Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Az örök Isten
  2017-02-25 22:54:16, szombat
 
  Az örök Isten

"Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak" (5Móz 33,27)

Számomra nagyon sokat jelent, hogy van egy örök, élő barátom, aki mindenek fölött áll, akié minden hatalom, és aki mellettem van, az én oldalamon áll!
Valóban jó dolog, ha van földi barátod, aki segíteni tud, amikor bajban vagy. De az megbetegedhet vagy meghalhat, vagy talán elveszítheti gazdagságát, amivel segíthetne rajtad, úgyhogy többé nem tud támogatni. De a Teremtő Istennel nem történhet ilyesmi. Ő tegnap és ma és mindörökké ugyanaz! "Hajlékod az örök Isten." Ő ugyanolyan volt ötven éve, ezer éve, tízezer éve, mint amilyen ma. - Ő mindig ugyanaz.
Illés Istene ma is él, és ugyanaz, aki a próféta idejében volt. Most is ugyanúgy kész segíteni gyermekein. Velünk van az élő Isten, akinek ereje sohasem mond csődöt, akinek karja soha nem fárad el, akinek bölcsessége végtelen, és hatalma változhatatlan! Ezért ma is, holnap is, a jövő hónapban is Ő lesz a segítőnk és barátunk - amíg csak élünk!
Sőt, Ő az ősidők Istene, az örökkévalóság Istene! Leírhatatlan boldogság tudni, hogy az örök Isten a mi oldalunkon van! De nemcsak hogy mellettünk áll, hanem Ő a mi segítségünk, akire rábízhatjuk magunkat, ahová mindig menekülhetünk, mint valami erős várba, ahol tökéletes biztonságban vagyunk!

Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az örök Isten
  2017-02-25 22:44:38, szombat
 
  "Az örök Isten a mi menedékünk!"

- Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr a mi Szabadítónk
  2017-02-25 22:26:34, szombat
 
  "Számunkra vigasztaló, hogy olyan Isten a segítségünk, aki az égen át száguld segítségünkre. Mellettünk áll a harcban. Mindenek felett való. Senki sem győzheti le! Az elemek fölött is úr, azok sem állhatnak ellene, sem semmi más teremtmény nem szállhat szembe vele, mert Ő a feje mindennek. És Ő a mi oldalunkon áll. Ő velünk van, és ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Ő velünk van, és minden javunkra szolgál. Ha benne bízunk, akkor tökéletes biztonságban vagyunk."

- Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr a mi osztályrészünk
  2017-02-25 20:49:06, szombat
 
  Az Úr a mi osztályrészünk


Különleges osztályrészünk, hogy Isten, a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a mi Atyánk és Istenünk! Ez azt jelenti, hogy az élő Isten mellettünk áll, mint Istenünk, vezérünk, Atyánk és barátunk. Mindez azonban csak akkor vonatkozik ránk, ha az Úr Jézus Krisztusban hiszünk. Beszélhetünk róla, mint Istenünkről. Olvashatunk róla. Talán még a róla (mint Istenünkről) szóló igehelyeket is meg tudjuk magyarázni. Meglehet, hogy már sokat írtunk róla, sőt prédikáltunk is az Ő névében. Mindezek ellenére talán mégsem igaz, hogy az élő Isten a mi Atyánk, mert Ő csak akkor lehet Atyánkká, ha igazán hiszünk az Úr Jézus Krisztusban, és egyedül benne bízunk, mint lelkünk megtartójában.
Ha tehát az Úr Jézust elfogadtuk Üdvözítőnknek, akkor valóban tény, hogy Isten a mi Atyánk, és ugyanazon drága áldásoknak a részesei vagyunk, mint régen az izráeliták. Akkor önmagunkra nézve is elmondhatjuk: "Nincs Jesurun Istenéhez fogható".

Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Elismert igazság
  2017-02-25 20:15:39, szombat
 
  "Természettől fogva bűnösök, sőt, nagyon bűnösök vagyunk. És ezért büntetést érdemlünk, semmi mást, csak büntetést. De amint egy szegény bűnös az Úr Jézus Krisztusban hitre jut, máris igaznak nevezi őt Isten."

- Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Stephen tojása
  2017-02-25 17:10:41, szombat
 
  Stephen tojása



Nyilvánvaló volt, hogy a nyolcéves Stephen értelmi fogyatékossága egyre súlyosbodott. Vasárnapi iskolai tanítója minden tőle telhetőt megtett, hogy Stephent is bevonja a csoport tevékenységeibe, és elkerülje az olyan helyzeteket, amikor a többi gyerek kicsúfolhatta volna.
Áprilisban a tanítónő mind a nyolc gyereknek adott egy üres műanyag tojást, és azt mondta nekik, hogy valami olyat tegyenek bele, ami az új élet létrejöttét jelképezi. A tanítónő tartott attól, hogy Stephen esetleg nem fogta fel, és mivel nem akarta őt a többiek előtt zavarba hozni, megkérte a gyerekeket, hogy rakják a tojásokat az asztalára, hogy ő nyithassa ki őket.
Az elsőben egy pici virág volt. "Milyen szép jele ez az új életnek" - mondta a tanítónő. Az egyik gyerek nem tudta megállni, hogy ki ne bökje: "Azt én hoztam!"
Aztán egy kő következett. A tanítónő azt hitte, hogy ez lehet Stephené, mivel a kő nem jelképezhet új életet. Ám Billy bekiabált, hogy a kövön moha van, és a moha az új életet jelképezi. "Nagyon jó, Billy" - szólt a tanítónő.
A harmadik tojásból egy lepke repült ki, és egy kislány büszkén fűzte hozzá, hogy az ő választása volt a legjobb mind között.
A negyedik tojás üres volt. Biztosan ez Stephen-é - gondolta a tanítónő, és gyorsan egy másikért nyúlt.
"Az enyémet ne tessék kihagyni!" - szólalt meg Stephen.
"De hiszen ez üres, Stephen!" - mondta szelíden a tanítónő.
"Bizony - válaszolt Stephen. A sír is üres volt, és ez új életet jelent mindenkinek."
A nyár végére Stephen állapota rosszabbra fordult. Végül meghalt. A temetésen a kis koporsó tetején nyolc kis műanyag tojást láttak a gyászolók. Mind üres volt.

Alkalmazás: Stephen igaz története arra a reményre emlékeztet bennünket, amit Jézus Krisztus feltámadása ad nekünk. "Mert ahogyan Ádámban mindnyájan meghalnak, úgy a Krisztusban is mindnyájan életre kelnek" (1Kor 15,22).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Egy csepp méz
  2017-02-25 16:37:16, szombat
 
  "A bánat minden kelyhében, amelyet Isten az embernek nyújt, van egy csepp méz; de gyakran csak akkor érezzük meg az ízét, amikor a kelyhet már fenékig kiittuk."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr kezében
  2017-02-25 16:35:08, szombat
 
  "Uram, könnyek között feltekintettem Terád, és azzal a beismerő vallomással imádtalak, hogy Te minden vagy, én pedig semmi. Most, amikor letörölted a könnyeimet, ismét feltekintek, dicsőítelek Téged, és - amíg újabb könnyek nem jönnek - örvendezem az eljövendő áldásoknak."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr kezében
  2017-02-25 16:32:19, szombat
 
  "Isten egy szavával képes a földre kényszeríteni bennünket, de ugyanolyan gyorsan ismét fel is tud állítani."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az Úr kezében
  2017-02-25 16:30:55, szombat
 
  "Ha az Úr kezében vagyunk, amikor szenvedést küld, akkor vigaszt és menekvést is kapunk tőle."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2323
  • e Hét: 24967
  • e Hónap: 54279
  • e Év: 242081
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.