Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Európa gyönyörű helyszínei
  2018-05-04 23:33:37, péntek
 
  Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Tóth Árpád: Be furcsát álmodtam
  2018-05-04 23:23:46, péntek
 
  Be furcsát álmodtam az éjjel,
Hahó, hahó,
Lefutok kacagva a lejtőn,
Ma csupa zengés a szivem,
Ma kínom távol ormán rajt pihen
Halk, puha hó.

Nézd, hó esett az éjjel,
Hűs és szelíd, mint álombeli bú.
De dalolnak a fák,
Aranyszínü láng
Fodrozza a felhőt,
S a hegyi ösvény vadrózsa-szagú.

Lefutok kacagva a lejtőn,
Hahó, hahó -
Odalent csendben megpihenek,
Messze merengnek a nyitott szemek,
S szívemben csendesen
Szitál a hó.

/1908/

Forrás: Arcanum oldal
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Téli naplemente ..
  2018-05-04 23:21:19, péntek
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Mi lenne, ha... Teljes film - vallásos téma
  2018-05-04 23:07:10, péntek
 
  15 évvel ezelőtt Ben Walker elhagyta a kedvesét és leendő gyülekezeti szolgálatát egy üzleti lehetőség miatt.
Amikor azonban befutottnak érezi magát egy jól fizető karrier és egy trófea kinézetű menyasszony mellett, megjelenik neki egy angyal, aki megmutatja, hogy mi történt volna, ha követte volna az eredeti elhívását.

Videó Link Lejátszási idő 2 óra
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szentségimádási lánc a világkötűl
  2018-05-04 23:00:49, péntek
 
  Szentségimádás 2018. június 2-án 17.00-től!
Jézus az Eucharisztia alapításakor felemeli a kenyeret és azt mondja: VEGYÉTEK, EZ AZ ÉN TESTEM! Meghív bennünket, hogy Ővele, és általa egymással is közösségben legyünk.
Arra hívlak Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust.
2017-ben, Krisztus Király ünnepén 18 országban, 840 helyszínen harmincezren imádkoztunk együtt.
A 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve most világszerte 2020 helyszínen szeretnénk Jézust imádni.
Ehhez az kell, hogy plébániátokkal, közösségetekkel Ti is velünk tartsatok. Legyetek részesei az eddigi legnagyobb szentségimádásnak!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A máriaremetei karizmák ünnepén hirdetik meg
  2018-05-04 22:53:42, péntek
 
  Erdő Péter bíboros a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) második előkészületi évét május 21-én, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hagyományos pünkösdhétfői majálisán, a karizmák ünnepén hirdeti meg Máriaremetén.
A második előkészületi év témája: közösség az Egyházban, mottója: "Az Eucharisztia forrás az Egyház számára".
Az idei karizmák ünnepének programja reggel 9 órakor veszi kezdetét. A máriaremetei kegytemplom parkjában családi programokkal várják az érdeklődőket, kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt lesznek játék- és más foglalkozási lehetőségek.
10 órától négy felkért plébános és világi munkatársaik tesznek tanúságot plébániai közösségi életükről. Ezt a beszélgetést a délelőtt folyamán többször is megismétlik.
10 órakor kezdődik az egyházmegyei ministránstalálkozó is, amihez a hivatásgondozó és ifjúsági referatúra programjai is csatlakoznak.
Ugyancsak 10 órától Bittsánszky Jánosné egyházmegyei családreferens várja a házaspárokat, illetve a házas közösségek tagjait, hogy együtt gondolják át az előttünk álló év törekvéseit, különös hangsúllyal az Eucharisztiára.
A karizmák ünnepéhez kacsolódóan a hagyományokhoz híven a parkban felállított sátraknál plébániák és egyházi intézmények fogadják az érdeklődőket.
A szabadtéri oltárnál 13 órakor kerül sor az egyházmegyei ministránsverseny eredményhirdetésére, majd negyed 2-kor Erdő Péter bíboros mond buzdítást annak a ministránscsapatnak, akik plébániájuk képviseletében nyáron Rómában részt vesznek a nemzetközi ministránstalálkozón. Többnyelvű szóróanyagokkal hírét viszik majd a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak és az ehhez kötődő előkészületi programnak.
13.30-kor hirdeti meg a főpásztor a NEK második készületi évét, és iránymutatást, buzdítást is fűz ehhez.
A pünkösdhétfői ünnep szentmiséje 14 órakor kezdődik majd a szabadtéri oltárnál. Ezután, várhatóan negyed 4-kor találkoznak majd a plébániák missziós küldöttei a NEK Titkárság szervezésében. Az önkéntesek, akik a saját közösségüket lelkesítik, hogy bekapcsolódjanak a kongresszus szervezésébe, előkészületeibe, eddigi tapasztalataikat osztják meg egymással.
A karizmák ünnepén folyamatosan lesz szentségimádási lehetőség. A helyszíntől nem messze a Nyolc Boldogság Közösség tagjai a nap folyamán többször is tanítást adnak az imáról és a szentségimádásról az odaérkezőknek. A templomban folyamatos lesz a gyóntatás, illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós vándorkeresztje is ott lesz Máriaremetén - stációszerűen felállítva.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Kedves kép - Böjte Csaba atyáról
  2018-05-04 22:35:38, péntek
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Eucharisztikus Élet Napja - május 26
  2018-05-04 22:24:04, péntek
 
  Szentmise: forrás, ahol az élet fakad" címmel május 26-án rendezik meg az idei Eucharisztikus Élet Napot. Az Eucharisztikus Élet Mozgalom meghívóját közöljük:
"Szeretettel és várakozással a találkozásra hívunk mindannyiótokat, hogy együtt legyünk, töltekezzünk az egy forrásból és gyümölcseiből. 10-től 17 óráig korosztályonként színes programmal készülünk, gondoltunk azokra, akik gyerekekkel jönnének és külön középiskolás-főiskolás fiatalokra is. Szólítsuk meg őket is közösségeinkből.
Délelőtt 10 órakor szentmisével kezdődik a nap és ebben hangzik el tanítás, magyarázat a szentmiséről, mint életadó forrásról. A föcelebráns Fábry Kornél atya lesz.
Délután szabadon választható műhely foglalkozásokat, Szentségimádást tartunk.

IDŐPONT: 2018. május 26. szombat 10-17 óra;
CÍM: Örökimádás templom, Budapest IX. Üllői út 77.,
JELENTKEZÉS: Link

Örökimádás templom



...... ........... .......


Az Örökimádás templom hazánk és fővárosunk egyetlen olyan temploma, mely az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus imádására épült. Ezt a csodálatos hivatását több mint 100 éve tölti be a zajos Üllői út közvetlen közelében.
A 9 méter magas főoltár Ferenc József ajándéka, pusicei karszti márványból készült. A tabernákulum felett négy méter magasságban baldachin alatt az Oltáriszentséget helyezték el, e fölött pedig gótikus torony tetején a kereszt. Az oltárépítmény két oldalán nemesen faragott imádkozó angyalok állnak, kissé lejjebb Trinchieri szobrász két éneklő és két zenélő angyala. Magát az oltárépítményt Seenger Béla budapesti kőfaragó készítette. Az oltár két oldalán nagyméretű díszes kandeláberek fénye is hozzájárul az emelkedett hangulathoz. A főoltárral szemben, attól nagyobb távolságra helyezték el a szembemiséző oltárt. Tőle balra a karszti márványból készült szószék látható. Az oldalsó ablakok bordázatát a pirogránit rozettákkal a pécsi Zsolnay gyár készítette. Az eredeti Róth Miksa-féle üvegképek a háborúban elpusztultak. A szentély öt keskeny üvegablaka Pituk József Viktorián műve, 1957-1960 között készült. Valamennyi képe az Oltáriszentséggel kapcsolatos bibliai jelenetet ábrázol. A tölgyfából készült padok díszesen megmunkáltak. A kóruson gótikus fakeretben Rieger Ottó budapesti gyárában készült kétmanuálos, 28 regiszteres orgona látható. A zárda és az oltáregyesületi székház épülete jelenleg lakóház, a jelenleg a templomhoz tartózó helyiségekben az Oltáregyesület helyiségei, közösségi terem, iroda kapott helyet.
...... ............



Története itt olvasható Link

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Pink Floyd's Roger koncertje Budapest 2018.05.02
  2018-05-04 18:10:41, péntek
 
  PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA 2018.05.02

- Pink Floyd's Roger Waters Mother videó Link

- Roger Waters Comfortably Numb videó Link

- Pink Floyd's Roger Waters Another Brick In The Wall videó Link

- Roger Waters Videó Link

- Roger Waters Breathe Videó Link

-Roger Waters: Wish You Were Here videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Szent Flórián vértanú 05.04
  2018-05-04 10:43:04, péntek
 
  ....


SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
A vértanúk nem kímélték életüket mindhalálig, Krisztusért.
Én, János, harsány hangot hallottam az égben: ,,Eljött Istenünk üdvössége, ereje és országa, és Fölkentjének királysága, mert letaszították testvéreink vádlóját, aki éjjel-nappal vádolta őket Istenünk trónja előtt. De legyőzték a Bárány vérével és tanúságuk igéjével. Még életüket sem kímélték mindhalálig!
Ezért örvendezzetek, ti, mennyek, és ti, akik benne laktok!"
Ez az Isten igéje.
Jel 12,10-12a

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt övéihez:
,,Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg: engem előbb gyűlölt. Ha a világból volnátok, szeretne titeket a világ, mint övéit. De ti nem vagytok a világból, mert kiválasztottalak titeket a világból; ezért gyűlöl benneteket a világ.
Emlékezzetek vissza tanításomra: nem nagyobb a szolga uránál! Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tiéteket is megtartják.
Mindezt miattam teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem."
Ezek az evangélium igéi.
Jn 15,18-21

TVN blogom linkje Link

Szent Flórián a tűzoltók védőszentje- Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, az "Isten tűzoltójának" alakját.
...... ........... ........... ......


Bővebben itt olvasható Link

Magyar kurír oldalon Link
Florianus római katonatiszt volt Noricum földjén, a mostani Felső-Ausztriában. A III. században halt vértanúhalált keresztény hitéért: malomkővel a nyakában az Enns folyóba vetették. Az árvizek és tűzvészek ellen védő szent tisztelete főként Bajorországban, Ausztriában és Magyarországon terjedt el.
Budán a Fő utcai Flórián-kápolna; a tabáni tűzvészre emlékeztet a tabáni templom egyik mellékoltárán látható fogadalmi kép; a képen Flórián, mellette angyal önt vizet a lángba borult Budára.
...... ........... ........... ......



Zászlót áldottak meg Szent Flórián ünnepe alkalmából Szombathelyen.
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián-ünnepségén, május 1-jén Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, szombathelyi püspök áldotta meg annak a történelmi emlékzászlónak a másolatát, amelynek eredetijét valaha a város adományozta a helyi tűzoltóegyletnek.
Bővebben itt olvasható Link
A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flórián-ünnepségén, május 1-jén Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, szombathelyi püspök áldotta meg annak a történelmi emlékzászlónak a másolatát, amelynek eredetijét valaha a város adományozta a helyi tűzoltóegyletnek.

Arkadiusz Nocoń sorozata a Vatikáni Rádióban e héten Szent Flóriánt mutatja be.
Bővebben Link


 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.