Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
Gyökössy Endre: A magányosság porciója
  2014-08-29 09:24:34, péntek
 
  Link

Ahogyan gyarapodik a föld lakossága, úgy növekszik az emberek magányossága! Furcsa ellentmondás, de így van! A tömbházak lakói bizonyíthatnák legjobban, hogy az egymás mellett élő emberek is lehetnek magányosak. Lehet-e emberi kapcsolatokat, barátságokat építeni - tehetnénk fel a kérdést? Egy bizonyos határig (ideig) talán lehet, de tartós emberi közösség nem jöhet létre, addig, amíg Istennel sincs rendezve kapcsolatunk.

,,Hordozzátok egymás terhét, így teljesítitek Krisztus törvényét. Hiszen mindenkinek a maga terhét kell hordoznia." (Gal 6,2 és 5.)

Egy nagy bölcsességet szeretnék az Olvasóra bízni: ha egy magányos ember nem akar magányos lenni és az emberek felé, keresgél, csak önmagára fog találni, és újra bezárul a kör. De ha Isten felé indul a tameionon - belső szobán keresztül, akkor emberekre talál. Nem lehet az Úr Istent kikerülni, ha nem akarok magányos lenni! A magányosság egyetlen gyógyszere nem az ide-oda nyüzsgés - hanem Isten. Isten nélkül magányos mindenki. Embert keresel? Előbb Istent keresd a tameionodon * belső szobádon keresztül. Ha egyszer elindulsz Isten felé, emberekre találsz, mint az a mohácsi fiatalember.

Tehát ha magányosan érzed magad - és ki ne érezné magát időnként annak? - fogadd meg a mi Urunk Jézus Krisztus szavát: "Te pedig, amikor imádkozol, menj be a belső szobádba (egészen odáig), ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban, az Atya pedig, aki látja, amit titokban teszel (ez a tett a legnagyobb tett, amit lehet tenni), megfizet neked".

Mivel fizet? Nem leszel többé magányos.


Gyökössy Endre: A magányosság porciója
Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Gyökössy Endre  
Ágnes :) képeslapjai
  2014-08-29 08:37:16, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Ágnes:) képeslapjai  
Isten segítségére van szükséged? Add át magad neki teljesen
  2014-08-29 07:14:49, péntek
 
  Link

,,Láttuk, hogy mennyire tehetetlenek vagyunk önmagunk megsegítésében; és ez a javunkra vált, hiszen ezáltal mindent Isten kezébe tettünk, aki egyedül képes arra, hogy megmentsen minket, mert ő legyőzte a halált." (Pál második levele a Korinthusiakhoz 1:9 LB)

Ha egyszer bevallod, hogy segítségre van szükséged, akkor kérheted ezt Istentől. Ez a hitvallástól a könyörgésig vezető út.

Életének egy pontján Pál apostol olyannyira reményvesztetté vált, hogy készen volt arra, hogy feladja az életét. Ezt mondta: ,,mi magunk is elszántuk magunkat a halálra" (2Kor 1:9 LB). De azután tovább folytatta: ,,láttuk, hogy mennyire tehetetlenek vagyunk önmagunk megsegítésében; és ez a javunkra vált, hiszen ezáltal mindent Isten kezébe tettünk, aki egyedül képes arra, hogy megmentsen minket, mert ő legyőzte a halált."

Ha Isten képes feltámasztani egy halott embert, akkor ugyanezt meg tudja tenni egy halott házassággal is. Ha Isten képes feltámasztani egy halott embert, fel tud támasztani halott karriert is. Ha Isten képes feltámasztani egy halott embert, képes visszahozni az elveszett álmokat is.

De kérned kell az ő segítségét!

Figyeld meg, ahogy ebben a versben is fogalmaz: ,,mindent Isten kezébe tettünk". Pál tökéletes odaadásról beszélt. Nem egy részlegesről, mint amikor azt mondod: ,,igen, a pénzügyeim totális káoszba fulladtak, szóval átadom Istennek az irányítást efölött." Az egész életedet kell a kezébe helyezned.

Megtetted már ezt? Elérkezett már olyan pont az életedben, amikor azt mondtad: ,,Mindent az életemben - a jót, a rosszat, a csúnyát, a romlottat, a boldogat, a szomorúságot, a hegyet és a völgyet - a kezedbe teszem."

Ne várd meg, amíg eléred a mélypontot. Néha olyan csökönyösek vagyunk, hogy Istennek két vállra kell fektetnie minket, hogy felnézzünk rá. Van egy könnyű és egy nehéz útja ennek. A könnyű út - meglátni a fényt. A nehéz út - megérezni a forróságot. A probléma az, hogy legtöbbünk ritkán változtat mindaddig, míg a változással kapcsolatos félelmeit túl nem növi a fájdalom. Aztán amikor a fájdalom már elhatalmasodik rajtunk, így kiáltunk: ,,Azonnal segítségre van szükségem!" Ne érd el ezt - ne várd ki, míg minden megsemmisül az életedben, valld be hamarabb, hogy segítségre van szükséged.

Csak menj, és kérd Istent!

,,Áldott, aki a saját erejének a végére ér, mert minél kevesebb van az emberből, annál több van Istenből." (Máté 5:3 MSG)

Beszéljétek róla:

Az életed mely részterületeit adtad már át Istennek?
Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy segítségért kiálts hozzá, hiszen úgyis tudja, mire van szükséged?
Hogyan tudod a saját énedet háttérbe szorítani, hogy több hely maradjon Istennek? (Máté 5:3 MSG).


(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 08. 22.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ki Istenének átad mindent
  2014-08-29 07:13:05, péntek
 
  Link

Ki Istenének átad mindent,
Bizalmát csak belé veti.
Azt csudaképpen őrzi itt lent,
Ínség, baj közt is élteti.
Ki mindent szent kezébe tett,
Az nem fövényre épített.

A súlyos gondok mit használnak,
A sóhaj, sok jajszó mit ér,
Ha sebeink még jobban fájnak
S minden nap kínunk visszatér.
Így terhünk egyre súlyosabb,
Ha lelkünk búnak helyet ad.

Csak légy egy kissé áldott csendben:
Magadban békességre lelsz.
Az Úr-rendelte kegyelemben
Örök, bölcs célnak megfelelsz.
Ki elválasztá életünk,
Jól tudja, hogy mi kell nekünk.

Zengj hát az Úrnak, s járd az utat,
Mit éppen néked Ő adott.
A mennyből gazdag áldást juttat,
S majd Jézus ád szép új napot.
Ki Benne bízik és remél,
Az mindörökké Véle él.

Szelíd szemed
Keresztyén közösségi énekek
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Valld be, hogy segítségre van szükséged
  2014-08-28 09:23:13, csütörtök
 
  Link

,,Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja." Jakab 4,6

Jézus az egyik legismertebb tanításában, a Hegyi Beszédben olyan dolgokról beszél, melyek segíthetnek nekünk abban, hogy meggyógyuljunk sérelmeinkből, csalódásainkból, valamint olyan szokásainkból, melyek romba döntik életünk. Ezek közül az első a Máté 5,3-ban található: ,,Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa."

Mit jelent lelkileg szegénynek lenni? Jézus ezzel azt akarja elmondani, hogy az öntelt emberek nem juthatnak a Mennyországba. Oda csak kegyelem által kerülhetünk be. Ahhoz pedig, hogy lelkileg szegénnyé válj, meg kell aláznod magad és be kell vallanod, hogy segítségre van szükséged.

Jézus azt mondta, hogy ,,az igazság szabaddá tesz titeket". Szembe kell tehát néznünk az igazsággal, hogy milyenek is vagyunk valójában és abba kell hagynunk a tagadást. Ekkor döntünk a valóság mellett.

De az igazság az, hogy nem szeretjük az igazságot. Ha az másról szól, akkor nem okoz gondot, de mikor az ránk irányul, akkor már nem nyeri el a tetszésünk. Sokkal nagyobb biztonságban érezzük magunkat, ha nem is tudunk a rólunk szóló igazságról, mivel fájdalmas szembe nézni vele. Pedig az igazság képes szabaddá tenni, bár először boldogtalanná tesz, mert rájössz, hogy mennyi mindent kell megváltoztass az életedben.

A jó hír, hogy a rossz szokásaid, a sérelmeid, csalódásaid mind gyógyíthatóak. A rossz hír az, hogy ehhez alázatra lesz szükséged, meg kell aláznod magad és le kell gyűrnöd a büszkeségedet. Erre a Jakab 4,6 is biztat: ,,Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja."

Kezdetnek néhány dolgot be kell vallanod magadról, hogy Isten megáldhassa az életedet. Először is azt, hogy megtörtél. Egy megtört világban élünk, ahol semmi sem működik tökéletesen. A gazdaság nem működik tökéletesen, a kapcsolataink sem, sőt, saját testünk sem.

Napjainkban az emberek összezavarodottak, nem tudják, hogy kik valójában, nem tudják, mit kellene tenniük. Összezavarodott magatartással rendelkezünk, összezavarodott vonzódással és szenvedélyekkel. Még az identitásunk is összezavarodott.

De nem kell másnak lenned, csakis önmagadnak, viszont ez azt is magába foglalja, hogy elfogadod, hogy összetörtél. Ez az első lépés, mert ha meghozod ezt a döntést, hogy bevallod, akkor elindultál az alázat útján, ez pedig egyenesen a kegyelemhez vezet.

A legjobb hír pedig az, hogy Isten kegyelme képes betakarni töröttségünk, sérelmeink, rossz szokásaink és csalódásaink.

Beszéljetek róla:

Milyen módon próbálod leplezni emberek, sőt Isten előtt is, hogy összetörtél?
Miért van szerinted abban szabadság, hogy bevalljuk hibáinkat, sérelmeinket, csalódásainkat?
Mit gondolsz, Isten hogyan tudja felhasználni a összetöröttségedet az Ő királysága számára? Hogyan szeretnéd, hogy használjon téged?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Szilvás pite :) Egy csipet
  2014-08-27 21:27:41, szerda
 
 

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Legyél a házastársad legnagyobb rajongója
  2014-08-27 10:00:43, szerda
 
  "Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!" (Zsidók 3,13a, NCV)

Ha házas vagy, Isten egy nagyon fontos szereppel bízott meg téged: legyél a házastársad legnagyobb rajongója. Ez egy olyan feladat, amit csak te tudsz úgy megoldani, ahogy Isten szeretné, és a házastársadnak iszonyúan szüksége van rá, hogy ezt megtedd.
Egy kritikákkal teli világban élünk. Nem kell túl sokáig keresgélnünk, hogy találjunk valakit, aki lehúz minket.

Ezért van az, hogy minden embernek ezen a földön elmondhatatlanul szüksége van arra, hogy valaki folyamatosan megerősítse. Isten így szerelt össze minket. Ha házas vagy, az egyik ilyen embernek a házastársadnak kell lennie.
Ahhoz, hogy a házasságotok növekedni tudjon, alapvető, hogy te és a házastársad beépítsétek a házasságotokba a másik folyamatos megerősítését.


Több, mint valószínű, hogy ez része volt a házasságotoknak az elején. Kevés ember házasodik össze olyan valakivel, aki nem bátorítja őt valamilyen módon. De ahogyan a növekvő házasságnak sok más része is, egy idő után ez is kezd megfakulni.

A Biblia azt mondja a Zsidók 3,13-ban: "Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!" (NCV)

Miben kellene bátorítanod a házastársadat?

1. Erősítsd meg az értékeiben a házastársadat. Amikor ingatlanokkal foglalkozol, a "becsül" szó azt jelenti, hogy valamit mennyire értékelsz. Megemeled más emberek értékét, amikor becsülöd őket. Ahogy becsülöd a házastársadat, segítesz neki, hogy megértse milyen értéket képvisel a szemedben, és a házasság értékét is emeled. A Példabeszédek 12,25 azt mondja: "Egy bátorító szó csodákat tesz." (LB) Egy bátorító szó csodákat fog tenni a házasságodban - vagy bármilyen más kapcsolatban, amiben benne vagy.

2. Erősítsd a házastársadat az erősségeiben. A legjobbat fogod kihozni a házastársadból, amikor rámutatsz az erősségeire, és nem a gyengeségeire. Válaszd azt, hogy álomépítő leszel, nem álomromboló. Végül mindig azzá válunk, amit mások látnak bennünk. Egyetlen ember sem fog a házastársad életében az önértékelésére, vagy a jövőjére akkora hatással lenni, mint te.

3. Erősítsd a házastársadat a szolgálatában. Hozd tudtára a házastársadnak, hogy mennyire értékeled, amit Istenért tesz ezen a világon. Mindketten egyedien tudtok hozzájárulni a világhoz. Örülj annak, ha a házastársad valamivel hozzá tud járulni a világhoz. Segítsd a házastársadat meglátni, hogy mekkora hatással bír az, hogy Jézusért lettünk teremtve.
Nagy hatalmunk van abban, hogy a házastársunk mit gondol saját magáról.

Ezt használhatjuk arra, hogy felépítsük, vagy leromboljuk őt. Ez a mi választásunk, és az egyik legfontosabb döntés, amit az egészséges házasságunk érdekében meghozunk.


Beszéljünk róla:
Mi az, amiben a házastársad bátorít téged, és ez rád nagy hatással van?
Mi tart vissza minket attól, hogy folyamatosan bátorítsuk a házastársunkat?
Miben bátoríthatnád a házastársadat sűrűbben?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.20.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A kényeztetés nagyszerű dolog !
  2014-08-26 20:49:12, kedd
 
 

Pedig a kényeztetés nagyszerű dolog!

Az viszont teljesen igaz,hogy nem a hazugsággal!

Sokszor félünk megmondani az igazat,mert nem akarunk fájdalmat okozni.

Félünk a másik reakciójától,s attól,hogy elveszítjük.

Próbáljunk meg mégis az igazság útján járni.

A sebek begyógyulnak,ha szeretettel ápolják azokat.
 
 
1 komment , kategória:  Gondolatok  
Hogyan élesszük újra az első szeretetet
  2014-08-26 08:38:41, kedd
 
 

,,De van valami ami nem tetszik nekem: a szereteted már nem olyan, mint a kezdetekben. Emlékezz vissza milyen voltál, és honnan estél le! Változtasd meg a szíved és az életed! Térj vissza azokhoz, amiket kezdetben tettél, mert ha nem változol meg, eljövök hozzád, és az olajmécses tartódat elveszem a helyéről (Jelenések 2:4-5)

Első pillantásra talán nem gondolnád, hogy a jelenések könyvében - szörnyeket ábrázoló képeivel, bárányaival és angyalaival - szerepel olyan romantika és egyfajta szeretet leírása, ami szükséges, hogy fenntartsd a növekvő házasságod.

Pedig van.

A jelenések 2:4-5-ben Jézus analógiát használ egy romantikus szerelemből, hogy leírja kapcsolatát egy tévútra tévedt gyülekezettel.

Jézus ezt mondta a Laodiceai gyülekezetnek: ,,De van valami ami nem tetszik nekem: a szereteted már nem olyan, mint a kezdetekben. Emlékezz vissza milyen voltál, és honnan estél le! Változtasd meg a szíved és az életed! Térj vissza azokhoz, amiket kezdetben tettél, mert ha nem változol meg, eljövök hozzád, és az olajmécses tartódat elveszem a helyéről"

Jézus négy fontos dolgot mondott, amit meg kell tennünk, amikor visszaszerezzük házasságunkat: emlékezz, térj vissza, megbánás, ismétlés.

Emlékezz. Gondolj arra mit csináltatok együtt azokon a napokon mikor egymásba szerettetek. Gondolj azokra a boldog napokra. Ne gondolj a mostani problémáidra hanem emlékezz arra hogyan kezdődött a szerelem.

Visszafordulás. Fordítsd vissza a fókuszt Istenre. A figyelmed valószínűleg minden van csak Istenen nem. A problémáidon, a mindennapi nyomáson, a stresszen és a karriereden. De ha vissza akarod fordítani az első szereteted, akkor vissza kell fordítanod a figyelmed Istenre.

Bűnbánat. Dönts úgy hogy változtatsz azon ahogyan jelenleg gondolkodsz és cselekszel. A szeretet nem egy érzés - valami óriási érzés. A szeretet egy döntés. Ez egy elkötelezettség hogy valaki más érdekeit helyezet a sajátod elé. Ezen kívül nem létezik más szeretet. Isten nem parancsolná ezt ha ez csak egy érzés lenne. Isten még újra és újra parancsolja nekünk az igén keresztül hogy szeressünk másokat ( beleértve a házastársunkat is) Amikor meghozod a döntést hogy szereted a házastársad úgy ahogy Jézus tenné amikor nem nagyon tetted akkor ezt hívják bűnbánatnak.

Tedd azt, amit először. Tedd azt amit először tettél akkor amikor szerelembe estél. Az érzéseket mindig tettek követik. Könnyebb olyan módon cselekedni ahogyan érzel mint úgy érezni ahogy cselekszel. Ha arra vársz hogy szeretetteljesen és romantikusan érezd magad, az ördög gondoskodni fog róla, hogy sose érezz ilyet. Szóval dönts úgy hogy szeretetteljes módon cselekszel és az érzések majd visszajönnek.

Ez a fajta szeretet vezet majd el a tartós kapcsolatra ami beszivárog a házasságodba. Ez majdnem elkerülhetetlen sok ponton.

Az ,,emlékezés, visszafordulás, bűnbánat és az ismétlés" gyakorlása folyamatos kéne legyen minden házasságban.

Beszéljetek róla:
Mi volt az a dolog amiért beleszerettél a házastársadba az első napokban?
Mik voltak azok a zavaró dolgok amik gátoltak abban téged és a házastársadat abban hogy Istent a központba helyezzétek?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az önzetlen házasság
  2014-08-25 07:14:21, hétfő
 
  Link

Ne csak a magad hasznát keresd, hanem a másokét is." (Fil 2,4 NLT fordítás)

A házasság számos lehetőséget nyújt arra, hogy módosíts az életeden. A változás állandóan jelen van: a gyermekek felnőnek, el kell költözzetek, megváltozik a munkahelyed, megbetegszel. Ha életed körülményei megváltoznak, neked és párodnak is alakulnotok kell, hogy a házasságotok jó úton maradjon. Ha belegondolunk, hogy két tökéletlen ember építi együtt az életét, már az egymáshoz való alakulással jár.

A növekedő házasságok mindig szemléltetik az egymásért való változás képességét. Igazából, ez azt jelenti, hogy önzetlenek vagyunk. Megtanulni kevésbé önzőnek lenni az élet egyik legnagyobb leckéje. Lehetséges, hogy éppen ez a legfontosabb lecke, amit Isten a házasságodon keresztül akar megtanítani.

Hogyan lehetnél kevésbé önző és hogyan tudnál pozitívan megváltozni a házastársadért?

Gondolkodj el, hogy mire van a házastársadnak leginkább szüksége. A Biblia azt mondja, hogy "ne csak a magad hasznát keresd, hanem a másokét is." (Fil 2,4 NLT fordítás) Sajnos gyakran előfordul, hogy minél régebb vagyunk házasok, annál kevesebbet gondolunk arra, hogy mire van szüksége a házastársunknak. A Biblia azt mondja, hogy mindenki más szüksége jobban kell érdekeljen, mint a sajátunk. Ez különösen igaz kell legyen az otthonunkban.
Engedelmeskedjetek egymásnak. Ahhoz, hogy hozzá tudj alakulni a házastársadhoz, engedelmeskedned kell neki. Vagyis ez azt jelenti, hogy feladod amit nagyon szeretnél, azért, hogy a társad szükségletét betöltsd. Az Efézus 5:21-ben azt írja, hogy "Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében." Vannak olyan férfiak, akik azt hiszik, hogy a feleségüknek kell engedelmeskedni és hozzájuk alakulni, mert ők a lelki vezetők a családban. De vezetőnek lenni azt jelenti, hogy a férj példát mutatva szolgál otthonában.

Változtass a kis dolgokon. Lehet, hogy azt jelenti, hogy kicsit hamarabb érkezel, vagy kicsit később indulsz. Lehet, hogy azt jelenti, hogy kicsit hamarabb, vagy kicsit később fekszel le. Lehet, hogy abban valósul meg, hogy azt a filmet nézed meg, abba az étterembe mész, melybe a párod szeretne menni. Lehet, hogy azt jelenti, hogy igazán figyelsz, mikor párodnak szüksége van arra, hogy figyelj, nem csak akkor amikor te akarsz figyelni. Az igazi szeretet ezekben a mindennapi kicsi változtatásokban látszik meg, amikor egymás szükségére figyeltek.
Nem az a szeretet próbája, ahogyan a házastársadról beszélsz, hanem ahogy az iránta érzett szeretetet kimutatod. Úgy bánj a pároddal, ahogyan Jézus tenné. Ha meghozod ezt a döntést, minden megváltozik. Az érett szeretet definíciója az, hogy úgy bánsz másokkal, ahogyan Jézus bánna. Jézus a tökéletes példa, amikor a szeretetről beszélünk. "Így tudjuk meg, hogy mi a szeretetet: Krisztus az életét adta értünk." (1Jn 3:16a GNT fordítás).

Egész életedet töltheted azzal, hogy próbálod a fentieket alkalmazni, de a házasságod már attól is jobb lesz, hogy próbálkozol.


Link


Beszéljünk róla:

Milyen áldozatot hozott a házastársad, ami nagyon sokat jelentett neked? Megmondtad a párodnak, hogy mennyire jól esett neked ez a áldozat?
Milyen áldozatot tudnál hozni a házastársadért szereteted jeléül?

Hogyan változna a házasságod, ha úgy bánnál a házastársaddal, ahogy Jézus bánna?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 517 db bejegyzés
Összes: 5145 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2342
  • e Hét: 18824
  • e Hónap: 92796
  • e Év: 544349
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.