Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Jelek és igehirdetések
  2016-08-15 13:23:20, hétfő
 
  JELEK ÉS IGEHIRDETÉSEK * EZÉKIEL 1-6

KÖZPONTI IGERÉSZ: EZÉKIEL 1

ÖSSZEFOGLALÁS * Amíg Jeremiás a Júda feletti isteni ítéletről prédikált, és Jeruzsálem végső elestét várta, addig kortársa, Ezékiel, 1000 kilométerrel messzebb, Babilóniában tolmácsolta Isten ítéletét azoknak a zsidóknak, akik akkorra már fogságba kerültek. Habár Ezékiel igehirdetése hasonló Jeremiáséhoz - pusztulást hirdet az engedetleneknek -, bőségesen beszél a reménységről és a rendelkezésekről is. A 70 éves fogság megtanítja majd Isten népének, hogy ,,én vagyok az Úr" (mely több mint 50-szer hangzik el a könyvben), s felkészíti őket a megújulásra.

NAPI ÚTRAVALÓ * Előfordult már veled, hogy hosszan távol voltál otthonról, s éppen amikor a legnagyobb szükségét érezted, kaptál egy hívást vagy egy levelet az otthoniaktól? Emlékszel, milyen jó érzés volt ismerős hangokat hallani, ismerős szavakat olvasni, miközben ismeretlen környezet vett körül? Ez a fajta ,,otthonosság" a legjobb orvosság az elhagyatottság érzésére.
Ezékiel könyve a közismert ,,kerék a kerékben" látomással kezdődik - mely látomás nagy jelentőséggel bírt a szeretett Jeruzsálemüktől távol levő foglyoknak, mert segített nekik gondolatban ,,hazatérni" a templomban lakozó Istenhez. Látomásában Ezékiel a kerekekkel felszerelt trónon ülő Istenről beszél - aki egy dicsőséges mozgó trónon ül, amely képes bárhová eljuttatni, ahová csak akarja: még a pogány világ kellős közepébe is. Isten így ajánlja fel az ismeretlen babilóniai környezetben élő népének az ,,otthonosság" érzését.
Egy dolog fizikailag kilométerekre lenni az otthonunktól, és más dolog lelki értelemben távol lenni. Akárcsak a Lukács 15 tékozló fiúja, te is magányosnak, kétségbeesettnek és idegennek érezheted magadat - szinte ,,lelki száműzöttnek", akit engedetlensége és nemtörődömsége hozott ilyen helyzetbe. Ha így áll a dolog, miért nem ,,csörögsz" haza? Mennyei Atyád mindig kész válaszolni a hívásra, sőt, tárt karokkal vár!

BETEKINTÉS * TUDD, HOGY KINEK SZOLGÁLSZ! - Ezékielt ez az Isten dicsőségéről szóló látomás egyedülálló módon készítette fel a rá váró feladatra. Eszedbe jut Isten másik három szolgája, akiknek hasonlóképpen hosszú és intenzív felkészítésen kellett keresztülmenniük? (Tipp: Nézz utána a 2Mózes 3,1-10-ben, az Ézsaiás 6,1-10-ben és a Dániel 10,5-14-ben.)

Magányra többnyire nem mások kárhoztatnak minket, hanem inkább magunkra szabjuk ki.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
„Isten! Légy irgalmas nékem bűnösnek.”
  2016-08-15 12:39:13, hétfő
 
  ,,Isten! Légy irgalmas nékem bűnösnek." (Lukács 18:13)



Ebben az imádságban a vámszedő elítéli önmagát. Ugyanis, amikor valaki önmagáról őszintén azt mondja, hogy bűnös, az annyi, mintha azt mondaná: Ellentéte vagyok Isten szentségének; áthágtam Isten törvényét és ezért átok tárgya vagyok. A pokol örököse.
A vámszedő megvallja, hogy nincs benne semmi jó; hogy ő semmit sem tud tenni, amit Isten felhasználhatna arra, hogy az jó legyen számára. Magától tette ezt? Nem! Természetfeletti erő volt benne, mely bátorságot adott neki, hogy minden bűnével Istenhez forduljon. Kain, Júdás és Saul is megtapasztalták, hogy bűneik vannak, de nem jutottak azokkal Isten lába elé. Amikor a bűn igazi alakjában láthatóvá válik, akkor a szív megtelik félelemmel, aggodalommal és kétségbeeséssel.
Szájjal is vallhatjuk, hogy bűnösök vagyunk. Azonban, ha nem a vámszedő alakjában megyünk Istenhez azzal a vallomással, hogy bűnösök vagyunk, akkor megtapasztaljuk, hogy Isten elvet. Akkor Ő azt fogja mondani: a vámszedőt ismerem, ismerem imádságait és könnyeit. De ki vagy te?
Akkor Ő elküld téged. Az éhezőket és a szegényeket megtölti javaival, de a gazdagokat és azokat, akik nem tudnak szükségeikről, üresen elküldi. ,,Aki elfedezi az ő vétkeit, nem lesz jó dolga; aki pedig megvallja és elhagyja, irgalmasságot nyer" (Péld 28:13).
Bárcsak bevallanád a vámszedővel együtt, hogy bűnös vagy. ,,Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól" (1Ján 1:9).

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1594
  • e Hét: 24238
  • e Hónap: 53550
  • e Év: 241352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.