Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Isten kegyelmének trófeája vagy
  2014-09-21 10:33:20, vasárnap
 
  Link

"Tudjuk, hogy Isten által minden a javára lesz azoknak, akik Istent szeretik." (Róma 8:28. NLT fordítás)

Amikor olvasod a Bibliát, talán a legunalmasabb részek a leszármazotti listák. Elolvastad már valaha is őket? A legjobb orvosság álmatlanság ellen.

Azonban igenis van jelentősége ezeknek a listáknak, ugyanis az egyik bizonyítéka annak, hogy Jézus a Messiás az, hogy Dávid király leszármazotti ágához tartozik.

Jézus leszármazotti listájában az az érdekes, hogy ez az egyetlen, amely nőket is felsorol. A nőket régen szinte sosem említették, de Jézus nemzedékrendje megemlít négyet. Amikor megnézzük ennek a négy nőnek a történetét, láthatjuk, hogy nagyon szomorú.

Támárnak zűrzavaros volt az élete. Elcsábította egy rokona és két rossz férje volt. Az élete tele volt botránnyal, és eléggé rossz híre volt.

Ráháb tulajdonképpen egy prostituált volt, ugyanakkor jót is tett, amikor segített néhány istenfélő embernek.

Ruth még csak zsidó sem volt. Moábita volt, aki megszegte a törvényt azzal, hogy egy zsidó férfihoz ment feleségül, mert a zsidó törvények tiltották, hogy zsidó emberek nem zsidó emberrel házasodjanak.

Betsabénak viszonya volt Dávid királlyal, aki megölte a férjét, hogy ne derüljön fény a viszonyukra. Tehát Betsabé története sem mondható olyan nagyszerűnek.

Isten viszont kiválasztotta ezt a négy asszonyt, hogy a világ Megváltójának nemzedékrendjébe bekerüljenek. Ez bizonyíték arra, hogy Isten a hibáinkat, csalódásainkat, sérelmeinket és bűneinket is mind beleszövi az Ő tervébe.

Szeretném, ha most életed legnagyobb hibájára gondolnál. Aztán gondolj életed legnagyobb csalódására. Majd gondolj arra a bűnre, amit legjobban bánsz. És gondolj életed legnagyobb sérelmére.

Aztán értsd meg a következőt: még mielőtt megszülettél volna, Isten már tudta, hogy ezek meg fognak veled történni, és kitalált egy tervet arra, hogy ezekből jót hozzon ki.

Milyen fantasztikus Isten! És ez az Isten az, akit mi imádunk. Jézus Krisztus követőiként sem tagadjuk le a hibáinkat. Nem rejtegetjük azokat, és nem teszünk úgy, hogy sohasem rontottunk el semmit. Nem teszünk úgy, hogy mások sohasem tudnak megbántani minket. Őszinték vagyunk az érzéseinkkel, a hibáinkkal, a bukásainkkal, a csalódásainkkal és a félelmeinkkel kapcsolatban. Isten kegyelmének bizonyságai - az Ő trófeái - vagyunk.

Beszéljetek róla:

* Az, hogy megérted és elhiszed a Róma 8:28-at, hogyan segít neked abban, hogy egyszerre realista és optimista is legyél?
* Hogyan láttad vagy tapasztaltad már, hogy Isten valami jóra használta fel a félelmet, az elkövetett hibát vagy a bukást a te életedben, illetve mások életében?
* Milyen további példákat tudsz említeni a Bibliából arra, hogy Isten használt embereket a bukásaik vagy reménytelennek tűnő helyzetük ellenére is?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 09. 14.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szilvás-mézeskalácsos pite
  2014-09-20 20:11:15, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Igen, Atyám, mert így kedves előtted
  2014-09-20 19:24:15, szombat
 
  IGEN ATYÁM

Igen, Atyám, mert így kedves előtted,
Öröm vagy bánat ér, akármi gyász,
Kezed megáld mosolyt, borút vagy könnyet,
S a lelkem békén, csendben rád vigyáz.

Igen, Atyám, ha hű karod vezérel,
S közeleg fényivel a messze cél,
Kísértés, támadás viharszelével
Pokol hatalma is feléd segél.

Igen, Atyám, ó, mindenen keresztül!
Igen, Atyám, ború vagy fényözön
Tetőled száll rám, atyai kezedből.
A földön másban nem gyönyörködöm.

Igen, Atyám, az évek úgy sietnek,
Számuk kiméri hűséges kezed.
S te társz kaput megfáradt gyermekednek,
A boldog óra ha elérkezett.

Megyek, amerre utam kijelölted.
Úgy hív, úgy vár a szent atyai ház.
Igen, Atyám, mert így kedves előtted.
A lelkem békén, csendben rád vigyáz.

Túrmezei Erzsébet
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Isten fel tudja használni összetört életedet,hogy jót hozzon
  2014-09-20 13:20:43, szombat
 
  Isten fel tudja használni összetört életedet, hogy jót hozzon ki belőle!
"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál..." (Róm 8,28)


Isten egyik legnagyobb ígérete a Bibliában a Róma 8,28: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál...". Ez az egyik legismertebb vers a Bibliában. És ez egyik azok a versek közül, amelyeket a legtöbben félreértenek.

Mit ígér ez a vers számunkra a megújulásról és a növekedésről?

Először is azt mondja: tudjuk. Más szóval, nem találgatunk, nem reménykedünk, nem kívánjuk, nem vágyunk rá, hanem biztosan tudjuk. Ebben 100%-osan biztosak lehetünk, az életünkben is fogadhatunk rá.

De mit is tudunk? Isten mindent a javunkra fordít. Ez azt jelenti, hogy az élet nem a véletlen műve, véletlenek nincsenek. Nincs olyan, hogy rossz vagy vak szerencse. Nem a sors kezében vagyunk. Óriási rendezőelv működik minden mögött.

Tudjuk, hogy Isten irányít mindent - ha itt megállnánk, az Istent a gonoszság alkotójának mutatná be, de Isten nem a gonosz szerzője. Semmi gonosz nincs a világban, amit Isten alkotott volna. Tehát miről is van szó?

Tudjuk, hogy Isten irányít mindent, hogy a jóért együttműködjenek... Figyeld meg, hogy ez a vers nem azt mondja, hogy minden dolog jó. Nem, nem minden jó! Nagyon sok gonosz dolog van a világban. Amikor gyermekeket lopnak el a szüleiktől és szexrabszolgának adják el őket, az nagyon gonosz dolog. Amikor a világ vezetői pénzt lopnak és svájci bankszámlán tárolják őket, mialatt embereik az éhhalál szélén állnak, az nagyon gonosz dolog. Amikor az emberek megcsalják egymást, az nagyon gonosz dolog. Amikor emberek kínozzák egymást, az nagyon gonosz dolog. Számtalan gonosz dolog van a világon.

De vajon Isten tényleg tud jót kihozni a rosszból? Oh, igen, Ő tud. Mi a helyzet a keresztrefeszítéssel? Az Ő Fiának halála nagyon fájdalmas dolog volt számára. Megkínozták, leköpték, megverték és aztán keresztre feszítették Jézust. Tudott Isten ebből a helyzetből jót kihozni? Igen: Jézus lett a világ megváltója! Isten specialitása a rosszból jót kihozni.

Ez az ígéret viszont nem mindenkinek szól. "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál..." Ez az ígéret csak azoknak szól, akik készek átadni Istennek összetört életük darabjait és azt mondani: "Istenem, szeretlek és hiszem, hogy Te az én összetört életemből valami jót tudsz kihozni. Kélek vedd át életem darabjait és rakd újra össze!"

Beszéljünk róla:

Életednek vagy múltadnak melyik része tart vissza attól, hogy elhidd, hogy Isten tud használni téged és a tapasztalataidat, hogy abból valami jót hozzon ki?
Hogyan szeretnéd, hogy használjon téged Isten? Mit szeretnél ha benned, illetve általad megvalósítana Isten?
Miben láttad már, hogy Isten a megtörtségedet valaki másnak a javára fordította?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.13) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne vesztegesd el a fájdalmadat !
  2014-09-19 11:35:18, péntek
 
  Link

,,...aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is." (2Kor 1,4-5)

A legnagyobb szolgálatod a fájdalmaidból származik - nem az erősségeidből, nem a képességeidből, annál inkább az életed fájdalmas tapasztalataiból. A gyengeségeid segítenek más embereknek az ő szükségeikben, nem az erősségeid.

A legjobb példa erre Pál apostol. A 2Kor 1-ben Pál azt mondja, hogy életének volt egy pillanata, amikor annyira csüggedt volt, hogy képes lett volna feladni mindent. Lemondott az életéről. Kész volt feladni az életet. Kész volt elvánszorogni egy sarokba és meghalni. És valószínűleg Pál a legnagyobb keresztény volt, aki valaha élt Jézuson kívül.

De Pál képes volt azt mondani, ami a 2Kor 1,2-5 szerint így hangzik: ,,Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól. Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is."

Ki lehetne együtt érzőbb, mint az az ember, aki már keresztül ment azon, amin a másik ember éppen keresztülmegy? Ki tudna jobban segíteni egy speciális igényekkel született gyermek szüleinek, mint az, aki már felnevelt egy speciális igényű gyermeket? Ki tudna jobban segíteni annak, aki éppen csődben van, mintsem az, aki már keresztülment rajta? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki a válás szívfájdalmát tapasztalja, mint az, aki emlékszik, hogy milyen borzalmas érzés ez? Ki tudna jobban segíteni valakinek, akit bántalmaztak vagy molesztáltak, mint az, aki maga is elszenvedője volt a bántalmazásnak vagy a molesztálásnak?

Ne vesztegesd el a fájdalmadat! Ha elrejted és hátrahagyod, nem vezet semmi jóra. De ha őszinte vagy Istennel és másokkal, Isten fel tudja használni az általad leginkább gyűlölt dolgot, amely csalódottá tett és azt kívántad, bárcsak meg sem történt volna. Isten azt mondja: ,,Nem választhatod meg, ami megtörtént veled. De Én felhasználhatom ezt a hasznodra és az én céljaimra. Ha hajlandó vagy megosztani a sebzettségedet, fel tudom használni, hogy másokat megsegítsek vele."

Beszéljünk róla:

Életed melyik fájdalmas tapasztalatát tudná Isten felhasználni mások életében?
Kinek szükséges megbocsátanod, hogy el tudd engedni a fájdalmadat és át tudd engedni Istennek, hogy felhasználja a szolgálatra?
Kivel tudnád megosztani a tapasztalataidat, aki általad megértené Isten vigasztalását?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.12) Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne harcolj a kísértéssel, menekülj el !
  2014-09-18 21:53:14, csütörtök
 
  Link

,,Legyetek éberek. Legyetek továbbra is erősek a hitben. Legyetek bátrak és erősek!" (1Kor 16,13 NCV fordítás).

Sok ember megijed, amikor kísértéssel kell szembenéznie. Megijed attól, hogy belekerült egy ilyen helyzetbe, és úgy gondolja, hogy elég erősnek kellene lennie ahhoz, hogy meg is tudjon birkózni a helyzettel. De nem kell, hogy bűntudatod legyen a kísértés miatt. A kísértés nem bűn. Akkor bűn, ha engedsz a kísértésnek. A Biblia azt írja, hogy Jézus minden emberi kísértést megtapasztalt, mégsem vétkezett. A kísértés nem bűn. Az a lényeg, ahogy a kísértésre reagálsz.

A Biblia arra tanít, hogy meneküljünk el a kísértésektől: ,,Legyetek éberek. Legyetek továbbra is erősek a hitben. Legyetek bátrak és erősek!" (1Kor 16,13 NCV fordítás) Ébernek lenni azt jelenti, hogy tudatában vagyok annak, hogy mi jelent számomra kísértést, hogy távol tudjak maradni attól.

Két dologtól kell távol tartanod magad: a számodra kísértést okozó helyzetektől (körülményektől), és a számodra kísértést jelentő társaságtól (azoktól az emberektől, akik kísértést okoznak neked). A Saddleback Church egyik lelkésze, John Baker mondta, hogy ha túl sok időt töltünk el egy fodrászüzlet körül, előbb-utóbb le fogjuk vágatni a hajunkat. És ez igaz! Ha gondod van az alkohollal, ne egy bárba menj szendvicset enni. Menj máshová! Tudnod kell, hogy mi okoz számodra kísértést, hogy mikor, hol és ki által eshetsz kísértésbe, és utána kerülnöd kell azokat a helyzeteket és embereket.

Ha kísértésbe eshetsz a repülőtéri könyvesboltokban, ne menj be! Ha bizonyos tévécsatornák okoznak kísértést számodra, töröld ki azokat! Nálunk otthon bizonyos csatornákon kód van, és bár a legfiatalabb családtag jelenleg a feleségem, Kay - a gyerekeink ugyanis már nem laknak velünk - még véletlenül sem akarom megkockáztatni, hogy olyan adóra kapcsoljak és olyat nézzek, amire nincs szükségem.

Ugyancsak nagyon fontos elkerülni a számunkra kísértést jelentő társaságot! Az 1Kor 15,33-ban ezt írja az Ige: ,,Ne legyetek ostobák! A rossz társaság megrontja a jó jellemet!" (TEV fordítás). Van néhány ember, akikkel meg kell, hogy szüntesd a kapcsolatot. Lehet, hogy olyan barátaid vannak, akikkel nem kellene barátkoznod, mert általában ők húznak le téged, és nem te emeled fel őket. Hogyha eltávolítanak Krisztustól, akkor nem a barátaid! A rossz társaság megrontja a jó jellemet!

De mit tegyél, ha megpróbálod elkerülni a kísértést jelentő körülményeket vagy embereket, és mégis kényes helyzetben találod magad? Menekülj! Ne csak sétálj el, hanem rohanj! Ne próbálj harcolni, hanem menekülj el! És foglalkozz inkább az életben levő jó dolgokkal!

Beszéljetek róla:

Melyek azok a körülmények vagy helyzetek, amelyekben tudod, hogy kísértés érhet? Milyen terved van arra, hogy elkerüld ezeket?
Kik azok a barátok, akik segíteni tudnak a Krisztussal való utadon és a kísértés elleni harcaidban? Miért fontos, hogy tőlük biztatást, bátorítást kapj?
Melyek azok az Isten tiszteletére és dicsőségére szolgáló dolgok vagy gondolatok, amelyekkel elmenekülhetsz a kísértésekből?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.11.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Képes igeversek a Bibliából
  2014-09-18 10:08:52, csütörtök
 
  Link

 
 
1 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Salamonnak, Izráel királyának bölcs mondásai
  2014-09-17 13:09:52, szerda
 
  2 Általuk ismerheted meg a bölcsességet,
helyreigazítanak és tanácsolnak téged,
segítenek megérteni a bölcs tanításokat.

3 Segítenek kiigazítani téged, hogy bölcs legyél,
megtanítanak helyesen cselekedni, igazságosnak lenni,
és becsületesen élni.

4 Az oktalan embert eszessé,
a fiatalokat is előrelátóvá és megfontolttá teszik.

5 Még a bölcsek is gyarapíthatják tudásukat,ha megszívlelik.
Még az értelmesek is segítséget kapnak,

6 hogy megérthessék a bölcsek rejtett értelmű mondásait,példázatait és hasonlatait.

7 Az Örökkévalót tisztelni és félni,ez a bölcsesség forrása és kezdete!
Csak az öntelt ostobák gyűlölik a bölcsességet,és vetik meg figyelmeztetését.

Példabeszédek 1
Link Link Egyszerű fordítású * Biblia
 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Sophia, fronesis, synesis - Bölcsesség, okosság, belátás
  2014-09-17 12:38:49, szerda
 
  Jim Sanders: Három fajta bölcsesség - KSZE

Link
Link" Világosan felismerhetjük, hogy az értelem háromféle módon teljesen felkészült:

a bölcsesség által az utolsó, végleges dolgokat meg tudja látni és megérteni.

Az okosság, amely a mindennapi élet gyakorlati problémáival tud foglalkozni és

a belátás, mely a dolgokat minden helyzetben meg tudja vizsgálni és megítélni,
s a helyes célt és a helyes eljárást meg tudja választani.

Megismertük tehát, hogy egy keresztyén teljes szellemi felkészültsége nagyon sokoldalú.

A ,,sophia" (bölcsesség), mely Istennek a legmélyebb igazságait felismeri,

a praktikus okosság ("fronesis"), mely minden helyzetben tudja a helyes cselekvést

és ott van a kritikus belátás ("synesis"), a különválasztás képessége, amely minden történést és az események lefolyását helyesen tudja megítélni.

A keresztyén nemcsak tág gondolkodású ember, és e világtól elszakadt, nem is olyan, aki csak földi dolgokban rátermett, a keresztyén minden területen alkalmasnak kell lenni.

Nemcsak Istent képes megismerni, elég okosnak is kell lennie ezt az ismeretet tettekre váltani, és meg tudja ítélni, hogy milyen úton tudja legjobban célját elérni.

A keresztyén az az egyedüli ember, aki a szó legigazibb értelmében egyben gondolkodó és cselekvő is.

Nagy István: Az Újszövetség kulcsfogalmai "
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Krisztus Szeretete Egyház  
Az én gondolataim nem a ti gondolataitok !
  2014-09-16 23:31:08, kedd
 
  Link

,,Mert az én gondolataim,nem a ti gondolataitok.
Útjaitok sem az én útjaim! - mondja az Örökkévaló. -

9 Amennyivel az ég magasabb a földnél,
annyival magasabbak útjaim útjaitoknál,
és gondolataim gondolataitoknál.

10 Mert az eső és hó az égből száll le,
de addig oda vissza nem tér,míg a földet meg nem öntözi.
Termékennyé és gyümölcsözővé teszi,
hogy magot teremjen a magvetőnek,és kenyeret az éhezőnek.

11 Ilyen az én szavam is, amelyet elküldök:
nem tér vissza hozzám dolgavégezetlen,
hanem minden tervemet megvalósítja,és célját eléri.

12 Mert örömmel jöttök ki onnan,és békességben vezetnek titeket.
Még a hegyek és dombok is ujjongva énekelnek előttetek,
a fák is mind tapsolva köszöntenek.

13 Tüskés gyomok helyén ciprusfa növekszik,
tövises bozót helyett mirtusz virágzik,
s az Örökkévaló dicsőségét mutatja, örök jelként,
amely soha el nem múlik".

Ézsaiás 55.
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 566 db bejegyzés
Összes: 5194 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 666
  • e Hét: 2152
  • e Hónap: 61728
  • e Év: 614648
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.