Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST
  2016-10-20 16:23:35, csütörtök
 
  ,,Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik." (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)


Az elmúlt napokban azokról az igazságokról beszéltünk, amelyek segítenek nekünk abban, hogy emlékeztessük magunkat arra hogyan összpontosítsuk az életünket és erősítsük a kapcsolatainkat. A harmadik igazság ez: a legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST.

A Példabeszédek 3:27-28 azt mondja: ,,Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik." (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)

Miért a MOST pillanata a legjobb, hogy kifejezd szeretetedet? Mert nem tudod mennyi lehetőséged lesz ezt megtenni még. A körülmények változnak. Az emberek meghalnak. A gyermekek felnőnek és elhagyják otthonukat. Nem garantált a holnapod. Ha ki akarod fejezni a szeretetedet, akkor jobban teszed, ha MOST teszed.

Charles Colson és George McGovern politikai ellenfelek voltak. Az 1972-es elnökválasztási kampányban egymás ellen dolgoztak. De mindketten megbánták.

Colson azt írta: ,,Ahogy visszatekintek az életemre, a legjobban azt sajnálom, hogy nem töltöttem több időt a gyermekekkel. Ha a család az elsőrangú az életedben, akkor ezt azt jelenti, hogy egy olyan kultúrával kerülsz szembe, ahol az anyagiasság és a munkamánia az uralkodó. Azt is jelenti, hogy nem fogsz a karrieredben olyan gyorsan előre haladni, mint mások teszik. Azt is jelenti, hogy egy alacsonyabb életminőséget is elfogadsz tudván, hogy jót teszel a gyermekeidnek azzal, hogy érzelmi biztonságot nyújtasz, amire építhetik majd ők is az életüket."

McGovern egy könyvet írt a lányáról Terry-ről, aki 1994-ben alkoholizmusban halt meg. A tragédia után McGovern megtalálta Terry naplóját és felismerte, hogy nem volt olyan jó apa, mint amilyennek ő képzelte magát.

Amíg 18 órákat töltött egy nap a politikai csatározásaival, Terry otthon volt és naplót írt, amelyben leírta, hogy hiányzik neki az édesapja és valószínűleg ő nem hiányzik az édesapjának. Hiszen ha hiányozna neki, akkor törődne vele.

McGovern tanácsokat is írt szülőknek: ,,Mutassátok ki szereteteteket gyermekeitek felé azzal, hogy több időt töltötök velük, főleg a kamasz korban - ne számítson most a karrieretek. Ez az az út, amit senki sem bánt még meg."

,,Mindent odaadnék, ha még egy délutánt Terry-vel tölthetnék. Ha elmondhatnám neki mennyire szeretem. Ha lehetne még egy boldog pillanatunk, amelyből annak idején olyan kevés jutott nekünk."

Ne tétovázz! Sosincs későn! A legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST.

Beszéljetek róla:

Kivel kellene elkezdened több időt tölteni?
Milyen tevékenységeket kellene kiiktatnod a napirendedből, hogy több időd legyen azokra az emberekre, akiket szeretsz?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.13.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: alkoholizmusban, kapcsolatainkat, elnökválasztási, embertársaidnak, csatározásaival, tevékenységeket, összpontosítsuk, visszatekintek, szereteteteket, napirendedből, példabeszédek, életminőséget, emlékeztessük, gyermekeidnek, szeretetedet, valószínűleg, igazságokról, karrieredben, gyermekekkel, gyermekeitek, elmondhatnám, édesapjának, beszéljetek, alacsonyabb, körülmények, biztonságot, rászorulnak, karrieretek, anyagiasság, pillanatunk, lehetőséged, felismerte, tanácsokat, mutassátok, megtalálta, tölthetnék, elmúlt napokban, igazságokról beszéltünk, harmadik igazság, legjobb alkalom, körülmények változnak, emberek meghalnak, gyermekek felnőnek, 1972-es elnökválasztási, olyan kultúrával, karrieredben olyan, alacsonyabb életminőséget, gyermekeidnek azzal, lányáról Terry-ről, tragédia után, politikai csatározásaival, kamasz korban, Charles Colson, George McGovern, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes délutánt kívánok  Mai harmónia kártyám  Illyés Gyula - Milyen hamar.  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Erdőn  Akarat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kaffka_Margit  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png cica  Kövesd a cowboyt!  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Nagyon különös  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Idő  Akarat  Png virág  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Szép álmokat!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem tiéd  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 20  Jó éjszakát  Png lepke  Szívem  A másik dolog,  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szívem  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Hogy lehet megtartani  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Albert Einsteinről  Még csak most kezdődik a nap  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A másik dolog,  Örülök, hogy látlak!  Bounty krémes 
Bejegyzés Címkék
elmúlt napokban, igazságokról beszéltünk, harmadik igazság, legjobb alkalom, körülmények változnak, emberek meghalnak, gyermekek felnőnek, 1972-es elnökválasztási, olyan kultúrával, karrieredben olyan, alacsonyabb életminőséget, gyermekeidnek azzal, lányáról Terry-ről, tragédia után, politikai csatározásaival, kamasz korban, délutánt Terry-vel, boldog pillanatunk, alkoholizmusban, kapcsolatainkat, elnökválasztási, embertársaidnak, csatározásaival, tevékenységeket, összpontosítsuk, visszatekintek, szereteteteket, napirendedből, példabeszédek, életminőséget, emlékeztessük, gyermekeidnek, szeretetedet, valószínűleg, igazságokról, karrieredben, gyermekekkel, gyermekeitek, elmondhatnám, édesapjának, beszéljetek, alacsonyabb, körülmények, biztonságot, rászorulnak, karrieretek, anyagiasság, pillanatunk, lehetőséged, felismerte, tanácsokat, mutassátok, megtalálta, tölthetnék, lehetséges, otthonukat, amilyennek, kiiktatnod, mindketten, kultúrával, elkezdened, kampányban, munkamánia, beszéltünk, ellenfelek, töltöttem, változnak, politikai, emberekre, pillanata, számítson, építhetik, cselekedj, megbánták, dolgoztak, elfogadsz, legjobban, segítenek, elhagyják, szülőknek, gyermekek, garantált, életünket, hiányozna, elsőrangú, erősítsük, meghalnak, életedben, képzelte, mcgovern, naplóját, kifejezd, holnapod, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 14135
  • e Hónap: 25188
  • e Év: 86489
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.