Regisztráció  Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd. Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve. Zsoltár 126: 5-6 Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Ady Endre: Az Úr érkezése - (zene: Fejes Zoltán)
  2017-05-28 21:55:19, vasárnap
 
  Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.

Nem harsonával,
Hanem jött néma, igaz öleléssel,
Nem jött szép, tüzes nappalon
De háborus éjjel.

És megvakultak
Hiú szemeim. Meghalt ifjuságom,
De őt, a fényest, nagyszerűt,
Mindörökre látom.

(zene: Fejes Zoltán)
Link Link Cornerstone Club Link
 
 
0 komment , kategória:  Cornerstone Club   
Családbarát nemzeteket építeni:ismét naggyá tenni családokat
  2017-05-27 21:07:29, szombat
 
  Link Link

A család lelki egészségének 12 pontja

"Az emberek olyan családokban éljenek, ahol a mindennapi életben a szeretet, az elfogadás, az összetartás és a segítés mellett az egyéni fejlődés, a megküzdő- és alkalmazkodó képesség ad meghatározó erőt."
Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Agglegénypálma (Zamioculcas zamiifolia)
  2017-05-26 22:17:52, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Hit, próbatétel és bölcsesség
  2017-05-25 21:39:15, csütörtök
 
  Testvéreim, örüljetek, amikor különböző megpróbáltatásokat kell elviselnetek, hiszen tudjátok, hogy ezek a nehézségek az Istenben való bizalmatokat és hiteteket teszik próbára. Ha pedig a hitetek kiállja a próbát, az kitartóvá tesz benneteket. Az állhatatosságban azonban egészen a célig tartsatok ki! Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság.

Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad. Viszont aki kér tőle valamit, az bizalommal kérjen, ne kételkedve! Aki kételkedik, hasonlít a tenger hullámaihoz, amelyeket a szél ide-oda dobál. Az ilyen ember ne is remélje, hogy megkapja, amit az Úrtól kér, mert, aki kételkedik, annak a lelke kétfelé sántikál, nem képes dönteni, mindenben állhatatlan és megbízhatatlan.

Jakab 1
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Magukra hagyott kisöregek - De hol vannak az unokák?
  2017-05-25 20:24:46, csütörtök
 
 "Fehérre festett kórházi vaságy. A biztonsági okokból felhúzott rácson át öreg és ráncos kis arc kandikál ki: törékeny, félig süket, csupa csont és bőr Mamika. Megszokott, de mégis soha meg nem szokható látvány a kórházakban. Akár a te nagymamád is lehetne. Vagy talán ő az?

De ébresztő emberek!. Fáradt vagy? Nincs erőd? Hát porold le a közös emlékeket, és abból meríts erőt! Törődj vele! Mert a törődés mindennél többet jelent.

Herczeg Zsuzsa"
Link
Aki nem ismerhette 19 éves Anyukáját,Nagymamái nevelték fel férjemet,
Özvegyen az Árvát,Isten gondviselésével !
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bátorító Ige
  2017-05-24 21:49:38, szerda
 
  Link Link

Téged dicsérlek, Örökkévaló,a nagy gyülekezetben!

Összegyűlt imádóid előtt megadom,amit fogadtam neked.
Jöjjetek, szegények és alázatosak,lakjatok jól!

Jöjjetek mind, akik dicséritek az Örökkévalót,
viduljon fel szívetek örökre!

Jöjjetek ti is, akik távoli földeken éltek,
emlékezzetek az Örökkévalóra, és forduljatok hozzá!

Jöjjön a Föld minden családja, minden népe,
hajoljon meg előtted,és téged imádjon, Örökkévaló!

Zsoltárok 22:25-27
Link Link 
 
1 komment , kategória:  Süveges Ernő pásztor  
Ép testben ép lélek
  2017-05-24 10:26:04, szerda
 
  TEST ÉS LELEK HARMONIKUS, EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSE

,,Isten nem a félelem lelkületét adta nekünk, hanem az erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkületét." (Timótheusnak írt II. levél 1,7) {ML 148.1}

Isten azért alkotta testünk minden szervét, hogy a lélek szolgája legyen. Az agy a test középpontja, minden szellemi tevékenység székhelye. Az agyból eredő idegek uralják, kormányozzák testünket. Az agyidegek szellemi benyomásokat szállítanak minden ideghez, egy távíró készülék drótjaihoz hasonlóan, és kormányozzák a szervezet minden részének életműködését. Minden mozgásszervünket az agyból nyert közlések kormányozzák. (Bizonyságtételek, III. köt., 69. o.) {ML 148.2}

Az agyidegek - amelyek kapcsolatban állnak egész szervezetünkkel - alkotják az egyetlen közvetítőeszközt, amely által a menny érintkezik az emberrel, és befolyásolja belső életét. Mindaz, ami megzavarja az idegrendszer elektromos áramának keringését,* csökkenti életerőinket, s ennek eredménye az agy érzékenységének eltompulása. (Bizonyságtételek, II. köt., 347. o.) {ML 148.3}

A test bármely része, amelyet nem kezelnek kellő gondossággal, ,,megtáviratozza", azaz jelzi bántalmát az agynak. (Christian Education, 125. o.) {ML 148.4}

Nemcsak kiváltsága, hanem szent kötelessége mindenkinek, hogy megértse azokat a törvényeket, amelyeket Isten helyezett el lényükben. Ha jobban megértjük az emberi szervezet működését, igyekszünk alárendelni testünket a lélek nemesebb erőinek. Testünk csodálatos szerkezetét a végtelen bölcsességű Tervező alkotta, és gondozásunkra bízta, hogy ennek az ezerhúrú hárfának a harmonikus működését megőrizzük. (The Health Reformer, 1871. szeptember) {ML 148.5}

Testünk-lelkünk minden energiájának harmonikus, egészséges működése boldogságot eredményez. Minél emelkedettebbek és kifinomultabbak ezek az erők, annál tisztább és zavartalanabb boldogságnak örvendhetünk. (Review and Herald, 1884. július 29.) {ML 148.6}

* ,,Az elektromos áram szerepe létfontosságú az ember idegrendszerének működésében. Az idegi jelek terjedése alapvetően elektromos folyamat, azonban az áramvezetés sokkal bonyolultabb módon történik, mint például a fémekben vagy a pozitív és negatív ionokat tartalmazó elektrolitokban. Alapvetően az idegi jelek vezetésének elektromos természete felelős azért, hogy az emberi test rendkívül érzékenyen reagál arra, ha kívülről elektromos áram (áramütés) éri." (Az elektromos áram élettani hatása, http://tudasbazis.sulinet.hu) {ML 148.7}

AZ ÉN ÉLETEM MA
Link 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Felettébb tiszta a Te beszéded
  2017-05-23 18:54:36, kedd
 
  "Imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal." (Eféz 6,18)

"Állandóan fennáll a veszély, hogy önelégültté válunk, hogy a saját bölcsességünkre támaszkodunk és nem Istent tesszük erősségünkké.

Semmi sem zavarja Sátánt annyira, mint amikor nem vagyunk tudatlanok a csalásait illetően.

Ha érezzük, hogy veszélyben vagyunk, ha szükségét érezzük az imának, akkor elnyerjük azt a védelmet, amely biztonságot nyújt bármilyen komoly veszedelemben. Ellenben, ha gondtalanok és közömbösek vagyunk, akkor bizonyosan legyőznek minket a sátáni csalások.

Ébereknek kell lennünk! Miközben imádságban segítségért folyamodunk, összes bajunkat és terhünket az Úrra helyezve, ne gondoljuk azt, hogy nincs semmi más tennivalónk.

Éppannyira kell vigyáznunk, mint ahogy imádkoznunk szükséges. Figyelnünk kell ellenségeink munkáját, nehogy előnyt nyerjenek a lelkek megcsalása által!

Krisztus bölcsességével felvértezetten erőfeszítéseket kell tennünk, hogy meghiúsítsuk szándékaikat, de közben arra is vigyázva, nehogy elszólítsanak mindezek a munkánktól.

Az igazság végül erősebb a tévedésnél. Az igazság győzni fog a hamisság felett.

Találkozni fogunk az ellenkezés minden elképzelhető formájával, de ha vigyázunk, imádkozunk és dolgozunk, Isten hadakozni fog értünk és csodálatos győzelmeket ajándékoz." (Review and Herald, 1896. júl. 6.)

"FELETTÉBB TISZTA A TE BESZÉDED"
Link Link 
 
1 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Hallgattasd el a bírálókat
  2017-05-22 15:40:09, hétfő
 
  Mert az az Isten akarata, hogy jót cselekedvén elnémítsátok a balgatag emberek tudatlanságát. - 1 Péter 2: 15


Tapasztalatból tudom, hogy amikor az emberek kritizálni és üldözni kezdenek, amiért hitben élsz, a természetes emberi reakció az lenne, hogy visszavágsz. Könnyű lenne visszavágni. ,,Kapják csak meg a magukét, akkor menten elhallgatnak!" - gondolod.

Ne hidd! Nem fogják abbahagyni. Csak olaj lenne a tűzre, és még erősebben és hangosabban kritizálnának, mint előtte.

Isten Igéje szerint azonban van rá mód, hogy elnémítsd őket. Nem úgy, hogy vitába bocsátkozol velük, nem úgy, hogy megvéded magadat. Hanem úgy, hogy csöndben maradsz, és továbbra is azokat a jókat teszed, amikre Isten elhívott.

Jézust nagyon sokat bírálták a vallásos emberek. Mégsem vágott vissza soha. Inkább, ahogy az Apostolok Cselekedetei mondja: ,,széjjeljárt, jót tévén".

Ha az emberek kritizálnak, amiért hitben élsz, tedd azt, amit Jézus, és továbbra is áldd őket. Imádkozz azokért, akik az ördög elnyomása alatt vannak. Imádkozz a betegekért. Továbbra is tedd azt, amire Isten elhívott.

Ez fel fogja bosszantani az ördögöt, mert az ő elsődleges célja az, hogy hatástalanná tegyen téged Isten királyságában. Azt akarja, hogy a bírálat elnémítson. El akarja vonni a figyelmedet arról a munkáról, amire Isten elhívott. Végső soron azt akarja, hogy feladd.

Ne engedd neki! Inkább kövesd a 2Timótheus 3: 14 utasítását: ,,maradj meg azokban, amiket tanultál, és amikről meggyőződtél." Némítsd el a tudatlan emberek kritikáját azzal, hogy továbbra is jót teszel, és hitben élsz. Így amikor abbahagyják a bolond beszédet, te még mindig erős leszel.

Gloria Copeland

Igei olvasmány: Lukács 23: 1-9
Link Link Varga István & Makai Rozália weblapja 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Foglald el az Ígéret Földjét
  2017-05-21 10:08:02, vasárnap
 
  Mikor átmentek ti a Jordánon a Kánaán földjére: Űzzétek ki a földnek minden lakosát a ti színetek elől... és lakozzatok abban; mert néktek adtam azt a földet, hogy bírjátok azt.- 4 Mózes 33: 51-53

Isten odaadta neked az Ígéret Földjét. Ez egy tejjel és mézzel folyó föld, ahol minden szükséged betöltetik. Egy hely, ahol a bűnt a lábad alatt tartod, ahogy Jézus Krisztussal uralkodsz. Egy hely, ahol egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, ahol a Jézus Krisztussal ülsz a mennyekben, magasan minden fejedelemség és hatalmasság felett - távol az elnyomástól.

Ha Isten Igéjét tanulmányozod, meglátod, hogy ez a pontos leírása annak a győzelemnek, amit a Krisztusban meg kellene tapasztalnod - nem majd valamikor, hanem itt és most.

Mondhatod: ,,Igen, ez elméletben elég jól hangzik, de itt vannak a valóságos dolgaim. Ki kell fizetni a lakbért, azon kívül csupa betegséget, elnyomást, félelmet látok magam körül. Nem úgy tűnik, mintha az Ígéret Földjén élnék."

Úgy látszik, még mindig hagyod, hogy az ördög is ott éljen. Nem fog összepakolni, és hazamenni, csak azért, mert Isten győzelmet ígért neked. Neked kell kitenned a szűrét!

De ez ne ijesszen meg. Isten megadta az erőt ehhez. Emlékszel, mit mondott Jézus: ,,Ímé, adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok és az ellenségnek minden erején, és semmi nem árthat néktek". (Lukács 10: 19)

Sőt, mi több, az ördög teljesen fegyvertelen! A Kolossé 2: 15 azt mondja: ,,[Krisztus] Lefegyverezvén a fejedelemségeket és hatalmasságokat, győzelmet aratván felettük Őbenne, nyilvánosan megszégyenítette és mutogatta őket." Semmi okod, hogy félelmedben elbújj az ördög elől. Jézus legyőzte, és minden fegyverétől megfosztotta a halála és feltámadása által. Az ördög nem tud téged legyőzni, csak ha hagyod. Csupán üres fenyegetésekre képes.

De légy résen! Az üres fenyegetések megállíthatnak, ha elhiszed őket. Ezért ne tedd. Higgy inkább Isten Igéjében. Használd az Igét és Jézus nevét, és űzd ki az ördögöt az életed minden egyes területéről.

Ne engedd, hogy a te földeden éljen. Kényszerítsd arra, hogy összecsomagoljon és hazamenjen. Kezdd el birtokba venni az Ígéret Földjét!

Igei olvasmány: Márk 16: 17-18; Jakab 5: 7-9 Link


HITRŐL HITRE * Napról napra a győzelemig

KENNETH COPELAND ÉS GLORIA COPELAND
Link

Újra ketten / Together Again Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-05-12 12:11:29
feltöltő: dandej
nézettség: 123
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: fekete, gólya, Keselyűs, Gemenc, fészekkamera,
kategória: állatok
leírás: Március 6-án a tojó is megérkezett a keselyűsi fészekbe.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 263 db bejegyzés
Összes: 7225 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 4207
  • e Hónap: 55813
  • e Év: 261539
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.