Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Kányádi Sándor köszöntése
  2018-05-17 21:16:57, csütörtök
 
  Csaba testvér a dévai gyerekekkel köszöntötte Kányádi Sándort
videó Link
...... ......



.........



- Elek Apó Kútja
A mai séta során igazi időutazást teszünk, és az elmúlt ünnepekre emlékezünk. Pár éve, mikor a Döbrentei téren és környékén sétálgattam egy helyes kis parkban, virágok és sárga köves utacska mentén fedeztem fel azt az erdélyi kősziklát, melyet Csák Attila, Melocco Miklós szobrász tervei alapján alkotott meg. A nagy mészkőtömb bal oldalában az oszlop faragás mellett arany betűkkel Elek Apó Kútja felirat olvasható. Egy medalion dombormű az öreg Benedek Eleket ábrázolja.
...... .........


,,Kútnak lenni volna jó,
utasitatónak, diófának, vagy a fán
füttyentő rigónak., rigó füttynek jó lenni,
lenni bár egy hangnak
jönni, menni volna jó,
akárcsak a harmat"
Benedek Elek - A nagy meseíró Kisbaconban, székely katonacsaládba született 1859-ben. Ő volt a magyar gyermekirodalom egyik megteremtője, szívén viselte az ifjúsági irodalom, a népköltészet és a közoktatás ügyét is. Ballada- és népmese-gyűjtése a Magyar Népköltési Gyűjtemény részeként jelent meg. A gyermekek részére több szaklap szerkesztésében is jelentős szerepeket vállalt, mint Az én Újságom, a Jó Pajtás és a Cimbora. Az újság különleges rovata volt az Elek nagyapó üzeni rész, ahol az olvasó gyerekekkel levelezett. 1929-ben, levélírás közben érte a halál. Utolsó leírt mondata ,,Fő, hogy dolgozzanak." szállóigévé vált.
...... ..........



Bővebben és sok kép Link

- Elek apó kútja
Benedek Elek születésének 150. évfordulóján, szerdán koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Budavári Önkormányzat Elek apó kútjánál a budapesti Fátyol parkban.
(MTI) - Nagy Gábor Tamás polgármester beszédében Benedek Eleket a "nemzet nagyapjának" nevezte, valamint emlékeztetett arra, hogy szeptember 30. nemcsak Benedek Elek születésnapja, hanem a magyar népmese napja is. Nagy Gábor Tamás kiemelte: Elek apó kútja Kányádi Sándor ötlete volt, és a kerület díszpolgára vállalta magára annak létrehozását is. "Ha Kányádi Sándor ezt nem tette volna meg, nem tudom, hol ünnepelnénk" - jegyezte meg a polgármester
...... ...........


A nyolcvanéves Kányádi Sándor, akit az idén májusban avattak az I. kerület díszpolgárává, elmondta: a magyar nemzetnek "két apója van", Bem apó és a 150 éve született Elek apó. "Bem apó a szabadság mintaképe lett, Elek apó pedig a meséké. És mivel köztudott, hogy igazság már csak a mesékben van, ezért Elek apó az igazság mintaképe is" - mutatott rá a költő. Kányádi Sándor felidézte: a kútnak minden gyermek a "tulajdonosa". "Az, aki lemondott egy gombóc fagyiról, egy pohár üdítőről, az részvényese lett ennek a kútnak" - fogalmazott a költő, aki iskolákat keresett fel, hogy összegyűjtse a szoborhoz szükséges pénzt.
Kányádi Sándor elmondta: nemcsak Benedek Eleknek kívánt méltó emléket állítani, hanem azoknak a gyerekeknek is, akik 1956-ban, a forradalom harcaiban haltak meg. "Szeretném, ha a kút továbbfejlődne" - tette hozzá a költő, majd elárulta: elképzelései között szerepel egy "meseautomata", amelynek hangszórói télen madáretetők lennének, nyáron pedig "néhány forintért, eurocentért" meséket sugároznának.
Kányádi Sándor ugyanakkor kifejtette, jó lenne, ha létrejönne a környéken a magyar mese múzeuma is, amely annyira érdekes lehetne, hogy akár a számítógép elől is elcsábíthatná a gyerekeket. A költő hozzátette: az ünnepségről Nagykovácsiba siet, ahol szintén kutat avat fel, mint ahogy október 3-án Sopronba hivatalos, ahol a pedagógiai kar előtt állítják fel Elek apó kútját. A tervek között szerepel egy kút Székelyudvarhelyen is, így négy emlékhely tisztelegne a 80 éve elhunyt polihisztor előtt. Kányádi emlékeztetett arra, hogy a kút szimbolikus. "Ahogy az emberi életnek szüksége van a tiszta vízre, úgy a lélek tápláléka a mese, a vers és a történetek" - mondta a költő.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Assisi Szent Ferenc imája
  2018-05-17 20:41:38, csütörtök
 
  Videó Link

Tégy engem békéd eszközévé Uram, tégy a béke eszközévé. hogy szeretetet vigyek oda,
ahol gyűlölet van, hogy megbocsássak,
ahol bűn van, hogy egyesítsek,
ahol széthúzás van hogy igazságot hozzak, ahol tévedés van, hogy hitet vigyek, ahol sötétség van, hogy örömet vigyek oda, ahol szenvedés van
Nem azért, hogy vigasztalódjam, hanem, hogy vigasztaljak; nem azért, hogy megértsenek, hanem, hogy megértsek nem azért, hogy szeressenek, hanem, hogy szeressek; csak ez a fontos, mert amikor adunk - kapunk, amikor megbocsátunk - bocsánatot nyerünk, amikor meghalunk - új életre kelünk.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Isten szegénykéje: Assisi Szent Ferenc -
  2018-05-17 20:13:09, csütörtök
 
  I. rész videó Link

II. rész videó Link

- Szent Ferenc Útján videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Buffon: A következő lesz az utolsó meccsem a Juventusban
  2018-05-17 20:07:54, csütörtök
 
  Buffon: A következő lesz az utolsó meccsem a Juventusban
Csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának világbajnok kapusa. Ezen bejelentette, amit már egy ideje sejteni lehetett:
A szombati, Hellas Verona elleni találkozó lesz az utolsó meccse a torinóiaknál.
Hogy a 40 éves kapus végleg befejezi-e, azt még nem tudta megmondani. A szezon után gondolkodási időt kért, majd utána beszél a hogyan továbbról. Andrea Agnelli, a Juve elnöke azt mondta, több ajánlatot is kapott Buffon, vannak, akik még a kapuban látnák szívesen, megint mások a szakmai stábban. Agnelli szerint bárhogy is dönt, a Juventus teljes mellszélességgel mögötte áll majd.
,,A szombati lesz az utolsó mérkőzésem és nem is tudnék szebb lezárást elképzelni ennek a kalandnak, mint két trófea és Agnelli elnök úrék támogatása. 15 nappal ezelőtt még nyilvánvalónak gondoltam, hogy visszavonulok, de azóta olyan ajánlatokat kaptam a pályán kívül és belül egyaránt, amiken el kell gondolkodjak. Kell majd két-három nap, míg tiszta fejjel átgondolom a dolgokat, utána pedig biztosan vagyok benne, hogy olyan döntést hozok, amit a szívem diktál" - mondta Buffon.
Buffon a Parmában nevelkedett, ahol 17 évesen és 295 naposan debütált a Serie A-ban. A pármaiakkal nyert Olasz Kupát és UEFA-kupát is. 2001-ben, világrekordot jelentő 52 millió euróért (mai árfolyamon) igazolta le a Juventus, amelyet azóta is erősített, gondolkodás nélkül követte a csapatot a másodosztályba is a calciopoli-botrány után. Tizenegy bajnoki címet (ebből kettővel megfosztották a klubot), négy Olasz Kupát és öt olasz Szuperkupát nyert a Juventusszal, amellyel három Bajnokok Ligája-döntőt is vívott, de nyernie nem sikerült.
Neki van a második legtöbb Serie A-meccse Paolo Maldini mögött (639) és ő lépett pályára második legtöbbször a Juventusban (655-ször), csak Alessandro Del Piero öltötte magára többször a zebracsíkos mezt.
A 176-szoros olasz válogatott Buffon 2006-ban világbajnokságot nyert a nemzeti csapattal, 2012-ben pedig Európa-bajnoki döntőt játszottak a spanyolokkal, 4-0-ra kaptak ki.

Ftó: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images
...... ......


- Gianluigi Buffon TOP 40 Saves 2011-2018 videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szent Ferenc /Francesco/ - olasz filmdráma 2 részben
  2018-05-17 19:36:24, csütörtök
 
  olasz-NSZK filmdráma, 150 perc, 1989-ben készült.
A film vetítése Duna TV 2018.05.20 23 órakor és 2018.05.21 23 órakor
Itt megnézhető Link
Film bemutatója videó Link
Többi rész videó Link
I. rész videó Link
II. rész videó Link
Ferenc és a világi javak (mammon) rabja az apja 2.rész videó Link
III. rész videó Link
IV. rész videó Link
V. rész videó Link
- Szegények és gazdagok 5.rész videó Link
Vi. rész videó
VII. rész videó Link

Franco Zefirelli gyönyörű filmje Assisi Szent Ferencről. teljes film - magyar hanggal.
Videó Link


A nagyszabású film Assisi Szent Ferenc misztikus életét dolgozza fel. A XIII. századi Itália zűrzavara és vadsága közepette Francesco, egy vagyonos kereskedő dekadens fia, aki egy megdöbbentő látomást átélve feladja addigi kicsapongó életmódját és a lelki tisztaság mindent felemésztő keresésére indul. A szegényeket önfeláldozóan szolgálva számos gazdag barátját megnyeri szerzetesrendje számára. Élete a buzgó odaadás és önfeláldozás kimagasló példája.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Virágzó fa ...
  2018-05-17 12:58:59, csütörtök
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
A háború háborút, az erőszak erőszakot szül – Ferenc p
  2018-05-17 12:54:41, csütörtök
 
  A háború háborút, az erőszak erőszakot szül - Ferenc pápa felhívása a békéért
Május 16-án, a délelőtti általános kihallgatás végén Ferenc pápa felhívást tett közzé annak érdekében, hogy a Szentföldön és a Közel-Keleten állítsák meg az erőszak spirálját, és válasszák a tárgyalásos megegyezés békés útját.
Nagy aggodalommal tölt el a feszültségek kiéleződése a Szentföldön és a Közel-Keleten, valamint az erőszakspirál, amely egyre távolabb visz a békétől, a párbeszédtől és a tárgyalástól.
Mély fájdalmat érzek a halottak és a sebesültek miatt. Imámmal és szeretetemmel közel vagyok mindazokhoz, akik szenvednek. Újra hangsúlyozom, hogy az erőszak sosem vezet békéhez. A háború háborút, az erőszak erőszakot szül.
Arra hívom az érintett feleket és a nemzetközi közösséget, hogy újítsák meg elkötelezettségüket amellett, hogy a párbeszéd, az igazságosság és a béke diadalmaskodjon.

Kérjük Máriát, a béke királynőjét! ,,Üdvöz légy, Mária..."
Isten irgalmazzon nekünk!
Kifejezem szívélyes jókívánságaimat a holnap kezdődő ramadán hónapja alkalmából. Kívánom, hogy ez a főleg imában és böjtben töltött időszak segítsen Isten útján járni, amely a béke útja.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
38 évesen elhunyt Bakonyi János plébános
  2018-05-17 12:47:56, csütörtök
 
  2018. május 17. csütörtök 1
Hrabóczki József Sándor megemlékezését adjuk közre Bakonyi János váci egyházmegyés papról, aki május 15-én közlekedési balesetben vesztette életét.
Tragikus hirtelenséggel 38 éves korában közlekedési balesetben halt meg Bakonyi János, Kóka és Tápiószecső plébánosa, korábbi veresegyházi káplán. Szerény emberként a tárgyak, eszközök csak annyira érdekelték, amennyiben munkáját segítették. A focit és a filmeket szerette. Jézust követve önmagát adta az embereknek. Egyik szolgálatából a másikba sietett, amikor a tragédia megtörtént. Néhány személyes élménnyel emlékezünk meg róla, búcsúzunk el tőle.
Odafigyelt a másik emberre. Engedte, amit püspöke mindig kér papjaitól: ,,Engedjétek, hogy az emberek belétek kapaszkodjanak." János atya biztos kapaszkodó volt. A ,,nem érek rá", a ,,nincs időm" ismeretlen fogalmak voltak számára.
Három évig volt gyóntató papom. Bár sokkal fiatalabb volt nálam, mégis igazi atyaként tudtam felnézni rá. Egy gyónásom után penitenciaként Szent Ágoston vallomásait nyomta a kezembe.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Béka esőben a virágszárán.
  2018-05-17 12:42:29, csütörtök
 
  ...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
A mai világ az evangélium fényében_dr. Székely János előadás
  2018-05-17 12:35:04, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.