Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Lélek
  2017-02-20 22:45:03, hétfő
 
  "Minden keresztyén kapta a Lelket."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyosság
  2017-02-20 22:40:27, hétfő
 
  "A bennünk lakó Szentlélek mélyen a szívünkben bizonyosságot ad arról, hogy Isten az Atyánk, és szeret bennünket."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A keresztyén bizonyosság
  2017-02-20 22:31:50, hétfő
 
  "A keresztyén bizonyosság először és leginkább a kereszten alapul. Azért tudhatjuk, hogy bocsánatot nyertünk, mert Krisztus elhordozta helyettünk a bűneinket, és mivel az ő bűnhordozása befejezett és teljes volt."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Igazságosság és szeretet
  2017-02-20 21:32:08, hétfő
 
  "...nekünk, evangéliumi hitű embereknek valóban bűnbánatot kell tartanunk meglehetősen beképzelt, magabiztos, sőt, diadalmaskodó magatartásunk miatt. Oda kell figyelnünk János első levelének intelmeire, és rá kell döbbennünk, hogy önáltatás az az állításunk, mely szerint ismerjük Istent, és az Ő gyermekei vagyunk, ha a helyes tanítás mellett nem jellemez bennünket igazságosság és szeretet."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hitbizonyosság
  2017-02-20 21:25:07, hétfő
 
  "A hitbizonyossággal kapcsolatos dogmánk miatt van az, hogy az evangéliumi keresztyének mindig is ellenezték az elhunyt keresztyénekért való imádkozást. Természetesen mi is megőrizzük őket emlékezetünkben; nagyon furcsa, hogy ne mondjam embertelen lenne, ha megengednénk, hogy a halál egyik pillanatról a másikra elfeledtesse velünk őket. És hálát is adunk értük Istennek. Akkor miért nem imádkozunk értük? Két okból. Először is, mert bár az Újszövetség számtalan alkalommal buzdít bennünket arra, hogy imádkozzunk az élőkért, egyetlen olyan újszövetségi igehely sincs, amely arra intene, hogy imádkozzunk a halottakért. Ennek a gyakorlatnak tehát nincs bibliai alapja. Másodszor, mivel bizonyosságunk van arról, hogy miután megigazultunk a hit által, 'békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által' (Róm 5,1). Ráadásul Pál azt mondta a kolossébelieknek, hogy adjanak hálát az Atyának, 'aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek' (Kol 1,12-14). Hogyan imádkozhatnánk hát (a hagyományos teológiai frazeológiával élve) azért, hogy 'nyugodjanak békében', vagy hogy 'örök világosság fényeskedjék nekik', amikor konkrét biztosítékot kaptunk arról, hogy Isten megváltott emberei már élvezik a 'békét' és a 'világosságot'? Ha azért imádkozunk, hogy adassék meg nekik az, amiről már elhangzott, hogy az övék, az Krisztus munkájának megbecstelenítése, és nem összeegyeztethető a keresztyén bizonyossággal."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyosság
  2017-02-20 20:59:40, hétfő
 
  "A bennünk lakó Lélek egyik legfontosabb szolgálata, hogy Isten népének bizonyosságot adjon arról, hogy üdvözítő kapcsolat fűzi őket Istenhez."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Vallás
  2017-02-20 20:55:02, hétfő
 
  "Vallásunknak túl nagy része rítus valóság nélkül, száj szív nélkül, amely 'a kegyesség látszatát megőrzi ugyan, de annak erejét megtagadja' (2Tim 3,5)."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Vallás
  2017-02-20 20:49:05, hétfő
 
  "A történelem során állandóan fennállt a veszélye annak, hogy a vallás üres mutatvánnyá alacsonyodjék."

- John Stott
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mit érek vele?
  2017-02-20 20:31:11, hétfő
 
  Mit érek vele?


Egy nap egy horgász egy csodaszép tengerparton heverészett, horgászbotja ott volt kitámasztva a homokban, és egy szál horgászzsinór lógott bele a csillogó kék habokba. Élvezte a délutáni nap melegét, és őrült annak, hogy halat foghat.
Arra sétált egy üzletember, aki próbált megszabadulni a munkahelyen rárakodó stressztől. Észrevette a parton üldögélő horgászt, és elhatározta, hogy megkérdezi, miért horgászgat itt, ahelyett, hogy keményebben dolgozna magáért és a családjáért. ,,Így nem fog túl sok halat fogni" - szólt az üzletember a horgászhoz. ,,Inkább dolgoznia kellene, ahelyett, hogy itt heverészik a parton!"
A horgász felnézett az üzletemberre, elmosolyodott, és így szólt: ,,És mit érnék vele?"
,,Hát, akkor nagy hálókat vehetne, és több halat foghatna!" - felelt az üzletember.
,,És azzal mit érnék? - kérdezte a horgász, még mindig mosolyogva.
Az üzletember így felelt: ,,Több pénzt keresne, és vehetne egy hajót, aztán azzal még több halat foghatna!"
,,És azzal mit érnék?" - kérdezte újra a horgász.
Az üzletembert kezdte bosszantani a horgász ismétlődő kérdése. ,,Akkor nagyobb hajót vehetne, és felvehetne embereket, hogy magának dolgozzanak!" - mondta.
,,És azzal mit érnék?" - kérdezte újból a horgász.
Az üzletembert kezdte elfutni a méreg. ,,Hát nem érti? Egész halászhajó-flottája lehetne, behajózhatná az egész világot, és az emberei fognák a halakat magának!"
A horgász újra csak megkérdezte: ,,És azzal mit érnék?"
Az üzletember arca vörös volt a dühtől, és most már kiabált a horgásszal: ,,Tényleg nem érti, hogy olyan gazdag lehetne, hogy soha többet nem kellene dolgoznia életében? Élete hátralevő napjait úgy tölthetné, hogy itt üldögél a parton, nézi a naplementét. Nem lenne semmi gondja a világon!"
A horgász - még mindig mosolyogva - rápillantott, és így szólt: ,,És mit gondol, most mit csinálok?"


Alkalmazás: Sokan rendkívül keményen hajtanak egész életükben, hogy elérjék a boldogságot. Keményen megdolgoznak azért, hogy elég pénzt gyűjtsenek össze ahhoz, hogy megvásárolják a boldogságot, amit szeretnének. Ahogy azonban ez a történet is bemutatja, az életnek ebben a megközelítésében valami alapvetően nem stimmel.
Mi a valódi jutalma a munkának? A történetben szereplő üzletember sosem tudott igazán kielégítő választ adni erre a kérdésre.
A Szentírás szerint azért dolgozunk, hogy Istent dicsőítsük vele. A munka is Isten imádásának egyik módja. Pál így ír a kolosséiaknak: ,,Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek". Az igazi boldogság abból fakad, hogy Istennek szolgálunk, nem abból, hogy gyarapítjuk a vagyont. ,,Amit pedig szóltok vagy cselekesztek" - írja Pál - ,,mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek Őáltala" (Kol 3,23.17). Az a mi jutalmunk, hogy Isten dicsőíttetik, és minket is megelégedettség tölt el - mert erre lettünk teremtve.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
„De az Isten, a megalázottak vigasztalója...”
  2017-02-20 09:15:51, hétfő
 
  ,,De az Isten, a megalázottak vigasztalója..." (2Kor 7:6)


Ki vigasztal úgy, mint Ő? Menj csak el egy szegény szomorú és levert keresztyénhez, beszélj vele Isten kedves ígéreteiről, súgd fülébe a vigasztalás igéit; az ilyen ember hasonló a süket kígyóhoz, amely nem hallja a varázsló hangját, és a legravaszabb bűbájos sem tud rá hatni. Ürömmel és epével van megitatva, és ha teljes erődből vigasztalod is, mégsem érsz el vele sokat, legföljebb a megadás jelét adja egy-két szóban, de nem csalhatsz ki belőle örömet, halleluját vagy víg éneket. De Isten meglátogatja az Ő gyermekét, és ha arcát feléje fordítja, akkor a megszomorodottnak szemei reményteljesen tündökölnek, és ezt énekli:
,,Sebeidbe bocsátkozom,
Halálodba mélyedek,
Hogyha gyásszal találkozom,
És a pokol fenyeget:
Fájdalmadra tekintve,
Szívem fel van üdítve.

Te nem vigasztalhattad meg, de az Úr igen. Ő, a minden vigasztalásnak Istene. Nincs többé balzsam Gileádban, de Istennél ott van a valódi balzsam. Itt nem olyan orvosról van szó, aki teremtetett, hanem a mennynek és földnek Teremtője, ,,az Úr a te Orvosod." Olyan fenséges, hogy Jahve egyetlen kedves szava hálaadással és dicsérettel tölti be a keresztyéneket. Az Úr szava olyan, mint az arany pénz; a keresztyén az aranyműves, aki az ígéretek kalapácsával heteken keresztül feldolgozza azt. Azért te szegény keresztyénszív, nem kell elcsüggedned. Menj a Vigasztalóhoz és kérd, hogy vigasztaljon meg. Te egy kiszáradt, üres kút vagy. Hallottátok már, hogyha a szivattyús kút nem ad vizet, akkor előbb vizet kell beleönteni, úgy azután ismét bőven kapunk abból vizet. Így tehát, kedves keresztyén, ha kiszáradtál, menj Istenhez; kérd, hogy az Ő örömét öntse szívedbe, és akkor örömöd forrása újból szolgáltatja vizét. Ne menj földi ismerősökhöz, mert azokban Jób ártalmas vigasztalóira találsz, hanem menj előbb és mindenekelőtt ,,Istenhez, ki megvigasztalja a nyomorultakat", így hamarosan vallani fogod: ,,Sok keserűség volt az én szívemben, de a te vigasztalásaid megvidámították az én lelkemet."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8578
  • e Hét: 31222
  • e Hónap: 60534
  • e Év: 248336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.