Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Első lépés krízisben: Hallgasd meg és engedd először Istent
  2017-11-14 10:38:06, kedd
 
  "A médek közül származó Ahasvérus fiának, Dáriusnak az első évében, miután ő a káldeusok országának a királya lett, az ő uralkodásának első évében én, Dániel, megértettem az írásokból, hogy mit jelent azoknak az éveknek a száma, amelyekről az Úr igéje szólt Jeremiás prófétának, hogy hetven évnek kell eltelnie a romba dőlt Jeruzsálem fölött." (Dániel 9:1-2., NLT fordítás)

Mindannyian találkozunk krízishelyzetekkel az életünk során. Sőt, elég sokat el kell viselnünk. Történnek halálesetek a családodban, elveszted a munkád és olyan kapcsolati problémákkal találod szembe magad, melyek óriási csapássá változnak.

Ilyenkor az imádkozás a kulcs.

Nagyon sokat tanulhatunk Dánieltől és az ő imádkozó életéből. Már idős emberként, amikor az idő egyre közelített a zsidóknál a hazatérésükhöz, Dániel tudta, hogy a népe még nem állnak készen - a zsidóknak még mindig nem volt jó a kapcsolatuk Istennel. Ez elkeserítette Dánielt, ezért imádkozott.

Az imája Dániel könyvének 9. részében hat fontos dolgot tár elénk azzal kapcsolatban, hogyan imádkozzunk Istenhez válaszért krízis helyzetben. A következő pár áhítatban ezeket fogjuk sorra venni.

Elsőként engedned kell először Istent beszélni, még mielőtt te megszólalnál.

Meg kell hallanod Isten hangját. Mindig ő teszi meg az első lépést az életedben. Sosem vár tőled semmi olyat, amit ő már ne tett volna meg. A Biblia azt mondja, hogy azért szeretjük Istent, mert ő előbb szeretett minket. Mi szolgáljuk őt, mert először ő szolgált minket.

Isten elkezdi, mi válaszolunk.

Szóval, te hogyan figyelsz Istenre? Olvasod a Bibliát. Beszélünk Istenhez, mert előbb ő szólt hozzánk az Igén keresztül.

A Biblia azt mondja, hogy Dániel ezt tette: "A médek közül származó Ahasvérus fiának, Dáriusnak az első évében, miután ő a káldeusok országának a királya lett, az ő uralkodásának első évében én, Dániel, megértettem az írásokból, hogy mit jelent azoknak az éveknek a száma, amelyekről az Úr igéje szólt Jeremiás prófétának, hogy hetven évnek kell eltelnie a romba dőlt Jeruzsálem fölött." (Dániel 9:1-2., NLT fordítás)

Addig nem tudsz hatékonyan imádkozni, amíg nem kezded el tanulmányozni a Szentírást és meghallani az Úr szavát. Minél jobban ismered a Bibliát, annál hatékonyabban tudsz majd imádkozni.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

Mindig Isten teszi meg az első lépést. A saját életedben mikor láttad Istent kezdeményezni?
Mi nehezíti meg a dolgodat abban, hogy kizárólag Istenre figyelj, amikor az Igét tanulmányozod?
Még a krízis bekövetkezése előtt meg kell tanulnod, hogyan imádkozz egy krízis alatt. Mit gondolsz, ez miért fontos?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.07.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: beszélgetéshez, hazatérésükhöz, elmélkedéshez, tanulmányozod, uralkodásának, hatékonyabban, bekövetkezése, tanulmányozni, elkeserítette, kezdeményezni, problémákkal, megszólalnál, kapcsolatban, válaszolunk, kapcsolatuk, imádkozzunk, tanulhatunk, megértettem, halálesetek, találkozunk, mindannyian, családodban, közelített, prófétának, amelyekről, országának, szolgáljuk, kapcsolati, jeruzsálem, hatékonyan, helyzetben, meghallani, imádkozott, szentírást, káldeusok, elveszted, médek közül, első évében, káldeusok országának, királya lett, romba dőlt, életünk során, kapcsolatuk Istennel, imája Dániel, első lépést, saját életedben, dolgodat abban, krízis bekövetkezése, krízis alatt, Beszélünk Istenhez, Mindig Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tóth Ágnes - Szervusz pad  Csak a fogyatkozás látható  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Makszim Gorkij gondolata  Reggel van  Bertolt Brecht -től idézet  Egy lelki imádság  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  képre írva  Csak a fogyatkozás látható  Mindig jusson idő nevetni  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  s immár én is felragyogva, ért...  Png lepke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  A sors  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hazára minden embernek szükség...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Egy bizonyos határt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem tudhatod  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyi telefonál  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
médek közül, első évében, káldeusok országának, királya lett, romba dőlt, életünk során, kapcsolatuk Istennel, imája Dániel, első lépést, saját életedben, dolgodat abban, krízis bekövetkezése, krízis alatt, beszélgetéshez, hazatérésükhöz, elmélkedéshez, tanulmányozod, uralkodásának, hatékonyabban, bekövetkezése, tanulmányozni, elkeserítette, kezdeményezni, problémákkal, megszólalnál, kapcsolatban, válaszolunk, kapcsolatuk, imádkozzunk, tanulhatunk, megértettem, halálesetek, találkozunk, mindannyian, családodban, közelített, prófétának, amelyekről, országának, szolgáljuk, kapcsolati, jeruzsálem, hatékonyan, helyzetben, meghallani, imádkozott, szentírást, káldeusok, elveszted, keresztül, zsidóknál, történnek, viselnünk, változnak, szeretjük, emberként, szeretett, dáriusnak, dánieltől, kizárólag, ahasvérus, könyvének, válaszért, imádkozás, írásokból, beszélünk, életedben, következő, imádkozni, zsidóknak, áhítatban, imádkozó, eltelnie, ilyenkor, beszélni, istennel, részében, származó, istenhez, elsőként, hallanod, fordítás, kérdések, engedned, életéből, csapássá, nehezíti, gondolsz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4388
  • e Hét: 13237
  • e Hónap: 24290
  • e Év: 85591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.