Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Húzódj közel az Úrhoz
  2016-12-07 09:30:28, szerda
 
  A Krisztus Igéje lakozzék bennetek gazdagon...- Kolossé 3:16

Ebben a világban a dolgok nem mennek jó irányba, és az utóbbi időben a Szent Szellem egy aktuális üzenetet szólt a szívemhez. Azt mondta: ,,Húzódj közel az Úrhoz. Kerülj bensőségesebb kapcsolatba a mennyei Atyáddal. Ha nem teszel így, nem fogsz boldogulni. De ha megteszed, akkor Isten olyan dicsőséges kiáradását fogod megtapasztalni, amit el sem tudsz képzelni."

Ez az üzenet nem csak nekem szól, hanem neked is - és a földön minden hívőnek a mai napon. Az utolsó idők utolsó napjait éljük. Jézus hamarosan eljön. Izgalmas idő ez, de veszélyes is. Akik nem teszik meg, amit a Szellem mond, akik nem közelednek az Úrhoz, azokat egyik katasztrófa éri a másik után. Azonban akik közelítenek Hozzá, legyőzik a katasztrófákat, és dicsőséggé változtatják azokat, Jézus nevében!

Az Istenhez való közeledésed első lépése az, hogy rájössz: Istent elsősorban az Igéből ismered meg. Ha időt töltünk az Újszövetségen való elmélkedéssel, akkor Jézussal töltünk időt.

A legtöbben nem ismerik ezt fel, és ahelyett, hogy az Igén keresztül ismernék meg az Urat, az érzéseik révén próbálják Őt megismerni - ez pedig egyszerűen nem működik.

Ha az Ige irányítja a gondolkodásodat, az azt jelenti, hogy a Szellem uralja az elmédet, és akkor az érzéseid is a helyükre kerülnek.

Ne felejtsd el: a János 1 szerint Jézus az Ige. Ez azt jelenti, hogy amikor időt töltesz az Igében, akkor Jézussal töltesz időt. Ha az Ő Igéje gazdagon lakozik benned, akkor Jézus is gazdagon lakozik benned!

Ne sodródj egyik katasztrófától a másikig. Inkább változtasd azokat dicsőséggé, Jézus nevében. Kerülj bensőségesebb kapcsolatba Jézussal, mélyedj bele az Igébe, és nagyszerűen fogsz boldogulni ezekben a veszélyes időkben!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: János 1:1-14
Link Az Ige emberré lett
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Egy gyermek születik nékünk
  2016-12-06 21:17:38, kedd
 
  Link


"De nem lesz mindig sötétség ott, ahol most nyomorúság van!

Mert egy gyermek születik,
fiút ad nekünk az Örökkévaló,
aki vállára veszi az uralom terhét.

Így hívják: ,,Csodálatos, Tanácsadó,
Erős Isten, Öröklét Forrása,
Békesség Fejedelme."

Békéje és uralkodása egyre jobban kiterjed,
véget nem ér soha! "

Ézsaiás 9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, Marsha Burns
  2016-12-06 13:01:40, kedd
 
  "Nagyon sokan túl szigorúak vagytok magatokkal, és ez már úgy elhatalmasodott, hogy megvetitek önmagatokat. Talán alázatosságnak tűnik, és még el is hihetitek, hogy ezt érdemlitek. De a kárhoztatás nem Tőlem van. A bűn felismerése nem ugyanaz, mint a kárhoztatás.A megbocsátás nemcsak másoknak jár, hanem saját magatoknak is meg kell adnotok.

Keljetek fel és járjatok Szellemben, mondja az Úr."

"Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak,
akik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint." Róma 8:1

Prófétai Áhítat, 2016. december 6.
Link Link Bővített Biblia 
 
0 komment , kategória:  Prófétai Napló  
Mennyei kintsugi
  2016-12-06 12:37:47, kedd
 
  ,,Bizony, javamra vált a nagy keserűség. Hiszen megmentettél az enyészet vermétől, és hátad mögé vetetted minden vétkemet."Ézsaiás próféta könyve 38:17


Sokszor előfordul, hogy kicsorbul, eltörik egy edény. Ilyenkor az ember egy könnyed mozdulattal a szemétkosárba dobja a használhatatlanná vált tárgyat. Japánban azonban kifejlesztettek egy művészetet, a kintsugit, amely a törésből értéket teremt.

Először is összeragasztják a széttört csészét, és megvárják, hogy a ragasztó megszáradjon. Most már újra használható lenne a tárgy, csak úgy, mint a többi ép edény, de ekkor kezdődik a kintsugi.

A lakkhoz aranyport kevernek, és ezt kenik az egykori törések vonalára. Az így keletkezett tárgy nem csak eredeti funkcióját nyeri vissza, hanem egyben - mind anyagiakban, mind művészetileg - értékesebb lett. Az arany beépítése nemesebbé tette a többi ép és tökéletes edényhez képest.


Mindenkit érnek élete során veszteségek. Ezek sokszor olyan súlyosak - munkahely elvesztése, súlyos betegség, közeli hozzátartozó halála -, hogy visszaállíthatatlan töréseket eredményeznek a lelkünkön.

Egy csecsemőjét szülés közben elvesztő édesanya például így írja le fájdalmát: ,,Másnap már mehettem is haza. Ott álltam kiüresedve, meglopva a testem és a lelkem, és nem volt egy lény a földön, aki törődött volna a fájdalmammal."

Ilyen válsághelyzetekben megrendül az ember hite.

- Miért történt ez?
- Miért pont velem történt ez?
- Miért engedte meg ezt Isten?

Minden egyes fájdalmas kérdés egy-egy repedés az egykor hibátlan edényen.


De ekkor kézbe vesz minket Isten. Beragasztja a töréseinket, majd arannyal kevert lakkal kiemeli a forradások helyét. Ennek az isteni kintsuginak két funkciója van.

Egyrészről a repedések jelei mindig jól láthatóak lesznek, hogy sose feledjük, milyen mélységekben jártunk, másrészről az arany arra emlékeztet, hogy ,,bizony, javunkra vált a keserűség".

Egy édesanya, aki két hónaposan vesztette el gyermekét, így írja le a mennyei kintsugit:

,,Sokkal szomorúbbnak látom a világot, hogy ő fizikai valójában nincs itt, és mégis szebbnek. (...) Hogy képessé váltam önmagamba nézni, és hogy képessé váltam arra, hogy legalább önmagamnak ne hazudjak, az annak az útnak köszönhető, amelyet Márkkal való szenvedésben együtt jártunk be. Márk nagyon sok mindenre megtanított (...).

És amin a legjobban csodálkozom, közelebb vitt Istenhez."


Ha eltörik valami az életünkben, vigyük hát el a mennyei kintsugi-mesterhez!

Reggeli dicséret
Link Link Hogy jól induljon a nap... 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A gyermekeid megszabadulnak a fogságból
  2016-12-06 09:35:42, kedd
 
  Ezt mondja az Úr: Tartsd vissza szódat a sírástól és szemeidet a könnyhullatástól, mert meglesz a te cselekedetednek jutalma, azt mondja az Úr, hiszen [gyermekeid] az ellenség földjéből térnek vissza. Jövendődnek is jó reménysége lészen, mert fiaid visszajönnek az ő határaikra.- Jeremiás 31:16-17

Jézus megváltott bennünket az átoktól. Sokan jól ismerjük a bűntől, betegségtől és a szegénységtől való megváltást. De gyakran nem ismerjük fel, hogy a megváltásnak hatalma van az ördög pusztítása fölött is, amelyet a gyermekeink életében akar elvégezni.

Az 5 Mózes 28:16-68 a törvény átkáról számol be. Figyeld meg, mit mond az átok a gyermekeidről. ,,A te fiaid és leányaid más népnek adatnak, és a te szemeid néznek és epekednek utánuk egész napon, és nem lesz erő a te kezedben" (32. vers).

,,Fiakat és leányokat nemzesz, de nem lesznek tiéid; mert fogságra jutnak" (41. vers).

Sok keresztény szülő szenved ez alatt az átok alatt. A gyermekeiket a drog, az alkohol és a züllöttség tartja fogságban. Ennek nem kell így lennie! Amióta Jézus megtörte a törvény átkát, ezeknek a szülőknek hatalom adatott Jézus nevében arra, hogy a sátánt elparancsolják a gyermekeik életéből.

Ne hagyd, hogy az ördög hatalmat vegyen a gyermekeid felett! Amikor meglátod bennük az ellenszegülés első jelét, valld meg Isten ígéreteit fölöttük, és ne adj talpalatnyi helyet sem az ördögnek.

Ne felejtsd, a gyermekeid nem látják az őket támadó láthatatlan erőket. Tehát a te felelősséged, hogy ellenállj ezeknek helyettük. Vállalj felelősséget értük. Majd ragadj meg minden alkalmat, hogy szeretetet árassz feléjük.

Isten tudja, hogyan szabadítsa meg őket. Tedd meg a részedet, és bízz meg Benne, hogy Ő is megteszi a részét. Vissza fogja hozni őket az ellenség földjéről!

Gloria Copalnd * Igei olvasmány: Ézsaiás 60:1-5
Link 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Különbségtétel a jó és a rossz között
  2016-12-05 08:48:08, hétfő
 
  És azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek még jobban-jobban bővölködjön ismeretben és minden értelmességben. Hogy megítélhessétek, hogy mi a rossz és mi a jó, hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára. Filippibeliekhez írt levél 1:9-10

A helyes értékítélet, az egyes élethelyzetek átlátása és a helyes döntés meghozatala sokszor állít bennünket válaszút elé, és ilyenkor átérezzük, hogy mekkora bölcsességre van szükségünk. Mivel ezek a helyzetek naponta ismétlődnek, bizonyára a mai nap sem lesz kivétel ez alól.

Pál apostol szavaiból kiderül, hogy ennek a képességnek a megléte nem velünk született adottság, amit sem elnyerni, sem elveszíteni nem tudunk, hanem tanulható, kérhető, elnyerhető, sőt - az idézett vers tanúsága szerint - egymás javára, számára is kérhetjük. Jakab apostol is arra bátorít, hogy ha már felismertük ezt a szükségletünket, akkor ne habozzunk, ne legyünk szégyellősek, hanem ,,akinek nincsen bölcsessége, kérje Istentől" (Jak. 1,5). Bölcsességnek nevezi, hiszen ez az igazi bölcsesség, amely segít eligazodni az élet dolgaiban. Hiába rendelkeznek sokan tudományos fokozatokkal, ha az életük irányítására nem képesek, és ezért hibát hibára halmoznak a hétköznapokban.

Keresztényként azt is tudjuk, hogy nem pusztán a körülmények, a véletlenek alakítják számunkra a döntési helyzeteket, hanem maga Sátán, aki ezzel arra akar késztetni bennünket, hogy hibázzunk. Az igazi kihívás pedig nem az, amikor már tudjuk, hogy mi lenne a helyes, és csak erő kell a végrehajtásához, hanem amikor nem egyértelmű a számunkra, hogy mit vár tőlünk Isten abban az adott helyzetben.

A zsidóság a Talmudban kész képleteket alakított ki, hogy milyen helyzetben mit kell tenni. Az élet azonban összetettebb annál, hogy az egyes élethelyzetek teljes körűen kódexbe foglalhatóak lennének. Ezért is van szükségünk személyes értékítéletre, a Lélek vezetésére.
Kérjük ezt a mai napon is buzgón önmagunk számára, és bátran mások számára is!

Reggeli dicséret * Hogy jól induljon a nap...
Link

Isten! Én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged;
téged szomjúhoz lelkem..." Zsoltárok Könyve 63,1
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A hit és a hit hősei
  2016-12-04 23:23:45, vasárnap
 
  Hinni pedig azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban, amit remélünk. Aki hisz valamiben, az meg van győződve arról, hogy az a dolog valóságosan létezik, annak ellenére, hogy nem látja. 2 Hitük miatt voltak olyan kedvesek Isten számára mindazok, akik a régi korokban hitben előttünk jártak.

3 Hitünk által értjük meg, hogy a világmindenséget Isten a kimondott szava által teremtette, és hogy a láthatókat a láthatatlan dolgokból hozta elő.

Zsidókhoz 11
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Izráel és az egyház reménysége
  2016-12-04 20:03:47, vasárnap
 
 

"Izráel és az Egyház a reménység népe. A reménység népeként beszélünk - teszünk hitvallást - egy reménytelen, vagy csalfa, vakreményt kergető világban a meg nem szégyenülő reménységről. Ez azt is jelenti, hogy az igazi, beteljesülő reménység hordozója - az ember és az emberiség nagy sorskérdései tekintetében - csak Izráel és az Egyház. Erről nagy alázattal beszélünk, minden gőg nélkül. Nincs ebben semmi érdemünk. Isten ajándéka ez. Ajándék, amely a továbbadás révén gyarapszik, növekedik."

Nagy Antal Mihály
Link" Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett,
hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő." Zsidókhoz írt levél 11:3
 
 
0 komment , kategória:   BAGAMÉR   
Az igazi mennyei kenyér Jézus
  2016-12-04 15:58:04, vasárnap
 
  "Az igazi mennyei kenyér Jézus, Róla szól az Isten szájából származó Szentírás. Aki megtartja Isten parancsolatait, az nem az események után kullog, hanem Jézussal egy vagy ezer lépéssel az események előtt jár. Dr. h. c. Szabó Dániel, a Szövetség elnöke rámutatott: ez a konferencia nagy felkiáltójel, a földi és mennyei kenyér drága értékére tanít."

ISTEN PARANCSÁNAK MEGTARTÁSA ÉLET-HALÁL KÉRDÉS
Link

"Nem elég rohanni, meg is kell érkezni, nem elég nyüzsögni, meg is kell nyugodni,
nem elég vásárolni, fel is kell töltekezni! Ilyen adventet adjon nekünk az, Aki az Eljött Eljövendő!"

DÁNIEL JÖVENDÖLÉSE

Az értelmesek fényleni fognak, mint a fénylő égbolt,
és akik sokakat igazságra vezettek,
mint a csillagok, mindörökké (Dán 12,3)Blog Látogatók száma

Ma: 1977
e Hét: 1977
e Hónap: 9746
e Év: 1000040
 
 
0 komment , kategória:   BAGAMÉR   
Ne légy olyan kritikus! (4)
  2016-12-04 08:47:34, vasárnap
 
  ,,Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek?" (Galata 1:10)

Néhány fontos megfigyelés:

1) A kritizálás gyakran az önzésen alapszik. Oswald Chambers írta: ,,Óvakodjunk mindentől, amitől felsőbbrendűnek érezzük magunkat!" A kritizálás pontosan ilyen: kihangsúlyozza a bírálót, mintha ő lenne az, aki ,,mindent tud". Ráadásul megadja azt az elégtételt is, hogy másokat állíthatsz reflektorfénybe.

Az emberek sokkal nehezebben látják meg a te életedet, ha a kritizálás reflektorfényét az övékre irányítod. Ha így élsz, akkor a hozzáállásod ezt mondja: ,,Ha nem boldogulok az életben azzal, amit én csinálok, akkor majd abból lesz sikerélményem, hogy tudom, neked mit kellene jobban tenned."

Jakab azt írja: ,,nem kellene ennek így lennie" (Jakab 3:10). Pál pedig azt: ,,a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők" (Róma 12:10).

2) A kritizálás képes összetörni a szíveket. Képzeld el, hogy érezte magát Mózes, amikor a bátyja és a nővére hirtelen ellene fordult. Mivel a hozzánk legközelebb álló emberek ismerik életünk részleteit, ezért mindig sebezhetőek vagyunk.

Néha szülőként gyermekeink életét zúzzuk össze azzal, hogy otthonunkban állandóan kritizáló légkör uralkodik. Talán e szavakat olvasva szinte hallod legszigorúbb kritikusod hangját: valamelyik szülődét, aki folyton legorombított. Hangja még mindig visszacseng emlékezetedben: ,,Sose voltál jó semmire, soha nem viszed semmire."

3) Hogyan kellene reagálni a kritikára? Pál így válaszol: ,,ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája" (Galata 1:10). Ne a bírálóidra hallgass, irányítsd figyelmedet arra, hogy Isten mit gondol rólad, és életed felfelé fog ívelni. Hiszen végeredményben egyedül az ő véleménye számít.

Bob Gass * Mai Ige
Link 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 602 db bejegyzés
Összes: 6929 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1901
  • e Hét: 12063
  • e Hónap: 19832
  • e Év: 1010126
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.