Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Ma megöregedni, egy kiváltság
  2012-06-24 07:57:30, vasárnap
 
 


Sok sok év után, végre elértem, hogy az is legyek, amit titkon reméltem is, ami nem mindenkinek adatik meg, egy időskorú, viszonylag egészséges, és kiváltságos korban élő, földi halandó.
Kiváló barátaim vannak, egy nyugodt életem, nagyszerű unokáim, sok- sok szép emlékem, amit nem cserélnék fel senkivel, csak azért, hogy kevesebb ősz hajam legyen.. Az évek teltével, én lettem saját magam legjobb barátja, ami azért jó mert soha nincs nézeteltérés köztünk.
Megengedhetem magamnak, hogy annyit aludjak és egyek, amíg kipihenem vagy jóllakom, és azután azt tegyem amihez pont kedven van. Általában minden barátom, a fehér hajával divatozik. Nálunk már nem gond, ha valamihez kötődünk, amire soha nem lesz szükségünk az életünkben.
Életem során már sokszor össze volt törve a szívem, nem hagytam, magam és mindig talpra tudtam állni. De kit ne ért volna már vesztesség az életében? A fontos, hogy megtaláld önmagad, a kiutat.
E korban már csak rád tartozik ha este olvasol későig, vagy hajnalig internetezzel. Sőt!.. van mikor egy szép dal hallatán, ami emlékeket ébreszt bennem, még táncra is kelek, ha kedvem úgy tartja, akár egyedűl is, átélem újból. Ezek csak erősítenek és megtanítanak, hogy még emberségesebb legyek, másokkal szemben is, még bátrabban cipeljem keresztemet.
Nagyon kiváltságosnak érzem magam, hogy elértem e kort, hogy élhettem ezidáig, és hogy sikerült tisztességben megőszülnöm.. Még ha az öröm, nem mindig mosolygott le reám, vagy letörni akartak bánataim, vesztességeim, mindig kerestem a kiutat, azt célként szem ellőtt tartva küzdtem elérésükért, mind egy sebzett oroszlán.
Belegondolok milyen sokan lemondtak ilyenkor, átadták magukat az élet viharának, ők talán ezért nem érkeztek megöregedni, mert nem tudtak megértőnek lenni, és dönteni saját sorsuk felől.
Reggelente sokszor, felülők ágyamban, emlékeimben kutatva eltöltök néhány kellemes pillanatot, majd hálát adok az Égieknek mindenért ami velem kapcsolatba történt.
Már az sem érdekel mit gondolnak mások, nem zavarnak kérdéseik, sikerül e felett könnyen túllépnem. Talán így gondolkozva nem is olyan rossz öregnek lenni.
Nem fogok a végletekig élni, tudom, elfogadom, de amíg élek és lélegzek.... addig nem fogok: siránkozni, sajnáltatni magamat, evődni dolgokon amiket nem tudok megváltoztatni, még hiú ábrándokat sem fogok hajkorászni, ígérem nektek. Ezek csak csalódást okozhatnak nekem, végül is.
Az öregkori boldogság kiteljesüléséért, szívemből kizártam a gyűlöletet, eszemből a sötét gondolatokat, és szerényen megpróbálok minden körülmény közt többet nyújtani mind amennyit kapok. Vagyis így élem kiváltságos helyzetemet, amivel megajándékozott az élet,
Ne feledjétek fiatal mindenki lehet, de idős?.... csak a kiváltságos helyzetbe részesülök, legyetek ezek közt ti is, kívánnom nektek.
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 554
  • e Hét: 1453
  • e Hónap: 2367
  • e Év: 13126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.