Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az utolsó időkben nehéz helytállni
  2014-08-07 23:48:20, csütörtök
 
  Link Link

" Értsd meg, hogy az utolsó időkben nehéz lesz helytállni.

2 Az emberek ugyanis énközpontúak lesznek, akik csak magukat és a pénzt szeretik; dicsekvők lesznek és büszkék, akik gonosz dolgokat mondanak másokról; szüleiknek nem engedelmeskednek; hálátlanok és istentelenek.

3 Hiányozni fog belőlük a mások iránti szeretet, nem akarnak majd megbocsátani, szívesen mondanak rosszat másokról, mértéktelenek és féktelenek lesznek, akik gyűlölik a jót.

4 Elárulják majd a barátaikat, gondolkodás nélkül vakmerően cselekszenek, büszkék lesznek, és nem Istent szeretik, hanem inkább az élvezeteket hajszolják.

5 Eközben megtartják ugyan a vallásosság külső látszatát, de a valódi istenfélelem erejét elutasítják. Maradj távol az ilyen emberektől, Timóteus!

6 Közülük valók azok is, akik ravaszul beférkőznek egyes családok bizalmába, hogy behálózzanak olyan asszonyokat, akik gyenge akaratúak, tele vannak bűnökkel és mindenféle kívánságokkal,

7 s akik mindig igyekeznek új tanításokat hallani, mégsem ismerik meg az igazságot soha.

8 Emlékezz Jannészre és Jambrészre, akik Mózes ellenfelei voltak! Ugyanígy van ezekkel a zavaros gondolkodású emberekkel is, akiknek a hite nem állta ki a próbát, mert ellenkeznek az igazsággal.

9 De ők is kudarcot fognak vallani, mint Jannész és Jambrész: felsülnek a nyilvánosság előtt! "

2 Timóteus 3
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Mit tegyünk a bibliai igazságokkal ?
  2014-08-07 10:55:48, csütörtök
 
  Link

,,Továbbra is higgyetek ezekben az igazságokban és határozottan álljatok meg bennük. Ne térjetek el attól a bizonyosságtól, amit akkor kaptatok, amikor meghallottátok az Örömhírt." (Kolossé 1:23)

Amikor felfedezed az igazságot Isten igéjében, négy dolog kell tenned:

1. Hidd el!
A Kolossé 1:23 azt mondja: ,,Továbbra is higgyetek ezekben az igazságokban és határozottan álljatok meg benne. Ne térjetek el attól a bizonyosságtól, amit akkor kaptatok, amikor meghallottátok az Örömhírt." A Biblia azt mondja, hogy higgyünk az igazságban és határozottan álljunk meg benne.

2. Cselekedd meg!
Az igazság nem csak egy szellemi gyakorlat. Ez olyan dolog, amit teszel. Amit gyakorolsz. Amit alkalmazol. Amit megélsz. Aminek engedelmeskedsz. Mielőtt elkezdenél tanulni egy újabb igazságról, miért nem kezded el előbb megélni azt, amit már tudsz? A Biblia azt mondja Filippi 3:16-ban: ,,Amit viszont már megértettünk, azt az igazságot követnünk is kell."

3. Állj ki érte! A Biblia azt mondja, hogy : ,,Mindig állj ki az igazságért." (Kor.13:8) Ne szégyelld azt ebben a posztmodern világban, amely azt mondja, hogy ez nem igazán számít! Állj ki az igazságért! A Biblia mondja nekünk, hogy a mi felelősségünk az, hogy ne csak ne ellenezzük az igazságot, hanem minden esetben álljunk is ki érte. Az igazság embereinek kell lennünk ebben a relativisztikus időkben.

4. Terjeszd!
János 3. levél 1:8 ezt mondja: ,,Nekünk, hívőknek kell őket segítenünk ezekben az utazásokban, hogy munkatársaik legyünk az igazság terjedésében." Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy derítsük ki, hol munkálkodik Isten, és csatlakozzunk hozzá ott. Ez azt jelenti, hogy arra mész, amerre Isten mondja, és ott szolgálsz, ahol Isten mondja, hogy szolgálj. Mik azok az utazások a gyülekezetedben, amiket támogathatsz? Milyen szolgálatra hívott el téged Isten? Engedelmeskedj Istennek ezekben, és így tudsz majd segíteni az igazság terjesztésében.

"Minden, amit teszel, az igazság iránti szereteted tükrözze és azt, hogy ezt halálosan komolyan gondolod" (Titusz 2:7) Őszinte leszek veled: sok olyan dolog van a Bibliában, amit nem értek. Sok dolog van, ami nagyon kellemetlen számomra. De a tény az, hogy ez az igazság. Ez mindig arra vezet engem, amerre mennem kell és mindig azt mondja nekem, ami helyes.

Most már ezt is tudod. Mit fogsz tenni ezután?

Elmondanád ma ezt az imádságot? "Istenem, ma átlépem a határt. Jézus Krisztus, akarom hinni, hogy te vagy az út, az igazság és az élet. Tudni akarom az igazságot, hogy az igazság szabaddá tegyen engem. Hinni akarok benne. Tenni akarom. Ki akarok állni érte. Akarom terjeszteni az igazságot. Benne vagyok. Odaadom a bizalmam neked. A te nevedben imádkozom. Ámen."

Ha elmondod ma ezt az imádságot, írj nekem ezen a címen: Rick@rickWarre.org

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4166
  • e Hét: 13015
  • e Hónap: 24068
  • e Év: 85369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.