Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ne csak reméld, hogy a mennyországba jutsz
  2018-04-07 11:23:59, szombat
 
 



,,Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a fiú azé, az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban." (1Jn 5:11-12)

Manapság ha megkérdezed az embereket, például egy bevásárlóközpontban, hogy szerintük a mennybe vagy a pokolba jutnak, akkor a legtöbbje valószínűleg azt válaszolja: Remélem a mennybe.

Csak remélni ugyanakkor nem elég. Bízom benne, hogy a te válaszod nem ez. Az örök életed fontosabb annál, hogy ne legyen bizonyosságod róla.

Butaság nem felkészülni arra, ami elkerülhetetlen: a halál. A legutóbbi statisztikák azt mutatják a halálozási ráta a világban továbbra is 100%.

A következő perc sem garantált, a következő óra még kevésbé. Ne halogasd életed legfontosabb döntését.

A Biblia János első levele 5. fejezete 11-12 versei szerint olvassuk: ,,Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a fiú azé, az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban."

Ennél világosabban nem lehet fogalmazni. Ha Jézussal vagy, van életed. Ha nem vagy Jézussal, nincs életed. Van választási lehetőséged.

Nem a másik ember hite miatt jutsz a mennybe. A pokolra sem jutsz a másik ember döntése alapján.

A te választásod! Eldöntheted, hol töltöd az örökkévalóságot.

Ezért olyan fontos Karácsony és Húsvét. Ha Jézus nem született volna meg Karácsonykor, akkor nem halt volna meg és nem támadt volna fel Húsvétkor, akkor reményvesztettek lennénk. Semmit sem tudnák tenni. Nem lenne választásunk.

A kereszt a válasz a legsúlyosabb problémára: az Istentől való elszakadásra.

A Biblia azt írja:" halottak voltatok vétkeitekben és bűnös valótok körülmetéletlenségében, ővele együtt életre keltett megbocsátva nekünk minden vétkünket. Eltörölte követelésével minket terhelő adósságlevelet, amely minket vádolt, eltávolította azt az útból, odaszegezve a keresztfára." (Kol 2:13-14)



Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Mitől válik sürgőssé, hogy kövesd Jézust, vagy pedig hogy a barátaid,a családod döntsenek Jézus mellett, különösen annak a fényében, hogy a következő másodperced sem garantált?
Az ismerettségedben kinek kellene ezt az áhítatot olvasnia? Hogyan tudod a kapcsolatot úgy alakítani, hogy az üzenetet meg tudd osztani velük?
Amennyiben a következmények ennyire egyértelműek (ha Jézust választod, élni fogsz, ha elutasítod, elkárhozol), miért ilyen nehéz néhány embereknek mégis ez a választás?


Jézus iránti elköteleződés imája

Imádkozz így, ha elszántad magad arra, hogy életedet Jézus Krisztussal éled.

"Drága Jézusom, azt ígérted, ha hiszek benned, mindent, amit eddig rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtalálom az életem célját, és egy napon a Te örökkévalóságodba befogadsz. Megvallom bűneim, és hiszem, hogy Te vagy az Isten, a Megváltó. Befogadlak életembe, mint az én Uramat. Mától életem minden részét a Te irányításod alá rendelem. Jézus, a te szeretetedben akarok pihenni. Köszönöm, hogy ezt nem kell kiérdemelnem, nem kell megdolgoznom érte. Jézus nevében kérem. Ámen."

NAPI REMÉNY*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.03.31.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: ismerettségedben, reményvesztettek, örökkévalóságot, elkerülhetetlen, bizonyságtétel, következmények, adósságlevelet, beszélgetéshez, elmélkedéshez, követelésével, bizonyosságod, elköteleződés, eltávolította, szeretetedben, világosabban, statisztikák, valószínűleg, legfontosabb, kiérdemelnem, megbocsátást, karácsonykor, választásunk, legsúlyosabb, vétkeitekben, egyértelműek, elszakadásra, megdolgoznom, kapcsolatot, irányításod, másodperced, felkészülni, keresztfára, odaszegezve, választásod, lehetőséged, megbocsátva, bizonyságtétel pedig, élet sincs, mennybe vagy, pokolba jutnak, legtöbbje valószínűleg, örök életed, legutóbbi statisztikák, halálozási ráta, világban továbbra, következő perc, másik ember, legsúlyosabb problémára, családod döntsenek, következő másodperced, ismerettségedben kinek, áhítatot olvasnia, Isten Fia, Biblia János, Jézus Krisztussal, Drága Jézusom, NAPI REMÉNY*, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy lelki imádság  Garai Gábor - Takarítás  Rátalálsz  Adakozás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Png kislány  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Egy maradéktalanul uralt világ  Jó éjszakát  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tanuld meg ezt a versemet  Reménység és erő Krisztustól e...  Tanuld meg ezt a versemet  Png kislány  Fekete-erdő desszert  Png ház  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nevem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tavaszi kép  Szívem tiéd  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Radikális szeretet  Png férfi  Örülök, hogy látlak!  Reggel van  Szép álmokat!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Éretlen vers  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 21  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einsteinről  Nem méltó hozzád  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  képre írva  Png fotel  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy lelki imádság  Png virág  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reggel van  Hazára minden embernek szükség...  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Csak a fogyatkozás látható  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png lepke  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Nem tudhatod  Radikális szeretet  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Facebookon kaptam Annuska bar...  Julian Brass gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
bizonyságtétel pedig, élet sincs, mennybe vagy, pokolba jutnak, legtöbbje valószínűleg, örök életed, legutóbbi statisztikák, halálozási ráta, világban továbbra, következő perc, másik ember, legsúlyosabb problémára, családod döntsenek, következő másodperced, ismerettségedben kinek, áhítatot olvasnia, következmények ennyire, életem célját, ismerettségedben, reményvesztettek, örökkévalóságot, elkerülhetetlen, bizonyságtétel, következmények, adósságlevelet, beszélgetéshez, elmélkedéshez, követelésével, bizonyosságod, elköteleződés, eltávolította, szeretetedben, világosabban, statisztikák, valószínűleg, legfontosabb, kiérdemelnem, megbocsátást, karácsonykor, választásunk, legsúlyosabb, vétkeitekben, egyértelműek, elszakadásra, megdolgoznom, kapcsolatot, irányításod, másodperced, felkészülni, keresztfára, odaszegezve, választásod, lehetőséged, megbocsátva, eldöntheted, krisztussal, megkérdezed, válaszolja, befogadlak, amennyiben, megtalálom, embereknek, elutasítod, elkárhozol, ugyanakkor, problémára, választási, halálozási, fogalmazni, következő, megvallom, fontosabb, befogadsz, garantált, született, választás, legutóbbi, elszántad, alakítani, eltörölte, karácsony, vétkünket, legtöbbje, különösen, húsvétkor, szerintük, döntsenek, embereket, választod, áhítatot, mutatják, istentől, köszönöm, jézussal, olvassuk, világban, voltatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2152
  • e Hét: 11001
  • e Hónap: 22054
  • e Év: 83355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.