Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Különülj el
  2017-07-27 14:58:51, csütörtök
 
  Annakokáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el (különüljetek el), azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket.-2 Korinthus 6:17


A körülöttünk lévő világot túlnyomórészt a sátán irányítja.

Hogyan kerülhetjük el, hogy ne keveredjünk bele? Hogyan különülhetünk el?

A választ a János 17:17-ben találod. Itt Jézus az Atyához szól mindazokról, akik Ő benne hinni fognak. ,,Szenteld meg őket a te igazságoddal..." mondta. ,,A te Igéd igazság." A megszentelni szó azt jelenti ,,elkülöníteni". Tehát Jézus azt mondta: ,,Különítsd el őket a Te Igéddel." Az Ige különít el!

Amikor a kezdetekkor elhitted Isten Igéjét, újjászülettél. Szellemileg el lettél különítve a sötétség országától - a világosság királysága számára. Itt sokan meg is állnak. Hagyják, hogy Isten Igéje elvégezze a kezdeti elkülönítő munkáját, aztán tovább mennek, és úgy élnek, mint bárki más. Szellemileg már el vannak különítve a haláltól. De fizikailag és mentálisan, nyakig benne vannak. Szegények. Betegek. Aggodalmaskodnak. Összezavartak. Nyugtalanok. Más szóval, épp olyanok, mint mindenki más a világban.

De ha az életedben első helyre helyezed Isten Igéjét, akkor az továbbra is el fog téged különíteni az előző ,,hazádban" lévő szegénységtől, aggodalomtól, betegségtől, gyűlölettől és sötétségtől.

Isten Igéje másvalamit is tenni fog érted. Nem csupán elkülönít e világ dolgaitól, hanem elkülönít Isten dolgai számára.

Nem tudsz elszakadni a régi, pusztító szokásoktól anélkül, hogy valami másnak ne különítenéd el magad. Nem tudsz elfordulni a világ dolgaitól, hacsak nem fordulsz valami erősebb felé. Elmondom neked, hogy kiáltozhatsz, ordítozhatsz, és gyötrődhetsz az oltárnál, megtehetsz bármi egyebet, hogy megszabadulj a bűntől az életedben. Ordíthatod, hogy ,,Drága Istenem, vedd el tőlem ezt a bűnt." De a világon semmilyen könyörgés nem különíthet el a bűnödtől. Az Ige az egyedüli, ami megteszi!

Határozd el, hogy első helyre teszed az Igét az életedben. Legyen ez egy minőségi döntés, olyan, ahonnan nincs visszaút. Vesd bele magad az Igébe, és hagyd, hogy az Ige elvégezze a munkáját.

Hadd különítsen el téged a világ dolgaitól, Isten dolgai számára.

Kenneth Copelkand * Igeolvasás: 2 Korinthus 6:14-18
Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Semmi veszítenivalód nincsen
  2017-07-22 18:52:54, szombat
 
  Mondjátok az igaznak, hogy jól lészen dolga, mert cselekedeteik gyümölcsével élnek. Jaj a gonosznak, gonoszul lesz dolga, mert kezeinek cselekedete szerint fizetnek néki.- Ésaiás 3:10-11

Éreztél már félelmet azzal kapcsolatban, hogy teljesen átadd magad az Úrnak, mert úgy gondoltad, akkor meg leszel fosztva bizonyos kedvtelésektől ebben az életben? Valószínűleg éreztél. Ez azért van, mert a sátán túlórában dolgozik azon, hogy meggyőzzön: ő egy igazán valamirevaló életet tud neked adni. De egy percig se hidd el neki. Az igazság az, hogy ha teljesen az Úrnak engedelmeskedsz, akkor semmi olyan dolgot nem kell feladnod, amit érdemes lenne megtartani. Csak az történik, hogy a lehető legteljesebb életet fogod élni!

Jézus földi élete egy tökéletes példája volt a teljes engedelmességben való életnek. Élő példája volt az istenfélő élet előnyeinek. Bárhová is ment, a süketet hallóvá tette, a vakot látóvá, a béna pedig járni kezdett. Tökéletes békességben és teljes győzelemben járt.

Ez elég jól hangzik számomra. Jézus egyedül arról maradt le, hogy az ördög hatalmat szerezzen Fölötte azért, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Valójában az ördög semmit sem tudott tenni Vele, amíg az Atya akaratából Jézus le nem tette az életét. Egészen addig Jézus teljes győzelemben járt az ellenség felett.

Szerinted sok mindenről lemaradnál, ha így élnél? Természetesen nem! Istennek ugyanabban a kenetében, erejében és dicsőségében járhatnál, amiben Jézus.

Az egész életedet fel kell adnod ehhez? Igen! A saját életedet Isten életére kell cserélned. A betegségedet az Ő általa való gyógyulásra, a szegénységedet az Ő benne való bővölködésre, az aggodalmadat az Ő békességére, a bűnödet az Ő megigazultságára.

Nos, miért hezitálsz? Valójában semmi veszítenivalód nincsen.

Gloria Copeland * Igeolvasás: Zsoltárok 37:7-23
Link 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kulcs a bizodalomhoz
  2017-07-21 20:58:43, péntek
 
  Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez. És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az Ő parancsolatait, és azokat cselekesszük, amik kedvesek Őelőtte.-1 János 3:21-22

Soha nem úszod meg szárazon, ha engedetlen vagy Istennel szemben.

Vannak, akik azt gondolják, hogy meg tudják. Azt gondolják, ha senki nem tudja meg, akkor nem lesz belőle baj. Végül is, Isten kegyelmes. Ő nem fogja ezt felróni nekik, ugye? És ha senki más nem tud róla... nem mindegy?

Nem ismerik fel azt, hogy a saját szívük fog problémát okozni nekik. A saját szívük fogja elkezdeni kárhoztatni őket. Mindenki más nagyszerűnek gondolhatja őket. Mindenhol hit-beszéd jöhet ki a szájukból, de amikor Isten elé mennek imában, akkor kétségekkel és félelmekkel lesznek teljesek, ami megakadályozza őket abban, hogy az imájukra választ kapjanak.

Ez az egyik oka annak, hogy miért olyan fontos az Úr felé engedelmességben élni. Az engedelmes élet olyan szellemi bátorságot ad neked, amilyet még nem tapasztaltál. Bátorságot ad az imában, bátorságot a hitben. Bizalmat ad Isten iránt - ahogy Pál apostol mondja -, amely nincsen meg azoknak, akik bűnben megpróbálják szárazon megúszni.

Nem azt mondom, hogy tökéletesnek kell lenned. Hogy soha nem követhetsz el hibát. De engedelmesnek kell lenned annak a világosságnak, ami már a tiéd. Szánj időt rá, hogy figyelj Isten Szellemére, és válaszolj Neki. Amikor azt mondja, hogy tegyél meg valamit, akkor tedd meg.

Amikor így teszel, akkor a bensődben bizodalmat kapsz. Ez nem olyan, amit az értelmeddel idézel elő, vagy bebeszéled magadnak. Egyszerűen csak ott lesz. Ahelyett, hogy elárasztanának a kétségek és olyan érzések, hogy Isten Igéje nem fog működni a számodra, azt fogod találni, hogy teljesen elhiszed, hogy az Ige működik a számodra. Bízni fogsz Istenben, és együtt fogsz vele áradni. Eljutsz arra a helyre, amit a Biblia így nevez: ,,az Úrban való nyugalom".

Emlékezz erre: bár a bűneidért való ár örökre meg lett fizetve, az engedetlen élet sokba fog neked kerülni. Abba a bátorságba fog kerülni, ami jog szerint a tiéd Jézusban. Meglopja a hitedet, és félelemmel bombáz.

Ne hagyd, hogy a szíved kárhoztatása megrövidítse a bizodalmadat. Cselekedd azokat a dolgokat, amelyek tetszésére vannak Istennek, és akkor bizodalommal teljesen járhatsz Isten országában.

Gloria Copeland * Igeolvasás: 1 János 3:21-22
Link 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A nagy mélységből szüntelen
  2017-07-20 13:12:25, csütörtök
 
  A nagy mélységből szüntelen Hozzád kiáltok Istenem.
Haláltól mentsd meg lelkemet, fogadj be engemet.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

A bűn sarában élve lenn, a jóra lelkem képtelen,
Fogadd be gyenge gyermeked, fogadj be engemet.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

A bátorságom gyávaság, a bölcsességem kábaság.
Más nem segíthet, ha Te nem, fogadj be Istenem.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

Az életem üres szegény, nincs benne fény, de van remény,
Hogy akinek kegyelme nagy, vesznem engem se hagy.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

Mindenki Temploma * A kőbányai zsinagóga
Link Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Mindenki Temploma   
Engedd el azt a vágyad, hogy bosszút állj
  2017-07-19 10:24:23, szerda
 
  ,,Soha ne állj bosszút magadért. Engedd át Istennek, hiszen Ő azt mondta, hogy megfizet azoknak, akik megérdemlik." (Róma 12:19a TLB fordítás)


Az igazi megbocsátás alapja az, hogy lemondasz a bosszúhoz való jogodról. A Biblia azt írja a Róma 12:19-ben: ,,Soha ne állj bosszút magadért. Engedd át Istennek, hiszen Ő azt mondta, hogy megfizet azoknak, akik megérdemlik." (Róma 12:19a TLB fordítás).

Azt mondhatod: Ha lemondok arról a jogomról, hogy bosszút álljak valakin, aki megbántott, akkor az igazságtalan! Igazad van, valóban igazságtalan! De mondta-e valaki, hogy a megbocsátás igazságos? Igazságos volt-e, hogy Jézus Krisztus mindent megbocsátott, amit tettél, és szabadon mehetsz tovább? Nem! Nem szeretnénk, hogy Isten igazságos legyen velünk szemben. Azt akarjuk, hogy Isten kegyelmes legyen velünk. Mindenkivel szemben igazságot akarunk, magunknak pedig bocsánatot.

Az igazság az, hogy az élet nem igazságos. A megbocsátás sem igazságos. Kegyelem a neve, és Isten megmutatta neked. Egy napon majd Istené lesz az utolsó szó. Ki fogja majd egyenlíteni a számlát. Kijavítja majd a rosszat. Engedd át az igazságszolgáltatást Istennek. Fókuszálj a megbocsátásra, hogy békesség legyen a szívedben és tudd folytatni az életed.

Ha nem így teszel, belezuhansz a keserűség csapdájába. A neheztelés és a keserűség hiábavaló érzelmek. Tulajdonképpen, az orvosok azt állítják, hogy ezek a legegészségtelenebb érzelmek. Elevenen felemésztenek, akárcsak a rák. Mind az a neheztelés és keserűség azok felé, akik bántottak a múltban nem fogja megváltoztatni a múltat, és semmiképp sem fogja megváltoztatni a jövőt. Csak arra elég, hogy tönkretegye a mai napot.

Amikor ragaszkodsz a nehezteléshez, megengeded a múltadban levő embereknek, hogy ma is bántsanak. Ez nem túl okos dolog! A múltadban levő emberek már a múltban vannak. Nem bánthatnak tovább, hacsak nem ragaszkodsz a bántáshoz. Inkább engedd el azt a vágyadat, hogy bosszút állj vagy igazságossá tedd a dolgokat. Hagyd Istenre!

A Biblia azt írja: ,,Vigyázzatok, hogy mindenki válaszoljon az Istentől kapott kegyelemre, mert ha nem teszitek, könnyen felszökken bennetek a keserűség lelke, amely nem csak önmagában rossz, de mások életét is megmérgezheti." (Zsidó 12:15 Phillips).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen múltbeli bántalmat nem tudsz elengedni?
Mit tudnál tenni ma, hogy tovább haladj a bántódástól?
Hogyan láttad valaki életében a keserűség hatását érzelmi, fizikai és szellemi vonatkozásban?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.07.12.)

Link Link Jóval felelj a gonoszságra
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Himnusz, Izrael
  2017-07-18 22:51:49, kedd
 
  Budapestre érkezett Benjámin Netanjahu,személyében harminc év után először látogatott Magyarországra izraeli miniszterelnök.Link Link

Himnusz, Izrael 2 Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-12-09 23:27:27
feltöltő: violang449
nézettség: 7409
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: izrael, himnusz, anthem, israel, h,
kategória: party
leírás: Izrael himnusza, magyar szöveg:
Tüzed Uram,

Jézus...


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Izrael  
Rengesd meg a poklot
  2017-07-17 09:25:51, hétfő
 
  Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.-1 János 3:8

Rád ijesztett ma az ördög? Lépten-nyomon problémát okoz neked?

Ha így van, borítsd rá az asztalt. Te tedd őt szerencsétlenné a változatosság kedvéért. Tudd, hogy megvan ehhez az erőd. Az erő benned van, hogy lerontsd az ördög munkáit, hogy minden gyógyíts, szabadíts, a foglyokat szabaddá tedd. Olyan sok erő van benned, hogy minden alkalommal, amikor az ébresztőórád megszólal, az ördögnek siránkoznia kellene: ,,Jaj ne! Ez a bajkeverő már megint felkelt!"

Néhány évvel ezelőtt egy levelet kaptam egy kislánytól, aki részt vett az egyik Los Angelesben tartott gyógyító alkalmamon. Annak ellenére, hogy túlságosan fiatal volt ahhoz, hogy megértse a teológiát vagy bármi ilyesmit, az Úr egy nagyon egyszerű és komoly kijelentést adott neki, ahogy figyelte a gyógyuló embereket.

A kislány elmesélte, hogy amikor felnézett az emelvényre, egyáltalán nem látott engem. Csak Jézust látta. És az ördögöt is látta. Tudod mit csinált az ördög? A földön feküdt, és így siránkozott: ,,Ez nem lehet! Ez nem lehet! Ez nem lehet!"

Most, ebben a pillanatban is, az Úr Jézus Krisztus ereje munkálkodik benned. És nem csupán azért, hogy egy napon elvigyen a mennybe. Azért van ott, hogy itt a földön ráijesszél az ördögre. Azért van ott, hogy Isten királyságát építhesd most - amíg még van idő.

Kerülj összhangba Isten életedre vonatkozó Igéjével és akaratával. Hadd áradjon ki Jézus kenete belőled. Az egész pokol reszketni fog. És már soha nem leszel teljesen ugyanaz, mint annak előtte.

Igeolvasás: 1 János 5:4-20
Link 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Vesd bele magad az igazságba
  2017-07-16 10:25:14, vasárnap
 
  De mikor eljön Ő, az igazság Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.- János 16:13

Jézus azt mondta, hogy a Szent Szellem elvezet bennünket minden igazságra. Nem csak annyi igazságra, ami éppen elég a túléléshez. Nem is csak alkalomadtán, hogy segítsen, mit tanítsunk a vasárnapi iskolában. Ő azt mondta, hogy minden igazságra!

Ha üzletember vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan növeld a nyereségedet, és hogyan csökkentsd a kiadásaidat. Ha édesanya vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan csendesítsd le a veszekedést a gyermekeid között. Ha diák vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan jeleskedjél a tanórákon.

Valójában, ha ismered Jézus Krisztust, és meg vagy keresztelkedve a Szent Szellemben, akkor benned van a válasz minden létező pénzügyi nehézségre, minden létező szellemi és fizikai problémára. Nálad van a válasz olyan problémákra is, amelyekről még nem is tudsz!

Például a II. világháború alatt az Egyesült Államok belefutott néhány komoly problémába. Az ellenség gyorsabban elsüllyesztette a hajóikat, mint ahogy ők újakat tudtak volna építeni, mivel ez abban az időben egy évbe is beletelt.

A probléma megoldására tett erőfeszítéseik közben egy olyan módszert dolgoztak ki, amely által egyetlen nap alatt meg lehetett építeni egy hajót. Viszont probléma fakadt abból, hogy a folyamat közben a hajót a feje tetejére kellett állítani, és amikor visszafordították, a hegesztés tönkre ment, és a hajó szétesett.

Ezek után a kérdést egy szellemben jártas ember elé tárták, aki abban az időben híres iparos volt. ,,Kitalálom, hogyan oldjuk meg!" mondta. És valóban, napokig tartó ima és böjtölés után Isten megmutatta neki a hegesztési módszert, ami össze tudta tartani a hajót.

Ha valamilyen problémával nézel ma szembe, ne próbáld azt saját magad megoldani. Fogd a szaván Jézust, és kérd meg a Szent Szellemet, hogy adja meg neked a megoldáshoz szükséges tudást.

Használd a régi korok bölcsességét a munkádban, a családodban és mindenben, amiben jársz. Vesd bele magad azokba az igazságokba, amelyeket Ő a bensődbe helyezett.

Kenneth Copeland * Igeolvasás: János 14:6-17
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Szenvedés és dicsőség
  2017-07-15 13:41:53, szombat
 
 

Ez az oka, hogy nem adjuk fel, és nem fáradunk bele a szolgálatba. Igaz, a ,,külső emberünk", vagyis a testünk egyre idősebb és gyengébb, de a ,,belső emberünk" mégis napról napra megújul.

Mert a mostani, könnyen elviselhető szenvedéseink csak rövid ideig tartanak, mégis örök dicsőséget szereznek számunkra! Ez a dicsőség pedig olyan csodálatos, hogy össze sem lehet hasonlítani a szenvedéseinkkel.

Ezért nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad.

(2Kor 4,16 -18)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szivárvány * Szövetség Istennel * Tudod, szeretlek
  2017-07-15 09:15:06, szombat
 
 

Tudod, szeretlek szívemből Téged,
Úr Jézus dicső Király.,
Szivárvány hídként, kegyelmességed
Az égből a földig áll.

Kar: Forrón dicsér imám
Szálljon erőd reám,
Emelj a mennybe, színed elébe
Úr Jézus dicső Király.

Nincs bennem érdem, alig hogy értem,
Tervedben miért vagyok?
Mennyben körötted, szolgálnak szebben
Szolgáló szent angyalok.
Kar:

Hangod már értem, mikor igédben
Hozzám is szól a szavad.,
Meglátlak egykor, kit most, mint fátyol
Előlem, még eltakar.
Kar:

Dicső az óra, ha virradóra
Egek-egéből leszállsz,
Elviszed azt, az eklézsiádba
Kit végig hűnek találsz!.
Kar:
Keresztény versek,énekek
Link Link 1 Mózes 9:13

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 332 db bejegyzés
Összes: 7293 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1548
  • e Hét: 11035
  • e Hónap: 63696
  • e Év: 403361
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.