Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
mustárszószos csirke
  2018-07-09 19:11:07, hétfő
 
 



Hozzávalók

5 bőr nélküli csirkemell vagy csirkecomb
10 dkg kockára vágott szalonna
80 ml tejszín
2,5 dl tej
3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
3 evőkanál mustár
1,5 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.

3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az állaga.

4. Az elősütött húsokat tedd vissza a serpenyőbe, így párold néhány percig együtt a szósszal. Amikor elkészült, hintsd meg a szalonnával és a petrezselyemmel.

Frissen tálald, de később is fogyaszthatod a maradékot megmelegítve. Kiválóan illik hozzá a párolt zöldség, a rizs, és jó választás a krumplipüré is.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Címkék: petrezselyemmel, fogyaszthatod, folyamatosan, petrezselyem, összekeverve, felkockázott, húsdarabokat, megmelegítve, serpenyőben, besűrűsödik, krumplipüré, szalonnával, hozzávalók, ugyanebben, szalvétára, melegíteni, csirkemell, csirkecomb, fokhagymát, serpenyőbe, keményítőt, szalonnát, választás, elkészült, elősütött, keményítő, olívaolaj, megmaradt, maradékot, megsütnöd, mártással, hőkezelni, fokhagyma, egyelőre, alaposan, mustáros, serpenyőben süsd, felkockázott szalonnát, serpenyőben pirítsd, pácból kiemelt, mártással együtt, megmaradt mustáros, serpenyőben keverve, vízzel elkevert, elősütött húsokat, maradékot megmelegítve, párolt zöldség, Lovely Sweet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Popper Péter szavai  Fehér virág  Egy lelki imádság  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png rózsa csokor  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Elköszönt  Akarat  Lóhere  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Png kutya  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  A kételkedés kezelése  Sose bánj semmit  A kételkedés kezelése  Fehér virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png rózsa csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Png nő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Alázat  A másik dolog,  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einstein gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png telefon  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem számIt  Png telefon  Akarat  Nagyon különös  képre írva  Boldog születésnapot a ma ünne...  Bertolt Brecht -től idézet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Neked tudnod kell  Egy maradéktalanul uralt világ  Reménység és erő Krisztustól e...  Tanuld meg ezt a versemet  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem számIt  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Elköszönt  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
serpenyőben süsd, felkockázott szalonnát, serpenyőben pirítsd, pácból kiemelt, mártással együtt, megmaradt mustáros, serpenyőben keverve, vízzel elkevert, elősütött húsokat, maradékot megmelegítve, párolt zöldség, petrezselyemmel, fogyaszthatod, folyamatosan, petrezselyem, összekeverve, felkockázott, húsdarabokat, megmelegítve, serpenyőben, besűrűsödik, krumplipüré, szalonnával, hozzávalók, ugyanebben, szalvétára, melegíteni, csirkemell, csirkecomb, fokhagymát, serpenyőbe, keményítőt, szalonnát, választás, elkészült, elősütött, keményítő, olívaolaj, megmaradt, maradékot, megsütnöd, mártással, hőkezelni, fokhagyma, egyelőre, alaposan, mustáros, szósszal, kiválóan, elkevert, tejszínt, édesítőt, tányérra, teljesen, evőkanál, diétában, szalonna, édesítő, csirkét, húsokat, ropogós, szigorú, pirítsd, keverve, kiemelt, tejszín, mustárt, kockára, majdnem, zöldség, nélküli, forgasd, frissen, együtt, vízzel, lovely, mustár, hiszen, készre, pácból, páchoz, darált, szépen, pácban, hintsd, amikor, tálald, később, párolt, olajat, vágott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 7123
  • e Hónap: 11527
  • e Év: 43256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.