Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
húsvét 3. hét péntek 05.10
  2019-05-11 08:25:48, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten kiválasztja Sault a nemzetek apostolának.
A jeruzsálemi keresztényüldözés idején Saul még mindig dühtől lihegve halálra kereste az Úr tanítványait. Elment a főpaphoz, és arra kérte, adjon neki ajánlólevelet a damaszkuszi zsinagógához. Az volt a szándéka, hogy elfogja és Jeruzsálembe viszi azokat a férfiakat és nőket, akikről kideríti, hogy az új hit követői.
Már közel járt Damaszkuszhoz, amikor egyszerre mennyei fény vette körül. A földre esett, és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?" Erre ő megkérdezte: ,,Ki vagy te, Uram?"
A hang folytatta: ,,Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. Állj fel, menj be a városba! Ott majd megmondják neked, mit kell tenned."
Az útitársak ijedtükben némán álltak, mert hallották ugyan a hangot, de senkit sem láttak. Saul pedig fölkelt a földről, kinyitotta a szemét, de semmit sem látott. Kézenfogva vezették be Damaszkuszba. Három napig nem látott, nem evett és nem ivott. Élt akkor Damaszkuszban egy Ananiás nevű tanítvány. Látomásban így szólt hozzá az Úr: ,,Ananiás!" ,,Itt vagyok, Uram!" - felelte.
Az Úr pedig folytatta: ,,Menj az Egyenes-utcába! Keresd meg Júdás házában a tarzusi Sault! Nézd, éppen imádkozik!"
Ugyanekkor Saulnak is látomása volt: Ananiást látta, ahogy belép őhozzá, és ráteszi kezét, hogy visszanyerje látását.
Ananiás ekkor így tiltakozott az Úr előtt: ,,Uram, sokaktól hallottam, hogy ez az ember mennyi gonoszságot követett el Jeruzsálemben szentjeid ellen. Felhatalmazása van a főpapoktól, hogy itt is elfogjon mindenkit, aki segítségül hívja nevedet." Az Úr ezt válaszolta neki: ,,Menj csak, mert őt választottam eszközül, hogy hirdesse nevemet a pogányoknak, a királyoknak és a választott nép fiainak. Megmutatom majd neki, mennyit kell értem szenvednie."
Ananiás elment. Belépett a házba, rátette kezét Saulra, és így beszélt hozzá: ,,Saul testvér! Urunk, Jézus, aki megjelent neked idejövet az úton, ő küldött ide engem, hogy visszanyerd látásodat, és eltelj a Szentlélekkel."
Hirtelen mintha valami hályogféle hullott volna le a szeméről. Visszanyerte látását. Megkeresztelkedett, majd ételt vett magához, és erőre kapott. Néhány napig a damaszkuszi tanítványok között maradt, aztán hirdetni kezdte a zsinagógákban, hogy Jézus az Isten Fia.
Ez az Isten igéje. ApCsel 9,1-20

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus teste az Eucharisztiában valóban ételünk, vére italunk.
Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: ,,Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?" - kérdezték.
Jézus így felelt nekik: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet bennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van és én feltámasztom őt az utolsó napon. Az én testem ugyanis valóban étel és az én vérem valóban ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad és én őbenne.
Amint engem az élő Atya küldött, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, énáltalam él.
Ez a mennyből alászállott kenyér. Nem az, amelyet atyáitok ettek, és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, örökké él." Így tanított Jézus a kafarnaumi zsinagógában.
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,52-59

Imádság
Uram, Jézusom! Segíts, hogy ne az emberi szenvedélyek, az érzelmek vagy az ösztönök uralkodjanak rajtam, hanem a te szelíd uralmad valósuljon meg bennem! Ne a szokások, az emberi elvárások irányítsák életemet, hanem a te akaratod keresése és teljesítése. Te uralkodj bennem! Te irányítsd az életem! Te vezess az örök üdvösségre! Uram, jöjjön el a te országod!

Elmélkedés
Jézus eucharisztikus beszédének utolsó részletéhez érkeztünk a mai napon, amelyben a feltámadást és az örök életet ígéri meg azoknak, akik hisznek benne és az Élő Kenyérrel, az ő testével táplálkoznak. Itt már az egykori hallgatóság reakciója is elhangzik, akik ezt kérdezik: ,,Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?" Csodálkozás és értetlenség tükröződik a kérdésből. Nem értik még az Úr szavait, nem tudhatják még, hogy miként ajándékozza önmagát az emberiségnek. Jézus szavainak értelme, s annak teljessége a szenvedés estéjén, az utolsó vacsorán bontakozik ki, amikor megalapítja az Oltáriszentséget. Az utolsó vacsora fényében válik az apostolok számára és a mi számunkra is világossá mindaz, amit Jézus a kenyérszaporítás után az élet kenyeréről mondott.
Arra a kérdésre tehát, hogy miként adhatja Jézus az ő testét eledelül az embereknek, az utolsó vacsorán kapjuk meg a választ. Ennek az utolsó vacsorának eseményére emlékezünk és ezt tesszük jelenvalóvá minden szentmisében. A szentmisét bemutató pap imádsága és a Szentlélek leszállása, közreműködése által a kenyér az Úr testévé, a bor pedig az ő vérévé változik át. Az Eucharisztia titkát akkor érthetjük meg a leginkább, ha nem csupán hiszünk benne és nem csupán imádásunkat fejezzük ki iránta, hanem magunkhoz vesszük a szentáldozásban. A szentáldozás által megújul életünk Krisztusban.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sztárparádé tíz magyar úszóval a Duna Arénában
  2019-05-11 08:15:01, szombat
 
  Részletes program itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Százszázalékos teljesítménnyel Eb-negyeddöntős az U17-es ...
  2019-05-11 08:10:48, szombat
 
  Labdarúgás: Százszázalékos teljesítménnyel Eb-negyeddöntős az U17-es válogatott.
Harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Preisinger Sándor szövetségi edző együttese egygólos hátrányból verte 3-2-re az oroszokat, így százszázalékos teljesítménnyel jutott a negyeddöntőbe.
A magyar válogatott úgy várhatta a pont nélkül álló oroszok elleni találkozót, hogy már korábban bebiztosította csoport elsőségét.
...... .........



- C csoport, 3. forduló:
Magyarország-Oroszország 3-2 (1-1)
gól: Németh András (33., 94.), Major Sámuel (71., 11-esből), illetve Sapovalov (20.), Bekker Roland (87., öngól)
- A csoport végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Portugália 6
3. Izland 3
4. Oroszország 0

- A negyeddöntő programja:
Belgium-Hollandia
Franciaország-Csehország
Május 13. Magyarország-Spanyolország
Olaszország-Portugália

- A torna öt legjobb csapata kijut az őszi brazíliai U17-es vb-re, így amennyiben Preisinger Sándor legyőzi hétfőn a spanyolokat, akkor biztosan ott lesz a világeseményen.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
A magyar kézilabda hadvezére nem vész el, csak átalakul
  2019-05-11 07:46:50, szombat
 
  Nagy László a magyar kézilabda hadvezére nem vész el, csak átalakul.
...... .........


A visszavonuló Nagy Lászlónak az öltözőben néha nagyobb szava volt, mint az edzőnek. A spanyolok évekig csábították, végül maradt a magyar válogatottnál. Utolsó nagy dobása a BL-győzelem lehet a Veszprémmel.
- Az idény végén visszavonul Nagy László, aki az elmúlt két évtizedben meghatározó egyénisége volt a magyar kézilabdának. Kosarasként kezdte, majd 16 évesen már a Szegedben kézizett, innen vitte el a Barcelona, amelynél 12 évet húzott le. Évekig tartotta magát a hír, hogy spanyol színekben folytatja, aztán mégis a magyar csapattal lett olimpiai negyedik. Vár rá még egy bajnoki döntő és egy Final Four, aztán élesben is kamatoztathatja a pályán már megcsodált vezetői képességeit.
Nagy László két évtizede megkerülhetetlen alakja a magyar kézilabdázásnak, pedig a karrierje úgy indult, hogy akár menő kosárlabdázó is lehet belőle.
Édesapja válogatott kosaras volt, így adta magát, hogy Nagy és öccse, Levente is ebben a sportágban próbálja ki magát. Hétévesen kezdte és felső tagozatos koráig kosarazott,
majd egy iskolai rendezvényen felfigyeltek rá a Tisza Volán edzői, és innentől párhuzamosan járt a kosár- és a kézilabda edzésekre.
,,Kezdetben nehéz volt, hiszen más a lépésszám és a testi kontaktus is. Kosárlabdában kevés a test test elleni harc, míg kézilabdában gyakoriak az ütközések. Eleinte mondták is a kézisek, hogy milyen puhány vagyok. A labdaérzékem viszont kifinomultabb lett a kosárlabdától. Előfordul, hogy pattintásnál fault nélkül ki tudom venni a támadó játékos kezéből a labdát. Vagy a sáncolásoknál fontos a helyezkedés, a támadó faultok provokálása, amit kosárlabdában a testi kontaktus hiánya miatt több lábmunkával oldasz meg - én ezeket elég jól elsajátítottam és át tudtam hozni a kézilabdába" - nyilatkozta egy korábbi, a Magyar Narancsnak adott interjúban arról, hogy mit köszönhetett kézisként a másik sportágnak.
Mert végül a kézilabdát választotta, annak ellenére, hogy kosárlabdában utánpótlás-válogatott volt és 14 évesen felajánlottak neki egy amerikai ösztöndíjat. Villámgyorsan szedte a lépcsőfokokat, bekerült a serdülő válogatottba, majd 16 évesen már a Szeged felnőttcsapatában játszott, első bajnokiján négy gólt szerzett.
- Buday Ferenc tanítványaként került a csapathoz az edző fiával, Buday Danival együtt. A Szeged akkor átalakulóban volt, és olyan fiatalokat kerestünk, akikben megvan a potenciál. A jobbátlövő poszt mindig neuralgikus poszt a kézilabdában, de a kosaras múltja révén Laci nagyon erős volt a kombinációban, és könnyen ment számára a beilleszkedés

- jellemezte a 24.hu kérdésére korábbi játékosát Skaliczki László, aki a Szegednél és a válogatottnál is dolgozott vele.
Nagy az utánpótlás-válogatottakkal nagyon bekezdett: 1997-ben tagja volt az ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes csapatnak, egy évvel később a juniorokkal lett Eb-harmadik, majd 1999-ben ifjúsági Eb-t nyert, 2001-ben pedig vb-negyedikként zárt a juniorokkal.
Az 1997-es Eb-n ő lett a legjobb jobbátlövő, ott figyelt fel rá a Barcelona, amely végül 2000-ben szerződtette a korábbi vb-ezüstérmes kapus, Hoffmann László közbenjárásával.
,,Ott az újoncoknak meg kell hívniuk vacsorára az egész csapatot. Az éttermet az edző és a csapat magja választja ki, lehetőleg olyat, ahol sok pénzt lehet otthagyni. Én is beleszálltam egy komolyabb összegbe. De a következő évtől már nem a fizető oldalról vagy részese a ceremóniának" - mesélte a már említett interjúban a beavatási procedúráról.
A Barcelonánál már az első idény végén megduplázták a fizetését, jelezve, hogy elégedettek vele a klubnál, ahol a rangsorban a futballisták és a kosarasok mögött harmadik helyen álltak a kézisek.
Szegeden vezéregyéniség volt, a Barcelonánál viszont nagy sztárok közé került, de mindig is közösségi embernek számított, igazi csapatjátékosnak, úgyhogy hamar megtalálta a hangot mindenkivel. Ismerem a családi hátterét, úgyhogy tudom, biztosítva voltak a feltételek számára, hogy csak a kézilabdára koncentráljon, az edzők pedig tovább csiszolták a játékát és a személyiségét is. Hogy a Barcánál minden szempontból elfogadták, azt tökéletesen mutatja, hogy első külföldiként tudott csapatkapitány lenni, ami óriási elismerés


*
DÖNTŐ: 06.01 Veszprém - Kielce
- Eddig Veszprém csapata a legutóbbi 12 mérkőzést megnyerte.és Be jutott a legjobb 4 közé.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3560
  • e Hét: 26620
  • e Hónap: 59774
  • e Év: 293521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.