Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05.06. Anyák napi szentmise - Húsvét 6. vasárnapja
  2018-05-06 17:35:53, vasárnap
 
  Szentmise elött ez a vers hangzott el:
........Létay Lajos: Édesanyámnak (1920 - 2007)
Ha csak egy virág volna,
én azt is megkeresném.
Ha csak egy csillag gyúlna,
fényét idevezetném.

Ha csak egy madár szólna,
megtanulnék hangján.
Ami csak szép s jó volna,
édesanyámnak adnám.

- ,,Az anya szíve örökké a gyermekeié. A gyermekek szíve örökké az édesanyjuké."
Károly atya az édesanyákat köszöntötte a szentmise elején és nekik ajánlotta fel a szentmise tartalmát. - ,,Különös szeretettel köszöntöm a kedves Édesanyákat Anyák napján - a Szűzanya hónapjának első vasárnapján. Amikor hálás szívvel és köszönettel tekintünk rájuk , akik az élet szolgálatát vállalják itt a földön. A gondoskodásnak és a közösség teremtésnek, a családi tűzhely melegének megteremtése, nagy feladatát."
Az egyik ministráns fiatalember Dsida Jenő: Hálaadás c. versét olvasta fel. Szentmisén nem szokás tapsolni, de a vers felolvasása után mindenki keze tapsra emelkedett.
A vers itt olvasható Link
...... .........



Szentmise videója Link

.....



......


Úr vacsora felmutatása
.....



Legyen békesség közünk mindenkor
.....


Krisztus teste és vére
.....



Szent bort /Isten vére/ tartó kehely
.....


Minden misén elmondjuka az 52. nemzetközi Eucharisztikius kongresszus imáját.
Nagyobb kép Link
...... .......



.....



.....


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Santissimo Sacramento a Tor de’ Schiavi 6 May 2018
  2018-05-06 17:28:06, vasárnap
 
  Visit of Pope Francis to the Roman Parish of Santissimo Sacramento a Tor de' Schiavi 6 May 2018 HD
Pastoral Visit of Pope Francis to the Roman Parish of Santissimo Sacramento a Tor de' Schiavi. Meeting of Pope Francis with the Young people and the elderly of the Parish.

Ferenc Pápa látogatása a Santissimo Sacramento római plébániához Tor de 'Schiavi 2018. május 6. HD
Ferenc pápa lelkipásztori látogatása a Santissimo Sacramento és a Tor de 'Schiavi római plébániához. Ferenc Pápa találkozása a fiatalokkal és a parókia idősekkel.

Videó Link

...... ........... ...........



- Recitation of the Regina Coeli prayer 2018-05-06 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Cikkek az angyalszó újságból
  2018-05-06 14:55:48, vasárnap
 
  ...... .......



...... .......



Nagyobb kép Link
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Anyák napjára gyönyörű virág csokrok
  2018-05-06 14:47:54, vasárnap
 
  ...... .....



...... .....



...... .....



...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Deli Enikő: Kezek
  2018-05-06 14:01:43, vasárnap
 
  Foltos, ráncos, öreg kezek!
Kérlek szépen, meséljetek!
Gyermekként hogyan éltetek?
Öleltetek? Szerettetek?

Foltos, ráncos, öreg kezek!
Sokat fáradva éltetek.
De hiszem azt is: öleltetek.
Kedves kézben pihentetek.

Foltos, ráncos, öreg kezek!
Unokákat tereltetek,
Nekik oly sokat főztetek,
Kapáltatok, kötöttetek.

Fáradt, kedves, öreg kezek!
Kérlek szépen: pihenjetek!
Annyi mindent megtettetek!
Pihenjetek, s öleljetek
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Elsőáldozás Húsvét 6. vasárnapján Déván. 05.06
  2018-05-06 13:18:24, vasárnap
 
  A szentmisét bemutatja : Bernardin testvér
Kettő gyermek volt első áldozó,Édesanyák ünneplése a szentmisén
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A hétvégén ballagások, hétfőtől érettségik jönnek
  2018-05-06 13:16:06, vasárnap
 
  Pénteken és a hétvégén országszerte elballagnak a diákok a középiskolákból, majd hétfőn a magyar írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák - írja az MTI.
A ballagás kifejezés a latin eredetű valetans (búcsúzó) szóból származik, maga a szokás pedig a felvidéki Selmecbányáról, ahol az 1870-es években az erdészeti és bányászati akadémia hagyományaként a hallgatók a Ballag már a vén diák kezdetű dal éneklésével búcsúztak el iskolájuktól - olvasható a Link oldalon.
Ezek után az egész országban és minden iskolatípusban elterjedt a ballagás, és a 20. század elejére már általánossá vált. A 1920-as évekre a Ballag már a vén diák kezdetű dalt sok helyen felváltotta az Elmegyek, elmegyek... kezdetű magyar népdal.
Népszerű szokássá vált az is, hogy a ballagás előtti éjszakán a végzős diákok szerenáddal köszöntik tanáraikat. A ballagás napján az iskola zászlóját követve sétálnak végig az iskolai folyosókon a diákok, vállukra akasztva egy kis tarisznyát, amelybe az alsóbb osztályokba járó társaik pogácsát, földet, sót, aprópénzt és egy képet tettek az iskoláról.
Az érettségik a nemzetiségi írásbelikkel már pénteken megkezdődnek, ekkor a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyakból adnak számot tudásukról a diákok.
Hétfőn a magyar írásbelikkel folytatódnak a vizsgák.
Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 28. időszakában 1183 helyszínen várhatóan mintegy 110 700-an adnak számot tudásukról. A vizsgákat május 4. és június 29. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban 3197 érettségi vizsgabizottság működik közre.
Az írásbeli vizsgákat május 4. és 28., az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.
Az érettségizők közül mintegy 73 400 végzős középiskolás ebben a vizsgaidőszakban teheti le az úgynevezett rendes érettségit. Rajtuk kívül - élve az érettségi rendszer lehetőségeivel - mintegy 37 300-an tesznek majd legalább egy tárgyból valamilyen típusú érettségi vizsgát. A jelentkezők összességében várhatóan csaknem 401 400 vizsgát teljesítenek: mintegy 40 900-at emelt, 360 500-at pedig középszinten - közölte a hivatal.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Anyák napjára
  2018-05-06 13:12:08, vasárnap
 
  Anyák napjára, sok szeretettel: - Kovács Zsolt videó Link  
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Anyák napján is üzent a kormány
  2018-05-06 12:57:53, vasárnap
 
  Május első vasárnapján köszöntök minden anyát a világban!
...... ......


A megalakuló új kormány egyik legfontosabb célja, hogy az eddigieknél is erősebben segítse az édesanyákat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága Anyák napja alkalmából küldött vasárnapi közleményében az MTI-vel.
/Domokos Erika, 2018. május 6. vasárnap, 09:17/
Szeretnék az eddigieknél is erősebben kifejezni megbecsülésüket és támogatásukat az édesanyák felé. Ott állnak az édesanyák és a leendő édesanyák mellett minden élethelyzetben: amikor gyermekvállalásra készülnek, amikor várandósak, amikor megszületik az első, a második, vagy a harmadik gyermekük. Amikor úgy döntenek, hogy szeretnének otthon maradni a gyermekkel, amikor a gyermeknevelés mellett tanulni vagy dolgozni akarnak, amikor otthonteremtésbe kezdenek, amikor bölcsődébe, óvodába, iskolába járatják a gyermeküket, vagy amikor hosszú évtizedek munkája és a gyermeknevelés után úgy döntenek, hogy szeretnének nyugdíjba menni és már az unokákkal lenni.
A nemzeti kormány ezért vezette be a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát, és adta vissza a hároméves gyest az édesanyáknak - Írták a közleményben.
A családtámogatások 2010 óta bővülnek: 2016 és 2019 között megduplázzák a kétgyermekesek családi adókedvezményét, félmillió gyermeknek biztosítanak ingyen étkezést és több mint egymillió gyermeknek ingyen tankönyvet.
Támogatják a családok otthonteremtését és a több gyermeket vállaló családokat segítik az adósságcsökkentésben: a jelzáloghitel-tartozásból és a diákhitel-tartozásból is jelentős összegeket engednek el számukra.
A minimálbér emelésével együtt a gyed, valamint a diplomás gyed összegét is növelték, valamint a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj összege is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Januártól a külföldön tartózkodó vagy a határon túli magyar édesanyák is kapnak a gyermek születése után egyszeri anyasági támogatást és az egész Kárpát-medencére kiterjesztették a babakötvényt is - olvasható az Emmi közleményében.
A megalakuló új kormány folytatja a gyermekes családokért tett intézkedéseket, olyan családbarát országgá szeretnék tenni Magyarországot, ahol az édesanyák és a gyermekes családok minden lehetséges támogatást megkapnak - olvasható a tárca

- Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső Anyák Napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az Anyák napja országos bevezetésére. A szervezet lapjában így írtak a napról: ,,Felkérjük a mélyen tisztelt Tanárelnököket, hogy május első vasárnapján tartandó Anyák napját, ezt a gyönyörű ünnepet, szeretettel alakítsák ki növendékeik lelkében, amelynek pedagógiai, jellemképző ereje messze túlhaladja egy-egy család körét és a nemzetnevelés erkölcsnemesítő munkájába kapcsolódik..
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
A rendőrök megpróbáltak pótolni egy anyát
  2018-05-06 12:51:40, vasárnap
 
  A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendhagyó videóval köszöntötte az anyákat anyák napján: néhány rendőr ellátogatott egy családhoz, ahol a kétgyerekes anyával közölték, hogy ma őt ,,mentesítik anyai kötelességei" alól.

Hogy sikerült mindez? Aranyos történet. Kiderül a videóból. Link
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.