Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Élet egy összetört világban
  2011-08-10 08:53:04, szerda
 
  ,,Az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik..." Róma 8,22

Semmi sem működik tökéletesen, mert a bűn mindent megrontott. Hogy ezt megláthassuk, egyszerűen csak körül kell néznünk a minket körülvevő fizikai világban. Természeti katasztrófák és deformitások mindenhol. Egy összetört bolygón élünk, ami nem tökéletes többé.

Mielőtt a bűn a világba jött volna, nem voltak földrengések, szökőárak, hurrikánok, hóviharok vagy egyéb szélsőséges időjárási jelenségek. A környezet tökéletes egyensúlyban volt.

De miután Ádám és Éva vétkezett, ,,a teremtett világ a hiábavalóságnak vettetett alá..." (Róma 8,20) Vagy ahogyan egy kortárs angol bibliafordítás (Contemporary English Version) mondja: ,,a teremtés összezavarodott...". Mindenhol ez a zavar figyelhető meg a minket körülvevő természetben, az állatokban és az emberekben is.

Istennek soha nem állt szándékában, hogy az állatoknak és az embereknek hibái, deformitásai, vagy DNS mutációi legyenek. Most azonban mindannyian tapasztaljuk ezeket a genetikai problémákat valamilyen mértékben. Egyikünk teste sem működik tökéletesen.

Megfigyelhetjük továbbá az eredendő bűn hatásait más módon is: a fizikai hanyatlásban és pusztulásban. Mivel a halál a bűnnel jött a világba, ezért minden hanyatlik és végül elpusztul. Salamon, a legbölcsebb ember a világon így foglalta össze mindezt: ,,Senki sem irányíthatja a szelet, vagy állíthatja meg a saját halálát" (Prédikátor 8,8 NCV)

Azonban ez nem akadályoz meg bennünket a próbálkozásokban! Az emberek mindent megtesznek azért, hogy késleltessék ezt a hanyatlást különböző krémekkel, testápolókkal, Botox-al, vagy műtétekkel. Nem számít, hogy mivel próbálkozunk, mert ,,a mi fizikai testünk egyre öregebb és gyengébb lesz..." (2Korinthus 4,16 NCV). Ez elkerülhetetlen. Ez egy tudományos törvényszerűség. A termodinamika második törvénye kimondja, hogy minden alá van vetve a hanyatlásnak és pusztulásnak.

Igen, tudom, hogy nem ez a legfelemelőbb üzenet, amit most olvasol. Nem szükséges emlékeztetni az öregedésre és hanyatlásra. De van remény. Hálásak lehetünk Istennek, hogy nem hagy majd bennünket örökre ebben a tökéletlen világban.

Amikor szomorúsággal, bánattal, szenvedéssel, nehézségekkel, zsákutcákkal vagy éppen a csüggedéssel küzdesz, ezt mindig tartsd észben: Isten jobb helyet készített számunkra. Azt akarja, hogy örökké vele éljünk egy tökéletes mennyországban, ahol nem lesz több bánat és könny.

A Biblia ezt mondja: ,,A mi földi testünk, amely meghal és elhanyatlik, különbözik attól, amelyet akkor kapunk, amikor visszatérünk majd az életbe, mert az sosem pusztul majd el. A jelenlegi testünk megbetegedhet és meghalhat; de teljes dicsőségében tér majd vissza, amikor feltámadunk. Igen, ezek most gyenge, halandó testek; de amikor új életre kelünk, erővel telik majd meg." (1Korinthus 15,42-43 Living Bible)

(Daily Hope by Rick Warren * Napi remény :)
Link



Halál! Hol a te fullánkod? Pokol! Hol a te diadalmad? A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!
(Pál korinthusiakhoz írt első levele 15:55-57)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2152
  • e Hét: 11001
  • e Hónap: 22054
  • e Év: 83355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.