Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szeretet cselekedet: találd meg mások szükségleteit !
  2014-04-21 09:57:21, hétfő
 
  "Jönnek majd idők, amikor éhséget bocsátok a földre, nem kenyérre fognak éhezni és vízre fognak szomjazni, hanem az Úr szavára. Az emberek tengertől tengerig támolyognak, bolyonganak majd a föld egyik határától a másik határáig keresve Isten szavát, de nem találják. Szép lányok és erős férfiak epedeznek majd Isten szava után" (Ámós 8:11-13 NLT)




A Biblia ezt mondja a János 19:28-29-ben: "Ezután Jézus tudta, hogy már minden elvégeztetett, hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: Szomjas vagyok. Volt ott egy ecettel tele edény. Egy szivacsot ecettel töltve izsópra tűztek és odatartották a szájához." (ÚF)

A kifejezés: "Szomjas vagyok" volt a mottója Teréz Anyának, aki megalapította a Szeretet Misszionáriusai Szerzetesrendet és a Teréz Anya Otthon a Haldoklóknak. Minden Otthon a Haldoklóknak épületben, ahová a világ legszegényebbjeit vitték, volt egy Jézus kép ahogyan a kereszten van megfeszítve, alatta ez a mondat: "Szomjas vagyok.", mert Teréz Anya szerint ez a feladatunk: csillapítani a krisztusi szomjúságot azzal, hogy másokon segítünk.

Mi nem segíthetünk Jézusnak a kereszten. Az a múlt volt. El tudod képzelni, hogy te vagy az a katona, aki Jézusnak inni ad? Mekkora kiváltság! Ezt nem tehetjük meg. De segíthetünk azoknak, akik körülöttünk vannak.

Létezésünk célja kielégíteni Jézus kereszten való szomjúságát, amit minden lélek iránt érzett és ez szeretetünkben tettek által mutatkozik meg. A szeretet kifejezése az, amikor mások szükségleteit elégítjük ki, mint a szomjúságukat- fizikális, érzelmi, vagy lelki szomjúságukat Krisztus szeretete után, aki pedig utánunk szomjazott.

Vannak emberek körülötted, akik lelkileg szomjaznak, de senki nem ismerte ezt így még fel. Íme pár szinonima erre: unalom, boldogtalanság, elégedetlenség, stressz, depresszió.

Azok az emberek, akik szomjasak lelkileg szükséget szenvednek a céltudatosságban, és a jelentőségteljességben. Szeretnék Isten szavát hallgatni. Szeretnék tudni, mit tegyenek az életükkel.

"Jönnek majd idők, amikor éhséget bocsátok a földre, nem kenyérre fognak éhezni és vízre fognak szomjazni, hanem az Úr szavára. Az emberek tengertől tengerig támolyognak, bolyonganak majd a föld egyik határától a másik határáig keresve Isten szavát, de nem találják. Szép lányok és erős férfiak epedeznek majd Isten szava után" (Ámós 8:11-13 NLT).

Hát nem ez illik a mai társadalmunkra? Az emberek jól néznek ki, de belül üresek. Depressziósok, bátortalanok, megbántottak, kétségbeesettek, elégedetlenek, ugrálnak egyik dologról a másikra, keresik, hogy mi elégítené ki őket teljesen, és csillapítaná a szomjúságukat.

Hívőként mi a világban a felelősségünk?

Az egyetlen módja Isten szolgálatának az, ha a nevében segítünk és szolgálunk másokat. Segíts csillapítani a szomjúságukat azzal, hogy elmondod nekik Isten mit tett, hogy ők teljesek legyenek.

Beszéljetek róla:

Kik azok, akik lelkiekben szomjasak körülötted?
Miért fontos átgondolni azt, hogy ha valaki kívülről tökéletesnek tűnik, vajon szenved-e belülről?

(Daily Hope by Rick Warren 2014 Április 14.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: céltudatosságban, szerzetesrendet, kétségbeesettek, misszionáriusai, társadalmunkra, szeretetünkben, boldogtalanság, elégedetlenség, elvégeztetett, depressziósok, beteljesedjék, szomjúságukat, szükségleteit, megalapította, felelősségünk, szolgálatának, elégedetlenek, haldoklóknak, csillapítani, bátortalanok, megbántottak, odatartották, tökéletesnek, csillapítaná, segíthetünk, szomjúságát, körülöttünk, kielégíteni, szomjúságot, beszéljetek, bolyonganak, támolyognak, megfeszítve, kifejezése, mutatkozik, körülötted, emberek tengertől, föld egyik, másik határáig, ecettel tele, szivacsot ecettel, mottója Teréz, világ legszegényebbjeit, krisztusi szomjúságot, szeretet kifejezése, szomjúságukat- fizikális, egyetlen módja, nevében segítünk, szomjúságukat azzal, Ezután Jézus, Teréz Anyának, Szeretet Misszionáriusai Szerzetesrendet, Teréz Anya Otthon, Minden Otthon, Teréz Anya, Szeretnék Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem méltó hozzád  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Hiányzik  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Leonardo da Vinci gondolata  Png lepke  Még csak most kezdődik a nap  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Png nő  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Gonosz démon-álarc  Alvó cicák  Png rózsa csokor  s immár én is felragyogva, ért...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Paul David Tripp Április 19  Segítsük barátainkat, hogy meg...  képre írva  Alázat  Hiányzik  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Lóhere  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuld meg ezt a versemet  Irgalom és ítélet  Png nő  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Adakozás  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Albert Einsteinről  Nem méltó hozzád  Akik bántanak téged  Nem tudhatod 
Bejegyzés Címkék
emberek tengertől, föld egyik, másik határáig, ecettel tele, szivacsot ecettel, mottója Teréz, világ legszegényebbjeit, krisztusi szomjúságot, szeretet kifejezése, szomjúságukat- fizikális, egyetlen módja, nevében segítünk, szomjúságukat azzal, céltudatosságban, szerzetesrendet, kétségbeesettek, misszionáriusai, társadalmunkra, szeretetünkben, boldogtalanság, elégedetlenség, elvégeztetett, depressziósok, beteljesedjék, szomjúságukat, szükségleteit, megalapította, felelősségünk, szolgálatának, elégedetlenek, haldoklóknak, csillapítani, bátortalanok, megbántottak, odatartották, tökéletesnek, csillapítaná, segíthetünk, szomjúságát, körülöttünk, kielégíteni, szomjúságot, beszéljetek, bolyonganak, támolyognak, megfeszítve, kifejezése, mutatkozik, körülötted, átgondolni, feladatunk, létezésünk, szomjazott, szomjaznak, lelkiekben, depresszió, szolgálunk, szenvednek, épületben, életükkel, kereszten, szeretnék, határától, kifejezés, elégítené, epedeznek, hallgatni, tengertől, szomjazni, szükséget, szinonima, szomjasak, szeretete, szivacsot, kiváltság, fizikális, krisztusi, elégítjük, teljesek, határáig, elmondod, krisztus, legyenek, bocsátok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1037
  • e Hét: 9886
  • e Hónap: 20939
  • e Év: 82240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.