Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
E zord időben felcsendül egy drága üzenet
  2014-11-23 17:03:11, vasárnap
 
 

E zord időben felcsendül egy drága üzenet
Irgalomról szól, hű megváltóról
Már rég kívántál szabadulást a bűn mélyéből
Földünkre jött Jézus, a drága megmentő

Ref: Halld meg a jó hírt, Isten szeret
Ő megbocsájtja bűneidet
Kitárt karjával Ő haza vár
Úgy szeret Jézus, jöjj, siess már....

2.Az ő fényében nincs sötétség nem vagy egyedül
Add át szívedet, boldog így lehetsz
Nem árthat Nékünk bűn, s a világ, velünk van az ÚR
Boldog már a szívünk, csak Őróla dalol...

Ref: Halld meg a jó hírt, Isten szeret
Ő megbocsájtja bűneidet
Kitárt karjával Ő haza vár
Úgy szeret Jézus, jöjj, siess már....

E zord időben
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
E zord időben felcsendül egy drága üzenet
  2014-11-23 17:01:24, vasárnap
 
 


E zord időben felcsendül egy drága üzenet
Irgalomról szól, hű megváltóról
Már rég kívántál szabadulást a bűn mélyéből
Földünkre jött Jézus, a drága megmentő

Ref: Halld meg a jó hírt, Isten szeret
Ő megbocsájtja bűneidet
Kitárt karjával Ő haza vár
Úgy szeret Jézus, jöjj, siess már....

2.Az ő fényében nincs sötétség nem vagy egyedül
Add át szívedet, boldog így lehetsz
Nem árthat Nékünk bűn, s a világ, velünk van az ÚR
Boldog már a szívünk, csak Őróla dalol...

Ref: Halld meg a jó hírt, Isten szeret
Ő megbocsájtja bűneidet
Kitárt karjával Ő haza vár
Úgy szeret Jézus, jöjj, siess már....

E zord időben
Linkhttp://youtu.be/dGgS8jT-yDA Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
A csata, amiben győztesnek születtél
  2014-11-23 08:54:04, vasárnap
 
  ,,mert aki bennetek él, hatalmasabb, mint az, aki a világban van" ( ' János 4:4b)

Arra születtél, hogy csatába indulj, bár sosem kérted hogy így legyen. De mielőtt megszülettél, és sokkal később is miután meghaltál egy kozmikus csata zajlik az egész univerzumban. Nem tudsz megszökni Isten és a Sátán csatája elöl, a jó és a rossz csatája elől - még ha nem is tudod, hogy léteznek.

Fontos tudnod hogy Isten és a Sátán nem egyenlő ellenfelek. Isten messze hatalmasabb minden tekintetben. Egy napon Isten teljesen eltörli a Sátánt a világból. De addig Isten választási lehetőséget ad nekünk arra, hogy melyik oldalon helyezkedjünk el.

Az emberek rendszerint a gyalogos szerepet töltik be ebben a kozmikus csatában. A Sátán képtelen megsebezni Istent. Mit tudsz csinálni amikor nem tudsz megsebezni valakit ? Megsebzed a gyermekét. Tehát a Sátán utánad fog eredni.

Az a rossz hír, hogy csatára születtél. De van jó hír is: Arra születtél, hogy megnyerd a csatát. A Biblia azt mondja : ,,mert aki bennetek él, hatalmasabb, mint az, aki a világban van" (1 János 4:4b)
A Sátán nem aggódik érted. Azért aggódik aki benned van - Isten miatt.

A Szent Szellemmel, aki benned él, nem kell tartanod a Sátántól, mert a csata nyertes oldalán állsz. Mostantól ezek fényében éld a mindennapokat.

Beszéljetek róla:

Hogyan fogja ez az igazság tudata megváltoztatni az élted ebben a szellemi harcban?

Napi remény
Link Link Daily Hope by Rick Warren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten maga a szeretet
  2014-11-22 18:15:03, szombat
 
  LinkKedveseim, Isten szeretetével kell szeretnünk egymást, mert ez a szeretet Istentől származik. Aki így szeret, az mind Istentől született, és ismeri Istent. 8 Aki nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten maga a szeretet. 9 Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre az egyetlen Fiát, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk. 10 Ez az isteni szeretet! Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre azért, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért.

11 Kedveseim, ha Isten így szeretett bennünket, akkor nekünk is ezzel az isteni szeretettel kell szeretnünk egymást. 12 Istent még soha senki nem látta, de ha isteni szeretettel szeretjük egymást, Isten bennünk él, és ez a szeretet kiteljesedik bennünk.

13 Tudjuk, hogy Istenben élünk, és Isten bennünk él. Honnan tudjuk? Abból, hogy ő a saját Szelleméből adott nekünk. 14 Az Atya-Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy az egész világot megmentse - ezt mi a saját szemünkkel láttuk, és bizonyítjuk, hogy így igaz. 15 Aki elismeri és megvallja az emberek előtt: ,,Hiszem, hogy Jézus az Isten Fia" - abban Isten benne él, és ő is Istenben él. 16 Mi pedig megismertük és tapasztaljuk Isten irántunk való szeretetét, ezért bízunk ebben a szeretetben.

Mert Isten maga a szeretet. Aki ebben az isteni szeretetben éli az életét, az valójában Istenben él, és Isten is él benne. 17 Így növekszik bennünk Isten szeretete, amíg teljessé nem lesz. Ezért örömteli bizalommal várjuk az Ítélet Napját, hiszen mi is ugyanúgy vagyunk ebben a világban, ahogyan Ő. 18 Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól tart, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen.

19 Isten előbb szeretett bennünket, ezért tudunk mi is másokat szeretni Isten szeretetével. 20 Aki azt mondja: ,,szeretem Istent", a testvérét viszont gyűlöli, az hazudik, hiszen hogyan szerethetné Istent, akit sohasem látott, ha nem szereti a testvérét, akit lát? 21 Mert Krisztus azt parancsolta, hogy aki Istent szereti, az a testvérét is Isten szeretetével szeresse.

1 János 4
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Szeretem a SZERETETET :) Szeretek SZERETNI
  2014-11-22 10:45:22, szombat
 
 
 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
Jézus vére megtisztít minden bűntől
  2014-11-22 09:00:32, szombat
 
  Az üzenet, amelyet Jézus Krisztustól hallottunk, és amelyet most nektek hirdetünk, így szól: Isten világosság, és benne nincs semmi sötétség. 6 Ezért, ha azt mondjuk, hogy közösségben vagyunk Istennel, de továbbra is a sötétségben élünk, akkor hazudunk, és nem követjük az igazságot. 7 Ha pedig valóban abban a világosságban élünk, amelyben maga Isten is él, akkor közösségben vagyunk egymással. Akkor Jézusnak, Isten Fiának a vére - vagyis áldozati halála - megtisztít, és tisztán tart bennünket minden bűntől.

8 Ha nem akarjuk elismerni, hogy bűnösök vagyunk, akkor csak magunkat csapjuk be, és nincs bennünk igazság. 9 Ha viszont beismerjük bűneinket, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten hűséges és igazságos: megbocsátja bűneinket, és teljesen megtisztít minden gonoszságtól. 10 Ha azt mondjuk, hogy nem követtünk el semmi bűnt, akkor valójában azt állítjuk, hogy Isten hazudik, és üzenetének nincs helye a szívünkben.

1 János 1
Link Link Nincs más Isten
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Ha változást akarsz, változtass magadon
  2014-11-22 07:32:40, szombat
 
  ,,Vizsgáljuk meg életünket, és térjünk vissza az Úrhoz!" (Jeremiás siralmai 3:40, MSG fordítás)
Nem tudsz mindent megváltoztatni, magadat azonban igen.

Amikor úgy érzed, hogy az életed darabokra hullik, akkor fontos tudnod, hogy mit tudsz, illetve mit nem tudsz megváltoztatni.

Nem tudod megváltoztatni a múltadat, sem a szüleidet. Nem tudsz változtatni azon sem, hogy Isten milyen ajándékokat és talentumokat adott - vagy éppen nem adott - neked. A fogyatékosságodon sem tudsz változtatni, és azon sem, hogy meghalt valaki, akit szerettél.

Ezeket a dolgokat el kell fogadnod, hiszen akkor fogsz békességet találni a problémák közepette, ha belenyugszol abba, amin nem tudsz változtatni. Különben a magad és a szeretteid életét is megnehezíted.

Nagyon sok dolgot tehát nem tudsz megváltoztatni, azonban egy valamit, ami nagyon fontos, igen: saját magadat.

Amikor Jeremiás körül minden összeomlott, ezt írta: ,,Vizsgáljuk meg életünket, és térjünk vissza az Úrhoz!" (Jeremiás siralmai 3:40)
Mi olyan történik most az életedben, ami nincs összhangban Isten akaratával? Attól függően, hogyan reagálunk ezekre, életünk krízisei megtaníthatnak minket arra fókuszálni, aki igazán számít: Jézusra.
Ahhoz, hogy újra Isten útjára tereld az életedet, mindenképpen szükség lesz egy nagyon őszinte önvizsgálatra. Leltárt kell készítened életed minden egyes területéről. Meg kell vizsgálnod a kapcsolatodat Istennel, a házastársaddal, a gyerekeiddel és a munkatársaiddal. Meg kell vizsgálnod minden olyan sérelmet, szokást vagy problémát, amelyek esetleg akadályt jelentenek az adott területen. Az életed minden területét alaposan vizsgáld meg, semmi sem számít tiltott területnek ilyenkor.

Mindez nem könnyű, és sokszor kellemetlen is lehet. A bűntől mindig nehéz elfordulni, még akkor is, ha tudjuk, hogy tönkretesz bennünket.

Másképp azonban nem találsz gyógyulásra. Megbánás nélkül nincs tartós gyógyulás. Amikor az életed éppen összeomlik, nagy lesz a kísértés arra, hogy az életed minden területével kapcsolatban fájdalmat érezz.

Ez azonban csak időpazarlás. Nem tudsz mindent megváltoztatni, magadat azonban igen. Ez jelentheti a megoldást mindenre, amikor az életed kezd éppen összeomlani.

Beszéljetek róla:

Nevezz meg egy olyan területet az életedben, amit ha most megváltoztatnál, akkor az pozitív hatással lenne mind rád, mind pedig másokra!
Ki tud segíteni neked abban, hogy amikor az életedről leltárt készítesz, feltesz neked az életedben lévő fontossági sorrenddel, a kapcsolataiddal és a titkos bűneiddel kapcsolatos nehéz kérdéseket?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.15.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Vigyázz, kész, VÁRJ!
  2014-11-21 08:44:34, péntek
 
  ,,Az Úr jó mindenkihez, aki bízik Őbenne, tehát a legjobb, ha türelmesen várunk - várunk Őrá, hogy megmentsen minket." (Jeremiás siralmai 3:25-26, GNT fordítás)
Amikor az élet különböző területein problémák és bajok jönnek, a ,,legszellemibb" döntés, amit csak hozhatunk az, hogy eltöltünk egy kis időt az Úrral és várunk.

A Jeremiás siralmaiban ezt olvassuk: ,,Amikor az élet nehéz és kemény, menj el valahová egyedül. Légy csendben, hajtsd meg a fejed és imádkozz. Ne tegyél fel kérdéseket, hanem várj addig, amíg reménység nem ébred benned. Ne fuss el a probléma elől, hanem nézz vele szembe. A ,,legrosszabb" soha nem a legrosszabb". (Jeremiás siralmai 3:28, MSG fordítás)

A legtöbben nem igazán tudjuk, mit jelent csendben lenni. Sokszor feszültek és idegesek vagyunk, és nem szeretünk Istenre várni, mert ilyenkor még idegesebbek leszünk. Szeretjük mi irányítani a dolgokat.

Mit jelent Istenre várni? Azt, hogy leülünk, hallgatunk, és figyelünk Istenre. Olvashatjuk a Bibliát is közben, vagy imádkozhatunk is esetleg, de leginkább csak csendben vagyunk az Úr előtt.

Idegesek akkor leszünk, amikor nem várjuk meg, hogy reménység ébredjen bennünk, ahogy ezt Jeremiás is mondja. Isten akar beszélni hozzánk. Reménységet akar adni nekünk, azt, amire annyira vágyunk. De mi mindig túlságosan elfoglaltak vagyunk az életünk különböző dolgaival. És amikor Isten beszélni akar velünk, akkor épp ,,foglalt a vonalunk".

Ha meg akarjuk hallani, mit mond nekünk Isten, és ha meg akarjuk tapasztalni azt a reménységet, amit Ő tud adni nekünk, akkor el kell töltenünk Vele egyedül egy kis időt. ,,Be kell lépnünk" a csendbe, és késznek kell lennünk arra, hogy meghalljuk Őt.

Jézus is erről beszél a Máté 6:6-ban: ,,Találj egy csendes, félreeső helyet, hogy ne érezz kísértést arra, hogy szerepet játssz Isten előtt. Legyél olyan egyszerű és őszinte, amilyen csak lenni tudsz. A figyelem középpontja el fog terelődni saját magadról Istenre, és elkezded majd érezni az Ő kegyelmét." (MSG fordítás)

Amikor őszinte vagy Istennel, a figyelmed középpontjából kikerülnek a saját problémáid, legyenek azok bármilyen nagyok is, és Isten kegyelme kerül a középpontba.

A Jeremiás siralmai 3:25-26-ban ez áll: ,,Az Úr jó mindenkihez, aki bízik Őbenne, tehát a legjobb, ha türelmesen várunk - várunk Őrá, hogy megmentsen minket." (GNT fordítás)

Tehát mielőtt hozzákezdenél, hogy egyedül oldod meg a problémádat, hagyd, hogy Isten mentsen ki abból. Egy kicsit ahhoz hasonló ez, ahogy a háborús filmekben lenni szokott. Amikor az ellenség közeledik a főhős - általában kicsi és szedett-vedett - hadserege felé, a főhős kiadja a parancsot az embereinek, hogy ne lőjenek, amíg arra parancsot nem ad, és aztán a legeslegutolsó pillanatban elkiáltja magát, hogy ,,Tűz!" Minthogy a legalkalmasabb pillanatban lőttek, az övék lett a győzelem.

Ez a mi esetünkben is igaz. Bármilyen akadállyal kell is szembenéznünk, várakoznunk kell Istenre. Az Ő időzítése a legjobb számunkra.

Várjunk és figyeljünk az Úrra.

Beszéljetek róla

Megtörtént már veled az életben, hogy túlságosan gyorsan cselekedtél, és emiatt nagyon rosszul alakultak a dolgok?
Miért nehéz Istenre várni, amikor nehéz és küzdelmes időszakon megyünk keresztül ?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 11. 14.) Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mondd el az Úrnak !
  2014-11-20 08:20:17, csütörtök
 
  "Ő megöregítette a bőröm és a húsom. Összetörte a csontjaim. Ostromolt és körbevett gyötrelemmel és aggodalommal. Eltemetett egy sötét helyen, olyan volt, mint egy hosszú halál ... és annak ellenére, hogy sírtam és kiabáltam, ő bezárkózott az imáim elől." (Jeremiás siralmai 3:4-6, 8. - NLT fordítás)
Mindannyian keresztülmegyünk olyan időkön, amikor úgy érezzük, hogy az életünk darabokra hullik. Elveszítjük a munkánkat, egy kapcsolatunk megszakad, valaki meghal, vagy betegek leszünk.

Ezekben az időkben úgy érezzük, hogy Isten elhagyott minket.

De nem.

Jeremiás próféta is hasonló helyzetben volt, amikor a Jeremiás siralmait írta. Az országa, Júda a gazdasági összeomlás szélén állt és idegen ellenség támadta. Jeremiás hihetetlen embertelenségeknek volt szemtanúja, amiket saját népe ellen követtek el. Az embereknek nem volt munkája és éhen haltak.

Mihez kezdett Jeremiás? Elmondta Istennek, hogyan érez. A Jeremiás siralmai 3-ban azt mondja: "Ő megöregítette a bőröm és a húsom. Összetörte a csontjaim. Ostromolt és körbevett gyötrelemmel és aggodalommal. Eltemetett egy sötét helyen, olyan volt, mint egy hosszú halál ... és annak ellenére, hogy sírtam és kiabáltam, ő bezárkózott az imáim elől." (NLT ford.)

Meglep, hogy ilyen szavak szerepelnek a Bibliában? Jeremiás is azt érezte, hogy Isten megfelejtkezett róla. Azonban nem fojtotta el az érzéseit, nem szépítette a helyzetet, hanem elmondta Istennek, ami a szívét nyomta. Sőt, Jeremiás öt fejezetet töltött meg azzal, hogy elmondja Istennek, mit gondolt ezekben a helyzetekben. Elmondta Istennek, hogy "itt valami nagyon nincs rendben."

Miért tette bele Isten a Bibliába ezeket a részeket is? Mert szeretné, ha tudnád, hogy Ő tudja kezelni a dühödet, a zúgolódásodat és a bánatodat. Jeremiás egy egész könyvet szánt a Bibliában annak, hogy ezt kiadja magából. Ha Isten elég nagy volt ahhoz, hogy Jeremiás fájdalmát kezelni tudja, akkor elég nagy ahhoz is, hogy a te fájdalmadat kezelje.

Amikor magunkba fojtjuk, vagy átvitt értelemben "lenyeljük" a fájdalmainkat, azzal csak magunknak okozunk kárt. Még a gyomrunk is megbetegedhet tőle!

Inkább öntsd ki Istennek a szíved.

Amikor a gyermekeim kicsik voltak, hisztiztek. A hisztijük ellenére azonban nem szerettem őket kevésbé, nem bizonytalanítottak el a döntéseimben, és nem éreztem úgy, hogy rossz apa lennék.

Az a helyzet egyszerűen csak azt adta tudtomra, hogy a gyermekeim még éretlenek és még nem tudnak annyit, mint én.

Isten nem szeret kevésbé, amikor kijössz a sodrodból és hisztizel. Nem tartozik neked magyarázattal, de sosem fél attól, hogy mit fogsz neki mondani.

Úgyhogy, mondd el neki! Ez lesz a gyógyulásod kezdete.

Beszéljetek róla:
Milyen dolgok történnek az életedben, amit nem mersz elmondani Istennek?
Miért nehéz őszintének lenni Istennel a küzdelmeinkkel, problémáinkkal kapcsolatban?
Próbálj meg írni egy levelet Istennek a küzdelmeidről. Mennyiben segít az, ha írsz ezekről? Mi az, amit könnyebben tudsz elmondani Istennek írásban, mint szóban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 11. 13.) Napi remény
Link 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Sokszor Úgy Érzem Összeroskadok !
  2014-11-19 18:58:12, szerda
 
  Sokszor úgy érzem összeroskadok,
Többé nem lesznek jó és szép napok.
Nem süt rám a napsugár,
Nem lesz többé tél, se nyár,
Lelkem terhével egyedül vagyok.

Éjszakák törnek rám,
És én úgy érzem megfolyt a magány.
Félelem, fájdalom,Kínozza lelkem,
hogy el sem mondhatom.

Megpróbáltam,
hogy nagy dolgot teszek:
Minden emberhez nagyon jó leszek,
És ha megbántanak
nem lesz szívemben harag,
Ez sem oldotta meg terhemet.

Mit tegyek ezután?
Mikor tűnik fel újra szivárvány?
Lesz-e még megoldás,
Vagy csak a négy fal vesz körül, semmi más?

Van egy út, amit Isten készített,
Csak ott lelsz nyugtot és békességet.
Ez az út, a kereszt, ahol Isten szent Fia,
Minden emberért életét adta.

Még ma jöjj, ahogy vagy,
Hisz Jézus Krisztus téged is elfogad.
Félelem, fájdalom,Eltűnnek végleg,
s te élhetsz szabadon.

Kanalas János *

Link
Tiszakóród Link Link Egyetemes Hit
 
 
0 komment , kategória:  Tiszakóród  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 706 db bejegyzés
Összes: 5333 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2892
  • e Hét: 2892
  • e Hónap: 63698
  • e Év: 762048
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.