Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
GÓDOR MIKLÓS Természetfotós
  2013-07-19 12:08:53, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A te életed, a te döntésed !
  2013-07-19 11:33:38, péntek
 
  "Mert az ő alkotása vagyunk Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtve, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk." Efézus 2:10





Az életed nem a véletlen műve. Van egy sorsod, küldetésed, amit egyedül te tudsz elvégezni. A Biblia ezt mondja a Zsoltárok 139:16-ban: "könyvedben ezek mind le voltak írva, és a napok is, amelyeket rendeltél számomra, holott még egy sem volt meg közülük."

Isten mindenről tud, ami az életedben történni fog. Ő semmin sem lepődik meg. Tudja, hogy a napjaidnak küldetése van. Mindannyian talán 80 évet kapunk, a Biblia szerint. Ez a 80 év az örökkévalóság fényében jelentéktelen. Ezért hangsúlyozza a Biblia, hogy ez az élet egy felkészülés a következőre. Isten azt akarja, hogy már itt a földön gyakoroljuk azt, amit az örökkévalóságban fogunk csinálni egy örök életen át.

Isten adott neked egy küldetést: valamit, amit ebben az életben el kell végezned, valamit, amit egyedül te tudsz elvégezni. Mielőtt megszülettél, Isten bizonyos ambíciókkal, vágyakkal ruházott fel és ösztönnel, hogy betölts egy szerepet a történelemben - azt, amelyiket csak te tudod betölteni.

A Biblia az Efézus 2:10-ben ezt írja: "Mert az ő alkotása vagyunk Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtve, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk." Születésed előtt a lelki ajándékok, szenvedély, képességek, személyiségjegyek és tapasztalatok egy különleges keverékével látott el téged Isten. A teljes Univerzumban nincs még egy olyan személy, mint te, egyrészt, mert nincs olyan valaki, aki a te talentumaid egyedi összetételével rendelkezne. Ezért olyan különleges a te sorsod. Ez a küldetésed. Nem az anyukádé, az apukádé vagy a lelkipásztorodé. Ez a te életed!

No és most jön a fájdalmas rész: Elmulaszthatod Istennek a te életedre adott küldetését. Az emberek folyton ezt teszik. Valójában leélheted az egész életed úgy, hogy nem töltöd be azt a célt, amit Isten az életedre tervezett - a saját döntéseid miatt. Ha az élvezetek hajszolását, a népszerűséget vagy a pénzt választod Isten helyett, akkor el fogod szalasztani. És ez tragikus.

Isten akarata nem automatikus. Ő megengedi, hogy legyen választásunk. A sok dolog közül, ami veled történik, nem mindegyik Isten tökéletes akaratából van. Mindenkinek választania kell Isten akarata és a saját akarata között. Gyakran a sajátunkat választjuk.

Ha lerészegednék, beleesnék egy medencébe és megfulladnék, az nem Isten akarata lenne az életemre nézve. Ez a saját buta döntésem lenne. Istennek van egy terve az életedre, de nem fogja azt rád erőltetni.

De meg is élheted Isten neked szánt tervét. Még ha minden a feje tetejére áll is, Isten akkor is képes a katasztrófát átformálni arra, hogy a küldetésedhez felhasználja. Sosincs késő ahhoz, hogy az Ő tökéletes akaratát magadévá tedd. Csak imádkozz így: "Istenem, én szeretném megélni a nekem szánt célodat." - és akkor nem fogod elszalasztani, függetlenül attól, miben vagy. Úgy fogja alakítani a dolgokat, hogy betölthesd a célt. Ő még inkább vágyik erre, mint te magad!

Jézus ezek miatt tanított bennünket így imádkozni: "Legyen meg a te akaratod a Földön és a Mennyben." Isten akarata tökéletesen megvalósul a Mennyben. Szeretné, ha a te életedben is tökéletesen megvalósulna.

De a te életed a te döntésed!

Beszéljünk róla:

Sorolj fel néhány különleges képességet és tapasztalatot, amelyet Isten neked adott, hogy használd!
Mi akadályozza meg azt, hogy beteljesüljön az az élet, amit Isten neked szánt?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. július 12.

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3751
  • e Hét: 12600
  • e Hónap: 23653
  • e Év: 84954
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.