|
2007-06-07 00:26:36, csütörtök
|
|
|
Lasagne Bolognese
Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor cellerzöld, 2 kanál olaj, 50 dkg darált marhahús, 2 kanál paradicsompüre, 1/2 kg friss paradicsom, só, bors, 1-1 kiskanál szárított bazsalikom és kakukkfű, 1,25 dl leves, 1,25 dl vörösbor, 2 kanál vaj, 2 kanál liszt, 5 dl tej, reszelt szerecsendió, 12 db lasagne tésztalap, 7,5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni nem kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamelt, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 40 percig aranysárgára sütjük.
Háromsajtos-sonkás lasagne
Hozzávalók: 30 dkg lasagne tészta, 30 dkg sonka, 15-15 dkg tejszines krémsajt, füstölt sajt és ementáli, 3 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín, só, bors, reszelt szerecsendió
Tetejére:2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom
Elkészítés: A margarinon megfuttatjuk a lisztet, tejjel felengedjük, besűrítjük és belekeverjük a tejszínes krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. A sonkát apróra, az ementálit dobókocka nagyságúra vágjuk.
A kivajazott formát kibéleljük a tésztalapok harmadával és meglocsoljuk a tejszin felével, erre jön a sajtkrém majd a sonka meg az ementáli fele. Folytatjuk a rétegezést a hozzávalók arányos részével, a tetejére fél centi vastagra szeletelt paradicsomkarikák és vajdarabkák kerülnek. Fóliával lefedjük és előmelegített sütőben 35 percig, majd a fóliát levéve további 5 percig sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: petrezselyemzöld, szerecsendióval, paradicsompürét, paradicsompüre, előmelegítjük, tésztalapokat, megolvasztjuk, előmelegített, paradicsomot, felkockázzuk, zellerzöldet, vöröshagymát, belekeverjük, meglocsoljuk, szerecsendió, aranysárgára, megfuttatjuk, összevágjuk, megpirítjuk, vajdarabkák, tésztalapok, háromsajtos, fűszerezzük, felengedjük, zöldségeket, ráhelyezzük, vöröshagyma, cellerzöld, befejezzük, hozzávalók, bazsalikom, sárgarépát, paradicsom, besamellel, rétegezzük, besamelhez, vöröshagymát apró, olajon megpirítjuk, paradicsomot felkockázzuk, friss fűszernövényekkel, sütőt előmelegítjük, besamelhez megolvasztjuk, bolognai mártással, tésztalapokat rétegezzük, reszelt parmezánt, margarinon megfuttatjuk, tejszínes krémsajtot, reszelt füstölt, sonkát apróra, ementálit dobókocka, kivajazott formát, tésztalapok harmadával, Lasagne Bolognese,
|
|
|
|
vöröshagymát apró, olajon megpirítjuk, paradicsomot felkockázzuk, friss fűszernövényekkel, sütőt előmelegítjük, besamelhez megolvasztjuk, bolognai mártással, tésztalapokat rétegezzük, reszelt parmezánt, margarinon megfuttatjuk, tejszínes krémsajtot, reszelt füstölt, sonkát apróra, ementálit dobókocka, kivajazott formát, tésztalapok harmadával, tejszin felével, sajtkrém majd, ementáli fele, hozzávalók arányos, fóliát levéve, petrezselyemzöld, szerecsendióval, paradicsompürét, paradicsompüre, előmelegítjük, tésztalapokat, megolvasztjuk, előmelegített, paradicsomot, felkockázzuk, zellerzöldet, vöröshagymát, belekeverjük, meglocsoljuk, szerecsendió, aranysárgára, megfuttatjuk, összevágjuk, megpirítjuk, vajdarabkák, tésztalapok, háromsajtos, fűszerezzük, felengedjük, zöldségeket, ráhelyezzük, vöröshagyma, cellerzöld, befejezzük, hozzávalók, bazsalikom, sárgarépát, paradicsom, besamellel, rétegezzük, besamelhez, hozzáadjuk, elkeverjük, beleöntjük, darálthúst, margarinon, elkészítés, harmadával, kibéleljük, folytatjuk, rétegezést, nagyságúra, kivajazott, besűrítjük, krémsajtot, sárgarépa, szeletelt, parmezánt, bolognese, sűrűsödni, tejszines, mártással, megkenjük, dobókocka, tejszínes, ementálit, rászórjuk, tésztalap, szárított, vagdossuk, marhahús, vastagra, ementáli, fóliával, lefedjük, kiskanál, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1635
- e Hét: 8413
- e Hónap: 12817
- e Év: 44546
|
|
|