Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
A bölcs emberek tekintettel vannak mások érzéseire
  2014-07-29 12:42:17, kedd
 
 

,,A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, pártatlan és őszinte." (Jakab 3:17 - NIV)

A két legnagyobb hiba, amit vétünk a kapcsolatainkban, amikor azt reagáljuk le, amit az emberek mondanak, nem pedig amit éreznek, vagy mikor mások érzéseit érvénytelenné tesszük, mert mi másképpen érzünk.

Tudod, hogyan kerülheted el mindkettőt? Egyszerűen légy figyelmes!

Első hiba: Reagálunk anélkül, hogy megpróbálnánk megérteni a másikat

Túl sok figyelmet fordítunk mások szavaira, és túl keveset a szavak mögötti érzelmekre. Mikor az emberek dühösek, mondanak dolgokat, amit nem is úgy gondolnak. Olyan szavakat használnak, amiket nem szándékoztak mondani. Eltúlozzák a dolgokat. Neked azonban figyelemmel kell lenned a szavak mögötti érzésekre, mert az emberek nem mindig azt mondják, amit gondolnak, nem úgy mondják, ahogyan valójában értik, de mindig azt érzik, amit éreznek.

Ha tehát a kapcsolataidban bölcs vagy, többé ne arra összpontosíts, hogy mit mond a gyereked, barátod, férjed / feleséged vagy a főnököd, hogy éppen összeszidott, hanem kezdj el figyelmesnek lenni. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy figyelembe veszed mások érzéseit. A barátságtalan embereknek van leginkább szükségük a kedvességedre. Mikor az emberek nyersek, gorombák, barátságtalanok, akkor ezzel épp azt kiáltják a világnak, hogy ,,Szenvedek!" A sérült emberek mindig megsebeznek másokat.

Második hiba: Érvénytelennek, jogtalannak állítunk minden olyan érzést, ami más, mint a mienk.

Ez az, amikor azt hiszed valamiről, hogy ostobaság, irracionális, logikátlan, mert nem az, amit te érzel, és elutasítod. Engedd meg, hogy megkérdezzem: Lehetséges-e, hogy az egyik ember fázzon, a másiknak pedig melege legyen egyazon helyen, egyazon időben? Igen. Akkor miért próbálnak az emberek vitatkozni arról, hogy mit éreznek?

Amikor elutasítjuk mások érzéseit csak azért, mert mi nem érezzük azt, lekicsinyeljük a másik személyt. Fiúk, ha a barátnőtök vagy a feleségetek azt mondja, ,,Csúnyának érzem magam", ne utasítsátok el, és nem mondjátok, ,,Nem is vagy csúnya. Ez semmit nem segít. Azt kell kérdeznetek: ,,Miért érzel így? Mi mondatja ezt veled?", mert a szavak mögé kell látnod, és meg kell értened azt, amit valójában közölni akart.

Az érzések se nem jók, se nem rosszak. Azok csak vannak. Nem kellene megtiltanod az érzéseit. Csak arra van szüksége, hogy azt mondd, ,,Meghallgatlak." És ugyanez érvényes mindenkire, akár férfi, akár nő.

A Biblia azt mondja: ,,A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, pártatlan és őszinte." (Jakab 3:17 - NIV)

A mennyei, felülről jövő bölcsességgel abbahagyod mások érzéseinek lekicsinylését. Hagyod, hogy fáradtnak érezze magát, ha fáradt, és nem próbálod meg lebeszélni róla. Engeded, hogy levertnek érezze magát, ha levert és nem próbálod meg lebeszélni róla. A bölcs emberek tekintettel vannak mások érzéseire.

Beszéljetek róla

Milyen hatást látsz az embereken, amikor sérült emberekhez kedves vagy?
Milyen tulajdonságokat kell megváltoztatnod vagy magadévá tenned, hogy olyanná válj, aki tekintettel van nem csak az emberek szavaira, hanem az érzéseikre is?


(Daily Hope by Rick Warren - 2014.07.22.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Egy az Úr,egy a hit, egy az út, egy a cél
  2014-07-28 21:14:59, hétfő
 
 

Egy az Úr, egy a hit, egy az út, egy a cél,
Együtt felcsap a láng, egyedül elalél.
Akkor győztes a harc, ha egy ütemre lépünk,
Eggyé tenni az Úr Szentlelkét adja nékünk.

Testvérszív-dobogás milyen nagy kegyelem!
Testvérláng-lobogás győz sötét éjjelen.
Hogyha jő baj, veszély, csak együtt leljen minket,
Kéz a kézbe kezünk, s Krisztusnál szíveinket!

Testvérszívek közé ami gátat emel,
Ami ék, akadály, törjük szét, vessük el,
Hogy az áldásfolyam zuhogó, gazdag árja
Ha felénk útra kel, ne leljen akadályra!

Legyünk hát egyek, ó egyek Jézusba? mind,
Egyek munkamezőn, egyek harcra ha int!
Együtt szálljon imánk fel az Isten szívéig,
Akkor kis csapatunk ég erői kísérik.

Egy a cél odafent, egy az Úr, aki hív,
Egy a mentő kereszt; legyen mind egy a szív!
Együtt vívjuk meg itt ama szent, nemes harcot,
Együtt lássuk meg fent majd az isteni arcot!

Túrmezei Erzsébet
Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Három mód arra, hogy beleragadj a konfliktusokba
  2014-07-28 11:25:54, hétfő
 
 

,,Bármelyik bolond el tud kezdeni egy vitát; a tisztességes dolog viszont az, ha távol maradunk a vitáktól." (Példabeszédek 20:3 TEV fordítás)

A bölcs emberek a békét keresik, nem a bajt. A bölcs nem cipeli magával a múlt problémáit, nem keresi a lehetőséget a viszálykodásra, és nem uszít egymás ellen másokat.

Az az igazság, hogy ha valakivel időt töltesz, találni fogsz valamit, ami az adott személyben zavaró számodra - majd ezt az információt elraktározod magadban, hogy fegyverként használhasd, ha vitába keveredtek. Egy személyre szabott tömegpusztító fegyver! Ha eljön a vita ideje, és ez az ember mond neked valamit, ami sértő, támadó számodra bármilyen módon, előveszed a legnagyobb fegyvert. Megnyomod a piros gombot. És működik- minden alkalommal!

Tudod, hogy minek titulálja ezt a módszert a Biblia? Bolondságnak! Nem kerülsz közelebb a megoldáshoz. Nem javítasz a kapcsolatotokon. Igazság szerint éppen rombolod. Nem bölcs dolog.

A Példabeszédek 20:3 ezt mondja: ,,Bármelyik bolond el tud kezdeni egy vitát; a tisztességes dolog viszont az, ha távol maradunk a vitáktól."

Mindannyian használunk olyan trükköket, játszmákat a kapcsolatainkban, amelyek nem kívánatos eredményeket hoznak. Bántanak, ártanak, rombolnak, és nem oda mozdítják a kapcsolatainkat, amerre mi szerettünk volna haladni. Éppen az ellenkező irányba visznek. Ennek ellenére - bölcsesség híján - használjuk őket.

Számtalan ilyen eszköz van, csak néhány ezek közül:

1. Hasonlítgatás: Soha ne hasonlítsd máshoz a férjed, a feleséged, a gyermekeid, a főnököd, vagy bárki mást, hiszen mindenki egyedi, megismételhetetlen. A hasonlítgatás dühöt szül.

2. Ítélkezés: Amikor valamilyen bűnre kezded helyezni a hangsúlyt, éppen a céloddal ellentétes történéseket fogsz kiváltani. Nem működik.

3. Ellentmondás: William James, a híres pszichológus mondta: ,,A bölcsesség annak a művészete, hogy tudjuk, mely dolgok fölött hunyjunk szemet." Igen, vannak dolgok, amelyeken egyszerűen csak túl kell lépned.

A Példabeszédek 14:29 szerint ,,A bölcs ember ura a kedélyének. Tudja, hogy a düh hibákhoz vezet." (LB fordítás) Tettél már valaha valami őrültéséget dühből? Igen. Azért, mert amikor dühös leszel, az értelem az ajtón át távozik. Amikor dühös vagy, őrült dolgokat teszel és mondasz, amelyek igazából a saját védelmedet szolgálják.

Gondolkoztál már azon, hogy mennyire veszélyes érzelem a düh? Nehéz terepen jársz, amikor belesüllyedsz a haragba. A saját érzésed egyformán sebez meg téged és másokat is.

Beszéljetek róla!

Milyen játszmákat használtál már azért, hogy elérd egy kapcsolatban azt, amit szeretnél?
Milyen hatással voltak ezek a trükkök a kapcsolatodra?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ha szívünk nem vádol bizodalmunk van az Istenhez
  2014-07-27 11:14:35, vasárnap
 
 

Amikor eltéveszted

Ha szívünk vádol is minket, Isten nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez. 1János 3,20. 21.

A Szent Szellem az, aki vádol téged, ha valami rosszat teszel? Nem. A saját szellemed az, aki vádol téged. Ezt meg kell tanulnunk. Eddig nem tanultuk meg, mert rosszul tanítottak minket.

A Szent Szellem nem fog vádolni. Miért? Mert Isten nem vádol. Tanulmányozd azt, amit Pál ír a Róma 8-ban. Felteszi a kérdést: ,,Ki az, aki vádol? Isten vádol? Nem, Isten az, aki megigazít." Jézus azt mondta, hogy az egyedüli bűn, amiről a Szent Szellem bizonyságot tesz a világnak, Jézus elutasításának a bűne. (Ján. 16,7-9)

Úgy tapasztaltam, hogy ha elrontottam is valamit, a bennem levő Szent Szellem az, aki mindig megmutatta a kivezető utat. Ő az, aki megvigasztal. Ő az, aki segít nekem. Ő nem vádol engem. Tehát a lelkiismereted, a szellemed hangja az, ami vádol téged, amikor elrontasz valamit. A szellemed abban a pillanatban tudja, ha valamit rosszul tettél.

Megvallás: Az én szellemem Istentől született. A szellememnek Isten Igéje a tápláléka. A Szent Szellem lakik benne, ezért biztos vezetőm. Amikor a szellemem valami rosszra figyelmeztet, azonnal engedelmeskedem neki. Mert ha a szívem nem vádol, bizodalmam van Istenhez.

Kenneth E. Hagin
Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A fekete tojások völgye Japánban
  2014-07-26 18:35:43, szombat
 
  "A fekete paradicsom nagyon hasonlít a közönséges paradicsomra, de a színe és az íze nagyon más. Rendkívül ízletes paradicsomféle, de ellentétben a piros paradicsommal, az érési folyamat bármely fázisában fogyasztható, akkor is ízletes amikor még nincs megérve."

Link

" A gyönyörű táj völgyének meleg vizű forrásaiba belehelyezik a tojásokat, amiket kénes víz szénfeketévé változtat, innen ered a fekete tojások völgye elnevezés. A legenda ugyanis úgy tartja, ha megeszel egy fekete tojást, hét évvel tovább élsz."

Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Biztosítsd a sorsodat
  2014-07-26 10:59:32, szombat
 
 

Mert csak emberként halhatott meg, és csak a halállal tudta legyőzni az ördög erejét, akié volt a halál ereje. Csak így tudott mindenkit szabaddá tenni, aki a haláltól való félelem miatt szolgaként élte az életét." (Zsidók 2,14-15 NLT fordítás)

Az egyik dolog, amit Jézus tett, mikor a földre jött, az volt, hogy elvette a halálfélelmet.

Hogyan? Úgy, hogy meghalt a kereszten és feltámadt, hogy megmutassa, hogy a halál után is van élet. A Biblia azt mondja a Zsidók 2,14-15-ben: Mert csak emberként halhatott meg, és csak a halállal tudta legyőzni a sátán erejét, akié volt a halál ereje. Csak így tudott mindenkit szabaddá tenni, aki a haláltól való félelem miatt szolgaként élte az életét." (NLT fordítás)

Isten meg akarja törni a haláltól való félelmet az életedben. Ahelyett, hogy a földön lévő szenvedésre néznél, Isten azt akarja, hogy nézz rá és a menny reménységére. És szeretné, ha segítenél azoknak, akik ugyanerre vágynak.

Tehát nem nézünk a most látható problémákra, inkább rászegezzük a tekintetünket azokra a dolgokra, amik nem láthatóak. Mert azok a dolgok, amiket most látunk, hamar eltűnnek, de azok, amiket nem látunk, örökké tartanak." (2Korinthus 4,18)

Amikor valaki haldoklik, arra kell bátorítanod őt, hogy tegye, amit Dávid tett: A halál csapdát állított elém. De szorongásomban az Úrhoz kiáltottam. (Zsoltárok 18,5b-6a) Megtetted már valaha ezt? Nem ajánlhatod fel másnak, amit még te sem kaptál meg. Ha nem fogadtad még el a megváltást akkor kockáztatod az örök életedet.

Ha meghalnál ma, teljesen biztos lennél benne, hogy a mennybe mész? Ha nem vagy biztos benne, vagy a válaszod nem, akkor ezt a kérdést most azonnal rendezned kell, hogy biztos lehess benne, hogy van élet a halál után, és be tudd mutatni barátaidnak a menny reménységét.

Imádkozz ma így: Drága Istenem, Te Isten vagy, én nem. Elküldted Jézust, hogy legyen a megváltóm, mert szükségem van a megváltásra. Szükségem van arra, hogy megbocsásd azokat a dolgokat, amiket rosszul tettem az életben. Szükségem van arra, hogy adj egy új kezdetet az életemben. Szükségem van arra, hogy megmutasd a célomat. Egy kapcsolatot akarok veled kezdeni. Kérlek, hogy gyere be az életembe. Meg akarok tanulni bízni benned. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek téged. Meg akarom tanulni, hogy szeressek másokat, ahogyan te szeretnéd, hogy tegyem. Tehát arra kérlek ma alázattal, őszintén és nyíltan, hogy kérlek válts meg engem, és én beléd vetem a bizalmam. Ezt az imát a Jézus nevében imádkoztam. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát ma, vagy segítettél valaki másnak, hogy elmondja, írj nekem a Rick@RickWarren.org e-mail címre angolul vagy írj magyarul a napiremeny@gmail.com címre. És tanulj többet a RickWarren.org weboldal Know God" (Ismerd meg Istent) fülén arról, hogy hogyan találd meg a rendeltetésedet Jézus követése közben. Találsz egy videót és egy ismertetőt arról, hogy mit jelent az, hogy az életedet Jézusra bízod.

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az üdvösség bizonyossága
  2014-07-25 13:41:51, péntek
 
 


Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az Ő szeretete teljessé lett bennünk: Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és Ő mibennünk; mert a maga Szelleméből adott minékünk. 1 János 4,12. 13.

Tinédzserként születtem újjá a betegágyamon, 1933. április 22-én. E naptól soha még csak fel sem merült bennem a gondolat, hogy ne lenne üdvösségem. Még fiatal keresztényként találkoztam olyanokkal, akik azt mondogatták: ,,Neked nincs üdvösséged, mert nem a mi gyülekezetünkbe tartozol."

Vagy így érveltek: ,,Nincs üdvösséged, mert nem úgy keresztelkedtél meg, ahogy nálunk szokás." És más ilyenek. Engem azonban egyik sem zavart. Nevettem rajta mert megvolt a belső bizonyosságom. A Róma 8,16 azt mondja:

,,Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk."

És bennem volt a szeretet: ,,Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük..." (1Ján. 3,14) Megvolt a bizonyosságom és bennem volt a szeretet. Ezért sohasem kételkedtem az üdvösségemben. Szeretetben jártam amennyire csak tőlem tellett, és élveztem Isten Szellemének a bizonyságtételét belül.

Megvallás:

Nekem van bizonyosságom. Maga a Szellem tesz bizonyságot az én szellememmel együtt, hogy én Isten gyermeke vagyok. Bennem van a szeretet, ezért tudom, hogy átmentem a halálból az életbe. Isten bennem lakik. Az Ő szeretete teljessé lett bennem. Én tudom, hogy Őbenne maradok és Ő énbennem, mert a maga Szelleméből adott nekem.

Napi Hagin levelek * Krisztus Szeretete Egyház


Link Link Örömhíradó Link Imák minden helyzetre
 
 
1 komment , kategória:  Krisztus Szeretete Egyház  
Holnemvolt Park? Pannon Park * szubtrópusi csarnok * biodóm
  2014-07-24 19:33:53, csütörtök
 
  Link

Link Link ALPAKA és Okapi 
 
1 komment , kategória:  Fővárosi Állat- és Növénykert  
A hitetlenség BŰN
  2014-07-24 14:50:39, csütörtök
 
  Link

EGY FÉRFI, AKI HISZ

"Jézus pedig... mondván néki: Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj!" Márk 9,25

Egyetlen bűn van: a hitetlenség.

Amikor eljön a Szentlélek, megítéli a világot "bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem" (Jn 16,9). "Minden lehetséges a hívőnek." Minden Istentől jön. A hit az Úrral való kapcsolat.

Ha a kapcsolat megvan, minden lehetséges, és mindened megvan. A hit annyit jelent, hogy felemeled szemed az Úrra. Istent a hit szabadítja fel arra, hogy cselekedhessen.

Ő nem erőltet ránk semmit anélkül, hogy Tőle kérnénk.

Hinni annyit jelent, hogy mindent Istentől vársz. Ne a saját hitedre, hanem az Úrra építs, Akire nézel.

Valaki azt mondta: mindent az én nagy hitemnek köszönhetek. Dehogy annak! Csak az Úrnak! Bolondság lenne a villanykörtének tulajdonítani, hogy világít. Az áramforrásból jön a világosság. Isten visszautalja a felelősséget rád. Nézz Jézusra, hogy ő cselekedhessen, ő szerethessen rajtad keresztül. Ő az Élet, Ő az, Akire szükséged van. Ezt jelenti a "Hiszek, Uram!"

Hit által Jézus lehetőséget kapott a cselekvésre.

"Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj." Adsz-e lehetőséget az Úrnak? A hit ajtónyitás. "Lakozzék a Krisztus hit által a ti szívetekben" (Ef 3,17).

Minden hit által történik. Legyen kapcsolatod az erőforrással.

A teljes csőd után juss oda, hogy újjá lesz minden. Kérjed, hogy Uram, ezután minden Te légy az életemben. Hiszek, Uram! Átadom az életemet, és kezedre bízom magamat. Te élj és cselekedj bennem! Ismertesd meg velem a szabad, boldog, Téged dicsérő életet!


Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." -

Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
1 komment , kategória:  Trausch Liza  
Légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk
  2014-07-23 10:28:11, szerda
 
 


EGY FÉRFI KÖNYÖRÖG

"Ha valamit tehetsz, légy segítségül nékünk, könyö- rülvén rajtunk." Márk 9,22b

Amint a fiú Jézust meglátta, azonnal jött a roham. A tömeg figyelt: mi lesz most?

A tanítványok már levizsgáztak. A farizeusok vártak. Milyen megdöbbentő! Jézus nem csinál semmit, csak az apával beszélget. "Mennyi ideje, hogy ez esett rajta?" Hát fontos ez most?! "Gyermeksége óta. És gyakorta vetette őt tűzbe is, vízbe is." Válaszolt ugyan az apa, de érezte, hogy Jézus sem tud semmit tenni, csak beszélgetni.

Csodálatos Jézus mérhetetlen türelme! őt nem lehet cselekvésre kényszeríteni.

Teljes nyugalommal áll a tajtékot túró gyermek mellett, és beszélget az apával, akinek hite nemsokára utolsót lobban. "Ha valamit tehetsz..."

Az apának szüksége volt erre az utolsó csődre. Amikor ez bekövetkezett,
akkor kezdett el igazán imádkozni:

"Légy segítségül nékünk, könyörülvén rajtunk."

Ez már a végső összetörettetés. Jézus erre a pillanatra várt.

Visszafordítja a felelősséget az apára. Nem az a kérdés, hogy ő tud-e tenni valamit. "Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek." Annyit mond Jézus: nem rajtam múlik itt semmi, hanem a te hiteden! "Hiszek, Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek!"
Megszületett a legnagyobb dolog: a hit! Az az újjászületés, amikor valakiben megszületik a Jézus iránti teljes hit, könnyhullatás és kiáltás közben. Minden úgy történik, mint a szülésnél.

A gyermek is fájdalmak, görcsök közepette, könnyhullatás és sírás között jön a világra. Az apa kimondta: "Hiszek, Uram!" És Jézus cselekedett. Megtörtént a szabadítás.

A könyörgés élet-halál kérdés.

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 437 db bejegyzés
Összes: 5065 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3088
  • e Hét: 8398
  • e Hónap: 83177
  • e Év: 444599
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.