Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ferenc pápa: A Lélek által tudunk igazán só és világosság ..
  2018-05-24 22:12:29, csütörtök
 
  Ferenc pápa: A Lélek által tudunk igazán só és világosság lenni az emberek számára
2018. május 23. szerda 13:50
A Szentatya május 23-án a bérmálásról tartotta katekézisét a Szent Péter téren. A keresztény tanúságtételt hangsúlyozta, mely abban áll, hogy folytatjuk Krisztus küldetését, és tetteinkben is megmutatkozik, hogy az ő tanítványai vagyunk.
Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk,
mely itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Három csinos játékos
  2018-05-24 21:55:30, csütörtök
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
A gazdagságot azért adta Isten, hogy másoknak ajándékozzuk
  2018-05-24 21:52:32, csütörtök
 
  Ferenc pápa: A gazdagságot azért adta Isten, hogy másoknak ajándékozzuk
2018. május 24. csütörtök 18:55
Szűz Mária, a keresztények segítsége liturgikus emléknapján, május 24-én a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén a Szentatya arra buzdított homíliájában, hogy vegyünk távolságot a gazdagságtól, amely elcsábít és szolgájává tesz minket.
.........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Kulka János őszinteséggel átszőtt üzenete
  2018-05-24 21:47:41, csütörtök
 
  Kulka János betegsége során átértékelte egész életét,nyilván ez motiválta,hogy megírja művész társainak a szívből jövő,de őszinteséggel átszőtt üzenete:
Kedves Kollégák!
Senkit nem akarok megbántani,de tele van az összes sajtó a panaszkodásotokkal. Sírtok,hogy kevés a nyugdíjatok,nem tudtok "tisztességesen"megélni. Én sajnos nem tudok még dolgozni és sír a lelkem!
Sokat járok kórházba,beszélgetek kis nyugdíjas emberekkel,akik szintén végigdolgozták az életüket,mint TI! Nem sírnak,mert tudják,hogy nem tudnak változtatni. Tudjátok,rájöttem valóban igaz a mondás:"Aki sír,attól el kell venni!"
Rengeteg pénzt kerestetek egy életen át,hatalmas házban éltek. Talán gondolkozzatok el azon,nem kellene elfogadni,hogy eltelt felettetek az idő és nem szükséges hatalmas házban élni ahhoz,hogy boldog,nyugodt nyugdíjasok lehessetek! Én minden este imával fekszem és reggel imával ébredek,hogy engedje a Teremtő számomra a MUNKA LEHETŐSÉGÉT!
Soha nem kívánom egyikőtöknek sem,azt amit én élek át! Kérlek Titeket,örüljetek annak,amitek van,mert én tudom mi az elveszíteni egyetlen pillanat alatt mindent! Nem gonoszságból,de őszintén fordulok felétek!
Köszönöm,ha figyeltek soraimra!
Tisztelettel: Kulka János
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Hajóval a panamai ifjúsági találkozóra .....
  2018-05-24 21:39:06, csütörtök
 
  Hajóval a panamai ifjúsági találkozóra - Világkörüli hajóút a lengyel függetlenség centenáriumán
...... ........


2018. május 24. csütörtök 11:31
Lengyelország idén ünnepli az állami függetlenség visszaszerzésének 100. évfordulóját. Országszerte számos rendezvénnyel emlékeznek a centenáriumra. Egy ilyen nagyszabású jubileumi kezdeményezés vette kezdetét pünkösdkor a gdyniai kikötőben. Az út csúcspontja a Ferenc pápával való találkozás lesz 2019 januárjában, a Panamai Ifjúsági Világtalálkozó keretében.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Legyen mindenkinek személyes pünkösdje
  2018-05-24 21:35:15, csütörtök
 
  Beszélgetés Bartha Angélával a Városmissziós Napokról
2018. május 24. csütörtök 19:25
Május 25. és június 4. között Budapesti Városmissziós Napokat rendeznek, a Magyar Városmissziós Szövetség szervezésében. Bartha Angéla szociális testvérrel, a tíznapos egyházi esemény koordinátorával Bodnár Dániel beszélgetett.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
A kegyhelyre érkezik Páduai Szent Antal ereklyéje
  2018-05-24 21:20:08, csütörtök
 
  Május 24-én, csütörtökön a kegyhelyre érkezik Páduai Szent Antal ereklyéje. E napon du. fél 5 órakor volt az ereklye fogadása, este 7 órától ünnepi szentmise volt..

Videó lejátszási ideje: 4 óra Link

Páduai Szent Antal ereklyéje
...... ........



.....

 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Bajnokok vagyunk!
  2018-05-24 21:16:41, csütörtök
 
  Győri Audi ETO KC - női kézilabda
Közzététel: 2018. máj. 24.
A Győri Audi ETO Kézilabda Club Magyarország és az európai kézilabdázás egyik legmeghatározóbb szereplője. Története során a 2017/2018-as szezonnal bezárólag már négy alkalommal emelhette magasba a Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát, s a nemzetközi porondon nyújtott remek teljesítménye mellett a hazai mezőnyben is sikert sikerre halmoz: tizennégyszeres magyar bajnok és tizenháromszoros Magyar Kupa győztes.
A felnőtt keretben számos hazai és külföldi sztár foglal helyet, s a klub vezetése a feltörekvő fiatal tehetségek képzésére is nagy hangsúlyt fektet az egyedülálló utánpótlás-bázisa adta lehetőségek kiaknázásával.
A csapat otthona a 2014-ben átadott Audi Aréna Győr, mely a zöld-fehér csapat szurkolói, csak úgy, mint a játékosok és edzők kedvelt terepe, ahol a mérkőzések alkalmával rendre nagyszerű hangulat kerekedik - ezt minden kézilabdabarátnak át kell élnie!

Bajnokok vagyunk! Videó Link

Így láttuk a BL-döntőt 3. Videó Link

Így láttuk a BL-döntőt 2. Videó Link

Így láttuk a BL-döntőt 1. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Szűz Mária, a keresztények segítsége 05.24 /2. rész
  2018-05-24 11:25:17, csütörtök
 
  ...... .......


Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: íme, a szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten.

OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Gyermek születik és Fiú adatik nekünk.
A nép, amely sötétségben jár, nagy fényességet lát. Akik a halál árnyékának országában laknak, azoknak nagy világosság támad. Nagy ujjongással töltöd el őket, kitörő örömet adsz nekik. Úgy örülnek majd színed előtt, ahogy aratáskor szoktak örülni, s ahogy akkor örülnek, amikor a zsákmányt osztják. Mert terhes igáját, a vállára nehezedő rudat, sanyargatója botját összetörted, mint Midián idejében.
Mert gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó. Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme. Messzire kiterjed majd uralma, és a békének nem lesz vége Dávid trónján és királyságában, amelyet a jog és az igazság által megerősít és megszilárdít mostantól fogva mindörökké. Ezt teszi a Seregek Urának féltő szeretete.
Ez az Isten igéje.
Iz 9,1-6

Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! Te a mi emberi közreműködésünkkel akarsz csodákat tenni napjainkban, hogy jelenléted és segítséged megtapasztalható legyen minden ember számára. Adj nekünk igazi bölcsességet, hogy felismerjük azt az utat, amelyet te mutatsz nekünk, s amelyen te vezetsz minket az üdvösség felé!
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Szűz Mária, a keresztények segítsége 05.24
  2018-05-24 11:13:11, csütörtök
 
  ...... .........


Az Egyház gyakran megtapasztalta égi édesanyánk, az Istenszülő hathatós segítségét, a keresztény hit ellenségei által támasztott üldözések közepette is. Már a kereszténység első századaiban elterjedt az a szokás, hogy az üldözések viharában a Boldogságos Szűz Máriát hívják segítségül.
A török hódítással fenyegetett Európában hadvezérek és uralkodók fohászkodtak a Szűzanyához oltalomért egy-egy ütközet előtt. A magyar történelemnek egy ilyen pillanatát örökíti meg a pécsi székesegyház Mária-kápolnájában látható festményén Székely Bertalan. Az oltár előtt Carvajal pápai követ és Hunyadi János térdel. A kép előterébe festett oszlopok felett kiterjesztett szárnyú angyal, az ívek szögletének medalionjában pedig Mária-betűábra látható koronával. A latin nyelvű felirat így írja le a jelenetet: Nándorfehérvárnál a győzelem előtt a mennyei Patróna segítségét kérik.
...... ........


Szent V. Piusz pápa is mindent megtett az egész keresztény világot végveszélybe sodró török birodalom ellen. Mohács után, 1526-ban minden elveszni látszott; 1541-ben elesett Buda. A pápa 1568-ban adott Miksa magyar királynak harmincezer aranyat a végvárak védelmére, de a török előrenyomulás feltartóztathatatlannak látszott. Ekkor a Szentatya szövetséget hozott létre az oszmán tengeri haderő ellen Velencével és Spanyolországgal; ám az imádságban bízott a legjobban.
A rózsafüzér imádkozását szorgalmazta, melyet környezetével maga is kitartóan imádkozott. Az egyesült keresztény sereg és a túlerőben levő török hajóhad Lepanto melletti összecsapására 1571. október 7-én került sor. A rózsafüzért imádkozva a pápa sugallatban értesült a győzelemről. Elrendelte, hogy október 7-e Mária, a Rózsafüzér Királynője ünnepe legyen, és a keresztények segítsége megszólítást is a hívek imáiba ajánlotta. 1571 óta e megszólítás a loretói litánia fohászai között szerepel.
Szűz Mária, a keresztények segítsége liturgikus ünnepét VII. Piusz rendelte el szabadulása emlékére: amikor Napóleon elűzte a pápát Szent Péter székéből, és fogságban tartotta Franciaországban, a pápai államot pedig birodalmához csatolta, az egész Egyház buzgón imádkozott, a Boldogságos Szűz oltalmát kérve.
VII. Piusz a loretói litánia fohászai között szereplő megnevezéssel fordult védelemért Máriához, a keresztények segítségéhez. Napóleon Moszkva alatt vereséget szenvedett, a pápa 1812-ben kiszabadult. 1814. május 24-én magyar huszárok díszkíséretével és védelmével vonult be Rómába. 1815-ben a pápai állam is visszakerült fennhatósága alá.
VII. Piusz a Szűzanya iránti hálából, Mária tiszteletére rendelte el az ünnepet május 24-ére - Szűz Mária, a keresztények segítsége elnevezéssel.
E napon ünnepli az Egyház a népét megmentő Eszter királynőt, Mária előképét is.

Fotó: Diocesi di Torino; Agenzia Info Salesiana; Pécsi Egyházmegye - Mária, keresztények segítsége templom (Basilica Santa Maria Ausiliatrice), Róma
...... ........


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.