Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Isten tudja, mit tettél * A reménység ajtaja
  2016-02-05 20:10:04, péntek
 
   
  Link Link  
 
0 komment , kategória:  Bob Gass*Mai Ige  
Mi is a házasság hete?
  2016-02-04 17:30:30, csütörtök
 
   
  Link Link 
 
0 komment , kategória:  Házasság hete  
Krisztus békessége vezessen
  2016-02-04 12:51:02, csütörtök
 
   
  És a Krisztusnak békessége (harmónia a lélekben) uralkodjék a ti szívetekben (irányítson, vezessen, mindig ez legyen a döntőbíró) - így döntsetek el és rendezzetek le egyszer és mindenkorra minden kérdést, ami felmerül az elmétekben... és háládatosak legyetek - mindig dicsérjétek Istent.- Kolossé 3: 15

Ha valamit tenni szeretnél, és kéred Istentől, mutassa meg, hogy az a dolog az akaratában van-e vagy sem, akkor Krisztus békessége legyen az iránymutatód. Ez segíteni fog eldönteni a kérdést. Ha belefogsz abba a bizonyos dologba, és azt érzékeled, hogy nincsen békességed felőle, akkor ne folytasd.

De ne felejtsd el, hogy nagyon kell figyelned a Szent Szellemnek erre a belső vezetése, erre a békességérzetre vagy éppen nyugtalanságra. A Szent Szellem nem fog kirángatni reggel az ágyból, hogy megmondja, mit kell tenned. Elsődlegesen - ahogy a Biblia nevezi - belső bizonyság által szól hozzád.

Figyelned kell!
Nem lehetsz állandóan a világ dolgaival elfoglalva. Időt és figyelmet kell szánnod Istenre.

A viszálykodásra úgyszintén ügyelj. Ha elégedetlen és zaklatott vagy bizonyos dolgok miatt, akkor nehezen fogod meghallani a Szent Szellem csendes útmutatását. Ezért figyelj oda a fenti igevers végén található utasításra: ,,háládatosak legyetek... mindig dicsérjétek Istent". A szíved legyen hálaadásra kész. Így sokkal könnyebben meghallod majd a Szent Szellem vezetését.


Gloria Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 95: 1-7
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
BIBLIA az ÉLET könyve :) Éhezni Isten Igéjére
  2016-02-03 10:43:56, szerda
 
   
 

"mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok.(1Péter 2:2)

Mennyire vágyik egy újszülött gyermek az anyatejre? Olyan intenzitással, amit el sem tudsz képzelni, amíg nem hallottál éjfélkor felsíró kisbabát! Nem számít, hogy egész nap keményen dolgoztál, és fáradt vagy, és az sem, hogy csupán egy órája etetted meg a kicsit. Egy csecsemő számára a világon egyetlen dolog létezik, csak arra összpontosít. Enni akar - méghozzá most rögtön!

Mikor volt legutóbb, hogy lelki gyomrod annyira korgott az éjszaka közepén, hogy fel kellett kelned táplálkozni Isten Igéjéből? Péter így beszélt erről: ,,Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre; mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr" (1Péter 2:1-3).

Figyeld meg ezeket a szavakat: ,,mivel megízleltétek"! Ha egyszer megkóstoltál már valami igazán ízletes táplálékot, akkor többé nem akarsz majd vacak,tömegárun tengődni. Lelki ízlelőbimbóid nem fogják engedni. Tudod, nemcsak, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a kisbaba éhségérzetét, de az ízérzékelésüket sem lehet becsapni.

Ha a tápszerhez hozzákeverünk valamit, ami eddig nem volt benne, akkor kiköpködik vagy kihányják. Hallottad már a ,,sugárban hány" kifejezést? Az egészségtelen gyors kajákkal talán hamar jóllakjunk, de valódi tápértékük nincs.

A lelki alultápláltságnak és fejlődési visszamaradottságnak felismerhető jelei vannak. Péter szerint ezek a tünetek: gonoszság, álnokság, képmutatás, irigység és rágalmazást. Nyisd hát ki még ma a Bibliádat, és imádkozz így:

,,Uram, adj Igéd iránti éhséget nekem!"

Bob Gass * Mai Ige Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Lépj ki a bűn árnyékából
  2016-02-02 22:27:15, kedd
 
   
  Másnap látá János Jézust hozzá menni, és monda: Ímé, az Istennek ama Báránya, aki elveszi a világ bűneit! - János 1:29

Jézus azért jött, hogy elvegye a bűneinket. Érted, mit jelent ez? Azt jelenti: Isten Jézus vére által teljesen eltörölte a bűn erejét, hogy te, mint újjászületett hívő, úgy élhess, mintha az soha nem is létezett volna. Egyszer s mindenkorra kiléphetsz a bűn árnyéka alól.

De meg kell értened, hogy ez még nem garantálja a bűntelen életet. Előfordulhat, hogy megbotlasz, és bűnbe esel. Viszont ígéretet kaptál Istentől - és erre Jézus vére a garancia -, hogy ha megvallod a bűnödet, akkor Ő hű és igaz, hogy megbocsásson, és megtisztítson minden hamisságtól.

Nem kell annak a bűnnek az árnyékában élned egy percig sem, ha van annyi sütnivalód, hogy megtérsz, és elfogadod Isten bocsánatát.
"Ó, Copeland testvér, de olyan rosszul érzem magam emiatt a dolog miatt!"

Nem számít, hogyan érzed magad miatta. Tedd meg hittel. Tanulj meg gyors lenni a megtérésre. Aztán állj fel, és nevess az ördög képébe.

Emlékszem egy ilyen esetre. Csúnya hibát követtem el, és aznap este prédikálnom kellett. Olyan bűntudatom volt, hogy azt mondtam az Úrnak, nem fogok prédikálni. ,,Uram, szerezned kell egy másik prédikátort ma estére, mert én nem megyek el az összejövetelre."

Hirtelen a Szellem szólt a bensőmben: ,,Megvallottad azt a bűnt előttem, Kenneth?"
"Igen."
"A vért, ami megszentelt téged, tisztátalannak tartod?"
"Ó, Istenem, nem!" - válaszoltam.
"Pedig ezt teszed," - mondta. ,,A szavamat adtam, hogy ha megvallod előttem a bűnödet, akkor nem csupán megbocsátok, de meg is tisztítalak attól a bűntől, és a feledés tengerébe vetem. Nem szép, hogy újra felemlegeted."

Én mondom, azon nyomban elfelejtettem azt a dolgot, bemasíroztam az összejövetelre, aztán két és fél órát prédikáltam Isten megbocsátásáról!

Ne hagyd, hogy a bűntudat és a méltatlanság érzése megraboljon Jézus vérének erejétől. Térj meg, és lépj ki hittel a bűn árnyékából Isten megbocsátásának csodálatos világosságába!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: János 1: 1-34
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten azt szeretné, hogy csatlakozz az ünnepléshez !
  2016-02-02 20:06:15, kedd
 
   
  "Menjetek ki a vidéki utakra, a sövények mögé, és mindenkit, akit találtok, sürgetve hívjatok magatokkal, hogy megteljen a ház. Azok pedig, akiket legelőször hívtam, egy morzsát sem kapnak abból, amit készítettem nekik." (Lukács 14,23b-24 TLB fordítás)
Jézus egy történettel szemlélteti azt a nagy ünnepséget, amelyre Isten meghívott téged: ,,Egy ember nagy ünnepséget rendezett, és sok meghívót küldött szét. Mikor minden elkészült, kiküldte a szolgáit, hogy értesítsék a vendégeket: itt az ideje az érkezésüknek. De mindannyian kifogásokkal hozakodtak elő. Az egyik azt mondta, hogy mezőt vett, ne haragudjanak, de kimegy megnézni. A másik azt mondta, épp most vett öt pár ökröt, ki szeretné őket próbálni. A harmadik épp akkor házasodott, ezért nem tudott jönni.

A szolgák mindezeket jelentették az uruknak. Ő nagyon dühös lett, és azt a parancsot adta nekik, hogy gyorsan menjenek ki a város utcáira és sikátoraiba, és gyűjtsék össze a koldusokat, nyomorékokat, sántákat és vakokat. De még mindig volt üres hely.

Nos, akkor - mondta az uruk - ,menjetek ki a vidéki utakra, a sövények mögé, és mindenkit, akit találtok, sürgetve hívjatok magatokkal, hogy megteljen a ház. Azok pedig, akiket legelőször hívtam, egy morzsát sem kapnak abból, amit készítettem nekik." (Lukács 14,16b-24 TLB fordítás).

Isten nagyvonalú bankettet készített mindannyiunknak. Ez az ünnepség a mennyben örökké fog tartani! Isten azért készítette ezt, mert kegyelmes és nagylelkű. És telt házat szeretne!

A történetben a szolga dolga az volt, hogy összegyűjtse a vendégeket. Ha Isten szolgája vagy, neked is ez a dolgod.

Te Isten szolgája vagy? Az Ő gyermeke vagy? A családjába tartozol? Meg vagy váltva? Akkor neked is ez a munkaköri leírásod.

Szeretném, ha megfigyelnél néhány dolgot ebben az igeszakaszban. ,,Értesítsd a vendégeket", ,,Siess", ,,Hívd meg őket", ,,Menj a vidéki utakra", és ,,Sürgetve hívj magaddal mindenkit, akit találsz.".

Isten azt szeretné, hogy így végezd a munkád: indulj gyorsan a világ minden tájára, mondd el másoknak Isten meghívását a megváltásra, hívd meg őket Isten családjába, és tedd ezt sürgősen.

Ha Isten családjába tartozol, a földön töltött hátralevő időre ez a munkaköri leírásod. Menj, hívd a vendégeket! Járj hitben!

Beszéljetek róla:

Szánj egy kis időt rá, és írd le, hogy mit fogsz mondani, ha Isten lehetőséget ad arra, hogy megoszd az evangéliumot másokkal.
A Lukács 14-ben adott munkaköri leírás mennyire tartozik a prioritásaidhoz?
Gondolj azokra az emberekre, akik különféle okokra hivatkozva visszautasították a meghívást. Hogyan fordíthatók le ezek a kifogások a mai modern társadalom kifogásaira?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.26.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A kijelentés „köve” a fegyvered
  2016-02-01 08:52:10, hétfő
 
   
  Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.- Zsoltárok 23: 1-2

Gondolkodtál már azon, hogyan válhatott Dávid pásztorfiúból Isten szíve szerint való emberré?

Szellemben olyan erőssé, hogy Isten Izrael királyává választotta? Én gondolkodtam ezen.
Meg is kérdeztem Istentől, és megmutatta nekem, hogy Dávid a fenti kijelentés által vált szellemi ,,nagyágyúvá". Órákat töltött azzal, hogy Isten dolgain gondolkodott, és úgy kapta ezt a kijelentést. El tudom képzelni azt a napot, amikor a 23. zsoltárt írta. Üldögélt, dicsérte Istent, és az Ő jóságáról gondolkodott. Egyszerűen közösségben volt Vele, amikor az Úr kenete rászállt, és Dávid így szólt: ,,Az Úr az én pásztorom!"

Eszébe jutott a nyáj, amelyet gyermekkorában terelgetett. ,,A halállal is szembenéztem azért a nyájért. Zöld legelőkre vittem őket, a hűs, tiszta, mély és békés vizekhez." Tovább elmélkedett ezen, és teljesen fellelkesült. ,,Amikor oroszlán vagy medve jött, Isten asztalt készített nekem az ellenségeim előtt! Győzelmet adott! Az én Istenem harcol értem! Az Úr az én Pásztorom! Nem szűkölködöm!"

A kijelentés olyan erősen tört fel benne, hogy az ördög nem tudta elvenni tőle. Ezért amikor Góliát bolondot akart csinálni Izraelből, Dávid utána ment. Góliáttól mindenki megijedt, csak Dávid nem, mert neki volt egy kijelentése:

,,Bár a halál árnyékának völgyében járok, nem félek a gonosztól, mert az én Istenem velem van." Ez a kijelentés tette Dávidot képessé arra, hogy azt mondja: ,,a Seregek Urának nevében jövök ellened," és hogy egy kővel leterítse az óriást.

Az ördög el akar pusztítani téged? Tedd azt, amit Dávid. Elmélkedj Istenről és az Ő Igéjéről.

Énekelj dicséretet a Királyodnak. Légy Vele közösségben, amíg kijelentést nem kapsz arról, hogy ki Ő, és fellelkesülsz. Aztán mondd meg az ördögnek: ,,Nem fogsz megölni! Az Úr az én Pásztorom!" Hajítsd felé a kijelentett tudás kövét, és ezzel minden alkalommal le fogod teríteni.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 23
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 62 db bejegyzés
Összes: 6395 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 916
  • e Hét: 21134
  • e Hónap: 17261
  • e Év: 127497
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.