Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy újszülött üzenete édesanyjához
  2015-04-29 17:59:30, szerda
 
   
 

Ha a baba beszélni tudna... egy újszülött üzenete édesanyjához:

"1. Nem azért sírok, hogy megnehezítsem az életedet. Azért sírok, mert valami baj van. Még ha nem is látszik másból.

2. Vadiúj vagyok. Nem irányítom teljesen az idegrendszerem. Szervezetlen vagyok. Megnyugtat, ha veled vagyok, hallom a szívverésed, érzem az illatodat... Segítesz ezzel nekem.

3. Az, hogy nem bírom abbahagyni a sírást, nem a te hibád. Tudom, hogy megteszed, ami tőled telik. Még csak most ismerkedünk egymással. Eljutunk majd oda.... tarts ki, kérlek.

4. Te vagy az egész világom. A mindenem. Rajtad kívül nem is ismerek mást. Senki sem tudja mindazt biztosítani számomra, amit te igen.

5. Nem kell sírnom. Nem erősíti a tüdőmet, sem más előnye nincs.

6. A stresszhormonok, melyek felszabadulnak, amikor sírok (és velem maradnak egy életre) csökkennek, ha a karodban tartasz ilyenkor.

7. Kérlek, szoptass meg. Mindegy, mennyire sokszor kérem. Felejtsd el az órát és hogy milyen fáradt vagy. Ha a szoptatástól abbahagyom a sírást, kérlek, szoptass meg.

8. Ne hallgass senki másra! Se a szomszédra, se a nagynénédre. Felejtsd el a könyvet, amit olvastál az önnyugtatásról. Csak rám hallgass. És magadra. Felejtsd el a külvilágot.

9. Nem tudom megnyugtatni önmagam. Lehetetlen. Ha abbahagyom a sírást, amikor magamra hagysz, az azért van, mert feladtam a reményt, hogy megvigasztalsz.

10. Ha elérted a végkimerülést, kérj segítséget - a mosogatnivalóval, a mosással, a főzéssel. Ha jól elvagyok más karjában, akkor az időt használd zuhanyzásra, vagy hogy igyál egy csésze teát.

11. Tudom, ezt nehéz hallani: olyan világban élünk, mely mások érdekeit helyezi előrébb. Az én szükségleteim valósak, és valóban szükségem van rád - még ha ez azt is jelenti, hogy fél kézzel kell ebédelned, mosatlan hajjal. Én a te kisbabád vagyok. Te az anyukám vagy.

12. Mindez nem tart örökké. Most ugyan úgy tűnhet, mert a gyermekágy időtorzításában létezünk épp. Ha most megvigasztalsz, hamarabb leszek nyugodt baba. Közelebb kerülünk egymáshoz. Ennek az időszaknak vége szakad majd, nem fog életed végéig tartani. És noha nem fog majd hiányozni a sírásom, a bölcsebbik feled hálás lesz majd, hogy bíztál bennem és magadban, kezdettől fogva."




 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: mosogatnivalóval, időtorzításában, stresszhormonok, megvigasztalsz, önnyugtatásról, felszabadulnak, idegrendszerem, megnehezítsem, szükségleteim, végkimerülést, szervezetlen, édesanyjához, szoptatástól, megnyugtatni, szívverésed, zuhanyzásra, ismerkedünk, biztosítani, nagynénédre, segítséget, lehetetlen, megnyugtat, bölcsebbik, abbahagyni, csökkennek, abbahagyom, szomszédra, időszaknak, külvilágot, gyermekágy, újszülött, megteszed, ebédelned, illatodat, egymáshoz, irányítom, baba beszélni, újszülött üzenete, egész világom, karodban tartasz, szoptatástól abbahagyom, időt használd, csésze teát, anyukám vagy, gyermekágy időtorzításában, időszaknak vége, bölcsebbik feled,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Garai Gábor - Takarítás  Szívem tiéd  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A boldog családok mind hasonló...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Fehér virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Elköszönt  Akarat  Idő  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Fekete-erdő desszert  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyi telefonál  Elköszönt  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szívem  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép álmokat!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Sokan azt tartják  Szabolcska Mihály – Ákác...  Lóhere  Facebookon kaptam  Png telefon  A boldog családok mind hasonló...  Szívem  Fekete István - Akác  Png virág  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 21  Nevem  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  Egy hatékony szolga  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png telefon  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Erdőn  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Hazára minden embernek szükség...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  Png fotel  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Png fotel  Lóhere  képre írva  Rátalálsz  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép... 
Bejegyzés Címkék
baba beszélni, újszülött üzenete, egész világom, karodban tartasz, szoptatástól abbahagyom, időt használd, csésze teát, anyukám vagy, gyermekágy időtorzításában, időszaknak vége, bölcsebbik feled, mosogatnivalóval, időtorzításában, stresszhormonok, megvigasztalsz, önnyugtatásról, felszabadulnak, idegrendszerem, megnehezítsem, szükségleteim, végkimerülést, szervezetlen, édesanyjához, szoptatástól, megnyugtatni, szívverésed, zuhanyzásra, ismerkedünk, biztosítani, nagynénédre, segítséget, lehetetlen, megnyugtat, bölcsebbik, abbahagyni, csökkennek, abbahagyom, szomszédra, időszaknak, külvilágot, gyermekágy, újszülött, megteszed, ebédelned, illatodat, egymáshoz, irányítom, kezdettől, szükségem, egymással, hiányozni, ilyenkor, szoptass, mennyire, eljutunk, felejtsd, karodban, közelebb, magadban, maradnak, mindenem, hamarabb, számomra, hallgass, használd, kerülünk, világban, feladtam, karjában, főzéssel, elvagyok, érdekeit, mosással, kisbabád, olvastál, mosatlan, létezünk, teljesen, életedet, segítesz, beszélni, látszik, erősíti, anyukám, tartani, elérted, önmagam, üzenete, tartasz, magamra, nyugodt, mindegy, sokszor, ismerek, tüdőmet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3078
  • e Hét: 11927
  • e Hónap: 22980
  • e Év: 84281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.