Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mit is jelent tehát az, hogy “Krisztus benned él”
  2012-12-12 20:18:45, szerda
 
  Link


"Akikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége." (Kol. 1:27)

KRISZTUS BENNED ÉL? (CHRIST IN YOU? by C.H. Spurgeon)

Mit is jelent tehát az, hogy "Krisztus benned él"?

A római katolikusok a nyakukban hordják a keresztet.

Az igaz keresztény pedig a szívében hordja a keresztet; és a szívben lévő kereszt az egyik legédesebb gyógyír az ember hátára nehezedő kereszttel szemben.

Ha ott van a kereszt a szívedben - azaz, ha ott él benned a megfeszített Krisztus, a dicsőség reménysége - akkor e világ nehézségeinek keresztje könnyűnek fog tűnni számodra, és könnyen el fogod tudni hordozni azt.

A "Krisztus a szívünkben él " kifejezés azt jelenti, hogy Krisztusban hiszünk, Krisztust szeretjük, Krisztusban bízunk, Krisztuséi vagyunk, Krisztussal társalgunk, Krisztus a mindennapi eledelünk, és mi magunk pedig egy olyan templom és palota vagyunk, amelyben Krisztus jár minden nap.

Ám sajnos sokan vannak olyanok, akik számára teljesen idegen ez a kifejezés. Nem tudják, mit is jelent az, hogy Jézus Krisztus " bennük van ". Jóllehet tudnak egy keveset arról, hogy Krisztus a Golgotán volt, de arról már nem, mit is jelent az, hogy Krisztus a szívben van.

Na, már most, tartsuk jól észben azt, hogy a Golgotán szenvedő Krisztus egy embert sem fog megmenteni - ha annak az illetőnek ugyanez a Krisztus nincs ott a szívében is!

Mária fia, aki a jászolban született, nem ment meg téged, hacsak nem "születik meg" a szívedben is, és nem él ott - örömödként, erődként és vigaszodként!

(Ford.: wordwatcherdawn)
Link




 
 
1 komment , kategória:  Fókuszban az Ige  
:) 2012.12.12. :) Megjelent az Isten üdvözítő kegyelme :)
  2012-12-12 12:10:48, szerda
 
  Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek,

Amely arra tanít minket, hogy megtagadván a hitetlenséget és a világi kívánságokat,
mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon:

Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó
Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését;

Aki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól,
és tisztítson önmagának kiváltképpen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt.

Titus 2:11-14.


Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Mosoly  
Úgy engedelmeskedsz Istennek, ha bízol benne
  2012-12-12 10:23:19, szerda
 
  "József nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el." (Máté 1:25 Újfordítás)
Link




Vannak akik egyből jók valamiben. Egyből benne vannak mindenben, de aztán nem elég kitartóak a kitartásban. Mások sokáig kitartóak, de nehezen jutnak el odáig, hogy elkezdjenek valamit.

Ahhoz, hogy a hitnek azt az izgalmas életet élhesd, amit Isten tervezett a számodra, mindkettőre szükséged lesz: hogy jó légy a kezdéseknél és a kitartásban is - és mindkettő megköveteli, hogy folyamatosan bízz.

József nem értette miért olyan fontos Jézusnak, hogy egy szűztől szülessen. Nem értette, hogy Jézus Isten lesz emberi testben. De azt tudta, hogy Isten mit mondott neki, és József kitartóan bízott benne. Friss házas volt, aki nem ment nászútra, és a friss házassága egyáltalán nem olyan volt, amilyennek tervezte. De mégis kitartóan hitt.

Te mit teszel, amikor az életed nem úgy alakul, ahogy tervezted vagy szeretted volna?

Engem mindig bátorít, amit Pál apostol a 2 Korinthusi levél 4:8-ban mond: "Minden irányból bajok szorongatnak minket, de nem törnek és nem zúznak össze. Zavarba jövünk, mert nem tudjuk ezek miért történnek így, de nem adjuk fel, és nem hagyjuk abba."

Nem tudom, hogy egyeseket miért diagnosztizálnak végstádiumú daganattal. Nem tudom, hogy egyes gyerekek miért lázadnak annyira a szüleik ellen. Nem tudom miért történik olyan sok értelmetlen dolog. Ezért nagyon biztató azt hallani, hogy az egyik legerősebb hitű ember azt mondja: "Nem tudom, hogy miért történnek a dolgok így, de eldöntöttem, hogy nem adom fel."

Jó tudni, hogy bízhatunk Istenben, és hogy ő tud dolgokat, amit mi nem. Azt ígérte, hogy egyszer mindent a helyére tesz. Egyszer mindenkit, aki bízik benne összegyűjt.

Addig viszont kétféle módon élheted az életed. Élhetsz úgy, hogy úgy érzed Isten magyarázattal tartozik neked, vagy élhetsz úgy, hogy észreveszed Isten milyen nagyszerű dolgokkal ajándékozott meg.

Ha azzal az érzéssel élsz, hogy Isten magyarázattal tartozik neked, akkor az életed egy állandó keserűség lesz, mert Isten semmivel sem tartozik neked. Bár semmivel sem tartozik, mégis megadott mindent. Neked adta a saját Fiát. Neked adta örök élet ajándékát. Neked adta azt az ígéretet, hogy örökké együtt leszel vele. Ezek nagyszerű ajándékok.

Beszéljünk róla:

Milyen helyzetekben kéri Isten, hogy bízz benne, még akkor is, ha nem látod értelmét?
Pál nem tűnik egy átlagos embernek. Milyen összefüggés van közöttetek? Hogyan biztat az ő Istenbe vetett bizalma?

(Daily Hope by Tom Holladay, 2012 December 5.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2816
  • e Hét: 11665
  • e Hónap: 22718
  • e Év: 84019
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.