Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Hiba a TVN szerveren
  2010-06-28 23:03:27, hétfő
 
  Sajnos egész délután és este a TVN szerver nem töltötte fel a képeket és a Blog bejegyzéseket.
06.28.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hollandia - Szlovákia 2-1
  2010-06-28 17:42:16, hétfő
 
  Hollandia - Szlovákia 2-1
Durban, Moses Mabhida Stadion, 67 000 néző

Kezdőcsapatok:
Hollandia:
Stekelenburg - Van Der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronkchorst - Van Bommel, De Jong - Sneijder, Robben, Kuyt - Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert Van Marwijk
Bejutottak a legjobb 8 közé

Szlovákia:
Mucha - Pekarik, Skrtel, Zabavnik, Durica - Weiss, Stoch, Kucka - Hamsik - Jendrisek, Vittek. Szövetségi kapitány: Vladimir Weiss
Nem jutottak tovább





A németalföldi csapat eddig imponáló magabiztossággal menetelt a viláőgbajnokságon, de az embernek az volt az érzése, ezt mindössze félgőzzel teszi. Csak annyit adtak ki magukból az oranje tagjai, ami éppen elegendő volt a három csoportmeccs megnyeréséhez. Nem is érheti emiatt kritika őket, hosszú az az egy hónap, hiszen nem titkolt céllal az aranyérem megszerzése a cél Marwijk csapatának - is.

A szlovákok más céllal érkeztek Dél-Afrikába, talán maguk sem gondolták, hogy Olaszország 3-2-es legyőzése után a továbbjutást ünneplik majd. Mégis így lett. Vittek személyében ráadásul a góllövőlistán is előkelő helyen szerepelnek, a Lille csatára már háromgólos.
A hollandok még soha nem találkoztak Szlovákiával, viszont 1938-ban 3-0-ra verték a franciaországi vébén Csehszlovákia együttesét.
Robbie van Persie a következőképpen nyilatkozott a mérkőzésről: ,,Nagyon nehéz meccsre számítok, mert a szlovákok Olaszország ellen megmutatták, bármire képesek. Minden rendben van a csapatunkban, de itt már nagyon apróságok döntenek, figyelnünk kell."
,,Remélem, valami hasonlóra leszünk képesek, mint az olaszok ellen. Igaz, Hollandia a favorit, nem csak ezen a meccsen, az egész tornán is győzhetnek" - mondta Robert Vittek.
A kameruniak elleni meccsen már pályára lépett Arjen Robben, ma a kezdőcsapatban kapott helyet, Van Der Vaart a kispadra szorult.
A játékvezető a spanyol Alberto Undiano, aki már két mérkőzést vezetett a világbajnokságon, egyébiránt szociológus.

2. PERC: Meglepően aktívan kezdenek a szlovákok, Weiss például 20 méterről vállalkozott lövésre, alig ment fölé.
5. PERC: Sneijder lőtt egy holland támadás végén az égbe. Egy perccel később Kuyt lőtt laposan, de nagyon gyenge volt a kísérlet
8. PERC: A szögleteket alighanem Robben végzi majd el, most is ő tette meg ezt a feladatot, de nem alakult ki veszély a szlovák kapu előtt.
VÉDÉS 11' Mucha, SzlovákiaSneijder lövését védte
16. PERC: Az eddig látottak alapján cseppet sem lesz egyszerű dolga a holland csapatnak, a középpályán ugyanis mindig szorosan ott nyargal egy fehér mezes a nyakukon.
GÓÓÓL 18' Robben fantasztikus. Ugyanolyan gólt lőtt, mint amilyent már oly sokszor az elmúlt időszakban. Jobb oldalról vezette befelé a labdát, két szlovák védő haladt vele, de amikor megtolta Skrtel mellett, már látni lehetett, hogy ballal a szokásos koreográfia mellett kapura lövi majd. Tudthatta ezt Mucha is, de a Bayern klasszisának lövését nem tudta védeni. 1-0!
Gyönyörű gólról videó Link
22. PERC: Holland oldalon Van der Wiel, Van Bronkhorst, De Jong, Kuyt, Van der Vaart és Van Persie kapott már sárga lapot eddig a világbajnokságon, míg a szlovákok közül Mucha, Pekarik, Durica, Weiss, Vittek és Sestak az, aki veszélyeztetett. A sárgákat ugyanis csak a negyeddöntők után törlik el.
28. PERC: A holland válogatott gólrekordere Patrick Kluivert, aki 1994 és 2004 között 79 meccsen 40 alkalommal talált az ellfenelek kapujába.
30. PERC: A szlovákok nehezebben tudnak előrébb jutni, mint a gól előtt. Van Bommel egy szabálytalanság után szabadrúgást ajándékozott nekik.
42. PERC: A hollandok 2-0-ra verték Dániát az első mérkőzésen, majd 1-0-ra Japánt és 2-1-re Kamerun együttesét.
44. PERC: Formás holland támadás végén Van Bommel lőtte be erősen, Van Persie azonban nagy helyzetben mellébombázta a beadást.
45. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
Helyzetjelentés: Eddig Robben klasszisa a döntő a mérkőzésen. A szlovákok csapatként funkcionálnak jobban, nem az egyéni villongások miatt - ezt maga Marwijk kapitány mondta a meccs előtt. Ezt használhatják ki majd a második félidőben.
Türelmesen játszanak a narancsmezesek, még mindig nem adnak ki mindent magukból, talán már a brazilok ellen tartalékolnak.
A második játékrész várhatóan izgalmasabb lesz az első 45 percnél.

VÉDÉS 50' Mucha Robben lövését védte szögletre
VÉDÉS 51' Mucha, Szlovákia Van Persie közeli lövését védte.
52. PERC: Húha, Mucha! Fantasztikus védésekkel tartotta életben a szlovák reményeket. Először Robben lövését évdte, mellesleg a holland ugyanúgy készítette elő magának a lövőhelyzetet, mint a gól előtt. A szöglet után Robben a bal oldalon kapta a labdát, középre lőtt, majd ott Van Persie lőtt, Mucha bravúrral védett.
Ápolás 57' Zabavnik, Szlovákia Van Persie rúgta meg
57. PERC: Van Persie igen csúnyán rúgta meg a szlovák védőt, mentségére szóljon, hogy a labda is a közelben volt. Mellesleg még csak szabad sem járt Skrteléknek.
VÉDÉS 59' Mucha, Szlovákia Van Persie csavarta kapura a szabadot
61. PERC: Az elmúlt percek holland lehetőségekről szóltak, a szlovákok csak most tudtak kiszabadulni a szorításból. Ezzel együtt a hollandok pengeélen táncolnak, az előnyük nem nagy - még bármi lehet
65. PERC: Hosszú idő után indultak meg nagyobb sebességel a holland támadók, de az akció végén Sneijder lövésébe hárman is beletették magukat
VÉDÉS 67' Stekelenburg, HollandiaStoch nagyszerű lövését védte
VÉDÉS 68'Stekelenburg, Hollandia Vittek lövését védte hatalmas bravúrral.
68. PERC: Egy nagy és egy még nagyobb szlovák helyzet maradt ki: Stoch amolyan Robben-módra vitte középre, a lövését Stekelenburg nagy bravúrral tolta szögletre. A korner utáni adogatás végén Vittek lépett ki középen, és lőtt is nagy erővel, de a holland kapus óriási bravúrral védte a löketet. Kis híján döntetlen a meccs.
VÉDÉS 73' Mucha, Szlovákia Most Kuyt lövését tolta ki.
76. PERC: Még mindig reménykedhetnek a szlovákok, mert bár Elia ismét gondoskodik arról, hogy a holland támadások színesebbek és veszélyesebbek legyenek.
81. PERC: Vladimir Weiss kapitány túl hevesen reklamált, Undianónak is közbe kellett avatkoznia. Tíz perce maradt a szlovákoknak.
GÓÓÓL 84' Skrtel követett el szabálytalanságot a bal oldalon, az oldalvonal közelében. Reklamált egy keveset, de közben a hollandok elvégezték a szabadot. A labda Kuyt felé szállt, amire kijött Mucha is, némiképp feleslegesen. Kuyt elvitte mellette, beadta középre, az érkező Sneijder pedig nem hibázott, laposan a kapuba lőtte a Jabulanit. 2-0!
Ez is szép gól volt, videón Link
92. PERC: Dzsudzsák Balázs csapattársa rögtön egy lövésel próbálkozott, nem is ment mellé olyan sokkal
GÓÓÓL 94' Vittek, Szlovákia Belőtte a tizit 2:1
94. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!
Összefoglaló:
Hollandia magabiztosan, talán ismét csak félgőzzel nyerte meg a nyolcaddöntőt. A szlovákok nagyot küzdöttek, hajtottak, mentek előre, de a két legnagyobb helyzetüket elpuskázták a második félidőben.
Egyáltalán nem vallottak szégyent Weiss tanítványai ezen a világbajnokságon, a mai napon is volt esélyük a bravúrra.
A narancsmezesek a Brazília-Chile meccs győztese ellen már nem építhetnek az eddig mutatott játékukra, ott már több kell nekik a továbbjutáshoz.

Képek az alábbi linken
Link

Telesport képek
Link
 
 
1 komment , kategória:  Külföldi foci  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2130
  • e Hét: 25190
  • e Hónap: 58344
  • e Év: 292091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.