most rabságban. Imádkozzatok értem, hogy bátran szólhassak, ahogyan kell !

Efézusiakhoz 6:10-20
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Sátán valóságos
  2014-11-24 08:29:31, hétfő
 
  ,,Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, a sötétség világának urai ellen, a gonoszság lelkei ellen, amelyek az ég magasságában vannak." (Efézus 6,12)
Van egy ellenséged - és ő nem az, akire gondolsz. Nem az, akivel versenyzel a munkahelyeden. Nem a házsártos szomszéd. Nem a volt házastársad. Nem az a csoport a közösségeden belül, akik nem bibliai módon helyezkednek veled szembe. Az ellenséged egyáltalán nem ,,test és vér".

,,Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, a sötétség világának urai ellen, a gonoszság lelkei ellen, amelyek az ég magasságában vannak." (Efézus 6,12)

A te harcod a Sátánnal van.

Annak, hogy olyan gyakran kedvtelenül és legyőzve kullogunk, az egyik oka, hogy nem igazán értjük kivel is állunk harcban. Nem tudjuk, hogy ki is a valódi ellenségünk. A gazdaságot, a politikai pártokat, emberek egy csoportját, vagy azt az embert vádoljuk, akit az utcában ki nem állhatunk.

Mindenkit vádolunk, csak azt az egyet nem, akit a Biblia tolvajnak és hazugnak mond, aki azért küzd, hogy tönkretegyen bárkit, aki szereti és követi Jézust.

Ahhoz, hogy győzedelmes legyél az életedet lehúzó dolgokban, el kell kezdened a megfelelő ellenséget támadni.

Amikor megteszed, azaz a valós ellenséged, a Sátán ellen vívsz csatát, tartsd észben ezeket az igazságokat:

Nem vagy Sátán súlycsoportjában.
Ez olyan, mintha gumilövedékkel támadnál egy csatahajóra. Jézuson kívül nincs más reményed arra, hogy a Sátán életedre gyakorolt befolyását legyőzd.

Sátán mindenkit használ.
Sátán a keresztények és a nemkeresztények fejébe is helyez gondolatokat. Időnként mindannyian Sátán játékszerei lehetünk. Védelmezd magad Isten páncéljával. (lásd Efézus 6,10-17) Link


Nem minden jó, ami szellemi.
Van szellemi világosság és van szellemi sötétség. Ne dőlj be a hazugságnak, hogy bármilyen út, ami Istenhez vezet megfelelő. Jézus azt mondta:

,,Én vagyok az út az igazság és az élet. Senki sem megy az Atyához, csakis énáltalam." (János 14,6)

Sátán nem ,,fair játékos".
Sátán nem tud lecsapni, ezért inkább elkedvtelenítő és nyomasztó ötletekkel tölti meg az elméd. Rajta kell kapnod cselekvés közben, és tudatnod kell vele, hogy tudod honnan jönnek ezek a gondolatok, és kérned kell Jézust, hogy segítsen.

Sátán valóságos. Ő az az ellenség, aki folyamatosan rombolta az életedet. De itt a jó hír: Jézus ellen nincs esélye!

Beszéljetek róla:

Kit tartottál az ellenségednek? Mik voltak azok a gondolatok, amik tudod, hogy a Sátántól voltak mostanában?
Mit fogsz tenni, hogy megtámadd ezeket a gondolatokat az elméd védelme érdekében?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014. November 17.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
E zord időben felcsendül egy drága üzenet
  2014-11-23 17:03:11, vasárnap
 
 

E zord időben felcsendül egy drága üzenet
Irgalomról szól, hű megváltóról
Már rég kívántál szabadulást a bűn mélyéből
Földünkre jött Jézus, a drága megmentő

Ref: Halld meg a jó hírt, Isten szeret
Ő megbocsájtja bűneidet
Kitárt karjával Ő haza vár
Úgy szeret Jézus, jöjj, siess már....

2.Az ő fényében nincs sötétség nem vagy egyedül
Add át szívedet, boldog így lehetsz
Nem árthat Nékünk bűn, s a világ, velünk van az ÚR
Boldog már a szívünk, csak Őróla dalol...

Ref: Halld meg a jó hírt, Isten szeret
Ő megbocsájtja bűneidet
Kitárt karjával Ő haza vár
Úgy szeret Jézus, jöjj, siess már....

E zord időben
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 714 db bejegyzés
Összes: 5341 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1639
  • e Hét: 10210
  • e Hónap: 71016
  • e Év: 769366
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.