Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Mit kívánsz ?
  2009-04-27 10:24:41, hétfő
 
 
"És te kívánsz-e magadnak nagyokat?" (Jer 45,5)

Nagy dolgokat kívánsz magadnak? Talán nem akarsz nagy ember lenni, de nem kívánsz Istentől nagy dolgokat magadnak? Isten szeretne önmagával szorosabban összekapcsolni, mint amennyire adományai elfogadása összekapcsol vele: azt szeretné, hogy megismerd Őt! Nagy dolgok a véletlennek vannak alávetve: jönnek és mennek is. Isten soha semmit sem véletlenül ad nekünk. Nincs könnyebb, mint helyes kapcsolatba jutni Istennel, kivéve, amikor nem Őt magát akarod, hanem csak azt, amit ad.

Ha még csak annyira jutottál, hogy Istentől dolgokat kérsz, akkor az átadásnak még az első lépéséig sem jutottál el. A magad felfogása szerinti keresztyén lettél.
"Kértem Istentől Szent Szellemet, de a várt nyugalmat és békességet mégsem adta meg nekem." Isten azonnal rámutat az indítóokra: te nem az Urat keresed, hanem kapni akarsz valamit.
Jézus mondja: "Kérjetek és adatik nektek"! Kérd Istentől, amit szeretnél megkapni, de ha nem jó dolgot kérsz, akkor még nem tudsz imádkozni.
Amikor közelebb jutsz Istenhez, abbahagyod, hogy bizonyos dolgokért imádkozz.
"Jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle" (Mt 6,8).
Minek akkor kérni? Azért, hogy megismerd Őt!

Nagy dolgokat kívánsz magadnak? Ó Uram, keresztelj meg engem Szent Szellemmel! Ha Ő nem teszi meg, ez csak azért van, mert még nem adtad át neki magadat egészen.
Még van valami, amit nem akarsz megtenni! Hajlandó vagy megkérdezni önmagadtól, hogy mit kívánsz Istentől és miért akarod? Isten mondja:
"Ne szólj nekem többé erről a dologról, hanem tedd, amit mondok. Jöjj hozzám!" Isten a végső tökéletesség érdekében nem veszi tudomásul a jelenlegi állapotod. Nem az a célja, hogy éppen most tegyen téged áldottá vagy boldoggá,
Ő mindig a végső tökéletességen dolgozik: "...hogy egyek legyenek, mint mi" (Jn 17,11).


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

Israel virágai Link


 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Gránátalma
  2009-04-27 09:46:56, hétfő
 
 




Származás
A gránátalma tipikusan mediterrán növény, mely előszeretettel terem vadon, de kedvelik kertekben is dísznövényként. Hazája állítólag Afrika északi része, s innen ültették Keletre Indiától és Európa déli részérig.

Érdekesség
Az ó-hellének s az új-görögök is az ifjú házaspár belépésekor gránátalmát csaptak a földhöz, hogy szétaprítódjék, mellyel a szerencsét, bőséget és termékenységet szimbolizálták. A Biblia szerint Salamon királynak gránátalma ültetvénye volt és Izrael népe már a legrégebbi idők óta nagyra tartotta a gyümölcsöt, annak hűsítő hatását.





Jellemzés
A gránátalma hasonló az általunk ismert jonatán almához, ám eleinte lilás, érett formájában, pedig égő vörös a színe. A gyümölcs kicsit fanyar, édeskés ízű, igen magvas és eléggé kemény húsú. A Közel-Keleten magvatlan változata is megtalálható.

Fajtái
Megkülönböztetünk gyümölcstermő és törpe gránátalmát, az előbbit inkább fogyasztásra, míg a másikat inkább dísznövénynek nevelik. (A törpe gránátalma is ehető.)

Energitartalom 55 kcal, 230 kJ/100 gramm





Melyiket vásároljuk?
A jó gránátalma héja igen kemény és sima, színe a barnássárgától a vörösesig terjed. Általában a kisebb szemek ízletesebbek.

Eltarthatóság, tárolás
Hűvös helyen 3-5 hétig tartható el.

Előkészítés
Mivel a gyümölcs héja igen kemény érdemes félbevágni és kikanalazni a lédús, magos belsőt.

Elkészítés, felhasználás
A gránátalmát általában frissen fogyasztják.


Vitaminok, ásványok
C-vitaminban gazdag.





 
 
0 komment , kategória:  Természet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1477
  • e Hét: 10326
  • e Hónap: 21379
  • e Év: 82680
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.