Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Apák, készítsétek fel gyermekeiteket a való életre! (2)
  2016-08-23 20:36:02, kedd
 
 

Ha tanítómesteretek sok ezer volna is a Krisztusban, atyátok azonban nincs sok... (1 Korinthus 4:15)

Kedves Édesapa! Tedd meg a következő három dolgot gyermekeidért:

1) Figyelmeztesd őket arra, milyen veszélyes, ha úgy érzik, mindenhez joguk van. Igen, a gyermekeknek szükségük van szüleik feltétel nélküli szeretetére. De vannak, akik azt gondolják, hogy az ő gyermekeik soha semmi rosszat nem tesznek - pedig dehogynem! Az ilyen gyerekekben irreális elvárások lesznek, torz szemlélet alakul ki bennük arról, hogyan is működik az élet. Az életben mindenki szerez jó és rossz pontokat, lesznek győzelmeik és vereségeik. Tanulják meg, hogy mindenki követ el hibákat. Ha ezt nem ismerik fel, akkor félrevezetik és sok fájdalomnak teszik ki saját magukat. A kudarcaikból tanulják meg a csalódottság kezelését, ez készíti fel őket arra, ha később az életben nem az ő elképzeléseik szerint alakulnak a dolgok.

2) Beszélj velük őszintén a halálról - a tiédről és az övékről! A Biblia azt mondja: ,,... elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak" (Zsidók 9:27). Magyarázd el nekik, hogy a halál mindenkire érvényes, és nem az isteni büntetés valamilyen különleges formája. Mondd el nekik, hogy az élet, akár rövid, akár hosszú, ajándék, amiből a legtöbbet kell kihozni, a menny pedig egy nagy családi találkozó, amiről nem kéne lemaradni. Egy barátotok vagy családtagotok halála lehetőség lehet, hogy enyhítsd félelmüket, és felkészítsd őket a veszteség és a gyász kezelésére, és a gyógyulásra is.

3) Mutasd meg, miért vetted feleségül az édesanyjukat. Életük korai szakaszában szüleik kapcsolata van rájuk legnagyobb hatással, befolyásolja, hogy mivé válnak, milyen társat választanak, kihat jövendő boldogságukra. Ha azt látják, hogy szereted az édesanyjukat, hogy királynőként bánsz vele, hogy tiszteled és figyelmes vagy vele, akkor gyermekeid csodálni, értékelni fogják szuper apukájukat, sőt, túl akarják majd szárnyalni!

Bob Gass * Mai Ige
Link 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
A gondolataid formálják az életedet
  2016-08-23 14:25:23, kedd
 
  "Légy óvatos, hogyan gondolkodsz; a gondolataid formálják az életed." (Példabeszédek 4:23, TEV fordítás) Mindennél jobban őrizd a szívedet,mert abból fakad az élet forrása!

Isten sokkal inkább a gondolkodásodat akarja megváltoztatni, mint a körülményeidet.

Mi azt szeretnénk, ha Isten minden problémánkat elvenné: fájdalmat, bánatot, szenvedést, betegséget és szomorúságot. Isten azonban rajtad akar dolgozni először, mivel az átformálódás nem fog megtörténni addig, amíg a gondolkodásod meg nem újul és a gondolataid el nem kezdenek változni.

Miért olyan fontos megtanulni, hogy hogyan kezeld a gondolataid? Hadd adjak neked három okot:

Vezesd az elméd, mert a gondolataid irányítják az életed.

Példabeszédek 4:23-ben azt olvassuk, hogy "Légy óvatos, hogyan gondolkodsz; a gondolataid formálják az életed." (TEV fordítás). A gondolataidnak elképesztő hatalma van arra, hogy jó vagy rossz irányba formálja az életed. Például, lehet, hogy elfogadtál egy kijelentést, amit valaki mondott neked gyermekkorodban, "Te egy semmirekellő vagy, nem számítasz." Ha ezt a gondolatot magadévá tetted, még akkor is, még, ha nem is volt igaz, ez formálta az életed.

Vezesd az elméd, mert az elme a bűnért folyó csata hadszíntere.

Minden kísértés az elmében történik. Pál azt írja Róma 7:22-23-ban, hogy "Ami az új természetemet illeti, szeretem Isten akaratát tenni, de van valami más mélyen bennem, az alantas természetemben, amely hadban áll az elmémmel, megnyeri a csatát és engem a bűn rabszolgájává tesz, ami még mindig bennem van. Az elmémben szeretnék Isten készséges szolgálja lenni, de ehelyett azt találom magamban, hogy még mindig a bűn szolgája vagyok." (TLB fordítás)

Az egyik oka annak, hogy mentálisan kimerülsz az, hogy az elmédben napi 24 órán át folyik a harc. Azért ennyire fárasztó, mert intenzív és mert az elméd az egyik legnagyobb eszközöd! Sátán pedig szeretné megkaparintani a legnagyobb eszközöd!

Vezesd az elméd, mert ez a kulcs a békéhez és boldogsághoz.

Egy vezetés nélküli elme feszültséghez vezet. Egy irányított elme viszont nyugalomhoz. Egy vezetés nélküli elme konfliktushoz vezet. Egy irányított elme pedig magabiztossághoz. Egy vezetés nélküli elme stresszt okoz. Amikor nem próbálod meg irányítani az elmédet és a gondolkodásmódodat, ennek hatalmas mennyiségű stressz lesz a következménye. Egy irányított elme viszont erőhöz, biztonsághoz és nyugalomhoz vezet.

"Ha a bűnös természetednek megengeded, hogy uralja az elmédet, az halálhoz vezet. Ha viszont a Szellemnek engeded, hogy uralja az elmédet, az élethez és békességhez vezet." (Róma 8:6 NLT fordítás)

Beszéljetek róla

Mi olyannal töltöd meg az elmédet, ami Istennek tetszik? Milyen dolgokkal töltöd meg az elmédet, amelyek Istennek nem tetszőek?
Hogyan gyakorlod az elméd vezetését?
Milyen szerepet játszik a Szentírás az elméd vezetésében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Engedd el az „alacsonyabb” életet
  2016-08-22 22:05:39, hétfő
 
 

Mert aki meg akarja menteni az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét énérettem, megtalálja azt. - Máté 16:25

,,Magasabb" élet... vagy ,,alacsonyabb" élet. Isteni fajta élet... vagy világi élet. Mindkettőt nem élheted egyszerre. Vagy egyik, vagy másik. Választanod kell.

Talán halogatod ezt a döntést. Talán próbálsz ragaszkodni az alacsonyabb élethez, amíg a magasabb felé nyújtózkodsz, hogy lásd, tényleg akarod-e azt az életet, még mielőtt feladsz mindent, amit a világ nyújthat. De hidd el, nem vagy olyan magas!

Soha nem fogsz ízelítőt kapni a magasabb életből, amíg nem vagy hajlandó a másikat elengedni, amíg nem vagy hajlandó a Szaván fogni Istent, és nem bízol meg Benne, hogy gondot visel rólad.
Mi történik, ha egyszer megteszed ezt? Azt az életet fogod élni, amiről az 1. zsoltárban beszél Isten: olyan leszel, mint a ,,folyóvizek mellé ültetett fa, amely megadja gyümölcsét a maga idejében, és levele nem hervad el; és minden munkájában sikeres lészen."

Nyugat-texasi kifejezéssel élve, olyan mélyre ereszted a gyökereidet, hogy semmilyen aszály nem tud kiszárítani, és semmilyen vihar nem tud kitépni a földből. Bármi történik is a körülötted a világban, te gyarapodni fogsz.

Minél erősebben fúj a szél, annál mélyebbre hajolsz. A gazdasági válság és az infláció nem tud megtörni téged. Amikor eláll az eső, és mindenki más elszárad, te tovább virágzol, és továbbra is hozod a Szellem gyümölcsét, mert a folyómederből nyered a táplálékot!

Ilyen a magasabb élet, és semmi, amit a világ adhat, nem hasonlítható ehhez. Tapasztalatból tudom. Ha egyszer el mered engedni az életedet, és megbízol Istenben te is megtapasztalod ezt.

Kenneth Copleland * Igei olvasmány: Máté 16:13-26
Link 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Apák, készítsétek fel gyermekeiteket a való életre!
  2016-08-22 09:39:25, hétfő
 
  ,,... hogy az atyák szívét a gyermekekhez... térítse..." (Lukács 1:17)

A kutatások rámutatnak az apahiány következményeire. Manapság túl sok gyerek él apai nevelés nélkül. Emiatt rossz döntéseket hoznak az életben, a kapcsolataikban, a párválasztásban. Hogyan készítheti fel egy apa a gyermekeit a való életre?

1) Ismerd fel, mire készülnek! Figyeld meg, mitől indulnak be. Kérdezd meg, melyik tantárgyat szeretik az iskolában, és melyikkel vannak nehézségeik. Ismerd meg a barátaikat, akikkel a szünetekben és iskola után találkoznak. Figyelj gyermekeidre, és tanulj tőlük! Időnként vidd el őket egy közös reggelire vagy hamburgerezésre, élvezni fogják a királyi bánásmódot, az apával kettesben töltött időt!

2) Tanítsd őket bátor kiállásra! A fiatalok között egyre több az öngyilkosság a többieket terrorizáló iskolatársak miatt. Tanítsd meg a gyermekeidnek, hogy álljanak ki magukért! Taníts nekik tiszteletet, tanítsd meg, hogyan védjék meg magukat, biztasd, hogy indokolt esetben szólaljanak fel az osztályban, kérdezzenek rá arra, amit nem értenek a leckében, vagy bátran mondják el, miben hisznek. Tanítsd őket arra, hogy határozottan kiálljanak az igazságtalan bánásmód ellen. Azokban a gyerekekben, akik szó nélkül eltűrik, hogy bokszzsáknak használják őket, áldozat mentalitás alakul ki.

3) Mutass példát! Bármennyire is tökélyre fejlesztetted ,,prédikációs" készségedet, ha az életeddel nem mutatsz példát, a gyerekeid csak ennyit fognak hallani: ,,Bla, bla, bla..." Mondhatod, hogy fontos az egészséges életmód és a mozgás, de ha egész nap a tévé előtt ülve tömöd magadba a csipszet, és csak nézed a focimeccseket, nem leszel meggyőző számukra. Mutass példát a sportban, az egészséges életmódban, mindenféle tevékenységben és hobbiban, és figyeld, milyen ,,menőnek" fogják tartani apukájukat, sőt igyekeznek majd hasonlítani rá!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Bob Gass * Mai Ige  
Mit üzen az életem ?
  2016-08-21 10:39:58, vasárnap
 
 

Mit üzen az életem ?

Mind gyakrabban kérdezem:
Mit üzen az életem másnak?
Minek voltam itt?
Életem elfolyt éveit mire tékozoltam el ?
Mit bízott rám MESTEREM ?
Bűnbánattal kérdezem:
Mit üzen az életem?
Hirdette mit Tőle vett,
hogy az ISTEN SZERETET?
Üzente,hogy az a Vér megtisztít a KRISZTUSÉRT,
minden embert aki hozzá viszi bűneit ?
Mutatta a Golgotát?
Hirdette,hogy van tovább,hogy van Út a Menybe fel?
Mit üzen az életem ?

Füle Lajos

 
 
0 komment , kategória:  Füle Lajos  
Debreceni Virágkarnevál
  2016-08-20 10:20:46, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új kenyér ünnepe
  2016-08-20 10:09:33, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csepeli Szabó Béla ARANYKENYÉR
  2016-08-20 08:50:50, szombat
 
  Csepeli Szabó Béla
ARANYKENYÉR

- Szelj kenyeret édesanyám
pirítsd meg a kályha vasán,
aranyozd be sárga lánggal,
s kend be zsírral, fokhagymával!

Édesanyám: nagyanyóka
szoknyáját két csöppség fogja,
Béla fiam, Mari lányom,
"csákós hősöm", "gyöngyvirágom".

A kályhából kicsap a láng,
bevilágítja a szobánk,
négyen lessük anyám kezét,
s ő tűnődve szel négy karéjt.

Négy karéjt szel... Mért csak négyet?
Önmagának nem szelt étket!
Unokái... fia... menye...
Önmagát lám - elfeledte!

Önmagára sosem gondol,
megőszül értünk a gondtól,
süt, főz, mos ránk, töri magát,
hogy szépen éljen a család.

Anyám szíve aranyat ér,
a kenyere - aranykenyér,
szeretettel pirongatom,
megölelem, megcsókolom:

- Öten vagyunk, édesanyám!
Öten? - néz rám... Öten az ám!-
mosolyog és éles kése
belehasít a kenyérbe...
1955
Életszomj I.-II. kötetből (1999.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Csepeli Szabó Béla * Író  
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma
  2016-08-20 07:30:39, szombat
 
  Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!

Máté 6:9-13
Link 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Hívd Istent !
  2016-08-20 06:53:49, szombat
 
  Cófárt követően ismét Jób szólal meg, azt kéri, szenvedjék el szavait (Jób 21,1-34). Azt kéri ezzel, hogy akkor is hallgassák végig, ha nem értenek egyet mondanivalójával, ha legszívesebben elfutnának. Mert meg kell tanulni meghallgatni egymást, akkor is, ha eltérően látunk dolgokat. Jób is végighallgatta barátait, tegyék ezt meg ők is. Fontos, hogy mi is megtanuljuk egymást meghallgatni, lehet, hogy szenvedni kell, de tegyük meg. Ne csak azt várjuk el, hogy minket hallgassanak meg, hanem mi is legyünk készek a másik véleményére odafigyelni.

Jób saját tapasztalatai alapján cáfolja az előtte szólót. Azt látta eddigi élete során, hogy az Istentől elszakadt gonosz emberek gyakran nagyon is jól élnek. Úgy tűnik, minden sikerül nekik, és egyáltalán nem látszik, hogy Isten gyorsan megítélné őket. Így azután barátai érvelései is meggyengülnek, nem azért szenved Jób, mert az Úr megbüntette, hisz sok bűnös nem nyeri el ebben a világban büntetését.

Azonban Jób jól látja, hogy Isten ítéletét senki sem kerülheti el. Ne arra figyeljünk pusztán, amit a mindennapokban látunk, mert az élet több, mint a földi lét. Jób tisztában van azzal, hogy Isten elé kerül az életünk, Ő tesz majd mérlegre minket, és Előtte az emberi szempontok, a földi értékek nem jönnek számításba. Istenre nincsenek hatással földi kapcsolataink, nem számít Előtte vagyoni helyzetünk, Ő azt nézi, ami a szívben van. Isten előtt mindannyian bűnösök vagyunk, de felkínálja Jézus Krisztusban a szabadulás lehetőségét. Mindenki számára elérhetővé teszi nagy kegyelmét. Ha ezzel élünk, akkor eltöröltetnek bűneink a kereszten, adóslevelünk ott marad a fán, mi pedig szabad életet élhetünk, és mint gyermekek állhatunk már az Atya elé. Mindez kegyelemből, és nem érdemeink alapján lehet a miénk.

A hatodik angyal is megfújta trombitáját, és azt követően egy hang arra utasítja a trombitát megfújó angyalt, hogy oldja el a korábban megkötözött négy angyalt (Jel 9,13-21). Jól látható, hogy minden történés az Úr kezében van, semmi sem történik véletlenül, hanem minden esemény akkor megy végbe, ha eljön az ideje. Amíg ezek az angyalok meg voltak kötözve, nem árthattak az embereknek, így azután volt lehetőségük a megtérésre, életük újragondolására.

A hatodik angyal trombitaszava azt jelzi, hogy az ember nem él a lehetőséggel, nem keresi Istent, hanem folytatja azt az életmódot, amit korábban is élt. Az emberiség nem akar változni, nem akar Isten útjára lépni, inkább magára, a tudományára épít. Jelszavunk a fejlődés, azonban ez nem más, mint a pusztítás magas fokra emelése. Amit fejlődésnek nevezünk, az nem mutatkozik meg az élet minőségének változásában. Nem azt látjuk, hogy megoldódnak a problémák, hanem inkább mélyülnek. Továbbra is jelen van a gyilkosság, a házasságtörés, magas szintre jutott a hadviselés, tehát minden széthullik továbbra is a kezeink között. Egyedül az Úr Jézus képes helyreállítani széthullott életünket, de nem akarjuk Rábízni magunkat. Nélküle azonban nem boldogulunk.

Egyre pusztítóbb és borzalmasabb harci eszközöket készítünk, félelmetessé válik az élet, minden tudományos felfedezés a hadiiparba kerül. Amit Isten az élet segítésére szánt, abból pusztító eszközöket hozunk létre. A földi szenvedések jelentős részének mi magunk vagyunk az okozói. Ahogyan élünk, azzal ártunk magunknak és a következő generációnak is. Tönkretesszük Istentől kapott lakóhelyünket, mérgezzük magunkat és egymást, megváltoztattuk az élet korábbi menetét, gyökértelenekké és kiszolgáltatottakká váltunk.

A legnagyobb probléma azonban a lelki sötétség, amibe kerültünk, és ami felé még mindig haladunk. A sok nyomorúság ellenére nem látunk bűnbánatot, nem látjuk, hogy az emberek megtérnének, hanem még inkább bálványaik felé fordulnak. Ez a lelki sötétség, mert nem látják, hogy pont a bálványok miatt jutottunk oda, ahol vagyunk. Ma különösen a pénz hatalma alatt él az emberiség, teljes mértékben függővé váltunk, de a gonosz nem engedi, hogy ezt felismerjük, úgy teszünk, mintha nem így lenne, és úgy véljük, a pénz segítségével átalakítjuk a világot. Azonban a pénz nem oldja meg a fő problémákat, hanem még inkább generálja azokat.

A nyomorúságok ideje alatt Isten megadja a lehetőséget az őszinte szembenézésre és a megtérésre. Ha élünk vele, ha az Úr Jézusra helyezzük bűneinket, és Vele egy újat kezdünk, van esély a változásra. Mert Jézus által szívünkben leszünk más emberekké.

Amikor az Úr ad egy kis szünetet az események sorában, azért teszi, hogy változtassunk, kérjük a szabadítást bálványaink hatalmából, szakadjunk el tőlük, és ne úgy éljünk tovább, ahogyan eddig. János apostol azonban azt látja, az ember nem akar változtatni, nem akarja élete trónját Istennek átengedni, mert maga akar isten lenni. A mai ember úgy véli, mindent jobban tud, mint Isten, ezért tovább megy, anélkül, hogy megállna Jézus keresztje alatt. Mi ne menjünk tovább, álljunk meg, boruljunk le Urunk keresztjénél, és valljuk meg, hogy az a kereszt miattunk áll. De egyben értünk is áll, általa új életet kaphatunk, és ebben kiteljesedhetünk.

Álljunk meg ma, és hívjuk fel mennyei Atyánkat a következő számon: Zsoltár 50,15!

Immánuel
Link Link 
 
0 komment , kategória:  Immánuel  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 423 db bejegyzés
Összes: 6755 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1306
  • e Hét: 6126
  • e Hónap: 51927
  • e Év: 727428
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.