Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Meggyőződés
  2016-08-30 13:58:59, kedd
 
  ,,Ha nem volnék biztos, ha nem volnék meggyőződve a magam álláspontjának helyességéről, akkor hallgatnék. Nem volna bátorságom idejönni és beszélni olyan dolgokról, melyek lehetnek igazak is, meg nem is; nem merném időtöket ennyire igénybe venni. Az evangélium tanításait nemcsak a Szentírásban találtam meg, hanem kipróbáltam azokat személyes tapasztalataimban is, s íme azok oly hatalmas erővel munkálkodnak a lelkemben, hogy beszélnem kell úgy, amint csak tudok. Azokról a dolgokról, amelyekről beszélek, annyira meg vagyok győződve, mint saját magam létezéséről. Sőt tényként állíthatom, hogy ezek egy részét képezik az én egyéniségemnek, mert ezekben van az életem, reménységem, örömöm, és erőm."

- C. H. Spurgeon -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem
  2016-08-30 13:58:01, kedd
 
  "Az emberek legragyogóbb cselekedetei és legértékesebb tulajdonságai, legyenek bár rendkívül hasznosak és igazán kiválóak, amikor megfelelő helyükre kerülnek, és halálunkkor megemlékeznek róluk, a megigazulás hatalmas művében semmiknek látszanak . . . Az Isten kegyelmétől távol áll, hogy olyan cselekedetek támogassák, amelyek öntörvényűek, szegényes és tökéletlen emberi cselekedetek. Arra irányuló kísérletünk, hogy befejezzük, amit a kegyelem elkezdett, büszkeségünkről árulkodik, és megbántja az Urat; de nem szolgálja lelki érdekünket. Feltétlenül emlékezzél tehát, kedves olvasó, hogy a kegyelem vagy teljesen ingyen van, vagy nem kegyelem: aki kegyelem által keresi a megváltást, szívében vagy teljesen elhiszi, hogy üdvözülni is kegyelem által fog, vagy élete legfontosabb kérdésében következetlenül jár el."

- Abraham Booth -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2016-08-30 13:57:10, kedd
 
  "Testvérem! Ha egy kicsit is bizakodsz saját erkölcsösséged vagy vallásosságod eredményeiben, ha abban reménykedsz, hogy Isten valahogy mégis el fogja ismerni jó cselekedeteid valamelyikét, és érdemként beszámítja a megváltásodba, akkor komolyan el kell gondolkoznod azon, hogy valóban keresztyén vagy-e. Tudom, hogy állításommal azt a kockázatot vállalom, hogy megsértsek valakit, de teljesen világosan értenünk kell a megváltás evangéliumát."

- Jerry Bridges -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kegyelem
  2016-08-30 13:56:07, kedd
 
  "Isten kegyelmének lelki alapelve a következő: amilyen mértékben ragaszkodsz az önigazság legkisebb maradványához is, vagy bizalmadat lelki eredményeidbe veted, olyan mértékben nem élsz Isten kegyelméből. Ez az alapelv vonatkozik a megváltásra és a keresztyén életre egyaránt."

- Jerry Bridges -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Pokol
  2016-08-30 13:55:25, kedd
 
  "Jézus azt mondta, hogy a pokolban van tűz, és férgek is vannak ott, de nem ez az oka annak, hogy az a pokol. A férgeket és a tüzet még el lehet viselni, de hogy egy erkölcsileg felelős lény ráébredjen arra, hogy azért van ott, mert ő lázadó: ez a pokol és az ítélet lényege. Ez a világa azoknak az engedetlen lázadóknak, akik azt mondták: 'Nem tartozom Istennek semmivel'!"

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Menny
  2016-08-30 13:54:32, kedd
 
  "Hálás vagyok Istennek azért, hogy a menny Isten engedelmes gyermekeinek a világa. Sok mindent mondhatunk a gyöngykapuiról, az aranyutcáiról és a jáspis falairól, de a menny azért menny, mert a Magasságos Isten gyermekei rájönnek, hogy a normál szférájukban vannak, mint erkölcsileg felelős lények."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Pokol
  2016-08-30 13:51:20, kedd
 
  "A pokol az engedetlenség világa. Minden más, amit mondanak a pokolról, lehet, hogy igaz, de ez a dolog a lényeg: a pokol a lázadók világa! A pokol az Alcatraz azoknak az alkotmány ellen lázadóknak a számára, akik visszautasítják, hogy engedjenek Isten akaratának."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyülekezet
  2016-08-30 13:49:59, kedd
 
  "A gyülekezet nem luxusjacht, hanem mentőhajó. Szórakoztatókra semmi szükség rajta. A kapitánytól a hajószakácsig minden kézre szükség van a fedélzeten a lélekmentéshez. A gyülekezet, amely nem keresi az elveszetteket, maga is "elveszett"."

-Reinhard Bonnke-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Csak Krisztus tud valódi megnyugvást adni !
  2016-08-30 13:48:06, kedd
 
  Fogadd meg Krisztus e szerény szolgája tanácsát: Keresd azt a kincset, amelyet senki el nem vehet tőled; keresd azt a várost, amelynek maradandó alapjai vannak. Cselekedj úgy, mint Pál apostol: add oda magad teljesen Krisztusnak, és keresd azt a romolhatatlan koronát, amely soha meg nem fakul. Gyere az Úr Jézus Krisztushoz, egyszerű bűnösként, alázatosan, és Ő befogad téged, megbocsát neked, betölt az Ő megújító Lelkével, és az Ő békességével. S ez sokkal nagyobb megnyugvást fog neked adni, mint amit a világ valaha is adott. Van a szívedben ugyanis egy űr, amelyet csakis és egyedül Krisztus tud betölteni!

Írta J.C.Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Soha!
  2016-08-30 13:47:04, kedd
 
  "SOHA nem hagylak el, sem el nem távozom tőled!" Zsid. 13:5 (angolból ford.)

Minden hívő jól értse meg e szavak súlyát, fontosságát, és jól őrizze meg ezeket szívében!

Legyen ez az ígéret mindig közel hozzád, tartsd ezt frissen emlékezetedben - mert egy nap szükséged lesz rá!

Akkor, amikor rajtad ütnek a filiszteusok; a betegség keze ágyba nyom; a félelmek királya a közeledbe férkőzik; és a halál árnyékának völgye feltárul szemeid előtt.

Igen, akkor jön majd el az óra, amikor semmit sem fogsz annyira vigasztalónak találni, mint ezt az igeverset, és semmi sem fog neked akkora örömet okozni, mint az Istennel való közösséged valódi, drága tudata!

Ragaszkodj erősen e szóhoz, hogy "soha"! Ennek súlya ugyanis túltesz az aranyénál. Úgy kapaszkodj ebbe, mint süllyedő ember a kötélbe! Ragadd meg erősen, mint ahogy a katona, akit minden oldalról támadnak, megragadja jó erősen kardja markolatát. Isten ígérte, és Ő meg is tartja azt, hogy "Soha el nem hagylak téged, sem el nem távozom tőled!"

SOHA! Bár van, hogy a SZÍVED elerőtlenedik, és torkig vagy már saját magaddal is; és a sok kudarcod, meg a gyengeségeid teljesen lenyomnak - ám ez az ígéret kudarcot akkor sem vall, soha!

SOHA! Bár az ÖRDÖG azt suttogja, hogy "Végül úgyis az enyém leszel, még egy kis idő, és elhagy a hited, és az enyém leszel!" - Ám Isten Beszéde áll ekkor is, rendületlenül!

SOHA! Amikor a HALÁL hidegsége feléd kúszik, és a barátok már nem tudnak tenni semmit, és elindulsz azon az úton, amelyről visszaút már nincsen - Krisztus akkor sem, ott sem hagy el téged!

SOHA! Amikor az ÍTÉLET napja eljön, és a könyvek megnyittatnak, és a halottak előjönnek sírjaikból, és elkezdődik az örökkévalóság - még akkor is ez az ígéret fogja a teljes életed súlyát hordozni; Krisztus fogja ekkor is lelkedet erősen tartani!

Ó, olvasó, aki hiszel, bízz hát az Úrban örökké, mert Ő mondja, "Soha el nem hagylak téged!"

Vesd hát Őreá minden terhedet, és ne félj! Legyen örömöd és dicsekedésed az Ő ígéretében. Örvendezz megvigasztaltatásod erejében!

Mondd hát bátran: "Az Úr az én segítségem, nem félek!"

Írta J.C.Ryle
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4410
  • e Hét: 27054
  • e Hónap: 56366
  • e Év: 244168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.