Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Balatonalmádiban folytatódott az eucharisztikus .....
  2018-05-28 23:29:45, hétfő
 
  Balatonalmádiban folytatódott az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjének zarándokútja
Május 13-án, vasárnap érkezett Balatonalmádiba a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A közösség fatimai imaóra után, ünnepi szentmise keretében fogadta a keresztet.
...... ......


Az Árpád-házi Szent Imre herceg tiszteletére szentelt templomban négy napon keresztül, május 16-ig imádkozhattak a hívek a missziós kereszt előtt.
A vasárnapi ünnepi szentmisét Ajtós József László prépost, kerületi esperes mutatta be, koncelebráltak a palotai esperesi kerület papjai. A szentmisén a plébánia kórusa mellett közreműködtek a Zirci Fúvósok Karácson Zoltán vezényletével A következő napokban a balatonalmádi plébánia filiája, Káptalanfüred és az oldallagosan ellátott vörösberényi plébánia imacsoportjai, rózsafüzér-társulatai, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai látogatták meg a keresztet.
Május 15-én Laposa Norbert balatonfűzfői plébániai kormányzó mutatott be szentmisét a templomban. A liturgián közreműködött Balatonalmádi Város Vegyeskara Kovácsné Nagy Márta vezényletével. A szentmise után Laposa Norbert a Szent Jobb-kápolnát is bemutatta a más településekről érkezett híveknek.

A missziós kereszt zarándokútja május 17-én Ajkán folytatódott. Május 24-én, csütörtökön Pápára érkezett a kereszt, itt május 27-ig, vasárnapig imádkozhatnak előtte a hívek a pápai Szent István vértanúról elnevezett nagytemplomban.
Forrás: Veszprémi Főegyházmegye; Almádiplábánia.hu
Fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Boldog Apor Vilmos püspökre emlékeztek Győrben
  2018-05-28 23:25:11, hétfő
 
  Tamás József gyulafehérvári segédpüspök szentmisét mutatott be Boldog Apor Vilmos püspök ünnepén, május 23-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmisén Veres András győri megyéspüspök, Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök, valamint a Győri Egyházmegye papsága koncelebrált.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Örüljetek és ujjongjatok - Ferenc pápa
  2018-05-28 23:19:44, hétfő
 
  Vatikáni bemutatása után hat héttel, május 28-án magyarul is megjelent Ferenc pápa Gaudete et exultate - Örüljetek és ujjongjatok kezdetű apostoli buzdítása - tájékoztatta szerkesztőségünket Farkas Olivér, a Szent István Társulat igazgatója.
Arra az életszentségre szóló meghívásra szeretnék emlékeztetni, mellyel az Úr mindegyikünk felé fordul; arra a meghívásra, mely neked is szól: szentek legyetek, mert én szent vagyok (Lev 11, 44; 1Pét 1, 16) Most, amikor az apostoli buzdítás magyar kiadását az olvasók kezébe adjuk, a Szentatyával együtt reméljük: ,,hogy e sorok segíteni fognak abban, hogy az egész Egyházban fokozódjék az életszentség utáni vágy. Így lesz részünk egy olyan boldogságban, melyet a világ nem tud elvenni tőlünk.
/Magyar Kurír/
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
8. évközi hét hétfő 05.28
  2018-05-28 23:11:03, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
A Krisztusban való hit kimondhatatlan öröm forrása.
Testvéreim!
Áldott legyen az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki nagy irgalmasságával, Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, élő reményre teremtett újjá bennünket, hogy a mennyben romolhatatlan, szeplőtelen és el nem hervadó örökség várjon rátok. Isten hatalma megőrzött titeket a hitben az örök üdvösségre, amely készen áll, hogy az utolsó időben megnyilvánuljon.
Örüljetek tehát akkor is, ha most egy kicsit szomorkodnotok kell, mert különféle kísértések érnek benneteket, hogy kipróbált hitetek - amely értékesebb a tűzpróbát kiállott veszendő aranynál - Jézus Krisztus megjelenésekor méltó legyen a dicséretre, a dicsőségre és a tiszteletre. Mivel szeretitek Krisztust, bár nem láttátok, és hisztek benne, noha nem találkoztatok vele, amikor eléritek hitetek célját, lelketek üdvösségét, - a megdicsőültek kimondhatatlan örömével fogtok ujjongani.
Ez az Isten igéje.
1Pét 1,3-9

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Add el, amid van, és kövess engem!
Abban az időben:
Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: ,,Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"
Jézus megkérdezte: ,,Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodj hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!" Ekkor az így válaszolt: ,,Mester, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva."
Jézus ránézett és megkedvelte. Ezt mondta neki: ,,Valami hiányzik még belőled. Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben. Aztán gyere és kövess engem!" Ennek hallatára ő elszomorodott, és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.
Jézus ekkor körülnézett, és így szólt tanítványaihoz: ,,Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!" A tanítványok megdöbbentek szavain. Jézus azonban megismételte: ,,Fiaim, milyen nehéz bejutni a gazdagoknak az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába." Azok még jobban csodálkoztak, és kérdezgették egymást: ,,Hát akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk nézett, és folytatta: ,,Embernek lehetetlen ez, de Istennek nem. Mert Istennek minden lehetséges."
Ezek az evangélium igéi. Mk 10,17-27
...... .......



Imádság
Urunk, Istenünk! Te azt akartad, hogy a férfi és a nő teljesen és visszavonhatatlanul adja át önmagát a másiknak szeretetben és fogadja el a másikat szeretetben. Segítsd a házastársakat a helyes élet szabályainak elsajátításában és gyakorlásában, hogy hűségben keressék és szolgálják egymás javát! Legyenek hűségesek egymás iránt! Legyenek hűségesek a szeretethez! Érezzék minden nap, hogy te vagy életük középpontja és szeretetük forrása! Segítsd a családokat és a családtagokat, hogy szentté legyenek! Segítsd a családtagokat, hogy az evangéliumhoz méltóan éljenek!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Missziós kereszt
  2018-05-28 13:23:53, hétfő
 
  Útvonala itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Örök imádás Gazdagréten
  2018-05-28 13:14:07, hétfő
 
  A Szent Pio-kápolnában 2018.04.08-án az Isteni irgalmasság vasárnapján kezdődött meg az Oltáriszentség folyamatos imádása. A kápolna a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániához tartozik. Az alábbiakban Medgyesi Zsuzsa szervező és Szederkényi Károly atya beszámolóját közöljük:
- Már négy éve megszületett a gondolat bennünk, hogy örök imádást kellene indítanunk a gazdagréti Szent Angyalok-templomban. Az elhatározás mostanra ért meg, végre elkezdjük az adorációt a Szent Pio-kápolnában. Annak idején járt nálunk Justo Lofeudo atya, az örök imádás misszionáriusainak szerzetese, és már akkor beszélt nekünk az örök imádás áldásairól az egész környékre/városra. Ő akkor éppen a váci örök imádást szervezte.
Amikor megszületett az elhatározás - amit a NEK előkészületek is inspiráltak -, hogy most már tényleg kezdjük el, akkor megkerestük Justo Lofeudo atyát, hogy nincs-e éppen valahol a környéken. Ő épp egy misszióban Bécsben tartózkodott, és így át tudott jönni, hogy a híveinket újra fellelkesítse az örök imádás iránt. Prédikált nálunk és a környékbeli plébániákon. Azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy a hívekben megerősítsük azt a tényt, hogy Jézus valóban jelen az Oltáriszentségben.
Három hónapos előkészület után a kis táblánk már kb. 70%-ig betelt, de sok lefedetlen hely volt az éjszakáknál és a hétvégéknél. Akik viszont jelentkeztek, már türelmetlenül várták, hogy mikor kezdjük el. Nagyon szép dátumnak tűnt a választások napja, ami egyben az Irgalmasság vasárnapja is volt.
De volt még 48 lefedetlen helyünk. Kérdés volt, hogy merünk-e bízni az Úrban, hogy a többiről Ő gondoskodik. Imádkoztunk, és megkaptuk az égi jelet. A biblia Jónás 4-nél nyílt ki, aminek a címe: Az Isten Irgalmassága!! Tudtuk, hogy elkezdhetjük ezen a szép napon - az Úr velünk lesz.
És így is lett. A testvérek elkezdtek menni a vállalt óráikra, és sorra jöttek, hogy ez valami csodálatos, és újabb órákat vállaltak. Az éjszakák is beteltek mindegyik napra, és ez a hét is betelik - abban egészen biztos vagyok. Nem csaptunk nagy hírverést, nem volt nagy lárma, hogy elkezdjük. Néhány levelező listára küldtük el, és a honlapunkon keresztül is lehetett jelentkezni. Még programunk sincs az egészre, csak két excel tábla jelzi a kápolnánál a tartós vállalásokat illetve az éppen aktuális hétre az üres helyeket. Ezeket hetente elküldjük a feliratkozott testvéreknek, és ők segítenek a heti táblát feltölteni egy-egy hétre. Ezt az Úr csinálja, nem mi. Mi megtettük a magunkét, és Ábrahám hitével elindítottuk, hogy a többit Ő csinálja.
A legjobb reklám maga Jézus, aki elkezdett a szívekben dolgozni, és ők pedig elkezdtek mesélni a családtagjaiknak, barátaiknak, hogy milyen csodálatos az Úrral kettesben lenni. Így ment ez az első apostolok idején is. Büszkék vagyunk arra, hogy a hívek nagy része ebből a templomból ill. az espereskerületből van.

Csodálatos egységet, családi kis közösséget élünk meg egymással ezáltal.
Néhányan vannak messzebbről, akik vagy engem vagy a híveket ismerik régebbről.
Számtalan jel mutatja, hogy Isten akarata valósult meg ebben az Örök imádásban, és velünk van a Szűzanya és angyalai, meg kedves szentjeink, mint Szent Pio atya és Szent Charbel. Sok böjt és ima kíséri Örök imádásunkat, mert tisztában vagyunk vele, hogy mekkora kegyelem forrása ez.
Szeretettel várunk minden kedves hívőt, aki a csendben együtt kíván tölteni egy kis időt Jézussal. Kápolnánkban lesz egy "vendégkönyv", ahová híveink beírhatják majd megtapasztalásaikat az élő Jézussal. Egyik éjszakai hívőnk egy tanúságban próbálta megfogalmazni a megfogalmazhatatlant.

A tanúságtételt egy orvos ismerősünk írta:
Nem normális - a szó egy fajta értelmében - egy átdolgozott, nehéz hét után, kicsit tovább fönnmaradni, és nem nyugovóra térni, hanem fölballagni a Gazdagréti Szent Angyalok-templomba és az örök imádásra berendezett kápolnában találkozni Jézussal a gazdagréti éjszakában. De ki mondja meg, mi a normális? Más mondja? Én mondom? Ha pedig én mondom, akkor ki az az "én"? Az az én, aki a világi működése során mindenféle elvárásoknak megfelelve tűzi ki céljait, teszi a dolgát, talál ideálokat? Vagy van egy olyan legbelső igazi én, aki nem akar megfelelni a kívülről érkező, kívülről belé plántálni kívánt ideáloknak, csak csöndben együtt akar lenni az Istennel? A belső én, a világ számára nem normális. Nem a világ normáinak megfelelő normalitás tehát, részt venni az örök imádásban. Jelenés-e az, amikor a tökéletes csöndben, a jelen-lét legmélyebb létezésében elmerülve valamiféle káprázatokkal foglalják el magukat az érzékszerveim, és ezek a káprázatok bennem gondolatokat indítanak el? Ki tudja?
Jelenlét, a jelen való Krisztus létezésének élménye. Már ott van valaki, amikor érkezem. Nem szólunk egymáshoz. Még a lélegzetünket is csendben vesszük. Igyekszünk nem sokat megmozdulni, hogy még ezt a neszezést is elkerüljük a tökéletes csöndben. Elalszik éjszakára a templom külső megvilágítása. A monstranciában megvilágított Oltáriszentség fénye, az ablakokon keresztül látható apró fénypontok a környező hegyvidéken, a fény, a világosság gondolatait inspirálják. Hallom a folyosón valakinek a lépteit. Belép, köszönök neki és annak, aki már előttem is ott volt, és az érkezővel tovább maradnak ketten. Hosszan maradok féltérden, keresztet vetek, és azzal a gondolattal megyek ki, hogy így teljes a hét, aminek azt hiszem, le tudtam tenni a terheit.
Hazaballagok. Otthon vagyok - mert ott hon vagyok!"

Forrás Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia
iec2020 oldalon a cikk leírva Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.