Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Hagyd magad mögött a múltat
  2016-07-23 22:48:11, szombat
 
  Link

De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtem, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékifeszülve, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.- Filippi 3:14

Szellemi botlások és sérülések. Belső fájdalmak, amelyek, úgy tűnik, nem akarnak elmúlni. Legtöbben tudjuk, milyen ezektől szenvedni, de kevesen tudják közülünk, mit tegyünk ezekkel.

Tovább bicegünk, remélve, hogy azok a rejtett sebek valamilyen csodával határos módon elmúlnak, és azt gondoljuk, hogy a depresszió gyötrő érzése (egy kicsivel több alvás vagy egy kis desszert segítségével) talán végül elmúlik.

De így történik ez valójában? Nem!

Én tudom. Megéltem már.

De hála Istennek, nem vagyok így többé. Elmondhatom, hogy az elmúlt években szembenéztem néhány kemény szellemi csatával. És úgy találtam, hogy a csaták során megverhetnek és megsebesíthetnek a bensőmben - ez éppen olyan biztos, ahogy egy ökölharc során külsőleg megsebesíthetnek és megverhetnek.

Mielőtt újjászülettem, megtanultam, hogy fizikailag milyen pusztító tud lenni egy valódi verekedés. Mégis, akármilyen rosszul éreztem is magam, egy néhány napos pihenés megtette a magáét.

Azonban egy megsebesített szellem gyógyulása nem jön ilyen könnyen. Valójában az idő múlása gyakran még ront az állapotán.

Ennek a következő az oka: ahelyett, hogy a fájdalmas kudarcokat magunk mögött hagynánk, addig időzünk azokon, ameddig a kudarcok valóságosabbá válnak a számunkra, mint Isten ígéretei. Addig összpontosítunk rájuk, amíg belesüllyedünk a depresszióba, és ott megrekedünk, mert félünk attól, hogy ha továbbmegyünk, akkor újra elbukunk.

De van kiút. Ha a depresszió miatt szellemi zuhanórepülésben vagy, akkor mindaz, amit tenned kell, hogy ebből kikerülj, annyi, hogy leveszed a szemedet a múltról, és a jövőre tekintesz - egy olyan jövőbe, amelyet Jézus Krisztus garantált neked hatalmas és értékes ígéretei révén az Igében.

Elképzelhető, hogy ez kezdetben nem fog könnyen menni. Az elmédnek valószínűleg több éves tapasztalata van a múltra való összpontosítás területén. Akár egy öreg ló, ami mindig szokásához híven az istálló felé veszi az útját, a gondolataid is valószínűleg abba az irányba fognak vágtatni, ahányszor csak elengeded a gyeplőt.

Tehát ne engedd el a gyeplőt. Tartsd szorosan. Tudatosan elmélkedj Isten Igéjén. A múltról szóló gondolatokat helyettesítsd igei ígéretekkel a jövődről, és legyél ebben kitartó. Ha így teszel, sebesült katona helyett győztes harcos válik belőled, amilyennek Isten teremtett téged.

Kenneth Copeland * Igeolvasás: Filippi 3:12-21
Link Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Békevár Webkikötő  
Isten szavának ereje (2)
  2016-07-23 12:51:11, szombat
 
  ,,Az Úr rendelkezései helyesek..." (Zsoltárok 19:9)

Figyeld meg:

1) ,,Az Úr rendelkezései helyesek..." Ha Platón vagy Shakespeare szavait olvassuk, azoknak hatása azon múlik, mi mit adunk bele a folyamatba. Egyesek talán tanulságosnak vagy szórakoztatónak tartják, míg mások közömbösek rá, vagy egyenesen unatkoznak. Ezekre a szavakra mondhatjuk, hogy nem érintenek meg, de Isten Igéjéről ezt nem állíthatjuk, az ugyanis sugárzik! A fényhez vagy a hőhöz hasonlóan Isten Szava lelki-szellemi energiaforrás. Olyan dinamikus erő van benne, ami változást idéz elő, bárhová is jut el. Olyan átformáló erőt sugároz, ami megváltoztat mindenkit, aki a környezetében él!

2) ,,Az Úr döntései igazak, mindenben igazságosak..." (Zsoltárok 19:10). Az eredeti héber szót így is fordíthatnánk: igazak, őszinték, biztosra vehetők. Isten Igéje teljesen megbízható, mindenedet felteheted rá. Ő mindig azt mondja, amit gondol, és komolyan gondolja, amit mond. Minden szótagjában megbízhatsz. Másként fogalmazva: bátran alapozhatjuk életünket minden igére, ami Isten szájából származik (ld. Máté 4:4).

3) ,,Szolgádat is figyelmeztetik: ha megtartja azokat, jutalma bőséges" (Zsoltárok 19:12). Isten Szava több, mint egy hosszú lista mindarról, amit tennünk kell, vagy épp nem szabad megtennünk. Inkább olyan, mint egy radar, ami jelez, ha veszélyben vagy, ha letértél a pályáról, és rossz irányba tartasz. Lelkiismereted önmagában nem elég. ,,Ki veheti észre a tévedéseket? Titkos bűnöktől tisztíts meg engemet. Tartsd távol a te szolgádat a szándékosoktól; ne uralkodjanak rajtam" (Zsoltárok 19:13-14 Károli).

Ha engedelmeskedsz Isten Szavának, jutalmad bőséges lesz (ld. Zsoltárok 19:12)!

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1037
  • e Hét: 9886
  • e Hónap: 20939
  • e Év: 82240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.