|
2007-06-19 22:33:37, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
másfél csésze arany mazsola
1/4 csésze brandy vagy almalé
másfél ek. virágméz
másfél ek. vaj vagy margarin
2 egész csirkemell filézve
2 fej hagyma
1 citrom reszelt héja
3 ek. citromlé
só, bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 350 Celsius-fokra. Egy kisebb edényben keverjük össze a brandyt (vagy az almalevet) és a mézet, majd tegyük félre. Hevítsük fel egy serpenyőben a vajat - vigyázzunk, hogy oda ne égjen - majd a közepesen forró vajban pirítsuk át kissé a csirkemellfilék mindkét oldalát.
Ha a hús már kapott egy kis színt, vegyük ki az edényből, és a zsiradékban fonnyasszuk üvegesre az apróra vágott hagymát is. Öntsük rá a mazsolás-mézes keveréket, tegyük hozzá a citromhéjat, a citromlevet, kevés borsot, valamint sót igény szerint, majd az egészet forraljuk fel.
Tegyük az illatos lébe a csirkemelleket és kis lángon pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. (kb. 20 percig) Tálalhatjuk rizzsel, vajas burgonyával ízlés szerint.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: csirkemellfilék, csirkemelleket, fonnyasszuk, citromlevet, tálalhatjuk, zsiradékban, burgonyával, serpenyőben, citromhéjat, vigyázzunk, melegítsük, elkészítés, hozzávalók, csirkemell, forraljuk, közepesen, almalevet, keveréket, citromlé, üvegesre, hevítsük, keverjük, pároljuk, valamint, pirítsuk, mazsolás, margarin, edényben, edényből, virágméz, oldalát, hagymát, brandyt, szerint, mindkét, illatos, kisebb edényben, közepesen forró, csirkemellfilék mindkét, zsiradékban fonnyasszuk, apróra vágott, mazsolás-mézes keveréket, egészet forraljuk, illatos lébe,
|
|
|
|
kisebb edényben, közepesen forró, csirkemellfilék mindkét, zsiradékban fonnyasszuk, apróra vágott, mazsolás-mézes keveréket, egészet forraljuk, illatos lébe, csirkemellfilék, csirkemelleket, fonnyasszuk, citromlevet, tálalhatjuk, zsiradékban, burgonyával, serpenyőben, citromhéjat, vigyázzunk, melegítsük, elkészítés, hozzávalók, csirkemell, forraljuk, közepesen, almalevet, keveréket, citromlé, üvegesre, hevítsük, keverjük, pároljuk, valamint, pirítsuk, mazsolás, margarin, edényben, edényből, virágméz, oldalát, hagymát, brandyt, szerint, mindkét, illatos, egészet, rizzsel, filézve, celsius, mazsola, reszelt, apróra, vágott, percig, citrom, hagyma, öntsük, kisebb, kapott, tegyük, csésze, lángon, másfél, brandy, vajban, almalé, borsot, vegyük, félre, puhul, mézet, hozzá, egész, vajas, össze, vajat, színt, sütőt, mézes, égjen, forró, igény, ízlés, fokra, arany, kevés, kissé, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 108
- e Hét: 6886
- e Hónap: 11290
- e Év: 43019
|
|
|