Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Biró Lally: Áldott légy Istenem.
  2018-04-26 19:51:05, csütörtök
 
 

Áldott légy Istenem! Köszönöm neked
Megtartod életem, köszönöm neked

1. Köszönöm a Golgotát, Szent Fiadnak halálát,
köszönöm Neked...
2. Köszönöm a Szent tüzet, a ragyogó keresztet,
köszönöm Neked..
3. Köszönöm az életem, midennapi kenyerem,
köszönöm Neked.....
4. Köszönöm az éjszakát, a ragyogó holdsugárt,
köszönöm Neked..

Köszönöm Neked, köszönöm Neked,
Áldott légy Istenem, köszönöm Neked.

Biró Lally:Áldott légy Istenem.
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Használtbicajok eladók
  2018-04-25 22:53:04, szerda
 
 

MOST érdemes bicajt venni!

Nézzétek meg szezonközi akciónkat, és válogassatok kedvetekre!

Ilyen olcsón ilyen SZÉP, és LESZERVÍZELT kerékpárokat csak nálunk találtok.

AKÁR AZ ÚJAK, CSAK TÖREDÉK ÁRON!
Link Link 
 
0 komment , kategória:  Használt bicajok  
Kavicsportál - Kavicsképek
  2018-04-25 12:56:05, szerda
 
  ,,Már vénülő kezemmel
Fogom meg a kezedet,
Már vénülő szememmel
Őrizem a szemedet.
Nem tudom, miért, meddig
Maradok meg még neked,
De a kezedet fogom
S őrizem a szemedet."

Ady Endre: Őrizem a szemed c. vers
,,Ámulni még, ameddig lehet, amíg a szíved jó ütemre dobban,
megőrizni a táguló szemet, mellyel csodálkoztál gyermekkorodban."
Áprily Lajos

Kavicsportál * Kavicsképek
Link Link 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Árvai Emil: Most csendre vágyom
  2018-04-25 09:37:18, szerda
 
  Füle Lajos: ,,Ha az ember szemét kimossák a könnyek, utána tisztábban lát." 
 
0 komment , kategória:  Árvai Emil  
Boldogok a békességre igyekezők
  2018-04-24 21:35:14, kedd
 
  Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az lsten fiainak mondatnak" (Mt 5:9)

Krisztus a Békesség Fejedelme. Küldetése a bűn által elveszített béke helyreállítása a mennyben és a földön. Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által (Róm 5:1). Aki elhatározza magában, hogy bűneit elhagyja és szívét megnyitja Krisztus szeretete előtt, az részesévé lesz a mennyei békességnek.

Az igazi békesség alapja Krisztus. Jézusnak a szívben munkálkodó kegyelme megszüntet minden ellenségeskedést, és lecsendesíti a civódást. Megtölti a lelket szeretettel. Aki Istennel és embertársaival békességben él, nem lehet szerencsétlen, boldogtalan. Irigység nem lakhat szívében, gonosz szokások és gyűlölet sem találnak helyet. Aki Istennel összhangban él, részese a mennyei békességnek, és áldásos befolyását másokra is kiárasztja. A békesség Lelke harmatként üdíti fel azt a szívet, amely a világi hajszában megfáradt, és azt megelégelte.

Krisztus a béke üzenetével küldte szét követőit a világba. A békességre igyekvő ember nyugodt és szentséges életmódjának csendes és észrevétlen befolyása által Krisztus szeretetét nyilatkoztatja ki, beszéde és példaadása által embertársait rábírja a bűn elhagyására, és arra, hogy szívüket teljesen Istennek ajánlják fel.

Boldogok a békességre igyekezők, mert ők az Isten fiainak mondatnak. A békesség Lelke tesz bizonyságot a mennyel való összeköttetésükről. Jézus édes lehelete veszi őket körül; jóságos lényük, jellemük szeretetre méltósága bizonyítja a világnak, hogy Isten gyermekei; az emberek pedig felismerik, hogy ők Jézussal voltak. 32. oldal Mindaz, aki szeret, az Istentől született (1Jn 4:7). Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé, hanem akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai (Róm 8:9, 14).

Gondolatok a hegyibeszédről
Link 
 
0 komment , kategória:  Igemorzsa  
Isten ígéreteit imádkozni
  2018-04-24 15:01:27, kedd
 
  ,, Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad." (Jakab 1:5,)


Amikor imádkozunk, megvallhatjuk Isten ígéreteit az életünkre. De miért is jó ez? Mert segít emlékeznünk arra, amit Isten ígért. Tudtad, hogy a Bibliában több mint hétezer ígéret található? Ezek az ígéretek minden szükségünkre és problémánkra megoldást adnak.

Az ima segít Istenre koncentrálni és meglátni, hogy mennyivel nagyobb és erősebb Ő mindennél, ami aggaszthat bennünket. Amikor pedig meglátjuk, hogy Isten megválaszolja az imánkat, elmélyül a hitünk.

A hit a kulcs, amely nyitja az Isten erejéhez vezető ajtót.

Csak néhány Isten ígéretei közül:

,,Isten fog harcolni értetek, nektek csak nyugodtan kell állnotok." (2Mózes 14:14, NIV fordítás).

,,Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlennek megnöveli az erejét." (Ézsaiás 40:29 ESV fordítás).

,,De akik az Úr segítségében bíznak, azon kapják magukat, hogy az erejük megújult. Szárnyra kelnek, mint a sasok; futnak, de nem fáradnak el; járnak, de nem gyengülnek el." (Ézsaiás 40:31, GNT fordítás).

,,Ne félj, mert veled vagyok! Ne engedd magad megfélemlíteni! Én vagyok az Istened. Én foglak megerősíteni. Én foglak megsegíteni. Győzelmes jobbommal támogatlak." (Ézsaiás 41:10, GW fordítás).

,,Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad." (Jakab 1:5).

,,Ha megvalljuk bűneinket, Ő hű és igazságos, megbocsájtja a bűneinket, és megtisztít minden gonoszságtól." (1János 1:9, ESV fordítás).

,,Az Úr az, aki előtted megy; Ő veled lesz. Nem hagy cserben és nem hagy el. Ne félj, és ne ess kétségbe semmitől!" (5Mózes 31:8, AMP fordítás).

,,De az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő dicsőséges gazdagsága szerint, a Jézus Krisztusban." (Filippi 4:19, MEV fordítás).

,,Annak ellenére, hogy a halál sötét árnyékának völgyén megyek át, nem félek semmilyen gonosztól, mert Te velem vagy; a Te botod és pálcád vigasztalnak." (Zsoltárok 23:4, NASB fordítás).

,,Készségesen megbocsájtasz, és a szereteted mindig elérhető azoknak, akik hozzád imádkoznak." (Zsoltárok 86:5, CEV fordítás).


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Válaszd ki az egyik ígéretet a mai áhítatból, és írj egy imát Istennek, amiben kifejezed a háládat a kifogyhatatlan szeretetéért és a hűségéért. Beszélgess Vele az ígéretéről, és mondd el neki, hogy bízol benne, hogy be fogja teljesíteni az ígéretét. Itt egy példa:

Isten ígérete:

,,Ha bölcsességre van szükséged, kérd a nagylelkű Istenünktől, és meg fogja adni neked. Nem fog leszidni, amiért hozzá fordultál." (Jakab 1:5, NLT fordítás).

Példa az imára:

,,Atyám, nagyon sokszor elfelejtem kérni, azt amire igazán szükségem van, és ez különösen igaz a bölcsességre. Annyira hálás vagyok ezért az Igéért és az ígéretért, ami benne szerepel. Köszönöm, hogy annyira nagylelkű vagy, és készségesen megadod a bölcsességet, amire a mindennapi körülményeim között szükségem van. Istenem, szeretnék a Te Szavadban leírt ígéretek és alapelvek szerint élni - nem pedig a világ mércéje szerint. Taníts meg bátran kérni a bölcsességet, hogy a Te akaratod szerint és a Te dicsőségedre tudjam alakítani az életemet. Jézus drága nevében kérlek. Ámen."

A mai áhítat részlet Rick Warren ,,Tapasztald meg Isten erejét az imán keresztül" c. könyvéből. Angolul elérhető itt.

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.17.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Billy Graham Idézet
  2018-04-23 09:33:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Füle Lajos: LÁTNI
  2018-04-22 14:08:01, vasárnap
 
  Látni... Van ennél nagyszerűbb?
Látni: hogy zsendül kinn a fű,
látni: hogy árad fönn a fény
bimbók, faágak erdején!

Csodálni nyíló, kék eget,
Rügyet, virágot, életet.
Látni a mindig új csodát:
anyát gyerekkar hogy fon át,
fénylő szemet, mely elbűvöl
s tükröz... Van ennél szebb tükör?
Látni iramló, gyors utat,
hol testet ölt a mozdulat,
az élet örök ritmusát:
rigót hogy himbál gyönge nád,
vetést hogy fésül könnyű szél,
árnyat hogy nyújt az erdőszél.

Látni, ha nő az esthomály,
Lámpát hogy gyújt a fénybogár.
S mikor a csend már érni kezd,
látni ,,az égi gálaest"
tündöklő csillagszépeit,
amíg szemünk úgy megtelik,
hogy több nem is fér már bele,
lezárul fáradt fedele.

S húnyt szemmel látni meg olyat,
amit nyitott szem nem mutat,
amit öt érzék elszalaszt,
mit nem mutathat meg csak AZ,
AKI teremtett és teremt
közelvalót és végtelent,
harmóniát és színeket,
látó szemet és szíveket:
meglátn ŐT, megsejteni,
s NEVÉT csodálva ejteni! 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
AZ IDŐ TALENTUMA * Talentumaink kamatoztatása
  2018-04-21 09:39:43, szombat
 
  ,,Meglássátok azért, hogy körültekintéssel járjatok, nem mint bolondok, hanem mint bölcsek, jól használva fel az időt, mert a napok gonoszok." (Efézusi levél 5,15-16)

Isten talentumokat, képességeket ad az embereknek, de nem azért, hogy felhasználatlanul heverjenek, vagy önző vágyaik megvalósítására fordítsák tehetségüket, hanem hogy mások áldására használják fel. Isten az idő ajándékát azért adta nekünk, hogy az Ő dicsőségére hasznosítsuk.

Ha az időnket önző élvezetekre pazaroljuk, az így eltöltött idő elvész az örökkévalóság számára.
Az időnk Istené. Minden pillanatunk az övé, ezért a legünnepélyesebb kötelezettségünk az Ő dicsőségére élnünk minden percünkkel. Isten egyetlen nekünk adott talentumról sem kíván meg komolyabb számadást, mint az időnkről.

Az idő értéke felbecsülhetetlen. Jézus Krisztus minden pillanatot értékesnek tekintett, és ezt kell tennünk nekünk is. Az élet túl rövid ahhoz, hogy elfecséreljük az időt. Csak néhány napi próbaidőnk van, s ezalatt fel kell készülnünk az örökkévalóságra.

Alig kezdünk el élni, amikor beköszönt a halál, és az emberek szakadatlan munkálkodása semmivé válik, ha nem nyerik el az örök élet igazi ismeretét. Aki értékeli az időt, amelyben munkálkodhat, alkalmassá válik a mennyei hajlékokba való bemenetelre, és a halhatatlan életre.

Az élet sokkal ünnepélyesebb, komolyabb annál, mint hogy csupán a mulandó, földi dolgok foglalják le. Nem érdemes robotolni az aggodalmak taposómalmában olyasmikért, amik csak egy atomnak számítanak az örök értékekhez képest. Isten azonban arra hív bennünket, hogy szolgáljunk neki a földi életben, s ez a szorgalom éppen olyan része az igazi vallásosságnak, mint az ima és az elmélkedés. A Biblia nem támogatja a tétlenséget, hiszen az a legnagyobb átok, amely világunkat sújtja. Minden igazán megtért férfi és nő szorgalmasan dolgozik családjáért és Isten országáért.

AZ ÉN ÉLETEM MA
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Dalmát harangvirág
  2018-04-20 22:26:24, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 160 db bejegyzés
Összes: 7696 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 194
  • e Hét: 14591
  • e Hónap: 65966
  • e Év: 283344
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.