Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Szent Charbelről neveztek el parkot Gazdagréten
  2019-05-27 23:04:46, hétfő
 
  Saját fotózás
Nagyszeben tér - Gazdagrét
.........



.........


Új nevet kapott a tér - Névadó ünnepség
Képen Dr. Erdő Péter bíboros és a Libanoni pátriárka Nimatollah Hásim látható
.........


Új név Szent Charbel park
.........



.........



.........



- Újbuda hírek
Szent Charbelnek, a libanoni maronita egyház szerzetes papjának állítottak emléket egy park elnevezésével, amely a Nagyszeben tér és a Gazdagréti út közötti található, nem messze a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániától.
Tarlós István főpolgármester hétfőn, a park névadó ünnepségén azt mondta, az elnevezéssel a katolikus közösség és Budapest vezetése olyan emléket állít az annayai remetének, a teljesség zarándokának, amely megőrzi a mindennapoknak Charbel atya szent nevét, cselekedeteit és emberi tisztaságát.
Közölte, a parkot a gazdagréti Szent Angyalok Plébánia kezdeményezése alapján, a libanoni nagykövetség támogatásával, a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében, a városrész egyetértésével nevezték el Szent Charbelről.
"Szent Charbel hite és élete évszázadokon keresztül példa volt, és a mai névadó ünnep is bizonyítja, hogy a harmadik évezredben is a keresztény identitás jelképe marad" - fogalmazott a főpolgármester.
Tarlós István elmondta, 1828-ban Júszuf Antún Mahlúf néven született egy kivételes ember, aki hosszú élete során nagy lelkierővel, bölcs derűvel, megingathatatlan hittel és türelemmel gyakorolta a legnemesebb tulajdonságokat. A Charbel nevet már novíciusként vette fel. A név jelentése: Isten története, Isten elbeszélése.
"Szelídség, engedelmesség, szolgálatkészség, önfeláldozás, lemondás, erkölcsi tisztaság. Ezek a nagyszerű, de sajnos ma már egyre ritkábban fellelhető jellemvonások olyan erővel bírnak, amelyek szilárd alapot adhatnak egy szent életmű felépítéséhez" - fogalmazott.
A főpolgármester kiemelte: Szent Charbel élete különösen példaértékű egy olyan világban, amit a fogyasztás kényszere irányít, az ember értékét leginkább a megtermelt javakkal és munkája hatékonyságával mérik. Szent Charbel nagysága nem pénzben mérhető, jótevőként szolgálta környezetét és a hívő világot.
A kelet misztikus aszkétája életével és halhatatlan csodáival a katolikus világ példaképévé vált, VI. Pál pápa 1965-ben boldoggá, majd 1977- ben szentté avatta - mondta.
- Tarlós István emlékeztetett arra is, hogy a gazdagréti Szent Angyalok temploma 2016 óta hűségesen őrzi szellemiségét és szent ereklyéjét, 2018 augusztusában Bisára Butrusz ar-Ráí maronita pátriárka és Erdő Péter bíboros megáldotta és Szent Charbel szerzetesről nevezte el a templom keresztelőkápolnáját.
- Joanna Azzi libanoni nagykövet arról beszélt, hogy Szent Charbel több ezernyi csodát tett, és sok-sok embernek, családnak az életét változtatta meg. Ezek a csodák nem ismertek földrajzi és felekezeti határokat, és a világban élő összes keresztényt megérintették - mondta, hozzátéve, hogy Szent Charbel kultusza bejárta a világot.
A nagykövet kijelentette, amióta 17 hónapja elfoglalta hivatalát Budapesten, napról napra tapasztalja és megéli azt a támogatást, amelyet Libanon kap Magyarországtól. A park elnevezése Szent Charbelről ismételten egy újabb megnyilvánulása a szolidaritásnak és támogatásnak, amelyet Libanon a magyar kormány részéről élvez - tette hozzá.
- Nimatollah Hásim maronita főapát arról beszélt, Szent Charbel az életével és halálával Jézus szavaira emlékeztet bennünket: ha egy földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad, ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem.
Szent Charbel élete a tökéletes példája ennek "a tiszta és szerény gabonamagnak". Az elköteleződése, a kitartása és a szilárd akarata, hogy fenntartsa szerzetesi fogadalmát, később azzá a hitvallássá vált, amely végül bejárta a világot - mondta.
Nimatollah Hásim kijelentette: most Szent Charbel fontos szerepet játszik abban, hogy közelebb hozza egymáshoz Libanont és Magyarországot.
- Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, mielőtt megáldotta volna a parkot, elmondta, hogy Szent Charbel csodatevő szent hírében áll az egész világon.

Képen: Neemtallah Hashem maronita főapát (b), Tarlós István főpolgármester és Joanna Azzi, a Libanoni Köztársaság nagykövete a XI. kerületi Szent Charbel park avatási ünnepségén
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
...... ......



Fotó: MTI Szigetváry Zsolt - Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek áldást mond a XI. kerületi Szent Charbel park avatási ünnepségén. Mellette balról Tarlós István főpolgármester, Joanna Azzi libanoni nagykövet és Neemtallah Hashem maronita főapát
...... .......



...... .....


*
- Ami a cikkből kimaradt - Én ott voltam az ünnepségen.
A libanoni és a Magyar himnuszt a hazánkban tanuló libanoni énekkar adta elő.
Utána ünnepi beszédek következtek.
Majd az énekkar előadásában a Libanoni Zsoltár és az Ave Maria c. dalokat halhattuk.
Ráadásként még egy szép dallal kedveskedett az énekkar.. Műsor után riportok készültek a vezetőség tagjaival.
Dr. Szederkényi Károly a Szentangyalok plébánosa meghívta a vendégeket a templom kávézójába egy pohár italra és süteményre.

- Magyar kurír oldalon
Szent Charbel nevét kapta egy park Gazdagréten
2019. május 27., hétfő | 18:17
A budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templom felszentelésekor, 2016-ban Erdő Péter bíboros a plébániára bízta négy libanoni szent ereklyéit. Egyiküknek, az ,,arab Pio atyaként" tisztelt Szent Charbelnek a nevét viseli május 27-től a templom közelében fekvő park.
...... ......


- A budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templom felszentelésekor, 2016. október 1-jén Erdő Péter bíboros a plébániára bízta négy libanoni szent, Szent Charbel Makhlouf maronita szerzetes, Szent Rafka apáca, Szent Nimatulla teológus és Boldog Esteban laikus testvér ereklyéit.
- 2018-ban Szent Charbel - akit az ,,arab Pio atyának" is hívnak - tiszteletére szentelték fel a templom keresztelőkápolnáját. Azóta megindult a számtalan csodát tévő szent tiszteletének kultusza, s a templomhoz közel, a lakótelep alján parkot is elneveztek róla.
- A teret május 27-én Erdő Péter bíboros áldotta meg. Az ünnepi eseményen jelen volt Michael August Blume apostoli nuncius, Neamatallah Hachem libanoni maronita főapát; Libanon Magyarországra akkreditált nagykövete, Joanna Azzi; Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár; Tarlós István, Budapest fő polgármestere és két helyettese, valamint a XI. kerület vezetője, Hoffmann Tamás.
Az ünnepség a magyar himnusz eléneklésével kezdődött, melyet a Sancta Maria nevet viselő libanoni kórus vezetett, amely a hétvégén Máriabesnyőn megrendezett katolikus ifjúsági fesztiválon, a Mladifesten is fellépett.
...... .......


Tarlós István köszöntőjében kiemelte Szent Charbel engedelmességét, szelídségét, szolgálatkészségét, önfeláldozó, lemondásra kész lelkületét. Mint mondta: manapság világunkban ezek a nagyszerű tulajdonságok egyre kevésbé lelhetőek fel. A főpolgármester az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy a gazdagréti terület Szent Charbel park elnevezésével a katolikusok és Budapest vezetése olyan emléket állít az annayai remetének, a ,,teljesség zarándokának", amely mindig figyelmeztetni fogja az arra járókat a szent cselekedeteire, emberi tisztaságára.
- Joanna Azzi arról beszélt, hogy hazájában - abban az országban, melyről hetvenegyszer esik szó a Bibliában - Isten csodatevőjeként tisztelik Szent Charbelt. A 19. század végén elhunyt szent tisztelete az egész világon elterjedt. A nagykövet a szent csodáiról is beszélt. Elmondta: amikor Libanonban tartózkodik, s ideje engedi, mindig felkeresi a szent tiszteletére emelt templomot. Joanna Azzi megköszönte a magyaroknak az országa keresztényeinek nyújtott segítségét, a velük érzett szolidaritást, melynek egyik tanújele, hogy a libanoni szentről neveznek el parkot Budapesten.
...... ........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Gondolatok húsvét 6. vasárnapján
  2019-05-27 22:22:32, hétfő
 
  Heiter Róbert Gottfried atya gondolatai
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Balogh Ferenc: Mi Atyánk
  2019-05-27 22:20:21, hétfő
 
  Videó Link

Mi Atyánk, Isten,
aki vagy a Mennyekben,
Szenteltessék meg a Te neved!
Jöjjön el országod hozzánk a földre,
A Te akaratod legyen meg!
Minden napon add meg kenyerünket,
És bocsásd meg vétkeinket,
Mint ahogy mi tesszük ellenségeinkkel,
S a gonosztól
szabadíts meg!
Mert Tiéd az Ország,
Tiéd a hatalom,
S a dicsőség most és örökké,
Mert a föld megismer,
teljes lesz neveddel,
Ahogyan a tenger vizekkel!
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Köszönet a Magyaroknak
  2019-05-27 22:13:52, hétfő
 
  Mihályfalvi János videója Link
Dal szövege a videón olvasható
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Már biztonságos helyen gyógyul Szilaj, a baltával .......
  2019-05-27 22:08:42, hétfő
 
  Már biztonságos helyen gyógyul Szilaj, a baltával bántalmazott ló
Egy Kecskeméthez közeli lovas tanyán gyógyul Szilaj, akinek múlt héten hátába vágott egy baltát gazdája. Még legalább két hét, mire sebe begyógyul, de az életen át tartó bántalmazásból nehezebben épül fel. Napjai nagy részében szénát majszolva lábadozik karámjában Szilaj, a nyolc éves tarka póni kanca, akit azután szállított a Mentsvár az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálata egy orgoványi tanyáról a Kecskemét környéki lovas tanyára, miután bejelentést kaptak, hogy csütörtökön ittas gazdája a ló hátába állított egy baltát. A rendőrökkel helyszínre érkező állatvédőket a vérző állat látványa fogadta, a húszas évei közepén járó gazda elismerte tettét, amit arra fogott, hogy lova megrúgta a lábán és ittas állapotban nem tudott uralkodni indulatain, ekkor felkapta a baltát és belevágta Szilajba. Az állatvédők kérték, hogy mutassa meg sérülését, ám lábán nem volt látható külsérelmi nyom. A gazda még aznap lemondott lováról, Szilaj azóta egy kecskeméti lovastanyán gyógyul, rendszeres felügyelet és ápolás mellett. Az eset óta láthatóan javult állapota, de még mindig nagyon csúnya, s mivel nem kapott azonnali állatorvosi segítséget, csak szabadon tud gyógyulni a seb, melyet László, a tanya tulajdonosa folyamatosan tisztán tart.
Képen: Szilaj még akkor is fél, ha jó szándékkal nyúlnak felé.
Fotó: Horváth Péter / baon.hu
...... .........


Ahogy közeledtünk Szilajhoz, hátracsapta füleit, húzta az orrlyukát, mellyel arra figyelmeztetett, hogy tanácsos békén hagyni - láthatóan fél mindenkitől, aki nem a gazdája. Pedig éppen ő szolgált rá erre a félelemre. - Szilajnál a félelem már átalakult agresszióvá, hajlamos harapni vagy rúgni, ha idegen közeledik, de láttam ennél sokkal rosszabbat is. Persze nála a mostani állapota is rontja a helyzetet, félti a sebét - mondta László és határozottan magához húzta Szilaj fejét, majd megsimogatta. A ló hagyta, de erős fenntartásokkal, mindvégig ideges volt. Ma még akkor is fél, ha jó szándékkal nyúlnak felé.
- Van olyan ló, ami agresszívnak születik, de Szilaj nem ilyen, hiszen fél éves korában került a gazdájához és akkor barátságos, kezes állat volt - mondta Hornyákné Boros Sarolta, az alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálatának vezetője.
- A folyamatos bántalmazás miatt válik bizalmatlanná és támadóvá a ló idegenekkel szemben - tette hozzá László és elmondta, hogy Szilaj valószínűleg nem lovak közt nőtt fel és más társállat sem lehetett a közelében, ezért újra kell őt szocializálni. - A következő fél, egy év során megpróbáljuk elérni, hogy visszanyugodjon a ló annyira, hogy a szakembereken kívül más is megközelíthesse és valamennyire elfelejtse a bántalmazásait - mondta László, miközben sétára vitte Szilajt. Ez idő alatt biztos a tanyán marad és az itteni lovak jelenléte is segít neki ebben, noha ez még furcsa számára. Ha visszanyugodott, akkor keresnek neki gazdát, aki Szilaj előéletét ismerve csak szakember lehet.
- Szerencse, hogy nem Szilaj gerincébe vágta a baltát a gazdája, amitől csak néhány centi választotta el, mert az végzetes lett volna számára. Ha nem is pusztul el azonnal, biztos, hogy el kell altatni - mondta gondozója. Az is szerencse, hogy csak izmot ért a balta és csontot nem, de így is nagy erővel kellett belevágni ahhoz, hogy ilyen mély sebet üssön. A szakember szerint még jó két hét, mire meggyógyul. Meglátása szerint Szilaj - a sérülését leszámítva - fizikailag nem volt rossz állapotban, láthatóan legeltették és a patáját is körmölték. Az elkövetkező hetek tehát a fizikai, az előtte álló hónapok pedig a lelki gyógyulás idejét jelentik Szilajnak. És mivel a ló ápolása igen költséges, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány a költségek fedezésére hamarosan gyűjtést szervez..

Lehetett már büntetőügye a gazdának korábban is
Az alapítvány munkatársai úgy értesültek, hogy a gazdának büntetőügye volt, ami miatt felfüggesztett börtönbüntetést is kapott a múltban. Információink szerint a gazdát a környéken is kiszámíthatatlan, agresszív emberként ismerik. A rendőrség jelenleg a bűncselekmény gyanúját vizsgálja.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Nyissuk meg szívünket a Szentlélek adományának
  2019-05-27 21:51:53, hétfő
 
  Nyissuk meg szívünket a Szentlélek adományának
Ferenc pápa Coeli imája

Vasárnap délben, a Mária-antifóna elimádkozása előtt mondott beszédében Ferenc pápa arra buzdította a Szent Péter-téren összegyűlt híveket, hogy a Szentlélek segítségével valósítsák meg életükben Jézus tanításait. Az egyház arra kapott meghívást, hogy Krisztus akaratának megfelelően hitelesen ragyogtassa fel szép és fényes arcát.
Vertse Márta - Vatikán

A világias gondolkodás kötelékeitől megszabadult egyház nem maradhat mozdulatlan, hanem mint úton lévő közösség, minden megkeresztelt közreműködésével haladjon előre és tegyen tanúságot a Feltámadt Krisztus békéjéről. A Vigasztaló Szentlélek, Jézus adománya, támaszt nyújt az egyháznak, hogy teljesíthesse küldetését és hirdesse az evangéliumot az egész világon.

Jézus megígéri a Szentlelket
Húsvét hatodik vasárnapján az evangéliumi szakasz (Jn 14,23-29) abból a beszédből idéz egy részt, amelyet Jézus intézett apostolaihoz az Utolsó Vacsorán. A Szentlélekről szól, és egy ígéretet tesz: ,,A Vigasztaló pedig, akit az Atya nevemben küld, megtanít majd mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek". Miközben közeledik a kereszt órája, Jézus biztosítja az apostolokat, hogy nem maradnak egyedül: mindig velük lesz a Vigasztaló Szentlélek, aki támaszuk lesz majd küldetésükben, hogy elvigyék az evangéliumot az egész világra. A görög eredetiben a ,,Parakleitosz" jelentése az, aki mellénk áll, hogy támogasson és vigasztaljon. Jézus visszatér az Atyához, de továbbra is tanítja és lelkesíti tanítványait a Szentlélek működése révén.

Tegyünk tanúságot a Feltámadt Úr békéjéről
Miben áll a Szentlélek küldetése, amit Jézus megígér, mint adományt? - tette fel a kérdést a pápa. Maga Jézus mondja: ,,megtanít majd mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek". Földi élete során Jézus már átadott mindent, amit az apostolokra akart bízni: beteljesítette az isteni Kinyilatkoztatást, vagyis mindazt, amit az Atya mondani akart az emberiségnek a Fiú megtestesülésével. A Szentlélek feladata, hogy emlékeztessen Jézus tanításaira, vagyis teljes egészében megértesse azokat az emberekkel és konkrét megvalósításukra vezesse őket. És éppen ez az egyház küldetése is, amelyet egy pontosan meghatározott életstílus által valósít meg. Ezt néhány olyan követelmény jellemez, mint az Úrba vetett hit és Szavának megtartása; engedelmesség a Lélek működésének, ami szüntelenül élővé és jelenvalóvá teszi a Feltámadt Urat; békéjének befogadása és az erről való tanúskodás nyitott magatartással és a másikkal való találkozással.

Az egyház nem maradhat statikus, mozdulatlan
Ahhoz, hogy mindezt megvalósítsa, az egyház nem maradhat mozdulatlan, statikus, hanem minden megkeresztelt tevékeny részvételével arra kapott meghívást, hogy cselekedjen, mint egy úton lévő közösség, amelyet a Szentlélek világossága és ereje lelkesít és támogat. Meg kell szabadulnunk a világias kötelékektől, amelyek jelen vannak nézeteinkben, stratégiáinkban, célkitűzéseinkben, és amelyek gyakran megnehezítik a hit útján való előrehaladást. Ehelyett engedelmesen hallgassuk meg az Úr Szavát. Így Isten Lelke vezet minket és az egyházat, hogy Krisztus akaratának megfelelően tündököljön hiteles, szép és fényes arca.

Mária, mennyei Anyánk oltalmazza az egész emberiséget.
Az Úr ma arra hív bennünket, hogy nyissuk meg szívünket a Szentlélek adományának, hogy vezessen bennünket a történelem ösvényein. A Szentlélek nap mint nap tanít minket az evangélium logikájára, ami a befogadó szeretet logikája, ,,megtanítva mindenre" és ,,emlékeztetve mindarra, amit az Úr mondott nekünk". Mária, akit ebben a májusi hónapban sajátos áhítattal tisztelünk, és különleges odaadással imádkozunk hozzá, mint mennyei anyánkhoz, oltalmazza mindig az egyházat és az egész emberiséget. Mária, aki alázatos és bátor hittel teljesen együttműködött a Szentlélekkel Isten Fia megtestesülésében, segítsen minket is, hogy hagyjuk magunkat oktatni és vezetni a Vigasztaló Szentlélek, a Parakleitosz által, hogy befogadjuk Isten Szavát és arról életünkkel tegyünk tanúságot - fejezte be a Regina Coeli elimádkozása előtt mondott beszédét Ferenc pápa.

A képen: a Regina Coeli elimádkozása a Szent Péter-téren
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Miért gyűlöli Jézust a Világ?
  2019-05-27 21:46:44, hétfő
 
  Miért gyűlöli Jézust a Világ? Miért gyűlöli a Világ a keresztényeket?
Miért vált tavaly több mint 4000 keresztény vértanúvá?
A kérdésekre itt van a válasz Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Írásos kép - Pio atyáról
  2019-05-27 10:06:05, hétfő
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Canterburyi Szent Ágoston püspök
  2019-05-27 10:03:09, hétfő
 
  ...... ........... ..........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszalonikai hívekhez írt első leveléből
Nemcsak Isten evangéliumát, hanem életünket is nektek akartuk adni.
Testvéreim!
Istenünkben bízva, a sok nehézség ellenére is hirdetni mertük Isten evangéliumát. A mi tanításunk nem megtévesztésből vagy hamis szándékból származik, nem is csalásból, hanem úgy beszélünk, mint akit Isten alkalmasnak ítélt az evangélium hirdetésére. Nem is az embereknek akarunk tetszeni, hanem Istennek, aki szívünket vizsgálja.
Azt is tudjátok, hogy nem szoktunk hízelegni, és kapzsiság sem vezetett minket soha, Isten rá a tanúnk. Emberi elismerést sohasem kerestünk, sem a tietekét, sem másokét. És bár - mint Krisztus apostolai - követelményeket is támaszthattunk volna veletek szemben, mégis olyan gyengédek voltunk hozzátok, mint a gyermekét dajkáló anya. Annyira közel álltatok szívünkhöz, hogy nemcsak Isten evangéliumát, hanem életünket is nektek akartuk adni, annyira megszerettünk benneteket.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 2,2b-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az aratni való sok, de a munkás kevés.
Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek. Akkor így szólt tanítványaihoz:
,,Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,35-38

*
- Katolikus Network oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- 2009. május 27 Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. május 27.
  2019-05-27 09:52:23, hétfő
 
  A Szentlélek egyik szívesen használt neve a Vigasztaló (a görög nyelvben: pártfogó). Jézus ma olvasott szavai szerint ő a krisztusi üzenet őrzője a feledékeny világban, és mindig az eszünkbe juttatja az élet igéit. Védelmet nyújt, ezért mindig hozzá fordulunk, ha ránk köszöntenek az üldözés napjai, ahogyan azt Jézus Krisztus előre megmondta. Emlékszem arra az esetre, amikor a diktatúra emberei előtt váratlanul megtaláltam a jó választ a kérdéseikre. Magam is csodálkoztam, hogy milyen valóságosan megtapasztalható volt a Szentlélek ígérete abban a helyzetben. Érdemes szokásunkká tennünk, hogy rendszeresen hozzá fohászkodjunk. Még kimondanunk sem kell, elég, ha magunkban gondolunk rá, és minden igaz ügyben megtapasztaljuk majd vigasztaló és pártfogó erejét. ,,Szentlélek Isten, szállj le ránk, elmét derítő tiszta láng!"  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3560
  • e Hét: 26620
  • e Hónap: 59774
  • e Év: 293521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.