Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
Mindent kegyelembõl kaptam
  2017-04-23 13:18:11, vasárnap
 
  Mindent kegyelemből kaptam,én./3X

Jézus, e név a biztos szikla. /3x
Igénybe veheted.

Csak állj rá az Ő ígéretére /3x
Most is állj csak rá.

És átélések sora jön majd feléd /3x
Átélések jönnek feléd.

Mindezt kegyelemből kaptuk. /3x
Mi mindnyájan.

Mindent kegyelemből kaptam
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Állj ellen az ördögnek
  2017-04-23 11:27:02, vasárnap
 
  Vessétek hát alá magatokat az Istennek; álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek.- Jakab 4: 7

Ha eddig Istenhez könyörögtél, hogy űzze el az ördögöt az életedből, akkor HAGYD ABBA! A Biblia szerint neked kell legyőznöd az ördögöt.

Hogyan? Úgy, hogy ellenállsz neki. Fellázadsz ellene, amikor megpróbál rávenni valamire, és ehelyett azt teszed, amit Isten mond! Amikor a sátán valamilyen hazugságot mond neked, akkor mondj ellent neki Isten Igéjével. Állj ellen neki. A fenti igevers szerint, ha ezt megteszed, félelmében elmenekül tőled.

Ez azt jelenti, hogy amerre csak mész hitben járva, az ördögnek ellenállva, a sötétség mindig hátrébb szorul.

Tehát, kezdd el visszaszorítani a sötétséget! Meg tudod tenni! Isten élete van benned. Maga Jézus él benned. Ahova mész, oda megy Ő is. Minden probléma, amivel szembetalálod magad, minden gonosz szellem, ami megpróbálja befolyásolni az életedet, ISTENNEL száll szembe.

Annyit kell tenned, hogy ezt tudatosítod magadban. Kezdd el úgy élni az életedet, hogy minden pillanatban tisztában vagy azzal, hogy Isten világossága benned van. Isten Igéje benned van. Isten Szelleme a bensődben él.

Élj annak tudatában, hogy Jézus, az Isten Fia, benned él. Aztán figyeld csak, hogyan menekül el tőled az ördög!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Efézus 6: 10-18
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Hobbykertész * 404-es hiba: A füge nem található!
  2017-04-22 10:32:48, szombat
 
  "De ha május elejéig nem hajt ki?

Ha májusban sem hajt ki, akkor kampec, megdöglött! Ebben az esetben vegyünk új fügét. Lehet faiskolában is kapni, de apróhirdetésben is jókat láttam már (a sajátomat így vettem évekkel ezelőtt, nagyon bevált és nem volt drága). Sőt, akinél megmaradt a füge, szaporíthatja is nekünk: A füge szaporítása tősarjak szétültetésével és dugványozással. "

Link


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Családi BLOGJAINK
  2017-04-22 09:30:56, szombat
 
  Én és az én házam népe az Uréi vagyunk és maradunk hiszem,
senki és semmi nem választhat el tőle!

Józs 24,15. BIBLIA Link


Link Link Link Link Link Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A Menny titkának feltárása
  2017-04-22 08:37:31, szombat
 
  ,,Amit szem sosem látott, fül sosem hallott, és emberi elme el sem képzelt, azt készítette el az Isten azoknak, akik őt szeretik." (1Korinthus 2:9b NLT fordítás)

Mikor kisfiú voltam, Észak-Karolinában lakott a családom. Egy alkalommal a családi vakációt Dél-Karolinába, Disneyland-be terveztük. Amint odafelé autóztunk, édesapám megpróbálta elmagyarázni, milyen is lesz Disneyland. Elvesztegetett idő volt. Nem értheted meg, milyen Disneyland, míg meg nem tapasztalod.

Néhány tapasztalat egyszerűen elmagyarázhatatlan, leírhatatlan.

Ugyanez igaz a Mennyre is. A Menny semmihez nem hasonlítható, ami itt a Földön megtapasztalunk. A bolygó, ahol most lakunk, csak egy szegény - nagyon szegény - másolata annak, amit Isten az örökkévalóságban készített számunkra.

A Biblia utal erre a titokra az 1Korinthus 2:9b-ben: ,,Amit szem sosem látott, fül sosem hallott, és emberi elme el sem képzelt, azt készítette el az Isten azoknak, akik őt szeretik." (NLT fordítás, második kiadás).

Bár az emberi szavak nem képesek megfelelően kifejezni a Menny isteni titkát, azért mégis tudunk néhány dolgot, milyen lesz a Menny.

Közösségben leszünk az összes hívővel (Zsidók 12:22-23). A Zsidókhoz írt levél elmondja, hogy a valaha élt összes hívő ott lesz a Mennyben velünk együtt. Ez magában foglalja mindazokat, akik Jézus követői voltak - és azokat a gyermekeket, akiknek sosem volt lehetőségük meghozni ezt a döntést.

Jutalmat kapunk (Lukács 6:35). A Biblia gyakran beszél jutalomról a Mennyben. Meg leszel jutalmazva a jó cselekedeteidért - a nagylelkűségedért, a jellemedért, a szolgálatodért. Isten figyel mindenkit. El kell döntened, hogy hol akarod megkapni a jutalmad. Az örökkévalóság ezen az ideiglenes oldalán, vagy azon az oldalon, amely örökké tart.

Felelősségünk lesz (Lukács 16:10-12). Dolgozni fogysz a Mennyben, bár az lesz a különbség, hogy használni fogod az Istentől kapott A.L.K.A.T-odat, hogy azt tedd, amit tenni szeretsz. 100%-ban elégedett leszel azzal a munkával, amit végezni fogsz. Nem tudom, mi lesz a feladatod a Mennyben, de a Lukács 16 azt mondja, ez attól függ, hogy itt a Földön hogyan kezeled a felelősségeidet és mennyire vagy hűséges.

Nyugalmat találunk a Mennyben (Zsidók 4:9-11). Sokunk számára az örök pihenés a Mennyben igazán jól hangzik. Egy egész élet munkája után pihenni fogunk a Mennyben, úgy, mint előtte sosem. Igen, dolgozni fogunk, de a Mennyben a munka pihentető lesz, nem pedig teher.

Örülni fogunk a Mennyben (Máté 35:21). Ünnepelni fogunk a Mennyben. Élvezni fogjuk, hogy Istennel leszünk a Mennyben. Élvezni fogjuk, hogy egymással együtt leszünk a Mennyben. Egy hatalmas ünnepségen veszünk részt a Mennyben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Próbáld leírni valakinek a legcsodálatosabb helyet, ahol valaha jártál. Miután megtetted, kérdezd meg magadtól, miért olyan nehéz a Mennyről beszélni másoknak.
Ki az, akivel várod, hogy újra együtt lehess a Mennyben? Miért?
Ha dolgozni fogsz a Mennyben, és ez olyan valami lesz, ami tökéletesen illik hozzád, és szereted tenni, mit gondolsz, milyen feladat lesz az?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.15.)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézusból többet hadd vegyek
  2017-04-22 08:18:15, szombat
 
  Jézusból többet hadd vegyek,
S másoknak többet hadd vigyek.
Őt egyre jobban szemléljem,
Váltsághalálát dicsérjem.

Több, több mire vágyom,
Több, több mire vágyom.
Őt egyre jobban szemléljem,
Váltsághalálát dicsérjem.

Jézusról többet hadd tudjak,
Tervéhez jobban simuljak.
Szentlélek Isten, jöjj, taníts,
Meglátni Krisztus titkait.
Több, több mire vágyom...

Adhasson többet Igében.
Járjak vele közösségben.
Halljam a hangját szívemben,
Éljem az Igét éltemben.
Több, több mire vágyom...

Hallhassak többet trónjáról,
Hol dicső népe országol.
Visszajön Ő, s és nem késik,
Országa nő, megáll végig.
Több, több mire vágyom...

Jézusból többet hadd vegyek
Link Link 
 
0 komment , kategória:  Család  
Üres lámpásaink megtelnek
  2017-04-21 19:59:44, péntek
 
  ,,Az értelmesek viszont lámpásaikkal együtt olajat is vittek edényeikben." (Mt 25:4)

Mindannyian vegyük fontolóra a tíz szűz példázatát. Mindegyiknek volt lámpása, ami a vallásosság látszatát jelképezi; de közülük csak öten rendelkeztek a belső kegyességgel. Öt közülük híjával volt a kegyelem olajának. A Krisztus Jézusban való élet lelke, a Szentlélek nem lakozott szívükben. A kegyelem olaja nélkül mi hasznát vették a lámpásnak, vagyis a formális vallástételnek? Bármily hangzatos legyen is a hitvallás, bármily magas vallási pozíciót tölt is be valaki, ha a kegyelem olaja hiányzik, nincs mivel megtöltenie lámpását, és így nem is áraszthatja magából a világosság fénylő sugarait...

A Vőlegény azért késik, mert hosszan tűr értünk, nem akarván, hogy valaki is elvesszen, hanem hogy mindenki bűnbánatra jusson. Ó, a mi irgalmas Megváltónk drága hosszútűrése! Ó, bárcsak mindannyian felfognánk a lelkek értékét, akikért végtelen árat fizettek a Kálvárián! Ó, bárcsak mindegyikünk méltó módon megbecsülné a képességeket, melyeket Isten adott nekik! Krisztus által feljebb juthatunk a fejlődés létráján és minden erőnket Jézus irányítása alá helyezhetjük...Lélekben, gondolatban, szóban és tettben egyaránt kifejezhetjük, hogy Krisztus Lelke érintett bennünket, és befolyásunkat hatalommá változtathatjuk mások javára.

A világ történelmének olyan ünnepélyes korszakában élünk, amikor nem engedhetjük meg magunknak, hogy gondatlanok és hanyagok legyünk...Imádkoznunk, hinnünk és engedelmeskednünk kell. Saját erőnkből semmit sem tehetünk, de Jézus Krisztus kegyelmében felhasználhatjuk erőnket, hogy a legnagyobb jót tegyük saját lelkünkkel, és a legnagyobb áldást árasszuk mások lelkére. Kapaszkodjunk Jézusba, végezzük szorgosan Krisztus munkáját, és végezetül elnyerjük az örök élet jutalmát. (The Youth's Instructor, September 20, 1894.)


Napi áhítat

Isten fiai és leányai, április 21.
Link 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
A kereszt üzenete: Engedd el!
  2017-04-21 09:33:47, péntek
 
  ,,Vigyázzatok, hogy közületek senki se mulassza el válaszolni a kegyelemre, amit Isten ad, mert ha valaki elmulasztja, könnyen feltörhet benne a keserűség, ami nem csak önmagában rossz, de sokaknak megmérgezheti az életét." (Zsidók 12:15, Phillips fordítás)

A megbocsátás ingyen van, de nem olcsó! Jézus Krisztus életébe került! Ugyanakkor nem is könnyű. A megbocsátás csak akkor valósulhat meg, amikor a megbántott személy vállalkozik arra, hogy elfelejtse a tartozást, sőt nem is akarja kiegyenlíteni a számlát, vagy bosszút forralni. Ezt tette Jézus értünk, és erre hív el minket is, hogy így viszonyuljunk másokhoz.

De hogyan tudnád elengedni a fájdalmadat? A Biblia három lépést mutat, melyek által szabadságunk lehet a meg nem bocsátástól.

Hagyd Istenre.
Add fel azt a jogodat, hogy bosszút állj valakin. Ha elégtételt akarsz szerezni magadnak, csak még jobban fokozod a konfliktust. Inkább engedd, hogy Isten egyenlítse ki a számlát.

Gyógyulj a kegyelemmel.
Az egyetlen módja, hogy elengedd a fájdalmad, hogy belekapaszkodsz Isten kegyelmébe. A Biblia ezt mondja: ,,Vigyázzatok, hogy közületek senki se mulassza el válaszolni a kegyelemre, amit Isten ad, mert ha valaki elmulasztja, könnyen feltörhet benne a keserűség, ami nem csak önmagában rossz, de sokaknak megmérgezheti az életét." (Zsidók 12:15, Phillips fordítás).

A keserűség ragályos!
Szegezd fel a keresztre! A kereszt Isten válasza minden szükségedre. Jézus meghalt, hogy bocsánatot nyerj! Meghalt, hogy szabad lehess a félelemtől, a keserűségtől és nehezteléstől. Nincs olyan pszichológia, terápia, pirula, semmilyen önsegítő szeminárium, ami olyan szabaddá tud tenni, mint a kereszt!

A Biblia azt írja: ,,Tudjuk, hogy a régi életünk meghalt Krisztussal a kereszten, hogy a bűnös természetünknek ne legyen hatalma felettünk és ne legyünk a bűn szolgái." (Róma 6:6, NCV fordítás). Ne légy többet a meg nem bocsátás bűnének a szolgája! Engedd el a neheztelést afelé, aki bántott. Tedd meg minden nap, ha szükséges. Függetlenül, hogy milyen gyakran tér vissza az a fájdalmas emlék, vidd Istenhez, kérd az Ő kegyelmét, majd hagyd a fájdalmad a keresztnél!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Miért nehéz feladni azt a jogod, hogy elégtételt szerezz magadnak?
Hogyan lettél te vagy mások a meg nem bocsátás bűnének a szolgája?
Kinek kell megbocsátanod? Kérd Isten kegyelmét, hogy meg tudd tenni!

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.14)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Amiért nem tudsz túl szokszor megbocsátani valakinek
  2017-04-20 08:55:21, csütörtök
 
  ,,Uram, ha az én testvérem folyamatosan vétkezik ellenem, hányszor kell neki megbocsátanom?" (Máté 18:21b, GNT fordítás)

Mindannyiunk életében vannak bosszankodásra adó okok - emberek, akik ismételten megsértenek minket, vagy rosszul bánnak velünk. Az utolsó dolog, amit ilyenkor tennénk, az az, hogy megbocsássunk nekik.

Péter is ilyen helyzetben volt, amikor egy nap megkérdezte Jézust: "Uram, ha az én testvérem újra meg újra vétkezik ellenem, hányszor kell neki megbocsátanom?" (Máté18:20b, GNT fordítás). Igazán nagylelkűségnek érezte a maga részéről, amikor fölajánlotta, hogy: "hétszer"? A zsidó törvény csak háromszori megbocsájtást ír elő, ha egy személy vétkezik egy másik ellen. Ezért Péter így gondolkozott: "Megduplázom a törvényben előírtat, és adok hozzá, még egyet, ráadásként. Mit szólsz a héthez, Uram?" De Jézus így válaszolt: ,,Nem hétszer, hanem még hetvenhétszer". (Máté 18:22b, NIV fordítás.)

Más szóval a megbocsátás nincs korlátozva. Jézus ezzel azt állította, hogy ha számon tartod, akkor pont a lényeget veszíted szem elől. Ha számolod, hogy hányszor bocsátottál meg, akkor az a megbocsátás nem számít.

Úgy tűnik, hogy Jézus egy lehetetlen parancsot adott nekünk - folyamatosan megbocsátani, és nem számít, hogy mit. Miért ennyire fontos számunkra, hogy így tegyünk? Három okot szeretnék mondani neked erre:

1. Isten megbocsátott nekem.

A Biblia azt mondja, hogy te és én tartozunk Istennek, és ez a tartozás olyan nagy, hogy mi ezt soha nem tudjuk visszafizetni neki a saját erőnkből. De Isten az ő kegyelmében hozott egy döntést, hogy megbocsát nekünk, és azt mondja: "Kezdjük újra." Ez az ÖRÖMHÍR! Isten megbocsátotta a bűneimet, és most azt akarja, hogy én is bocsássak, meg azoknak, akik ellenem vétkeztek. Az Efézus 4:32 azt mondja: "Legyetek kedvesek és együttérzőek egymáshoz, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban." (NIV fordítás)

2. A neheztelés megnyomorít engem.

A neheztelés a földi pokol. Kínoz téged - és ez egy olyan sérülés, amit te okozol magadnak. A Jób 21:23-25 azt mondja: "Néhány ember ... boldogan és könnyedén hal meg ... Másoknak nem jut a boldogságból egyáltalán; keserű szívvel élnek és halnak meg" (GNT fordítás). Szükséges, hogy megtanulj megbocsátani, mert a neheztelés tönkre fogja tenni az életedet.

A meg nem bocsátás kínzókamrája önként vállalt. Amikor nem bocsátunk meg, Istennek nem szükséges börtönbe zárnia minket. Megtesszük ezt mi magunk. Bezárjuk magunkat a düh és szorongás börtönébe. Újra és újra előadjuk a sérelmünket, amely egyre nagyobb és nagyobb kezd lenni, és folyamatosan fájdalmat okoz nekünk, a történtek után is hosszú ideig. Jézus Krisztus megbocsátása a kulcs, ami kinyitja a börtönt. Ez tehet szabaddá téged. A saját érdekedben meg kell tanulnod megbocsátani.

3. A jövőben is szükségem lesz megbocsátásra.

Egyszer valaki azt mondta, John Wesleynek a Metodista Egyház alapítójának, hogy: "Soha nem tudnék megbocsátani annak a személynek. Wesley azt felelte neki: "Akkor remélem, hogy soha sem fogsz bűnt elkövetni a jövőben." Te és én is fogunk még vétkezni. Szükségünk lesz újra a megbocsátásra. De a megbocsátás egy oda-vissza út. Ne égesd fel azt a hidat, amin át kell kelned, hogy a megbocsátást elnyerd.

Ugyanakkor, a megbocsátás nem jelenti azt, hogy a bizalom is azonnal helyreáll. A megbocsátás azonnali. A bizalom helyreállítása viszont időbe kerül. Például, ha egy hölgy férje bántalmazza őt, meg kell neki bocsátania, de ez nem jelenti azt, hogy azonnal vissza is engedi őt az otthonukba, és úgy folytatják az életüket, mintha semmi sem történt volna.

A megbocsátás azonnali és meg nem érdemelt, de a bizalmat ki kell érdemelni.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Hogyan vagy képes megbocsájtani egy olyan személynek folyamatosan, aki a legtöbbször tesz próbára téged ebben? Miért?
Hogy látod, a megbocsájtás hiánya milyen befolyással bírt az eddigi életedre?
Miért olyan fontos, hogy különbséget tegyünk a megbocsátás és a bizalom között?


Napi remény *Daily Hope by Rich Waren (2017.04.13.)
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten szívén megpihenve
  2017-04-19 11:49:32, szerda
 
  1. Isten szívén megpihenve Forrjon szív a szívre hát! Lángszerelmünk hőn ölelje Édes Megváltónkat át! Ő fejünk, mi néki teste, Ő a fény, mi színei; Mi a hívek, ő a mester, Ő miénk, övéi mi!

2. Összeforrva szeretetben, Egy közös test tagjai, Tudjunk egymásért szívesen Minden terhet hordani! Úgy szerette életünket, S halt meg értünk jó Urunk, Fájna néki, látva minket, Hogy szeretni nem tudunk.

3. Szeretetet adva nékünk, Szeretetre oktattál. Keltsd életre, kérve kérünk, Kit lenyűgöz a halál! Gyújtsd a szikrát tiszta lángra, Hogy mindenki lássa meg, Hogy egy törzsnek vagyunk ága, S a koronánk is csak egy!

4. Nevelj minket oly egységre, Mint Atyáddal egy te vagy, Amíg eggyé lesznek végre Híveid az ég alatt, Míg Szentlelked tiszta fénye Lesz csak fényünk és napunk, S a világ meglátja végre: Tanítványaid vagyunk.

Nikolaus Ludwig von Zinzendorf 1700-1760. Christian Gregor 1723-1801 (német).


Isten szívén megpihenve... Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-04-17 19:59:46
feltöltő: dandej
nézettség: 69
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: religious,
kategória: család
leírás: A közismert ének újszerű feldolgozása, hazai tájképekkel. Tenyérnyi felhők 2.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 209 db bejegyzés
Összes: 7173 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 611
  • e Hónap: 41358
  • e Év: 195217
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.