Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gondolataid formálják az életedet
  2016-08-23 14:25:23, kedd
 
  "Légy óvatos, hogyan gondolkodsz; a gondolataid formálják az életed." (Példabeszédek 4:23, TEV fordítás) Mindennél jobban őrizd a szívedet,mert abból fakad az élet forrása!

Isten sokkal inkább a gondolkodásodat akarja megváltoztatni, mint a körülményeidet.

Mi azt szeretnénk, ha Isten minden problémánkat elvenné: fájdalmat, bánatot, szenvedést, betegséget és szomorúságot. Isten azonban rajtad akar dolgozni először, mivel az átformálódás nem fog megtörténni addig, amíg a gondolkodásod meg nem újul és a gondolataid el nem kezdenek változni.

Miért olyan fontos megtanulni, hogy hogyan kezeld a gondolataid? Hadd adjak neked három okot:

Vezesd az elméd, mert a gondolataid irányítják az életed.

Példabeszédek 4:23-ben azt olvassuk, hogy "Légy óvatos, hogyan gondolkodsz; a gondolataid formálják az életed." (TEV fordítás). A gondolataidnak elképesztő hatalma van arra, hogy jó vagy rossz irányba formálja az életed. Például, lehet, hogy elfogadtál egy kijelentést, amit valaki mondott neked gyermekkorodban, "Te egy semmirekellő vagy, nem számítasz." Ha ezt a gondolatot magadévá tetted, még akkor is, még, ha nem is volt igaz, ez formálta az életed.

Vezesd az elméd, mert az elme a bűnért folyó csata hadszíntere.

Minden kísértés az elmében történik. Pál azt írja Róma 7:22-23-ban, hogy "Ami az új természetemet illeti, szeretem Isten akaratát tenni, de van valami más mélyen bennem, az alantas természetemben, amely hadban áll az elmémmel, megnyeri a csatát és engem a bűn rabszolgájává tesz, ami még mindig bennem van. Az elmémben szeretnék Isten készséges szolgálja lenni, de ehelyett azt találom magamban, hogy még mindig a bűn szolgája vagyok." (TLB fordítás)

Az egyik oka annak, hogy mentálisan kimerülsz az, hogy az elmédben napi 24 órán át folyik a harc. Azért ennyire fárasztó, mert intenzív és mert az elméd az egyik legnagyobb eszközöd! Sátán pedig szeretné megkaparintani a legnagyobb eszközöd!

Vezesd az elméd, mert ez a kulcs a békéhez és boldogsághoz.

Egy vezetés nélküli elme feszültséghez vezet. Egy irányított elme viszont nyugalomhoz. Egy vezetés nélküli elme konfliktushoz vezet. Egy irányított elme pedig magabiztossághoz. Egy vezetés nélküli elme stresszt okoz. Amikor nem próbálod meg irányítani az elmédet és a gondolkodásmódodat, ennek hatalmas mennyiségű stressz lesz a következménye. Egy irányított elme viszont erőhöz, biztonsághoz és nyugalomhoz vezet.

"Ha a bűnös természetednek megengeded, hogy uralja az elmédet, az halálhoz vezet. Ha viszont a Szellemnek engeded, hogy uralja az elmédet, az élethez és békességhez vezet." (Róma 8:6 NLT fordítás)

Beszéljetek róla

Mi olyannal töltöd meg az elmédet, ami Istennek tetszik? Milyen dolgokkal töltöd meg az elmédet, amelyek Istennek nem tetszőek?
Hogyan gyakorlod az elméd vezetését?
Milyen szerepet játszik a Szentírás az elméd vezetésében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.08.16.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: magabiztossághoz, gyermekkorodban, gondolkodásodat, megváltoztatni, körülményeidet, megkaparintani, gondolataidnak, természetednek, természetemben, természetemet, konfliktushoz, feszültséghez, rabszolgájává, következménye, példabeszédek, gondolkodásod, semmirekellő, biztonsághoz, szomorúságot, problémánkat, boldogsághoz, átformálódás, hadszíntere, kijelentést, gondolkodsz, gondolataid, vezetésében, megtörténni, békességhez, beszéljetek, nyugalomhoz, legnagyobb, mentálisan, gondolatot, betegséget, irányított, gondolataid formálják, élet forrása, gondolkodásodat akarja, gondolataid irányítják, gondolataidnak elképesztő, semmirekellő vagy, gondolatot magadévá, bűnért folyó, elmében történik, alantas természetemben, elmémben szeretnék, elmédben napi, egyik legnagyobb, legnagyobb eszközöd, vezetés nélküli, irányított elme, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kerüld el az evangélium örömén...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Nem számIt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Idő  210 éve született a SZÓZAT meg...  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Szívem  Png virág  Albert Einsteinről  Rátalálsz  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png férfi  Kövesd a cowboyt!  Png telefon  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  A jó emberek mindig szépek mar...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Erdőn  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Sose bánj semmit  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy maradéktalanul uralt világ  Irgalom és ítélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Lóhere  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nevem  Erdőn  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
gondolataid formálják, élet forrása, gondolkodásodat akarja, gondolataid irányítják, gondolataidnak elképesztő, semmirekellő vagy, gondolatot magadévá, bűnért folyó, elmében történik, alantas természetemben, elmémben szeretnék, elmédben napi, egyik legnagyobb, legnagyobb eszközöd, vezetés nélküli, irányított elme, bűnös természetednek, halálhoz vezet, elméd vezetését, elméd vezetésében, magabiztossághoz, gyermekkorodban, gondolkodásodat, megváltoztatni, körülményeidet, megkaparintani, gondolataidnak, természetednek, természetemben, természetemet, konfliktushoz, feszültséghez, rabszolgájává, következménye, példabeszédek, gondolkodásod, semmirekellő, biztonsághoz, szomorúságot, problémánkat, boldogsághoz, átformálódás, hadszíntere, kijelentést, gondolkodsz, gondolataid, vezetésében, megtörténni, békességhez, beszéljetek, nyugalomhoz, legnagyobb, mentálisan, gondolatot, betegséget, irányított, mennyiségű, megengeded, szellemnek, irányítják, szenvedést, irányítani, elképesztő, szeretnénk, megtanulni, elfogadtál, formálják, készséges, szolgálja, dolgokkal, vezetését, szeretnék, gyakorlod, kimerülsz, szentírás, fájdalmat, mindennél, számítasz, fordítás, formálta, történik, formálja, kísértés, magadévá, eszközöd, halálhoz, hatalmas, próbálod, stresszt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 483
  • e Hét: 9332
  • e Hónap: 20385
  • e Év: 81686
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.