Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan viselkedsz a csalódást okozó emberekkel?
  2015-07-24 09:45:29, péntek
 
   
  Link Link

,,Testvéreim, ha valaki közületek valamit rosszul tesz, ti, akik szellemi emberek vagytok, menjetek oda hozzá, és gyengéden segítsétek őt, hogy helyrehozhassa. De vigyázzatok, mert a bűn titeket is megkísérthet." (Galata 6,1 NCV fordítás)

Bárkivel is találkozol életed során, valamiben csalódást fog okozni. Hogy miért? Mert senki nem tökéletes.

Szóval hogy reagálsz a csalódást okozókra? Mi a szeretet válasza, ha az emberek csalódást okoznak?

A Biblia a Galata 6,1-ben azt mondja "Testvéreim, ha valaki közületek valamit rosszul tesz, ti, akik szellemi emberek vagytok, menjetek oda hozzá, és gyengéden segítsétek őt, hogy helyrehozhassa. De vigyázzatok, mert a bűn titeket is megkísérthet." (NCV fordítás)

A szeretetteljes válasz a csalódást okozókra a gyengédség, nem pedig az ítélkezés.

Hogyan folytathatsz le kemény beszélgetéseket gyengéden? Hogyan konfrontálódsz a szeretteiddel, amikor látod, hogy valami olyasmit tesznek, amit nem kellene? A Biblia azt tanítja, hogy gyengéden és tiszteletteljesen bánjunk egymással, ne legyünk durvák, kíméletlenek és utálatosak.

Itt egy rövid egyenlet, hogy könnyen megjegyezhesd: Az igazság + Durvaság = Helytelen.

Nem számít, hogy igazad van. Ha durva vagy, senkit nem érdekel, mit akarsz mondani. Egyszerűen felhúzzák a védőpajzsot! Gyengédnek és szeretetteljesnek kell lenned, ha meg akarod értetni magad valakivel, aki csalódást okozott neked.

A Példabeszédek 15,4-ben az áll: "A kedves szavak az élet fája, de a hamis nyelv összetöri a lelket" (NLT fordítás, második kiadás)

Mindig eldönthetjük, hogyan beszélünk valakivel - és ez különösen igaz a gyerekeinkre. Tudod, milyen mélyen megsebezhetnek egy gyereket a szavak? Évekig tartó sebet okozhatnak. A Biblia szerint a kedves szavak viszont segítséget nyújtanak és gyógyulást hoznak. Ha a gyerekeid valamit elrontanak, ne kapj a lehetőségen, hogy elmondhasd, milyennek is látod őket abban a pillanatban. Adj nekik perspektívát, hogy milyenné válhatnak a dolgok! Szavaid legyenek az élet, az egészség és a remény szavai, ne pedig a kíméletlen ítélkezésé! Légy gyengéd!

Ugyanez igaz a házasságra is. Hány házassági konfliktust elkerülhetnénk, ha vennénk egy levegőt, és gyengéd, kedves szavakat használnánk, nem pedig gonoszakat és kíméletleneket! Meg kell tanulnunk, hogyan legyünk nagyvonalúak egymással, hogyan beszéljünk és reagáljunk le dolgokat gyengéden és kedvesen.

Beszéljetek róla:

Találj ki egy módszert, ami segít abban, hogy gondolkozni tudj, mielőtt beszélsz, hogy kedvesen és ne ítélkezően szólalj meg!
Hogyan fejleszthető a kedves lelkület?
Mit jelent az, hogy perspektívát adsz a gyermekeidnek, megmutatva, hogy milyenné válhatnak a dolgok? Hogyan gyakorolhatod ezt a személyes életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 07.17.) Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: beszélgetéseket, helyrehozhassa, szeretetteljes, megsebezhetnek, kíméletleneket, elkerülhetnénk, konfrontálódsz, megjegyezhesd, gyermekeidnek, gyakorolhatod, szeretteiddel, példabeszédek, megkísérthet, kíméletlenek, perspektívát, eldönthetjük, folytathatsz, fejleszthető, gyerekeinkre, nagyvonalúak, beszéljetek, védőpajzsot, gondolkozni, konfliktust, használnánk, vigyázzatok, pillanatban, lehetőségen, testvéreim, gyengédség, segítséget, egyszerűen, gyengédnek, okozhatnak, megmutatva, kíméletlen, csalódást okozókra, szeretet válasza, emberek csalódást, szeretetteljes válasz, rövid egyenlet, kedves szavak, élet fája, hamis nyelv, gyerekeid valamit, remény szavai, kíméletlen ítélkezésé, kedves lelkület, személyes életedben, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Lóhere  Elköszönt  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Irgalom és ítélet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  210 éve született a SZÓZAT meg...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Rátalálsz  Png cica  George Byron - Ahogy itt jár -...  Bertolt Brecht -től idézet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogy lehet megtartani  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tanuld meg ezt a versemet  Reménység és erő Krisztustól e...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png lepke  Png kislány  Png nő  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes délutánt kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 21  Nem tudhatod  Makszim Gorkij gondolata  A kételkedés kezelése  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Próbálj meg ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Alázat  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Sokan azt tartják  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kövesd a cowboyt!  Nem tudhatod  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Albert Einstein gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Németh László tollából  Mai harmónia kártyám  A másik dolog,  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
csalódást okozókra, szeretet válasza, emberek csalódást, szeretetteljes válasz, rövid egyenlet, kedves szavak, élet fája, hamis nyelv, gyerekeid valamit, remény szavai, kíméletlen ítélkezésé, kedves lelkület, személyes életedben, beszélgetéseket, helyrehozhassa, szeretetteljes, megsebezhetnek, kíméletleneket, elkerülhetnénk, konfrontálódsz, megjegyezhesd, gyermekeidnek, gyakorolhatod, szeretteiddel, példabeszédek, megkísérthet, kíméletlenek, perspektívát, eldönthetjük, folytathatsz, fejleszthető, gyerekeinkre, nagyvonalúak, beszéljetek, védőpajzsot, gondolkozni, konfliktust, használnánk, vigyázzatok, pillanatban, lehetőségen, testvéreim, gyengédség, segítséget, egyszerűen, gyengédnek, okozhatnak, megmutatva, kíméletlen, ítélkezően, elrontanak, utálatosak, elmondhasd, reagáljunk, segítsétek, beszéljünk, gyógyulást, ítélkezésé, házasságra, gonoszakat, találkozol, közületek, csalódást, gyengéden, valakivel, tanulnunk, helytelen, egymással, ítélkezés, válhatnak, házassági, felhúzzák, összetöri, nyújtanak, életedben, személyes, valamiben, milyennek, gyerekeid, különösen, tökéletes, beszélünk, szellemi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2816
  • e Hét: 11665
  • e Hónap: 22718
  • e Év: 84019
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.