Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Ne érd be kevesebbel, mint a legjobbal Istentől
  2017-09-25 21:15:06, hétfő
 
 

Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel. (Gal. 6:9, NIV fordítás)


Amikor azt tapasztalod, hogy bizonyos áldások még nem teljesültek be az életedben, ne csüggedj el, és ne add fel!

Izrael fiai sajnos így tettek, és ez akadályozta meg, hogy az Ígéret Földjét birtokba vehessék. Mózes negyedik könyvének 14. részében a 2-4. versekben ezt olvassuk: "Izrael fiai mind Mózes ellen morgolódtak... Bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban! . . . Választanunk kellene egy vezetőt és vissza kellene mennünk." (NIV fordítás) Feladták az álmukat. Négyszáz éve tartó szolgaságból szabadultak fel, de vissza akartak menni ugyanoda, mert az álmuk és a reménységük beteljesülése késlekedett.

Vannak, akik Izrael fiaihoz hasonlóan inkább élnek a szolgaságban, mint hogy szembesüljenek a szabadság, és függetlenség kihívásaival. Nem hajlandók szembenézni és foglalkozni a felmerülő problémákkal, és nem igyekeznek megtalálni a megoldást. Inkább feladják, és belenyugodnak a középszerűségbe.

Ne érd be kevesebbel, mint Isten áldásával az életedben, mert ez a legjobb. Ha ez azzal jár, hogy egy konfliktus alagútján kell átmenned, menj át rajta. Lehet, hogy az alagút közepén sötétség vesz körül, és te vissza szeretnél szaladni a világosságra, de ne tedd! Inkább menj tovább, míg ki nem érsz az alagút másik végén a fényre.

Az elbátortalanodás helyett inkább légy kitartó és imádkozz.

A Gal. 6:9 mondja: "Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel." (NIV fordítás).

Az aratás törvénye a következő: a vetés és aratás között egy bizonyos idő mindig eltelik. Az egyik évszakban ültetsz, és a másikban aratsz. Isten látni szeretné, hogy fogod-e folyamatosan művelni ,,a földedet", fogsz-e ültetni, vetni bele. Ha látja a következetességet az életedben, akkor aratni is fogsz. Ez nem fog azonnal megtörténni, mert ha ez azonnal történne, nem fejlődne a jellemed, és a hited sem nőne.

A Lukács 18:1 azt mondja nekünk, hogy: "mindig imádkozzunk és soha ne fáradjunk bele". (Phillips fordítás)

Két lehetőségünk van az életben: folyamatosan imádkozni, vagy elcsüggedni. Életünk folyamán vagy az egyiket vagy a másikat tesszük. Ha folyamatosan imádkozol, nem fogsz elbátortalanodni. Ha nem imádkozol folyamatosan, akkor viszont elbátortalanodsz. Elcsüggedsz, amikor szembesülsz az élet problémáival, akár munkahelyi, akár iskolai, akár családi problémáról legyen is szó. Imádkozni kell!

Hogyan imádkozol, amikor késik a megoldás? Imádkozz így: ,,Segíts nekem Istenem, kitartani és nem feladni!" Isten meg fog hallgatni és segíteni fog. Nem vagy egyedül, ezért ne csüggedj el, még akkor sem, ha várnod kell a szabadulásra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mit tanultál azokból a helyzetekből, amikor várnod kellett a megoldásra vagy a szabadulásra? Hogyan tudod álmaid megvalósulására alkalmazni ezt?
Mit jelent folyamatosan imádkozni vagy "mindig imádkozni"? Hogy lehetséges ezt megtenni?
A múltadban hogyan mutatta meg Isten, hogy Ő hűséges hozzád? Szoktad magad emlékeztetni erre, amikor a várakozás közben kételkedni kezdesz Isten hűségében?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.18.)
Link 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Állóképesség (4)
  2017-09-24 16:04:01, vasárnap
 
  ,,Egyszer József álmot álmodott, elmondta testvéreinek, és emiatt még jobban meggyűlölték." (1Mózes 37:5)

A kitartás felülemelkedik a félreértésen és elutasításon.

Néha azok az emberek, akiktől azt várnád, hogy támogatnak, igazából megpróbálnak alád tenni.

Amikor Istentől olyan látást kapsz, amit ők nem tudnak hova tenni, azt mondják: ,,túl nagy falat ez neked", és megpróbálnak lekisebbíteni az ő szintjükre.

Józsefet testvérei eladták rabszolgának, aztán hazamentek, és azt mondták az apjuknak, hogy vadállat ölte meg. El tudod képzelni, hogy érezte magát József, ha valaki azt kérte, meséljen a családjáról?

Dwight D. Eisenhower tábornok mondta: ,,A győzelem árát nem lehet lealkudni." Sajnálatos módon az árulás ugyanolyan gyakran megtörténik a gyülekezetben, mint a világi közegben.

Amikor Charles Spurgeon még csak a húszas évei elején járt, prédikációinak olyan nagy hallgatósága volt, hogy a tömeg nem fért el az épületben. Ezért összehívott harminc gyülekezeti vezetőt, és azt javasolta nekik, hogy építsenek egy 5500 főt befogadó termet.

Állítólag azt mondta nekik, hogy ha bármelyikük is kételkedik ennek megvalósíthatóságában, akkor távozzon. És huszonhárman távoztak! De Spurgeon ragaszkodott Istentől kapott látásához.

Makacsul kitartott, míg meg nem látta megvalósulását, és harmincöt évvel később éjjel-nappal tömegek töltötték meg a Metropolitan Tabernacle épületét, mely ez által a világtörténelemben az egyik legnagyobb hatást gyakorló istentiszteleti terem lett.

Van az életedben olyan folyó, melyről úgy gondolod, nem lehet átkelni rajta? Vagy olyan hegy, melyet nem tudsz megmászni, sem alagutat fúrni át rajta?

Isten meg tudja tenni azt, amire senki más nem képes!

Bob Gass * Mai Ige
Link 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Állóképesség 3.
  2017-09-23 13:25:46, szombat
 
  ,,Egyszer Mirjám és Áron Mózes ellen beszélt..." (4Mózes 12:1)

A kitartás legyőzi a családi ellenállást.

Amikor Mózes testvérei, Mirjám és Áron panaszkodtak amiatt, hogy öccsük különleges kapcsolatban van Istennel, Mózes ellenségeskedésük láttán is szelíd és alázatos maradt.

David Livingstone is nagyszerű példáját adta a kitartásnak, amikor sokan mások feladták volna. Felesége, Mary annyi gondot okozott neki örökös panaszkodásával és kritikájával, hogy szinte lehetetlenné tette életét.

A feszültség kettőjük között olyan nagyra nőtt, hogy Livingstone hazaküldte őt Angliába több mint tizenkét évre, miközben ő szenvedett, megsebesült és végül meg is halt Afrikában Krisztus ügyéért.

Amikor Jézus szülővárosában, Názáretben szolgált azok felé, akik között felnőtt, néhányan megpróbálták őt lelökni egy szikláról. Tanításai és csodái ellenére a családja őrültnek tartotta.

Fájt-e ez neki? Persze, hogy fájt. De nem hagyta, hogy a fájdalom megállítsa.

Azt mondta: ,,Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet az én tanítványom.

Mert ki az közületek, aki tornyot akar építeni, és nem ül le előbb, és nem számítja ki a költséget, hogy telik-e mindenre a befejezésig?" (Lukács 14:26-28). Amikor a családod ellenségesen áll hozzád, szeresd őket és imádkozz értük, mert Isten meg tudja változtatni a szívüket.

Addig is, míg megteszi, te szolgáld továbbra is őt!

Mai Ige / Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Csont nélkül... csak egyszerűen * A RÓMAI KONYHA
  2017-09-23 12:13:52, szombat
 
  Link"A tűz él. Aki a tüzet figyeli, sosem unatkozik. Az a háziasszony, aki a tüzet szítja, sohasem unja el magát. A tűzhely mellett töltött órákat nem érzi afféle üresjáratnak, mint azok, akik bekapcsolják a villanyszerkentyűt, aztán csak álldogálnak tétlenül. És ha a tűz szítását rábízhatja a csuklójára, a lengő tollak ritmusára még azt is végiggondolhatja, miként igazítsa a családfő ügyeit és dolgait." Római konyha idézete

LÉNÁRD SÁNDOR: A RÓMAI KONYHA
Link
 
 
1 komment , kategória:  Receptek  
Ne aggódj, ha Isten várakoztat
  2017-09-23 12:11:57, szombat
 
  ,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?" (5 Mózes 8:2 TLB fordítás)
varakozas.jpg

Az álmok sohasem teljesülnek azonnal. Mindig van várakozási idő. Az izraeliták 40 évig vándoroltak a pusztában, miután kiszabadultak Egyiptomból, és visszatértek az Ígéret Földjére. Mindez annak ellenére, hogy az utazás csak néhány hetet vett igénybe.

Csak úgy, ahogy az izraelitáknak, időnként nekünk is várakoznunk kell. Minden álomnak vannak nehézségei. Isten éppen arra használja álmaink beteljesülésének késleltetését, hogy felkészítsen bennünket ezekre a nehézségekre.

Továbbá, a várakoztatással Isten próbára is tesz minket. Az 5 Mózes 8:2-ben ezt mondja a Biblia: ,,Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR, már negyven esztendeje a pusztában, hogy megsanyargatva és próbára téve téged, megtudja, mi van a szívedben: megtartod-e parancsolatait, vagy sem?" (TLB)

Hogyan kellene reagálnod hát, amig álmaid késlekednek ?

Ne félj!

A félelem volt az első hiba, amit az izraeliták elkövettek. Az 5 Mózes 1:28a azt mondja: ,,Miért kéne odamennünk? Félünk. A küldötteink azt mondták, hogy az ottani emberek erősebbek és magasabbak nálunk." (GNT) Az izraelitáknak volt elég hitük ahhoz, hogy kimenjenek Egyiptomból, de ahhoz, hogy bevonuljanak az Ígéret Földjére, már nem. Féltek.

Az a baj a félelemmel, hogy a 'pusztaságban' tart. Meghosszabbítja a várakozási időt. Az álmaid közül néhány sohasem fog beteljesülni, nem Isten miatt, hanem miattad, mert nem teszel hitbéli lépéseket.

A félelem ellenszere a hit, Isten jelenlétére koncentrálva. Vedd észre, hogy Isten veled van. Ő azt mondja: ,,Ne félj, mert veled vagyok." (Ézsaiás 41:10a TLB) Ő veled van most, mindig veled volt, és mindig veled lesz.

Talán épp most is várakozási időben vagy. Imádkozol egy ideje valami miatt, ami még mindíg nem teljesült. Talán kezded azt hinni, hogy Isten megfeledkezett rólad.

Isten nem felejtett el téged! A várakozás a terv része. Isten tudja, min mész keresztül. Ő építeni szeretné a jellemed, és azt akarja, hogy tanulj meg bízni Benne. Számíthatsz a segítségére. Ne félj!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Az, hogy Isten próbára teszi a hitedet, hogyan eredményez növekedést a szellemi életedben?
Mik a félelmeid attól, ahová Isten vezet téged, vagy amire kér téged?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.16.)
Link 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Pajor Tamás & Amen: Vissza a gyökerekhez
  2017-09-22 20:55:23, péntek
 
  Űrhajós létemre
Nem vagyok súlytalan
A jövőm végtelen
De mégse múlttalan
Irodaszékemen
Mi unszol untalan?
Bírom az életem
Úgy érzem újra van
Leveszem ujjamat
Az infra egérről
Műholdak hullanak
A Teremtő egéről
Egy ikon villan, ez
Megrázó üzenet lesz
Azt írja resetelj
Vissza a gyökerekhez

Pirosnál pénzt adok
Kinyúlva taximból
Így nem fáj úgy, hogy a
Kasztrendszer kasztingol
Senki se csípi ezt
Nézem a gps-t
Persze nem írja ki
Hogy fogom bírni ezt
Sodor a forgalom
Kezdeti célok helyett
Figyelem hol vagyok
Még vár az őseredet
És ami kívül van
Az ennek sose kedvez
De belül szól a hang:
Vissza a gyökerekhez

Ijesztő madárként
Pukkasztó polgárok
Kis üveg gyöngyökért
Merülő bulvárok
Feltör a bűntudat
A világ már reped
Ez a törésvonal
Szíveken átered
Ki is az, aki most
Másoknak nyújt kezet
Hátának ostorán
Vérnyomon út vezet
Megtanít izzani
Micsoda szeretet ez
Ami még hív ma is:
Vissza a gyökerekhez

Pajor Tamás meglépett a munkahelyéről
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Pajor Tamás  
KÉRI GYÖRGY: Akiért a duda szól
  2017-09-22 11:41:35, péntek
 
  "A világot bejáró, Kwai hídját építő Charles Taylor Coutts emlékeit a SKÓTDUDÁS vetette papírra" Link Link Kéri György skótdudás

Kéri György skótdudás 03 a világ legszeb Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-09-22 11:45:30
feltöltő: dandej
nézettség: 21
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs:
kategória: család
leírás: Kéri György skótdudás 03 a világ legszebb csengőhangja - IX. Magyar Dudástalálkozó - Gyöngyös

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:   Charlie Coutts Taylor  
Állóképesség
  2017-09-21 11:17:36, csütörtök
 
  ,,Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe" (2Korinthus 4:8)

Van egy mondás, ami már sokszor igaznak bizonyult: ,,Ami nem pusztít el, az erősebbé tesz." Van másik négy mondás, melyekről viszont bebizonyosodott, hogy tévedések:

1) ,,Ha keresztyén leszel, minden problémád megszűnik." Bárki is mondta ezt, biztosan nem a Szentírásból vette. Pál azt mondta: ,,Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk" (2Korinthus 4:8-9). 2) Minden problémára, amivel valaha is szembesülsz, találsz választ a Bibliában." Isten ugyan sok mindent elmond nekünk Igéjében, de továbbra is azt várja tőlünk, hogy hitben járjunk, nem látásban (ld. 2Korinthus 5:7). Ez azt jelenti, hogy útmutatást kapunk a Szentírásból, érezzük a Szentlélek ösztönzését, és tanácsot kérünk istenfélő barátainktól.

3) ,,Ha problémáid vannak, akkor bizonyára nem vagy elég lelki ember." Pont az ellenkezője igaz. A Sátán támadásai azt bizonyítják, hogy még nem győzött le, hogy fenyegetést jelentesz a sötétség birodalma számára, és hogy Isten akaratát cselekszed. Sőt, minél nagyobb a támadás, annál nagyobb áldás vár rád a túloldalán, tehát csak tarts ki!

4) ,,Ha egészséges bibliai tanítást hallgatsz, az automatikusan megoldja minden problémádat." Kétségkívül segít megoldani a gondjaidat, de nem fogja helyetted megoldani. A te dolgod, hogy az Ige cselekvője és ne csupán hallgatója legyél (ld. Jakab 1:23). Pál azt írja: ,,Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben." (Efezus 6:10-11).

Másként fogalmazva: állóképességre van szükséged.

Mai Ige * Bob Gass
Link 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Öt fontos válasz
  2017-09-20 21:56:33, szerda
 
  ,,Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" (Róma 8:31)

Pál öt fontos kérdést tesz fel:

1) ,,Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" Isten jelenlétének bizonyossága a mi javunkra billenti a mérleget. Ezért bármivel is kell ma szembenézned, emlékeztesd magad arra: ,,Isten velem van."

2) ,,Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?" (Róma 8:32). Gondolj bele: tenne Isten olyat, hogy megmenti a lelkedet, aztán magadra hagy, hogy védd meg magad, ahogy tudod? Vagy olyat, hogy betölti örökkévaló szükségeidet, de földi szükségleteidet nem adja meg? Biztosan nem tenne ilyet!

3) ,,Ki vádolná Isten választottait? Hiszen Isten az, aki megigazít." (Róma 8:33 RÚF). A vádló hangok, beleértve az önvád hangjait is, semmit sem számítanak a mennyei tárgyalóteremben. Isten elfogadása felülbírálja mindenki más elutasítását - ő pedig azért fogad el, mert úgy tekint rád, hogy Krisztusban vagy.

4) ,,Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk?" (Róma 8:34). Amikor vádlóid ellened beszélnek, Jézus, a védőügyvéded elhallgattatja őket. Miért? Mert az ő vére elfedezi minden bűnödet!

5) ,,Elválaszthat-e bármi minket Krisztus szeretetétől?" (Róma 8:35 NLT). Pál választ is ad saját kérdésére: ,,sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban" (Róma 8:38-39). Ha ismered ezt az öt igazságot, az segít örülni napjaidnak és nyugodtan aludni éjszaka!

Mai Ige * Bob Gass
Link
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Boldog új évet Izrael 5778!
  2017-09-19 21:56:54, kedd
 
 
Shana Tova - Sand Art by Ilana Yahav - Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-09-19 21:19:38
feltöltő: dandej
nézettség: 27
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: shana, tova, sand, art, sandart,
kategória: kreatív
leírás: Shana Tova - Sand Art by Ilana Yahav - - - - Special sand art created for the new jewish year! Music production: Omri Ginzberg

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Shana Tova - Ilana Yahav Homok művészete

Boldog új évet Izrael 5778
Eyal Asaf - Aerial Photography - Gyönyörű Izrael videója
Link


Jöjj,Izrael, ne félj, bízzál Istenedben, mert Ő téged vár!
Nem mond le rólad, visszafogad téged és karjába zár.
 
 
0 komment , kategória:  Izrael  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 422 db bejegyzés
Összes: 7383 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 806
  • e Hét: 5030
  • e Hónap: 53003
  • e Év: 532257
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.