Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Családját várja az első kecskeméti gólya
  2018-03-16 19:08:56, péntek
 
  A hét elején tért vissza az első gólya Kecskemétre. A Hunyadi városiak szerint megjelenése a tavasz igazi hírnöke.
Még tollászkodik Kecskemét első gólyája a Márai Sándor utcán található fészkében, amit a környék lakói a héten láttak először szokásos helyén azóta, hogy augusztus közepén telelésre indult.
Az utca egyik háztulajdonosa, aki nappalija ablakából éppen a gólyafészekre lát, elmondta, hogy minden évben nagyon várják a gólya hazatérését, mert ő a tavasz érkezésének előrejelzője: ha fészkét elfoglalta, néhány nap múlva megjön a jó idő. A lakó hozzátette, hogy menetrendszerűen mindig a hím érkezik elsőként, és rendbe hozza a később érkező családnak a fészket. - Az elmúlt pár napban is gallyakat hozott, újraépíti házukat, úgy tűnik minden évben más a feng shui - mondta a lakó.
A gólyafészek körüli házak tulajdonosai nagyon szeretik, hogy mindennapjaik része a gólyacsalád, noha jelenlétük feleslegessé teszi az ébresztőórát: - Minden reggel pontban 5 órakor elkezdenek kelepelni, amitől nem mindig tudok visszaaludni, gondolom vannak még ezzel így egy páran. De ez senkit sem zavar, legalább mindenki tudja mennyi az idő - mondta az utca lakója. Elmondása szerint minden évben legalább két fiókát költenek ki a gólyák, a legtöbb négy volt néhány évvel ezelőtt.
Azt is megtudtuk, hogy évenként harc dúl a fészek használati jogáért. Egyszerre 6-8 gólya is igényt tart a jó 2 méter átmérőjű, villanyoszlop tetején található, speciális tartóval megerősített madárotthonért.
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Keresztút és szentmise. 2018 03.16.
  2018-03-16 19:04:07, péntek
 
  Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Juhász Gyula: Imádság a gyűlölködőkért
  2018-03-16 12:03:45, péntek
 
  Forrás: ars-sacra.hu

Én Jézusom, te nem gyűlölted őket,
A gyűlölőket, és a köpködőket.

Szeretted ezt a szomorú világot
S az embert, ezt a nyomorú virágot.

Te tudtad, hogy mily nagy kereszt az élet
És hogy felettünk csak az Úr itélhet.

Szelíd szíved volt, ó, pedig hatalmad
Nagyobb volt, mint mit földi birtok adhat.

A megbocsájtást gyakoroltad egyre,
Míg égbe szállni fölmentél a hegyre.

Ma is elégszer hallod a magasban
A gyűlölet hangját, mely égbe harsan.

A gyilkos ember hangját, aki részeg
S a szeretet szavát feszítené meg.

Én Jézusom, most is csak szánd meg őket,
A gyűlölőket, és a köpködőket.

Most is bocsáss meg nékik, mert lehet,
Hogy nem tudják tán, mit cselekszenek.

Farkasné, Magdi Videója Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Katona József - Erkel Ferenc: Bánk - Bán opera film
  2018-03-16 08:38:15, péntek
 
  Videó Magyar Link

Történet rövid leírása:
Tévéjáték Katona József Bánk bán c. drámájából Almási Éva, Blaskó Péter, Szirtes Ági és Bubik István főszereplésével. II.Endre király háborút visel. Felesége, a Merániai Gertrudis ezalatt kicsapongó életet folytat, nem törődik az ország sorsával. A magyar urak Petur bán vezetésével összeesküvést szerveznek, melyet Bánk megakadályoz. Tiborc felkeresi a bánt és elpanaszolja hogyan élnek a szegények. A királynő unokaöccse Ottó, szeretné megkapni Melindát, Bánk feleségét. Biberach hozzá segíti, hogy csellel magáévá tegye az asszonyt. A bán megtudja, hogy feleségét meggyalázták, haragjában és elkeseredésében elrohan Gertrudishoz. Szóváltás közben megöli a királynőt. Endre király megérkezik serege élén és holtan találja feleségét. Bánk elmondja a királynak, hogy ő ölte meg a királynét, közben Tiborc hozza a hírt, hogy meghalt Melinda. Bánkot a király életre itéli, mert úgy véli, számára ez a legnagyobb büntetés.

Részletes tartalom:
Előversengés: azzal kezdődik a mű, hogy Ottó és Biberach beszélgetnek. Jön Gertrudis - Ottó nővére és egyben a királynő - és öccsét hívja.

I. szakasz: Ottó szerelmes Melindába - Bánk bán feleségébe -, ezért azt kérte Gertrudistól, hogy hívassa a palotába. Ugyanakkor Gertrudis ellen összeesküvés folyik, melyben Petur bán is részt vett. Ebbe Bánk bánt is bele akarják vonni. Többen is sejtik Ottó célját Melindával, ezért Petur szól Bánknak, aki álruhában ,,Melinda" jelszóval érkezik a bálba. Az egyik szobában Ottó - a semmit sem sejtő - Melindának kivallja szerelmét. Bánk közben észreveszi, de visszatántorodik. Aztán jön Gertrudis, akinek szemrehányást tesz Melinda, majd elrohan. Gertrudis is mérges, amiért Ottó ügyetlen volt Melindával. Bánk persze mindent hallott az ajtónál.
A helyszín II. Endre udvara. A király feleségének, Gertrúdisnak van egy Ottó nevű öccse. Ottó meg akarja magának szerezni Bánk bán feleségét, Melindát. Ottó ezzel kapcsolatban kikéri Biberach véleményét, vajon Melinda viszonozni fogja-e közeledését. Biberach erre nem egyértelműen válaszol - bár Melinda tisztességes, szerető feleség, semmiért nem hagyná el férjét - Biberach mégis kétértelmű tanácsokat ad, biztatja is és nem is Ottót.
Melindának van két bátyja, Simon és Mikhál. Otthonuk Spanyolország, ahová Mikhál vissza is vágyik, de Simon szerint itt kell letelepedniük és új életet kezdeniük. Petúr bán a kocsmában Gertrúdist szidja viselkedése miatt, a két testvér azonban nagy nehezen megnyugtatja. Minden bizodalmuk Melindában van, aki puszta megjelenésével is több értéket hordoz magában, mint maga a királynő. Petúr titokban hazahívja Bánk bánt, de részleteket nem árul el, csak annyit mond, hogy a jelszó Melinda. Amikor Bánk megérkezik, lesújtja, hogy felesége nevét valami titok elfedésére használják és rosszat sejt, szinte meg se hallja Tiborc panaszát.
Ottó megtudja Biberach-tól, hogy Melinda hajlandó beszélni vele. Amikor találkoznak, a herceg folyamatosan ostromolja annak ellenére, hogy Melinda határozottan ajtót mutat neki. Hirtelen megjelenik a királynő, aki rögtön átlátja a helyzetet és nagyon mérges lesz Ottóra, aki ezek után még tőle kér segítséget. Melinda a királynő érkezése után szinte rögtön elhagyja a termet. Végül Biberach segít Ottón, és kétféle port ad neki. Melinda részére ajzószert, a királynénak pedig altatót. Bánk bán mindenért Gertrúdist okolja, akiről csak rosszat hall, bármerre is jár.



II. szakasz: Ezek után Ottó Biberach tanácsát kikérve, azt a választ kapja, hogy mondja meg Gertrudisnak, ez csak próba volt. Eközben az összeesküvők Petur bán házában voltak, ahol a királynő elbuktatását tervezik. Ide érkezik Bánk, akit először Petur lefegyverez. Bánk ragaszkodik a kardjához, és végül Petur bocsánatot kér tőle. Aztán jön Biberach, és Bánk tudtára adja, hogy mi minden történhet Melindával a palotában. Bánk erre azonnal a palotába indul. Ott van Izidóra, aki szerelmes Ottóba, de titkolja, és mindig utána megy. Utoljára Melinda szobájából látta kijönni. Ekkor érkezett meg Bánk, aki berántotta Melinda szobájába Izidórát, és miután az mindent elmondott, egy másik szobába bezárta. Aztán, hogy Bánk és Melinda között mi történik, nem tudjuk meg a műből, csak sejteni lehet.
Petúr bán és követői Gertrúdist bírálják és szidják, leváltásán gondolkodnak. A következő éjjel akarják tervüket megvalósítani, de Mikhál és Bánk bán nem támogatja a tervet. Már mindenkit sikerül is lebeszélni, csak Petúrt nem, mire dulakodni kezd egymással a két bán, de Petúr amint meghallja Endre király nevét, meghátrál. Ekkor megjelenik Biberach, aki szintén tudja a jelszót és mindent elmond Bánk bánnak, aki Melindához indul, és attól fél, hogy rajtakapja Ottóval


III. szakasz: Bánk nem akarja elhinni, hogy Melinda nem szerelmes Ottóba, csak fordítva. Aztán Bánk a gyereküket átkozottnak nevezi, ami nagyon fáj Melindának és elmegy. Ezután már láthatók rajta az őrület jelei. Következőnek Bánk önmagával beszélget, melyben felvetődik benne egy gondolat, miszerint megöli a királynőt. Utána beszélt Izidórával és Tiborccal is, és ezek hatására egyre biztosabbá válik az, hogy tényleg gyilkosságot követ el. Ezért fiát és Melindát biztonságban akarja tudni, mert őt kivégzik tettéért. Aztán Biberach jön, aki szerint Bánk kezd megőrülni. Később Biberachhoz jön Ottó tanácsot kérni tőle, hogy hová rejtőzzön Gertrudis elöl. De Biberach bejelenti neki, hogy most már elege van Ottó ügyeiből, és a kapcsolatot beszünteti vele. Ottó beszélni akar vele, de Biberach megindul elfele, így ledöfi kardjával. A haldokló Biberachot Miksa bán hallja meg, és a házába viszi.
Bánk bán felelősségre vonja feleségét, aki térden csúszva, teljesen megalázkodva bizonygatja, hogy ártatlan. Megint a királynőt okolják mindenért. Bánk bán elbizonytalanodik, nem tudja kinek higgyen. Ottó megint Biberach-hoz fordul segítségért, de nem kap. Erre megfenyegeti a lovagot és mivel ő még ezek után sem hajlandó segíteni, egy késsel leszúrja. Biberach megesküszik Myska bánnak, hogy ha segít neki felépülni sok titkot árul el neki.


IV. szakasz: Gertrudis még Biberach halála napján kapott egy levelet az egyik helytartótól, hogy a déli területeken lázadás lesz, ha nem változtat kormányzási stílusán. Aztán jön Izidóra, aki mindent elmondva - még azt is, hogy Ottóba szerelmes -, haza szeretne menni Németországba. Gertrudis, reményt adva neki elküldi. Ezután Melindát hívatja, de utána inkább Bánkot, mert látja, hogy Melinda megőrült. Bánk megérkezésekor Gertrudis Melindáról kezd beszélni, amikor Bánk azt mondja, hogy ő házas, de nincs hitvese. Ekkor a királynő elmegy és hozza Melindát, akit Bánk a régi várába küld. Aztán ő is el akar menni, de Gertrudis nem engedi. Bánk már érzi, hogy mit fog cselekedni. Gertrudis az Izidóra által mondottakról kérdezi, valamint arról, hogy miért jött haza. Bánk szemrehányásokat tesz neki, és egyre jobban látszik Bánk szándéka. Ekkor a királynő segítségért kiált, jön Ottó, de Bánkot meglátván vissza is megy. Majd Gertrudis le akarja szúrni, de az a kezéből kitekerve fegyverét, megöli, és elmegy. Miksa bán érkezik elsőnek, hogy figyelmeztesse Gertrudist, de látja, hogy már hiába. Eközben kint zúgolódik a nép, mert Mikhált börtönbe vitték. Ottó bejön ismét, és észreveszi, hogy mi történt. Gertrudis utoljára azt mondta, hogy ,,gyilkosom", Miksa bán pedig azt hitte, hogy Ottó ölte meg a saját nővérét. Petur bán is megérkezik, és Ottót a lázadók közé löki. De az onnan elmenekül. Solom üldözőbe veszi a király embereivel.
Gertrúdis mindenről értesül Izidórától. Megtudja, hogy Bánk bán hazatért, hogy öccse, Ottó gyilkos lett és altatót kevert italába. Izidóra engedélyt kér arra is, hogy hazamehessen, ugyanis szeretné elhagyni az országot. Melinda és Gertrúdis találkozása: a királynő elbocsájtja Melindát, aki minden dühét kiengedi és mindenért a királynőt teszi felelőssé. Bejön Mikhál is, aki lázadással fenyegeti Gertrúdist és követeli, hogy mindent adjon vissza a népnek, amit elvettek tőle. Gertrúdis elviteti Mikhált és megpróbálja felszámolni a lázadást. Gertrúdis beszélni akar Bánk bánnal Melindáról, de már nagyon elmérgesedtek az indulatok és csak veszekedés és fenyegetőzés lesz belőle. A vita odáig fajul, hogy a királynő megátkozza Bánkot, Melindát és a kisfiukat, Somát. Erre belép Ottó, de amikor meglátja Bánkot, el akar menekülni. Dulakodás alakul ki Bánk és Gertrúdis között, a királynő tőrt ránt, de Bánk öli meg őt. Myska bán már későn érkezik, meghalt a királynő. Ottó szökni próbál, de a lázadók elfogják, Petúr bán és követői pedig az őrséggel harcol


V. szakasz: A királynő testét a ravatalozóba viszik. A király - II. Endre - pedig éppen ekkor érkezett meg külföldről, ahol harcolt. Az elején még senki sem tudja, illetve gyanítja, hogy Bánk volt a tettes. Megjön Solom és jelenti, hogy Peturt elfogták és ő maga ölte meg annak ellenére, hogy azt állította, nem ő volt a gyilkos. Simon is ezt mondja, hogy már holtan találták Gertrudist. Később Mikhál hozza Bánk fiát és a király gondjaiba ajánlja. Végül Bánk is megjön és elveszi fiát a király mellől. Majd a nyakláncát a koporsóra dobva vallja be, hogy ő volt a gyilkos. Ezután a király el akarja vitetni, de Bánk nem megy, arra hivatkozva, hogy felette csak a nép ítélkezhet. Aztán Solom elmegy, és azzal jön vissza, hogy Petur, Bánkot átkozva meghalt. Ezután párbajra került volna a sor, de Miksa elmondja, hogy Biberach halála előtt megesküdött Bánk ártatlanságára. Ezután sípszóval Tiborc Melinda holttestét hozza, és elmondja azt is, hogy Ottóval mi történt, és hogyan ölte meg Melindát. Ezért Bánk halálát kívánja, de Endre megkegyelmez neki. Végül Bánk annyit kér, hogy tisztességesen eltemethesse Melindát.
II: Endre felesége halálának és a lázadásnak hírére hazatér. Gertrúdis felravatalozva fekszik. Solom mester Ottót gyanúsítja a gyilkosságért, ugyanis ő ölte meg Biberach-ot is. A király elismeri, hogy felesége nagyot hibázott, de ki akarja deríteni ki ölte meg feleségét. Ekkor belép Bánk bán és mindent bevall. A király párbajra hívja ki, de Bánk nem hajlandó harcolni. Megérkezik Myska, aki azt állítja Biberach mindent elmondott neki a halálos ágyán, a királynő ártatlan volt és csakis Bánk bán a bűnös. Már éppen el akarják vinni Bánkot és a kis Somát, amikor Tiborc érkezik és a halotti kíséret: Melinda meghalt, amikor Bánk házát felgyújtották.


Szereplők:
II. Endre, magyar király
Gertrudis, királyné
Béla, királyfi
Endre, királyfi
Mária, királylány
Ottó, Berchtold merániai herceg fia, Gertrudis öccse
Bánk bán, Magyarország nagyura
Melinda, Bánk felesége
Soma, Bánk és Melinda fia
Mikhál bán, Melinda bátyja
Simon bán, Melinda bátyja
egy zászlósúr
Petur bán, bihari főispán
Myska bán, a királyfiak nevelője
Solom mester, Myska fia
Bendeleiben Izidóra, türingiai lány
egy udvaronc
Biberach, lézengő lovag
Tiborc, paraszt

valamint: zászlósurak, vendégek, udvaroncok, udvari asszonyok, lovagok, lázadók, katonák, jobbágyok
történik: 1213 végén

Leírás wikipedia oldalon Link
 
 
1 komment , kategória:  Filmek  
„Harcra fel!” – 1848–49, ahogyan a s
  2018-03-16 08:31:18, péntek
 
  Március 14-e délutánján rendhagyó ünnepség helyszíne volt az újpesti szánkózódomb. A Szent János katolikus iskola kezdeményezésére élményszerűen, a résztvevőket a 170 éve történt forradalmi és hadi események közé visszarepítve emlékeztek meg nemzeti nagyjaink dicső és kudarcos napjairól.
Bővebben Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
Életünk keresztje
  2018-03-16 08:28:01, péntek
 
  A csodálatos kenyérszaporítást követő viták után Jézus Galileában működött. Júdeában nem akart mutatkozni, mert a zsidók az életére törtek. Közeledett a zsidók Sátoros-ünnepe. Miután rokonai elzarándokoltak az ünnepre, Jézus is fölment utánuk Jeruzsálembe, de nem nyilvánosan, hanem titokban. Amikor a templomban tanítani kezdett, a jeruzsálemiek közül néhányan ezt kérdezték: ,,Nemde ő az, akit halálra keresnek: íme, nyilvánosan beszél, és nem szólnak neki semmit. Talán bizony már a vezetők is elismerik, hogy ő a Messiás? De róla tudjuk, honnan való, A Messiásról pedig, ha majd eljön, senki sem tudja, honnan való." Erre Jézus, aki a templomban tanított, emelt hangon odaszólt: ,,Ti ismertek engem, és azt is tudjátok, honnan vagyok. Én nem magamtól jöttem. Az Igaz (Isten) küldött engem, akit ti nem ismertek. Én viszont ismerem, mert tőle vagyok, és ő küldött engem." Erre szerették volna Jézust elfogni, de senki sem emelt rá kezet, mert még nem jött el az ő órája.
.........



OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A bölcs ember Istentől kapott feladatnak tekinti az életet.
Csalfa észjárásuk miatt azt mondják egymásnak a gonoszok:
,,Leselkedjünk az igazra, mert terhünkre van. Szembeszáll tetteinkkel: bepanaszol bennünket törvényszegésért, és szemünkre hányja, hogy vétünk a tisztesség ellen. Dicsekszik, hogy ismeri az Istent, és Isten gyermekének mondja magát.
Vádol bennünket, amiért így gondolkodunk; még a látása is terhes nekünk, mert az életmódja elüt másokétól, és szokatlanok útjai. Hamis pénznek néz bennünket, és mint szemetet, kerüli útjainkat. Az igazak végső sorsát boldognak hirdeti, és dicsekedve atyjának nevezi az Istent.
Lássuk hát, igazak-e beszédei. Figyeljük meg, mi végre jut! Mert ha valóban igaz, hogy ő Isten gyermeke, akkor Isten megóvja őt, és kiszabadítja ellenségei kezéből.
Tegyük próbára, gúnyoljuk és bántalmazzuk őt, hogy megismerjük szelídséget, és kipróbáljuk türelmét! Ítéljük gyalázatos halálra, hiszen azt mondta: ő Isten oltalmában részesül!"
Így gondolkodnak, de tévednek, mert gonoszságuk vakká tette őket. Nem ismerik Isten titkait. Ezért sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek érdemét nem becsülik.
Ez az Isten igéje.
Bölcs 2,1a.12-22

Imádság
Istenem! Lehet lelkünk még oly fennkölt: telve jószándékkal, buzgalommal, elszántsággal, mégis elég egy pillanatra elszakadnunk tőled, hogy legkiválóbb érzelmeink szertelenséggé fajuljanak, szeretetünk erőtlen érzelemmé satnyul, előrelépésünk lelki kevélységgé ágaskodik, buzgalmunk erőszakossággá türelmetlenkedik, önbizalmunk elbizakodottsággá fuvalkodik. Ilyenkor döbbenünk rá arra, hogy biztos úton csak te tudsz vezetni bennünket. A te szavad a legfőbb életszabályunk. Az életadó erőt is belőled merítjük a hit csatornáján keresztül.
Boldog John Henry Newman

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az evangéliumokban többször találkozunk azzal, hogy a vallási vezetők, az írástudók és a farizeusok Jézus ellen fordulnak, vitába szállnak vele, megkérdőjelezik hatalmának eredetét. A szembenállásuk idővel csak fokozódik, lassan megérlelődik bennük az a gondolat, hogy Jézusnak vesznie kell. Tanításával és törvényértelmezésével meglátásuk szerint zavart okoz a nép körében, és persze saját hatalmukat és tekintélyüket is féltik, bár ezt érthető módon nem hangoztatják. Haragjuk és gyűlöletük fokozódik, gyilkos szándékukról Jézusnak is, a népnek is tudomása van. János evangélista ennél a résznél az mondja, hogy a kenyérszaporítás után mondott beszéd, amely az élő kenyérről, az Úr testéről, mint az örök élet táplálékáról szólt, váltotta ki a gyilkos szándékot, de jól tudjuk, hogy nem csupán ez van a háttérben.
A mai evangélium szerint az ellene irányuló gyűlölet miatt Jézus titokban megy Jeruzsálembe, hogy részt vegyen a Sátoros-ünnepen. Nem félt, hiszen akkor nem is ment volna a városba, főként nem mutatkozott volna a templomban. Az ellene irányuló fenyegetés nem akadályozza meg őt abban, hogy küldetését teljesítse, továbbra is megjelenik a templomban és tanítja az embereket. Nyíltan beszél arról, hogy ő az Isten küldötte, s aki nem hisz ebben, az magát az Atyát utasítja el.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nagyböjti kalendárium ......
  2018-03-16 08:22:34, péntek
 
  2018.02.20 Link

2018.02.19 Link

2018,02.18. Link

2018.02.17 Link

2018.02.16 Link

2018.02.15 Link

2018.02.14 Hamvazó szerda Link

...... ......



- 2018. február 21. Link

- 2018.02.22 Link

- 2018.02.23 Link

- 2018. február 24. Link

- 2018. február 25., nagyböjt 2. vasárnapja Link

- 2018. február 26. Link

- 2018.02.27 Link

- 2018. február 28. Link

- 2018. március 1. Link

- 2018. március 2. Link

- 2018. március 3. Link

- 2018. március 4., nagyböjt 3. vasárnapja Link

- 2018. március 5. Link

- 2018. március 6. Link

- 2018. március 7. Link

- 2018. március 8. Link

- 2018. március 9. Link

- 2018. március 10. Link

- 2018. március 11., nagyböjt 4. vasárnapja Link

- 2018. március 12. Link

- 2018. március 13. Link

- 2018. március 14. Link

- 2018. március 15. Link

- 2018. március 16. Link

- 2018. március 17 Link

- 2018. március 18., nagyböjt 5. vasárnapja Link

- 2018. március 19 Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Petőfi Sándor kedvenc ételei
  2018-03-16 08:15:56, péntek
 
  Petőfi Sándor kedvenc ételei - Mind megette oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  receptek  
Ünnepi megemlékezések Békés megyében
  2018-03-16 08:04:37, péntek
 
  Ünnepi megemlékezések Békés megyében.
Megyeszerte tartottak ünnepi megemlékezéseket március 14-én és 15-én.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Március15  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 34986
  • e Hónap: 68140
  • e Év: 301887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.