Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Da Vinci-kód - teljes film
  2018-05-21 22:28:01, hétfő
 
  Videó Link

Története:
A párizsi Louvre Nagy Galériájában meggyilkolják Jacques Saunière-t, az intézmény kurátorát, aki egyben a titkos Sion-rend nagymestere. Meztelen holttestére a Vitruvius-tanulmányt idéző alakzatban találtak rá, hasán egy saját vérével rajzolt pentagrammával. Gyilkosa egy Silas nevű albínó, az Opus Dei tagja, aki a szervezet vezetője, Aringarosa püspök és egy titokzatos Mester parancsára szedte ki a rend által őrzött Szent Grálhoz elvezető zárókő (clef de voûte) rejtekhelyét Saunière-ből és a rend másik három vezetőjéből, majd mindannyiukat megölte. Silas elmegy a megjelölt helyre, ott azonban nem talál semmit - Saunière és társai hazudtak.


A fájlhoz képjegyzet tartozik
Da Vinci Vitruvius-tanulmánya
Mindeközben a rendőrség a Louvre-ba rendeli Robert Langdon amerikai szimbólumkutatót, akinek éppen aznap este lett volna találkozója Saunière-rel. Az áldozat utolsó erőfeszítéseivel több - első látásra érthetetlen - üzenetet is hátrahagyott, köztük a következőt: Find Robert Langdon, vagyis meg kell találni Robert Langdont. Bezu Fache kapitány, a nyomozás vezetője ez alapján Langdont sejti a gyilkosság hátterében. Megérkezik a gyönyörű Sophie Neveu, Saunière unokája is (ezt azonban Fache-ék nem tudják róla), azzal az ürüggyel, hogy kriptográfusként (titkosírás-szakértőként) segíthet Saunière utolsó üzenetének megfejtésében. Valójában viszont már érti az üzenetet, amely szerint neki kell megtalálnia Langdont, és azt is sejti, hogy mi Fache célja Langdonnal. Így megszökteti a férfit a Louvre-ből. Sophie és Langdon Saunière üzenetét követve a Zürichi Letéti Bankba megy, ahol meg is találják a zárókövet, egy cryptexet. A Leonardo da Vinci találmányának tulajdonított márványhenger egy ötbetűs kóddal nyílik, és üzenetet tartalmaz. Ha nem a megfelelő kódot használják, vagy feszegetni próbálják, a cryptexben lévő ecetes fiola eltörik, és az üzenet megsemmisül. Leonardo maga is a Sion-rend nagymestere volt.
Hosszas viszontagságok árán Sophie és Langdon eljutnak a Párizs melletti villájában élő Sir Leigh Teabinghez, a különc angol Grál-kutatóhoz, akitől azt remélik, hogy segítséget nyújthat a zárókő felnyitásához. Sophie-nak itt magyarázzák el, hogy a Grál, a Rózsa valójában nem más, mint Mária Magdolna, akit Jézus - ellentétben az egyház két évezredes, a ,,szent nőiséget" megtagadó tanításával - feleségül vett, sőt számos gyermekük született; a templomos lovagrend, majd utóda, a Sion-rend Mária Magdolna csontjainak, a történetet alátámasztó dokumentumoknak és a krisztusi leszármazottaknak az őrzésére szerveződött. Sophie megdöbbenve fedezi fel a történet elemeit Leonardo festményein, például az Utolsó vacsorán. Silas betör a kastélyba, de megkötözik; nemsokára azonban a rendőrség is megérkezik, így Teabing magángépén Londonba menekülnek. Felnyitják a zárókövet, amelyben egy újabb, feleakkora cryptexet találnak, továbbá egy tekercset, amelyen a következő vers szerepel:
,, Londonban egy lovag, pápa tette sírba.
Munkája gyümölcsét szent harag torolta.
Sírján keress gömböt, noha úgysem leled.
A Rózsa méhének titkát súgja neked. "
Ügyesen megszökve a repülőtéren már várakozó hatóságok elől, Langdonék a versbeli utalások alapján egy, a templomosok által épített londoni templomba mennek. Azonban Teabing komornyikja, Rémy Legaludec, valójában a Mester alkalmazottja, és kiszabadítja Silast, majd elviszi a cryptexet és - ,,túszként" - Teabinget. Langdon és Sophie rászánják magukat, és hívják a rendőrséget, majd megfejtik a verset (a ,,lovag" valójában Sir Isaac Newton, aki szintén a rend nagymestere volt) és elmennek Newton sírjához, a Westminsteri apátságba. Ott azonban már fegyverrel várja őket a Mester: Teabing. A kutató célja a Szent Grál megszerzése és az egyház titkainak leleplezése volt, ennek érdekében használta ki az Opus Deit és Silast is, a gyilkosságtól sem visszariadva. (Amikor már nem volt rá szüksége, Rémyt is megölte.) Langdon ügyes mozdulatokkal Teabing tudta nélkül felnyitja a cryptexet. Néhány perc múlva a rendőrség is megérkezik, és letartóztatják a kutatót.
Silas a rendőrökkel való lövöldözésben halálos sebesülést szerez. Sophie és Langdon a cryptexben talált információ alapján a skóciai Rosslyn nevű templomos kápolnába mennek, ahol meglelik Sophie nagyanyját és öccsét, akikről a lány eddig azt hitte, autóbalesetben meghaltak. (Saunière biztonságosabbnak látta, ha a család két külön helyen él, sőt Sophie és az öccse nem tudnak egymásról.) Langdon, átlátva a cryptexbeli üzenet mélyebb értelmét, a Louvre mélyén talál rá a Grálra - és jobbnak gondolja, ha annak mivolta és helye továbbra is titokban marad.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Kiscicák levélben érkeztek
  2018-05-21 21:42:13, hétfő
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Évától pünkösdi kép
  2018-05-21 21:40:37, hétfő
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Nagy Éva Üdvösség Hirdetői Egyház vezetője videói
  2018-05-21 20:49:56, hétfő
 
  Pünkösdről tanít; Nagy Éva az Üdvösség Hirdetői Egyház vezetője, az FCF szolgálója
- Pünkösd Áradása. Videó Link

- Szent Szellem szállj le ránk.. videó Link

- Isten gyógyító kenetében...videó Link

- Imádság a szeretteinkért...videó Link

- Ima a meghiúsulás szelleme ellen...Videó Link

- MA A CSALÁDOKÉRT Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Pünkösd hétfőn Déváról - 2018 05.21
  2018-05-21 20:41:19, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Eperfagyi
  2018-05-21 10:44:39, hétfő
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Pünkösdi képeslap
  2018-05-21 10:41:46, hétfő
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Pünkösdhétfő. 2018 05.21
  2018-05-21 10:13:11, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
2018.05.20. Pünkösd Az egyház születésnapja
  2018-05-21 08:52:37, hétfő
 
  Videó Link

...... ........... .....


Virág diszítés az oltárnál
...... ........... ......



...... ...........



...... ........... ..........



...... ........... ..........



Minden szentmise végén imádkozzuk
Nagyobb kép Link
...... ........... ..............


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja 05.21
  2018-05-21 08:19:31, hétfő
 
  2018. május 20. vasárnap 17:00
Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől. Az Egyház Anyja titulus, mellyel 1980 óta a loretói litániában is megszólítjuk a Szűzanyát, közelebb hozza a hívők számára Mária istenanyaságának azt a ,,kiterjesztését", melyet Fiának misztikus Teste, az Egyház irányában él meg, és amelynek köszönhetően mi magunk, Krisztusban megkeresztelt emberekként Máriára mint égi Édesanyánkra tekinthetünk.
Az Egyház szimbóluma itt ,,a szeretett tanítvány", aki most már saját anyjaként is tekint Jézus Anyjára. Mária lelki anyasága egyetemes, mert az üdvösség műve is egyetemes. Mély lelki anyaság fűzi mindazokhoz, akik a keresztség által a kegyelem rendjében Fiának testvéreivé lettek, így a totus Christus irányában teljesedik ki igazán istenanyasága.

Magyar Kurír

- Kilenced Segítő Szűz Mária ünnepére
Segítő Szűz Mária-kilenced az idén egybeesik a pünkösdi felkészüléssel, mintegy hangsúlyozva, hogy Mária volt az Egyház Anyja ...
.......


Segítő Szűz Mária-kilenced az idén egybeesik a pünkösdi felkészüléssel, mintegy hangsúlyozva, hogy Mária volt az Egyház Anyja és a Keresztények Segítsége kezdettől fogva.
Mária még ma is él, és az üdvösségre akar vezetni minket, egy olyan világban, ahol az emberek lelke nyugtalan és gyenge. Mária hív bennünket, hogy imádkozzunk, kérve a Szentlelket, hogy alakítson át és töltsön el minket a hit és a remény erejével. Egy világban, amelyet a gyűlölet és az erőszak jellemez, és egyre nagyobb méreteket ölt a keresztények üldözése, a Lélek az evangélium bátor apostolaivá tesz minket. Don Bosco azt akarta, hogy a valdoccói nagy oltárképen Máriát az Egyház és az apostolok segítségeként ábrázolják, akik a képen mind mártíromságuk eszközével van megjelenítve. Ebben a május 15-23. között imádkozott kilencedben különleges módon Máriára bízzuk a szalézi püspököket, akik május 21-25. között tesznek látogatást Torinóban és Don Bosco életének szent helyszínein; és a hetedik Mária, a Keresztények Segítsége című nemzetközi kongresszust (Torino - Colle Don Bosco, augusztus 6-9.), amelynek témája: Mária házától a mi otthonainkba. Ezekkel az eseményekkel a Szalézi Család ki akarja fejezni elkötelezettségét, hogy elfogadja és támogatja Isten tervét a családok számára, Mária hathatós közbenjárásának ajánlva az egyházat és a családot. A család evangéliuma Isten szeretetének jó híre, amit hirdetni kell azoknak, akik házaspárként megélik a család eme alapvető emberi és személyes tapasztalatát, és nyitottak a gyermekáldásra. Az egyháznak a házasságról szóló tanítását hatékony módon kell bemutatni, ami megérinti az emberek szívét, és Isten tervének megfelelően alakítja át.

- Kilenced Segítő Szűz Mária
A közelgő Segítő Szűz Mária ünnepére készülve a szalézi munkatársak újra közös imára hívnak mindenkit. ,,Ő tett mindent!"- mondta Don Bosco. Imádkozzunk és bízzunk Máriában, ő elvezet bennünket Jézushoz!
,,Gyenge erők, amikor egyesülnek, erőssé válnak; és ha egy kötél önmagában könnyen el is szakad, három kötelet egyesítve nehéz azokat eltépni" - idézte Don Bosco a Prédikátor könyvét (4,12) a szalézi munkatársaknak írt Szabályzatában. Hallgassunk most is az ő szavára, és imádkozzunk együtt a magyar Szalézi Családért, hogy lelki közösségben egymással előmozdítsuk apostoli küldetésünket hazánkban!
MÁDSÁGOK
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól! Ámen. (3x)

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes,
az Úr van teveled,
áldott vagy te az asszonyok között,
és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus.
Asszonyunk, Szűz Mária,
Istennek szent Anyja,
imádkozzál érettünk, bűnösökért,
most és halálunk óráján. Ámen. (3x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. (3x)
Zárófohász: Dicsértessék és áldassék mindenkor a legméltóságosabb Oltáriszentség!
Üdvöz légy, Úrnőnk, irgalmasságnak asszonya!
Élet, édesség, reménycsillag, áldunk.
Most kérve kérlel Évának száműzött népe.
Hozzád sóhajtozunk, sírva és zokogva
siralmaink völgye mélyén.

Hallgass meg hát, égi közbenjárónk!
Kegyes Anyánk, két szemed áldott sugarát fordítsd ránk végre!
És Jézust mutasd nekünk, méhed szent gyümölcsét,
hogy őt e számkivetés múltán lássuk!
Ó áldott, ó drága, ó édes, szép Szűz Mária! (3X)

Zárófohász: Mária, Keresztények Segítsége, könyörögj érettünk
Aki kegyelmet kér Istentől, élessze fel a Szentségi Jézusba vetett hitét, és tiszteletét a Szűzanya iránt. Mondjon el kilenc napon át: három Miatyánkot, Üdvözlégyet, Dicsőséget az Oltáriszentség tiszteletére a következő zárófohásszal: ,,Dicsértessék és áldassék mindenkor a legméltóságosabb Oltáriszentség!"
Valamint mondja el háromszor az Üdvözlégy Úrnőnk imát (Salve Regina) a Segítő Szűz tiszteletére ezzel a zárófohásszal: ,,Mária, Keresztények Segítsége, könyörögj érettünk!"
Járuljon a szentségekhez (szentgyónás, Eucharisztia).
Ajánlja fel saját személyes munkáját, vagy anyagi támogatását a Szalézi Művek, a gyerekek, fiatalok javára.


Wikipedia: Az egyház által elfogadott Mária-jelenések Link

- II. János Pál pápa azt kérte, hogy a kép Máriát mint az Egyház Anyját ábrázolja, mert - mint mondta - ,,Isten Anyja mindig is egységben volt az Egyházzal,
...... .....


Az Apostoli Palota Szent Péter térre néző oldalán látható a Mater Ecclesiae (az Egyház Anyja) című mozaik. Szűz Mária képét II. János Pál akarata szerint 1981. december 7-én helyezték el a palota falán. A mozaik alatt ott a lengyel pápa címere és jelmondata: ,,Totus Tuus" (Egészen a tied).
De miért helyeztetett II. János Pál Szűzanya-mozaikot a Szent Péter térre? A lengyel pápa az 1981. május 13-án, a téren elkövetetett merénylet után Mária oltalmának tulajdonította megmenekülését. De már egy évvel korábban, amikor a nagyhéten több ezer fiatallal találkozott, egy diák felvetette neki az ötletet, hogy a Szent Péter téren, egy jól látható helyen helyezzenek el egy Mária-ábrázolást - ami különös módon addig hiányzott onnan.
II. János Pál pápa azt kérte, hogy a kép Máriát mint az Egyház Anyját ábrázolja, mert - mint mondta - ,,Isten Anyja mindig is egységben volt az Egyházzal, és különösen közel volt az Egyházhoz a történelem legnehezebb pillanataiban"
A kép egy hagyományos Mária-ábrázolás másolata: Az Istenszülő a gyermekkel, amit Madonna della colonna (oszlopos Madonna) néven is ismernek. Az eredeti a Szent Péter-bazilika helyén Nagy Konstantin császár által építtetett ókori templom egyik oszlopán volt látható. Miután a II. vatikáni zsinat végén, 1964 novemberében VI. Pál pápa bejelentette, hogy Máriát mint az Egyház Anyját is tiszteljük, ezt az ősi képet Mater Ecclesiae-nak nevezték el.
A mozaikot 1981. december 7-én, a szeplőtelen fogantatás ünnepe előestéjén helyezték el az Apostoli Palota falán. Másnap II. János Pál pápa megáldotta a képet, és kifejezve: ezentúl ,,mindazok, akik eljutnak a Szent Péter térre, felemelhetik szemüket a képre, gyermeki bizalommal üdvözölhetik a Szűzanyát, és a közbenjárásába ajánlhatják kéréseiket."
...... .......


Forrás: Aleteia.com, Opusdei.org
Fotó: Wikipédia; Fatherjerabek.com
Magyar Kurír


- Lorettói litánia Link
Szentséges Szűz Mária - Könyörögj érettünk!
Istennek szent anyja - Könyörögj érettünk!
Szüzeknek szent Szüze - Könyörögj érettünk!
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.