Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Ő szeret téged
  2016-09-27 20:59:25, kedd
 
  Élj az örökkévalóságnak! - Oszd meg másokkal is ezt az üzenetet :) !

Eltűnődtél már azon valaha, hogy Isten vajon miért nem vitt fel a Mennybe azonnal, amikor megalkotott Téged, és miért helyezett ide a Földre?

Egy meghatározott ideig leszel itt a földön, és utána az örökkévaló életedet fogod élni a Mennyben vagy a Pokolban. Miért nem visz mindenkit Isten egyből a Mennybe?

A Biblia világosan kijelenti, hogy Isten két dolog miatt helyez minket ide a Földre: megtanulni szeretni Istent és az embereket.

Az élet nem a vagyongyűjtésről, a teljesítményről vagy a sikerekről szól, és nem azokról a dolgokról, amelyeket a világ közvetít feléd manapság.

Nem fogod a karrieredet a Mennybe vinni magaddal. Az autódat és a házadat sem.

Viszont a személyiségedet igen. Önmagadat fogod vinni magaddal.Az élet nem más, mint egy óriási lecke szeretetből,a hited próbája.

Egyszer neked is el kell számolnod,és azon a napon,bizony lesz néhány megválaszolandó kérdés...

Nem az lesz a fontos hogy milyen autód van, hanem az,hogy hány embert vettél fel az autódba...

Nem az számít majd, hogy mekkora házad volt,hanem az,hány embernek adtál otthont...

És akkor már nem a ruha tesz téged,hanem az a tudat, hogy mennyinek segítettél felöltözni...

És akkor már nem számít se pénzed, se aranyad, de számít, hogyan éltél azért,hogy azokat megszerezd...

És ott nem az lesz a kérdés, mi volt a munkád, a kérdés az lesz, tettél-e jót mikor alkalmad volt rá...

Nem az lesz a fontos, hány barátod volt, hanem az, hogy te hány embernek voltál igaz barátja...

A bőröd színe és a külsőd akkor már nem lesz fontos, Isten tudja minden gondolatod, belelát a lelkedbe, előle semmit nem takarhatsz el!

Link

 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Szellemi fegyverzet egy szellemi háborúhoz
  2016-09-27 08:54:50, kedd
 
  Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.- Efézus 6:12

Sajnos sokan nem ismerjük a fenti igevers első részét. Az Efézus 6:10-12 szerint nem test és vér harcáról van itt szó, hanem egy szellemi háborúról.

A legtöbb hívő olyan földi (vagy testi) módon gondolkodik, hogy egyáltalán nem ismeri fel az ellenség támadásainak forrását. A körülményeket és az embereket hibáztatják. Arra pazarolják az energiájukat, hogy a természetes körülmények ellen harcoljanak, ahelyett, hogy szellemi harcba kezdenének.

Fel kell ismernünk, hogy a háború a mennyei birodalomban folyik!

Ezzel kapcsolatban belepillanthatunk a Dániel 10:10-20-as igeversekbe. Itt azt találjuk, hogy Dániel 21 napig böjtölt és imádkozott, az Úr szavára várva. 21 nap után megjelent neki egy angyal a válasszal. Miért tartott ez ilyen sokáig? Mert az ellenséggel harcolt a mennyei birodalomban.

Lehet, hogy ez összezavar néhány embert. Azt kérdezik: ,,Ördögök a mennyben? Azt hittem, ott Isten uralkodik!" Nem értik, hogy a Biblia tanítása szerint három különböző hely létezik, amelyet mennynek (vagy égnek) hívunk:

1. A menny, ahol Isten trónja van.

2. A második menny, vagyis az űr.

3. Az ég a föld körül (a földet körülvevő atmoszféra).

Ez az utolsó menny az, ahol a szellemi háborúk zajlanak. (Ezért hívja a sátánt az Efézus 2:2 a levegőbeli hatalmasság fejedelmének.) A gonosz szellemek a levegőben vannak, és innen próbálják irányítani a nemzeteket.

Ha Isten népe nem akadályozza meg az imáival, ez sikerülni is fog nekik.

Istennek van egy hadserege ebben az országban. Ha összefogunk, akkor megakadályozhatjuk, hogy a magasságban lévő gonosz vegye át az uralmat a nemzetünk felett. Itt az idő, hogy imádkozzunk. Tehát vedd fel a teljes fegyverzetedet, és lépj be a hűséges közbenjárók sorába, akik az országunkért és a világ nemzeteiért imádkoznak!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Dániel 10:1-14
Link

Link Mennyei Hír - Mennyország Klub Link
 
 
0 komment , kategória:  Mennyei hír   
A Google 18. születésnapja
  2016-09-27 07:50:05, kedd
 
  Link

"A Google mára megkerülhetetlen része lett az internetes világnak. A kereső most tizennyolc éves, de a történet 21 éve kezdődött. 1995-ben találkozott Larry Page és Sergey Brin. Hogy mennyire fontossá válhatnak apró momentumok, azt jól mutatja, hogy Page 22 éves volt ekkor, a Stanfordra készült, mivel abban az évben végzett a Michigani Egyetemen, Brinnel pedig csak azért futott össze, mert őt bízták meg azzal, vezesse körbe."
Link
 
 
0 komment , kategória:  Google :) Doodles  
A Rügy mese egy tyúkról
  2016-09-26 14:52:51, hétfő
 
 


"A Rügy mese egy tyúkról, akinek két vágya van: anyának lenni és repülni. Kérdés azonban, hogy kinek is szól ez a mese: a gyereknek vagy inkább a szülőnek? Hiszen végig az anyai perspektívából szembesülhetünk az eseményekkel, amelyek a szeretetre és elfogadásra tanító megható történetté állnak össze." Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Új ember lettél
  2016-09-26 10:15:39, hétfő
 
  Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, ez legyen a ti józan szolgálatotok.- Róma 12:1

Amikor az életed Urává tetted Jézus Krisztust, a Biblia szerint új teremtmény lettél. Belül nem ugyanaz vagy, aki azelőtt voltál. Isten természetét kaptad. De nem elég, hogy ez az új természet benned van. Ennek kívül is meg kell nyilvánulnia.

Ez nem történik meg automatikusan. El kell határoznod, hogy a testedet aláveted az új embernek a bensődben. Döntést kell hoznod, hogy megteszed, amit a Róma 6:12 mond, vagyis: ,,Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben."

Tudom, hogy ez nehéznek tűnik, de nem vagy egyedül. Benned él a Segítő, aki lehetővé teszi, hogy véghez vidd a döntésedet. Szent Szellem a neve. Ő megerősít téged. Erőt ad, hogy a lábad alá vesd, és kiűzd a bűnt az életedből.

Szánd oda a testedet Istennek - és engedd, hogy az új ember, aki benned van felismerhetővé váljon!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Róma 6:12-23
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Minden nap egyre közelebb
  2016-09-25 13:59:47, vasárnap
 
  Link

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki énbennem marad, én pedig őbenne, az terem gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.- János 15:5

A Jézusban való maradás nem automatikusan adatik meg a hívők számára. Ez olyan életstílus, ami fegyelmet és erőfeszítést követel.

Meg kell hoznunk azt a döntést, hogy egységben járunk az Úrral, és a figyelmünket elsődlegesen Őfelé fordítjuk. Ha szellemileg fel akarunk növekedni, ha az Úr erejében és Vele közösségben akarunk járni, akkor rá kell szánnunk a szükséges időt az Ő megismerésére.

Az nem működik, hogy egy darabig így teszünk, aztán elfeledkezünk róla. Minden nap Vele kell járnunk. Abban a pillanatban, ahogy megállunk a Jézus felé való közeledésben, azonnal kezdünk eltávolodni.

Tudod, ebben a természetes világban istentelenség vesz bennünket körül. A tested teljesen természeti szinten van. Ha nem szállsz vele szembe minden nap úgy, hogy időt töltesz imádságban és az Igében, akkor a tested és az elméd egyszerűen engedni fog a feléd irányuló nyomásnak, és a világ útját választja.

Dönts amellett, hogy átadod magad az Úr dolgainak. A figyelmedet irányítsd az Úr felé. Vedd körül magad az Igével. Hallgass tanítókazettákat, miközben öltözködsz, autót vezetsz, vacsorát készítesz, az autódon dolgozol, tornázol, takarítasz, és lefekvés közben. Bármikor, bárhol hallgathatod Isten Igéjét!

Maradj ma is Jézusban.

Kenneth Gloria * Igei olvasmány: János 15:1-11
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kínai datolya (Ziziphus jujuba)
  2016-09-24 19:08:51, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Isten akarata a szabadság
  2016-09-24 10:53:17, szombat
 
  Az Úr pedig a Szellem; és ahol az Úrnak Szellem, ott a szabadság.- 2 Korinthus 3:17

Szabadság. Ha egy szóban akarnánk megfogalmazni Isten akaratát, ez lenne az a szó. Isten azt akarja, hogy az emberek szabadok legyenek. Szabadok a bűntől, a szegénységtől, az elnyomástól, és minden más átoktól.

Jézus azért jött, hogy megadja nekünk ezt a szabadságot. Azt mondta: ,,Az Úrnak Szelleme van énrajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az Evangéliumot hirdessem... hogy a megtört szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyílását, hogy szabadon bocsássam a lesújtottakat" (Lukács 4:18). Jézus ugyanerre tanította a tanítványokat. És ha újjászületett hívő vagy, azt akarja, hogy te is ezeket cselekedd!

Néhányan talán azt mondják: ,,Hát, én nem tudom. Nem biztos, hogy ma is ez Isten akarata."

Figyelj. A Biblia szerint Isten soha nem változik. Nem változtatta meg az akaratát a földet illetően. Nem tesz két, egymásnak ellentmondó dolgot egyszerre. Jézus élete tökéletesen példázta Istenakaratát 2000 évvel ezelőtt - és még mindig azt mutatja! Ezért adta nekünk azt az utasítást, hogy menjünk, és cselekedjük azt, amit Ő is cselekedett. Ezért küldte a Szent Szellemet - hogy erővel ruházzon fel bennünket ehhez a munkához.

Jézus most is az Atya tervét akarja megvalósítani itt a földön - de most már rajtunk keresztül.

Addig kell dolgoznia rajtunk, amíg nem vagyunk hajlandóak letenni a hagyományainkat, és nem engedjük, hogy megvalósítsa az akaratát. Ezt tette a korai gyülekezet is. Nagy sikerrel indultak, mert azt tették, amire Jézus tanította őket. Bármerre jártak, az emberek szabaddá váltak.

Imádkozzunk, hogy a mai gyülekezet elvigye Isten szabadságát a világnak. Ne kérdőjelezzük meg többé Isten akaratát, inkább valósítsuk meg. Ő azt mondta, hogy mi is cselekedni fogjuk azt, amit Ő cselekedett, és nagyobbakat is fogunk annál tenni (János 14:12).

Itt az ideje folytatnunk azt, amit Jézus elkezdett, és szabaddá tenni a foglyokat!

GLORIA COPELAND * Igei olvasmány: Ésaiás 61:1-11
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Lobbantsd fel újra a lángot
  2016-09-23 22:21:25, péntek
 
  Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok.- Jakab 4:8

Emlékszel arra, amikor először belevetetted magad az Igébe, és izgatott lettél Isten dolgaival kapcsolatban? Emlékszel arra, amikor alig vártad, hogy elolvasd a következő fejezetet a Bibliában, vagy meghallgasd a legújabb tanítókazettát? Egyetlen szóval lehetett jellemezni téged: FORRÓ! Az újjászületett szellemed lángolt Istenért.

Amikor Ken és én először hallottuk a hit üzenetét, mi is ilyenek voltunk. Olyan izgalomban lobogtunk, hogy semmi más nem érdekelt bennünket. Megértettük, hogy ugyanúgy bízhatunk Isten Szavában, mint egy közeli barátéban, és éhesek voltunk arra, hogy tudomást szerezzünk mindarról, amit Ő az Igében ígért nekünk.

Úgy tűnik, akkoriban semmi mást nem tettem, csak Isten Igéjét olvastam. Hittel kapcsolatos könyveket olvastam. Kazettákat hallgattam. Odaszánt voltam. Csak Isten Igéje érdekelt, semmi más.

De ez lassan megváltozott. Először nem is vettem észre. Aztán a Szent Szellem elkezdett rajtam munkálkodni, és megmutatta, hogy langyossá váltam. Hagytam kialudni a tüzet. Még mindig olvastam az Igét, de elvesztettem a lelkesedésemet.

Talán veled is ugyanez történt. Ha így van, hadd mondjam el, hogyan lehet feléleszteni a tüzet. Nekem működött, és neked is fog.

Isten Igéje azt mondja, közeledj hozzá, és Ő közeledni fog hozzád. Ehhez először el kell hagynod azokat a dolgokat, amelyek elveszik az idődet az Ige olvasásától. Gyönyörködjél az Igében. Legyél újra szorgalmas. Ha Isten dolgaira figyelsz, akkor a vágyad is hamarosan növekedni fog Őiránta. Arra fogsz vágyni, amire a figyelmed irányul. Minél többet foglalkozol valamivel, annál jobban fogsz vágyakozni rá.

Ez egy természetes alapelv. Ha tudsz golfozni, akkor ezt megtapasztalhatod. Előfordul, hogy hónapokig nem is jut eszedbe, aztán egy nap időt szorítasz rá, és kimész a pályára játszani. Másnap megint akarsz majd golfozni. Minél többet játszol, annál jobban vágysz majd rá.

A szellemi birodalomban ugyanez történik. Arra fogsz vágyakozni, amivel az idődet töltöd. Kezdd magad felépíteni a Szellemben való ima által. Fogadj mindent hittel, amit Isten mond neked, és cselekedj az alapján. Nem kell sok időnek eltelnie, és az a pislákoló láng a szellemedben egy mindent elemésztő TŰZZÉ fog válni!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: Jelenések könyve 3:13-22
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Minden nap egy keveset
  2016-09-22 21:44:18, csütörtök
 
  Mihez hasonló az Isten országa? És mihez hasonlítsam azt? Hasonló a mustármaghoz, melyet az ember vévén, elvet az ő kertjében; és felnevelkedett, és lett nagy fává, és az égi madarak fészket raktak annak ágain.- Lukács 13:18-19

A növekedés Isten királyságában úgy történik, mint a földbe elvetett mag esetében. Hogyan növekszik a mag? Egy pillanat alatt fejlődik ki? Nem. Folyamatosan - napi 24 órában - növekszik, lassacskán, amíg be nem teljesíti azt, amiért teremtetett.

Azonban szellemi értelemben sokunknál ez nem így működik. Szorgalmasan tanulmányozzuk a Bibliát, és imádkozunk néhány napig, aztán abbahagyjuk. Majd, amikor valami katasztrófa közeledik, őrült módon elkezdünk imádkozni, megpróbálunk megállni az Igén, s közben arra a felismerésre jutunk, hogy valamilyen oknál fogva nem vagyunk olyan erősek, mint amilyennek lennünk kellene.

Isten országában nem egyik napról a másikra érünk el sikert! Az igazi erő, az igazi növekedés akkor valósul meg, amikor következetesen és állandóan a szemünk előtt tartjuk az Igét, azt hallgatjuk, és a szívünkben őrizzük. Nem csak akkor, amikor kedvünk van hozzá, hanem állandóan, úgy, ahogy a mag: egyszerre csak keveset nő.

Egyszer odajött hozzám valaki, és azt mondta: ,,Ember, a maga szolgálata egyik napról a másikra nőtt ki a földből!"

,,Ha így is van," válaszoltam, ,,akkor ez életem leghosszabb éjszakája volt!"

Az ő nézőpontjából úgy tűnt, rövid idő alatt sikeres lettem. Ez azért van, mert nem látott engem, amikor órákat, heteket, hónapokat és éveket töltöttem Isten Igéjének tanulmányozásával. Nem látta azt a napi fejlődést, ami megelőzte a sikert. Csak az eredményt vette észre.

Tökéld el magadban, hogy belefogsz a napról napra történő, állandó növekedésbe. Határozd el, hogy következetesen a szívedbe építed az Igét. Minden nap egy kicsit olvasod a Bibliát, és hallgatsz egy-egy tanítókazettát.

Kezdj el a nap minden órájában a szerint cselekedni, hogy a fenti Ige igaz, és ne tekints arra, hogy mi történik, vagy hogyan érzed magad. Növeld a hitedet, elmélkedjél a vonatkozó Igéken, valld meg minden nap.

Végül a hited nagyobb lesz, mint azt valaha is képzelted volna.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Lukács 13:18-21
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 478 db bejegyzés
Összes: 6808 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 625
  • e Hét: 8932
  • e Hónap: 71120
  • e Év: 815808
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.