Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Isten a kegyelem szemével néz rád
  2015-04-11 08:19:06, szombat
 
  Link

,,Ne tekintsétek Isten kegyelmét értelmetlennek. Ha a törvény megtartásával igazak lehetnénk Isten előtt, akkor nem kellett volna Krisztusnak meghalnia." (Galaták 2:21 - NLT fordítás)

A János 1:17-ben ezt mondja a Biblia: ,,A törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által jött el." (NCV fordítás) Miért Jézus Krisztus által? Miért Jézus Krisztus az egyetlen út a mennybe? Miért nem Buddha? Miért nem valaki más?

Jézus Krisztus az egyedüli út számodra a Mennybe, mert ő fizette ki az árát, hogy bejuthass. A kereszten ő fizetett a bűneidért.

A kegyelem ingyen van, kétségtelen, de nem olcsó. Jézus Krisztus életébe került.

A törvény megmondja, amikor rosszat teszek. Azt mondja: ,,Elszúrtad!" A kegyelem azonban ezt mondja: ,,Megbocsátottam neked. Visszatérhetsz a jó útra, aztán menjünk együtt a helyes irányba."

A Biblia szereti a ,,Krisztusban van" kifejezést használni arra, aki elfogadta Isten kegyelmét - több mint 120-szor fordul elő az Újszövetségben. Arra utal, hogy valakinek üdvössége van Isten kegyelme által.

Képzelj el egy jegyzetlapot, amely az én életemet jelképezi, és a Bibliát, ami Jézus Krisztust szimbolizálja. Az életemben van egy csomó dolog, amit rosszul tettem, amelyek kizárnak engem abból, hogy egy olyan tökéletes helyen élhessek, mint a Menny. A gondolatban és cselekedetekben elkövetett bűneim miatt sérültek a kapcsolataim. Vannak dolgok, amelyeket igazán szégyellek, dolgok, amelyek megtörtek és sebeket, forradásokat hagytak rajtam. Amikor az én életemet nézed - a piszkos, szakadt, csúnya jegyzetlapot - könnyű ezt gondolnod: ,,nincs esélye, hogy a Mennybe jusson, még csak meg sem közelíti a tökéletest."

Jézus Krisztus azonban elfogadja az életem minden sebhelyével, bűnével és szégyenével együtt. Amikor én elfogadom Isten kegyelmének és az üdvösségnek az ingyenes ajándékát, akkor Krisztusban leszek.

Amikor Krisztusban vagyok, látod a hibáimat? Amikor a jegyzetlapot beteszed a Bibliába, látod, hogy milyen gyűrött, szakadt, tépett az a lap? Nem látsz mást, csak a Bibliát. És minden, amit láthatsz, amikor én Krisztusban vagyok, az csak Krisztus. Mikor Isten a kegyelem szemével néz rám, csak Jézus Krisztus tökéletességét látja.




,,Ne tekintsétek Isten kegyelmét értelmetlennek. Ha a törvény megtartásával igazak lehetnénk Isten előtt, akkor nem kellett volna Krisztusnak meghalnia." (Galaták 2:21 - NLT fordítás)

Ha Isten segítsége nélkül bejuthatnál a Mennybe, akkor Jézusnak nem kellett volna eljönnie és meghalnia a kereszten érted. De nem volt más út. És te is vagy Krisztusban jutsz a Mennybe, vagy sehogy.

A kegyelem Isten gazdag ajándéka számodra, amiért Krisztus fizette ki az árat. Nem kell fizetned érte, csak fogadd el hittel!

Beszéljetek róla:
- Mit gondolsz, miért egyedülálló Jézus áldozata? Mi az, ami megkülönbözteti Jézust más vallásos személyektől?
- Miért fontos megérteni a törvény és Isten kegyelme közötti viszonyt?
- Mit jelent az, hogy gyakran úgy kezeljük Isten kegyelmét, mintha az értelmetlen lenne?

*(Daily Hope by Rick Warren - 2015. 04. 04.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1695
  • e Hét: 10544
  • e Hónap: 21597
  • e Év: 82898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.