Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Az Emberfia eljön a felhőkön
  2014-10-22 17:10:28, szerda
 
  ,,Csodálatos jelek fognak mutatkozni a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig a viharos tenger hullámai zúgnak. A nemzetek megrémülnek, tanácstalanságukban kétségbeesnek, és összezavarodnak. 26 Az emberek elájulnak, sőt meghalnak rémületükben, mikor látják, hogy mi közeledik a föld lakosaira. Még az égben lévő hatalmak is meginognak.

Akkor majd mindenki meglátja az Emberfiát, amint eljön a felhőkön, nagy erővel és dicsőségben!

28 Amikor pedig ezek az események elkezdődnek, egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok!"

Link
Mindenkor álljatok készen!

34 ,,Vigyázzatok magatokra! Ne engedjétek, hogy a lelketeket túlságosan lefoglalja vagy megterhelje valamilyen kábulat, részegség vagy gond!

Különben az a nap olyan váratlanul ér benneteket, mint a csapda. 35 Mert eljön az a nap minden emberre, aki csak a föld színén lakik.

Ti azonban mindig éberen őrködjetek! Imádkozzatok, hogy legyen erőtök kimenekülni azokból a dolgokból, amelyek bekövetkeznek, és hogy majd bizalommal állhassatok meg az Emberfia előtt!"

Jézus szavai mindig érvényesek maradnak

Az ég és a föld elmúlik, de amit én mondok, az soha nem múlik el:
mindig érvényes marad!"

Lukács 21
Link Link Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Az áldás Isten Igéjének való engedelmességből jön
  2014-10-22 12:03:52, szerda
 
  "Mindenki, aki hallja az én beszédemet és gyakorlatban is alkalmazza azt, hasonló a bölcs emberhez, aki a sziklára építette a házát." (Máté 7:24, NIV fordítás)


Átvenni, olvasni, kutatni, memorizálni, és reagálni Isten szavára semmit sem ér, ha azt nem építjük be a gyakorlatba. Isten Igéjének cselekvőivé kell válnunk. (Jakab 1:22)

Tudom, hogy ez nehéz dolog, mert a Sátán közben intenzíven támad. Nem bánja, ha eljársz bibliatanulmányozásra, amíg nem teszel semmit azzal, amit tanultál.

Magunkat csapjuk be ha azt hisszük, hogy csak azért, mert hallottuk, olvastuk vagy tanulmányoztuk az igazságot, magunkévá is tettük.

Lehet, hogy annyira lefoglalod magad a következő Bibliaórával, szemináriummal vagy Konferenciával, hogy nincs is időd az életedbe beépíteni, amit tanultál. El is felejted az üzenetet úton a következő Bibliaóra felé. Alkalmazás nélkül minden bibliatanulmányozás haszontalan. Jézus azt mondta, hogy "Mindenki, aki hallja az én beszédemet és gyakorlatban is alkalmazza azt, hasonló a bölcs emberhez, aki a sziklára építette a házát.". (Máté 7:24, NIV fordítás)

Jézus azt is kiemelte, hogy az áldások abból fakadnak, ha valaki engedelmeskedik Isten szavának, nem csak ismeri azokat. Jézus azt mondta, hogy "Most, hogy már tudjátok ezeket, akkor lesztek áldottak, ha meg is cselekszitek". (János 13:17, szabad fordítás)

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos egy bibliatanulmányozó kis csoporthoz tartozni. Mindig tanulhatsz másoktól olyan igazságokról, melyeket magadtól nem fedeznél fel. Segít abban is, hogy jobb rálátásod legyen és, hogy az igazságot gyakorlati úton megélhesd.

A legjobb módja annak, hogy az Ige cselekvőjévé válj az, hogy mindig állíts fel egy tervet, annak az eredményeként és válaszként arra, amit Istentől Igéjéből tanultál. Váljon szokásoddá, hogy pontosan kiírod, hogy mit tervezel tenni.

Ez a terv legyen személyes (rólad szóljon), gyakorlati (tartalmazzon valamit, amit meg kell tenned) és bizonyítható (határidővel). Miden lépésnek része lesz az Istennel való kapcsolatod, másokkal való kapcsolatod vagy a természeted.


Beszéljetek róla

Mi az, amit Isten már megmutatott az Ő Igéjén keresztül, de te még nem tetted meg?
Hogyan bíztat a kiscsoportod abban, hogy cselekvő legyél?
Mi volt az eredménye annak, hogy elmentél egy bibliatanulmányozó órára vagy konferenciára? Alkalmaztad, amit tanultál?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. október 15.) Napi remény
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leleszi Balázs Károly: FELAJÁNLÁS
  2014-10-21 18:56:57, kedd
 
  FELAJÁNLÁS

NEKED ADOM
a napsütés csodáját
az eső utáni szivárványt
a meghitt pillanatok varázsát
a hajnal ragyogását
a tavaszi virágnyílást
a patakok csacsogását
a rét üdeségét
a zenék harmóniáját
a búzamezők selymességét
a hegycsúcsok csendjét
az ég kékjét
a madarak röptét - énekét
a csillagok fényét

NEKED ADOM
alázatomat
vágyaimat
bizalmamat
szenvedélyemet
örömömet
bánatomat
szerénységemet
őszinteségemet
verseimet
a ragaszkodást
a tiszteletet
a becsületességet

NEKED ADOM
hitemet
reményeimet
szeretetemet
szerelmemet
szívemet
Egyszóval
neked adom:
MINDENEM -
legyen a tied!

Leleszi Balázs Károly
 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
Éhes vagy? Táplálkozz Isten szavával !
  2014-10-21 11:08:04, kedd
 
 


"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek." (Kolossé 3:16/a.)

Ahogy szükséged van fizikai táplálékra ahhoz, hogy fizikailag erős legyél, ugyanúgy szükséged van lelki táplálékra is ahhoz, hogy lelkileg is erős legyél. A Biblia úgy jellemzi magát mint lelki táplálékot - a lelki életünk vize, teje, kenyere és húsa. Ez minden, amire szükséged van a létezéshez.

Ha építésvezető lennél, nem fordulna meg a fejedben kiküldeni az építkezésre azt a munkást, aki nem evett két hete semmit.
Ha a hadsereg kommandósa lennél, nem küldenél olyan harcost a csatába, aki nem evett egy hónapja. Igaz? Táplálnunk kell magunkat, hogy megbirkózzunk az elénk kerülő feladatokkal.

Nem fogsz sok sikert elérni a lelki csatákban, amikkel szembe kerülsz, ha halálra éhezteted magad. Ezért kell Isten Szavával táplálkoznunk!
Nem hasonlít a fizikai ételhez; minél többet veszek magamhoz Isten szavából, annál éhesebb leszek. Minél többet ízlelem és látom, milyen jó az Úr, annál többet akarok.

A Biblia azt mondja a Kolossé 3:16-ban: "A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek". Pál azt mondja nekünk: engedjük, hogy a Biblia gazdag, mély és életet adó módon teret hódítson az életünkben.

Tehát hogyan is kell táplálnunk magunkat Isten szavával és engedni, hogy a fent említett változások megtörténjenek?

- Hallgasd az Igét a füleddel! Biztasd magad, hogy gyülekezetbe járj és hallgasd Isten szavát a prédikációkon keresztül.

- Olvasd az Igét a szemeddel! Attól, hogy van egy Biblia a házadban, az életed még nem lesz áldott. A Bibliának a szívedben kell lennie!

- Kutasd az Igét a kezeddel és száddal! Amikor Isten Igéjét tanulmányozod, tarts egy ceruzát a kezedben. Írd le, mit tanít neked Isten! Kis csoportban beszéld meg más hívőkkel is a felfedezéseidet!

- Válaszolj az Igére az elméddel: gondolkodj és töprengj rajta!

- Emlékezz az Igére a szíveddel! Mindig nálad lehet a Biblia, amikor szükséged van rá. Vésd bele Isten szavát az elmédbe!

Beszéljetek róla:
- Min kell változtatnod az életedben ahhoz, hogy szellemileg jól táplált legyél?
- Leírod, amit Isten tanít neked? Mit jegyzel meg az Írásból?
- Milyen lelki harccal küzdesz ma? Táplálod magad közben Isten szavával?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 10. 14.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az alkalmazás hídja
  2014-10-20 12:56:46, hétfő
 
 


Az alkalmazás hídja: 3 kérdés, amelyet bármelyik bibliai résznél feltehetsz

"Az Úr tényleg áldozatot és felajánlásokat akar? Nem! Nem áldozatot akar. Azt akarja, hogy engedelmeskedj neki." (1Sám 15,22b CEV ford.)


Ha még nem alkalmaztad Isten Igéjét az életedben, bizonyára frusztrált lehetsz. Hogyan fogj hozzá? Ma 3 kérdést írok le neked, amelyeket a Biblia minden részének olvasásakor föltehetsz magadban és ezeknek a megválaszolása segít a bibliai igazságok alkalmazásában. A 3 kérdés tehát:

1. Mit értett a Szentírás, amikor ezt a részt írták?
2. Mi az időtlen igazság a mögött, amit Isten mondott?
3. Mit jelent ez az én életemben?

Ezt a folyamatot "alkalmazás-hídnak" hívjuk. Hidat építünk a Biblia szava és a mi világunk között. Próbáljuk megépíteni ezt a hidat, amikor a Korinthusi első levél 8. részét olvassuk. Olvasd el az 1Kor 8, 1-13-at és tedd fel magadnak a fenti kérdéseket.

1. Mit értett a Szentírás ezalatt, amikor ezt a részt írták?
Voltak emberek a korinthusi gyülekezetben, akik tudták, hogy a bálványok semmit sem jelentenek és az ételáldozatnak, amit nekik ajánlottak fel, nincs mágikus ereje. Csak egy sima hamburger volt, vagy egy jó steak. Nem ártott az, ha megették, hiszen a bálványok, akiknek áldozták őket, nem valódiak. Tehát ez a csoport szabadon megehetett akármit, de nem voltak tekintettel másokra. Mert voltak ott kezdő hívők is, akiket ez a gyakorlat kétségek közé kergetett. Azt gondolták, hogy a hívőknek nem szabad megenni olyan áldozatot, melyet más isten oltárán áldoztak fel. Pál ezért kéri az érettebb hívőket, hogy a hitbeli érettségükkel ne botránkoztassák meg azokat, akik még fiatalabbak a hitben.

2. Mi az időtlen igazság amögött, amit Isten mondott?
Ne arra használd a Krisztusban elnyert szabadságodat, hogy másokat támadj vele! A szabadságot a szeretet gyakorlására kell használni.

3. Mit jelent ez az én életemben?
Nem gyakran fordul elő velünk, hogy áldozati húst kellene fogyasszunk. Azt hiszem nálatok sem túl gyakori. Akkor ez nem túl valószerűtlen számunkra? Ha az időtlen igazság ez: "Ne használd arra a szabadságodat, hogy másokat támadj vele! A szabadságot mások szeretetére kell használni." Ez annyit tesz, hogy érzékenynek kell lennünk másokra, akik körülöttünk vannak, mert ebben mutatkozik meg a szeretet. Kérdezd meg: "Istenem, van bármi, amit önzésből, arroganciából vagy érzéketlenségből teszek másokkal, ami mások elbotlását okozza? Felfuvalkodottá tesz a tudásom, amelyet a hitemmel nyertem, vagy nem megfelelően szeretem a társaimat?"

Alkalmazd ezt a három kérdést, amikor a naponta Bibliát tanulmányozod, és Isten világossá teszi előtted, hogy mit kell tenned annak alapján, amit az Ő Igéjében olvastál.

Beszéljetek róla:
- Gondolkodj el egy olyan bibliai történten, amit ismersz. Amikor újra olvasod ezt a részt és ezt a 3 kérdést megválaszolod utána, felfedezel valami újat, amit az életedben is bevezethetsz?
- Hiszed, hogy Isten azt szeretné, hogy a Szentírást útmutatóul használd az életedre? Hiszed, hogy az igazságai időtlenek és az üzenetek még mind a mai napig érvényesek?
- Hogyan mutathatod meg a hitedet a cselekedetekben?

Rick Warren, 2014.10.13. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az emberre vagyok allergiás - nagyon veszélyes !
  2014-10-19 19:46:39, vasárnap
 
 

" Lelki világunkra tett hatás következményeként valóban kialakulhatnak fizikai tünetek, és ha valaki úgy vélekedik a másikról, hogy: ,,kiütést kapok tőle", akkor valóban elkezdhet viszketni a bőre. Tapasztalatok alapján, ha valaki első benyomásra antipatikus, később sem lesz rokonszenves. Sőt, kialakulhat ember-allergia úgy is, hogy valakit elkezdünk jobban megismerni, s kiderül, az illető jó színész lehetne, mert megismerkedéskor másnak mutatta magát, mint amilyen valójában. "

Újdonság: emberallergia
Link Link

 
 
1 komment , kategória:  EMBER-ALLERGIA  
Tedd személyessé Isten Igéjét, hogy megváltozzon az életed !
  2014-10-19 10:24:06, vasárnap
 
  "Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)
Isten Igéje soha nem fogja megváltoztatni az életedet, ha magad nem engeded, hogy személyessé váljon. Az Ige nemcsak a szomszédodról, a barátodról, a házastársadról vagy egy idegenről szól az utcán: a Te életedre is érvényesnek kell lennie. A Biblia addig nem válik erőteljessé az életedben, amíg nem lesz különlegessé számodra.

Hogyan teheted Isten Igéjét személyessé az életedben? Próbáld ki az alábbi módszert a bibliatanulmányozásod során! Ezt mindenki meg tudja tenni. Nincs szükséged hozzá semmilyen speciális eszközre vagy felsőfokú teológiai képzettségre.

Egyszerűen csak helyezd be a nevedet a személyes névmások vagy a főnevek helyére a bibliai történetben! Például ha személyessé teszem a János 3:16-ot, akkor valami hasonlót írok le magamnak: ,, Mert úgy szerette Isten Rick-et, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy Rick el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Vagy például a Filippi 1:6 így szólna: ,, Ő, aki elkezdte a jó munkát Rick Warrenben, elvégzi a Krisztus Jézus napjára".

Helyezd be a nevedet a szövegbe, így megerősödik a hited és bátorítani tudod magadat!

Tulajdonképpen újraírhatod a verseket úgy, mintha Isten szólna közvetlenül hozzád. Például a Filippi 1:6-ban: ,,Én, aki elkezdtem a jó munkát benned, Rick, el is fogom végezni."

Ha használod ezt a módszert, a bibliai történetek a szó szoros értelmében könnyeket fognak a szemedbe csalni! Úgy fogod olvasni a Bibliát, mint Isten szerelmes levelét, amelyet neked címzett. Isten ajándékává fog válni számodra! Olvasd a Bibliát, de ne csak úgy, hogy megértsd a szavak jelentését, hanem úgy, mintha személyesen ismernéd a szavak szerzőjét!

Beszéljetek róla:

 Gondoltál valaha úgy a Bibliára, mint egy szerelmes levélre, amelyet neked címeztek? Hogyan fogadsz egy szerelmes levelet a házastársadtól vagy a társadtól?

 Hogyan változtatta meg az életedet, amikor elhitted, hogy Isten a Bibliát csak neked írta? Hogyan tudnád bemutatni, amikor a Bibliával foglalkozol? Milyenek a csendes perceid, amit Istennel töltesz személyes beszélgetés gyanánt?

 Hogyan teszed személyessé, amit Isten Igéjéből a mai napon olvasol?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.12.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mit teszel a tudásoddal ?
  2014-10-18 09:25:17, szombat
 
 


,,Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha így cselekesztek." (Jn 13,17)

Jakab azt mondja, hogy csupán önmagunkat csapjuk be, amikor csak meghallgatjuk Isten Igéjét, de nem engedjük, hogy megváltoztasson. Úgy gondoljuk, hogy ha tudást szerzünk, szellemileg felnőttek leszünk, de az érettség mérője nem a tudás. A hitben levő felnőttség a jellemben mérhető. Nagyon sok ember rengeteg dolgot tud a Bibliából, mégis szellemileg kiskorú.

Gyakorlatba kell ültetnünk Isten Igéjét. Folyamatosan alkalmaznunk kell az életünkben!

Tulajdonképpen a tudás növeli a felelősséget. Minél többet tudunk, annál több miatt vonhatnak felelősségre. Jézus azt mondta, hogy ,,Sokat kérnek attól, akinek sok adatott." (Lk 12,48b GNT fordítás). Mit teszel azzal, amit tudsz?

A Máté 7-ben Jézus elmondja a bölcs és a bolond építők példázatát. Azt mondja, a bolond homokra építi a házát. Olyan ez az ember, mint aki hallja az Isten Igéjét, de nem aszerint cselekszik. A bölcs ember szilárd alapra építi a házát, mert meghallja Isten szavát, utána pedig visszamegy a mindennapjaiba és őszintén megpróbálja alkalmazni mindazt az életében.

Jézus így szól a Jn 13,17-ben: ,,Ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha így cselekesztek." Szerintem az érettség legegyszerűbb meghatározása, hogy az ige cselekvői legyünk. Azt tegyük, amit a Biblia mond. Nem csak olvasnunk kell az Írást, hanem figyelnünk is kell rá.

Mindannyian sokkal több szellemi igazságot tudunk, mint amennyit alkalmazunk a gyakorlatban. Nem kell még többet tudnunk, már épp eleget tudunk. Már csak gyakorlatba kell ültetnünk mindazt, amit tudunk. Legyünk az Ige cselekvői!

Beszéljünk róla:

Mit tettél mindazzal a tudással, amit prédikációkból és Biblia-tanulmányozásokból szereztél?
Milyen módszerek segítségével tudnád gyakorlatba ültetni Isten Igéjét?
Hogyan használja fel Isten az Igéjét, hogy megváltoztassa az életedet?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.11) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A show nem vesztheti ízét
  2014-10-17 15:33:42, péntek
 
  Link Link

Örkénylik a duma: szeretem Pestet meg a szóját

,,Nem vagyok Rambo, se Marlon Brando, csak olykor egy kis budapesti gyarló mandró, de itt sütöm ki a szóját, a szóját, a szójátékokat, a nemjóját e jó játékokat" - énekli Pajor Tamás, aki szereti Pestet, legalábbis új zeneszámának címe erről árulkodik. Mi meg a dalt szeretjük, ezért elemezzük, az okokat pedig megnevezzük, mert a ,,HÉV kötelez".


Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Pajor Tamás  
Nick Vujicic Magyarország / Hungary
  2014-10-17 11:21:51, péntek
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Nick VujicicKanae Miy~Kiyoshi  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 626 db bejegyzés
Összes: 5253 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 330
  • e Hét: 6860
  • e Hónap: 44308
  • e Év: 678251
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.