Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hadd legyek korlát, segítő kéz
  2016-02-24 12:58:47, szerda
 
  HADD LEGYEK KORLÁT...



Hadd legyek korlát, segítő kéz,

ki gyengét vezetve, előre néz,

sötétben lámpás legyen szavam,

megosztva mással minden javam,

lenne beszédem viharban fény,

számban szent Igéd élő remény,

sebzettnek gyógyír, betegnek bor,

mert annyi űzöttet termel e kor,

bár lennék vigasz, mosoly a szélben,

virágzó tavasz, derű a télben,

hazugok között igaz, mint szikla,

kialvó parázsból lobbanó szikra...

ám nézd meg, életem gyenge és üres,

éhező szívem csak egy dolgot keres,

hadd halljam hangod és láthassam arcod

mindig, ha hűséggel vívom a harcot,

míg Hozzád érkezem, Uram!

2014. november 6. Guti Tünde
Link
 
 
1 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Szeretettel köszöntelek a Keresztény kincskeresőben
  2016-02-24 12:36:09, szerda
 
  " Mindnyájan keressük azt a kincset amelytől életünk megváltozását várjuk. Kutatjuk a pénzben, szerelemben, hivatásban és amikor úgy véljük, hogy megtaláltuk akkor döbbenünk rá, hogy mégsem erre vágyódunk.

Az igazi kincs azonban nem ezekben, hanem Jézusban található.

Én megtaláltam a Jézushoz vezető utat. Elrontott életem teljesen megváltozott e találkozás által, Mindent, amit rossznak találtam eddigi életemben, elhagytam, azért, hogy a kincset, melyet Ő jelent számomra, megtarthassam.

Felismertem, hogy Jézussal való találkozásunk által gondolkodásunk, életformánk, szellemiségünk megváltozik. A szeretetlenség és harag helyébe a szeretet lép, a sötétségben felragyog a világosság, a céltalanságot a tudatosság, a hitetlenséget Jézustól kapott rendíthetetlen hit tölti be.

Honlapomon történetek, filmek találhatók, melyek megerősíthetik hitünket, felhívják figyelmünket a helyes és helytelen közötti különbségre, azért, hogy mennyei kincsek boldog tulajdonosai lehessünk.

A filmek, videók azt mutatják be, hogyan történtek gyógyulások, szabadulások és csodák emberek életében, miképpen jutottak arra a felismerésre, hogy a bűntől meg kell és meg is lehet válni.

Szükségünk van Isten megváltó kegyelmére, és ezt a kegyelmet Jézus Krisztus által megkaphatjuk."


Bácsi István * Keresztény Kincskereső
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Bácsi István* Keresztény kincs  
Boldog akarsz lenni? Építs jó kapcsolatokat!
  2016-02-24 11:09:59, szerda
 
  ,,Éljetek úgy, hogy jól kijöttök egymással. Tanuljatok meg odafigyelni egymásra, és törekedjetek a harmóniára." (1Korintus 1:10, MSG fordítás)

Ma már nem igazán tanítják az iskolában azt, hogy hogyan tudunk jó kapcsolatban lenni más emberekkel. Pedig ez az egyik legfontosabb dolog, ha boldog akarsz lenni.

Ha nem tudsz jól kijönni másokkal, akkor az életben boldogtalan leszel.

Mit kell megtanulnod ahhoz, hogy jó kapcsolatban tudj lenni más emberekkel?

Először is, meg kell tanulnod együttműködni másokkal.

A Bibliában Epafroditoszt küldte el a Filippi gyülekezet, hogy anyagi támogatást vigyen Pálnak, aki Rómában volt ez idő tájt bebörtönözve. A Filippi 2:25 így fogalmaz: ,,Úgy érzem, vissza kell küldenem hozzátok Epafroditoszt, a testvérem, munkatársam és harcostársam, akit azért küldtetek, hogy személyesen képviseljen benneteket és segítségemre legyen". (GWT ford.)

Azzal, hogy Epafroditoszt testvérének, munkatársának és harcostársának nevezte, Pál azt fejezte ki, hogy az élet és a szolgálat nem más, mint családi kapcsolat, egymással való közösség és küzdelem.

Az egyház Isten családja. Mi pedig egymás testvérei vagyunk, mert együtt szolgálunk, együtt dicsérjük Istent - és eszerint is kell viszonyulnunk egymáshoz. Ugyanakkor közösségben is vagyunk egymással, mert egy közös cél - az Úrtól kapott küldetés - érdekében együtt dolgozunk és szolgálunk.

Együtt harcolunk Sátán ellen is, és segítenünk kell egymást ebben a harcban. Védenünk és bátorítanunk kell egymást.

A gyülekezeti közösség a legjobb hely arra, hogy megtanuljuk, hogyan kell együttműködni másokkal.

Másodszor, meg kell tanulnod másokra odafigyelni.

A Filippi 2:26-ban Pál ismét Epafroditoszt említi, amikor így ír: ,,már nagyon vágyódik utánatok és nyugtalan amiatt, hogy tudomást szereztetek arról, hogy betegeskedett."

Figyeljük meg, hogy itt a másokra való odafigyelés két példáját említi meg az igevers: Pál tekintettel van arra, hogy munkatársának honvágya van, Epafroditosz pedig a filippiek miatt nyugtalan.

És ez a kulcs a boldogsághoz. Minél jobban megtanulsz tekintettel lenni a többi ember szükségeire, kétségeire és félelmeire, annál boldogabb leszel. Ha például nem vagy tekintettel a házastársadra, boldogtalan lesz a házasságod.

A Bibliában ezt olvassuk az 1Korintus 1:10-ben: ,,Éljetek úgy, hogy jól kijöttök egymással. Tanuljatok meg odafigyelni egymásra, és törekedjetek a harmóniára." (MSG ford.)

Az ember természete alapvetően nem olyan, hogy a másikra akar odafigyelni; inkább a saját dolgainkat akarjuk mások dolgai elé helyezni. Ahhoz, hogy jó kapcsolatokat tudjunk kiépíteni, erőfeszítést kell tennünk. Az egymással való harmonikus együttélést és jó együttműködést pedig úgy tudjuk megtanulni, ha gyakoroljuk. Ahogy a kert is gyümölcsöt terem, ha művelik, a te erőfeszítéseid is gyümölcsöt hoznak majd: boldog leszel, és szilárd, jó emberi kapcsolataid lesznek.

Beszéljetek róla

Miért van az, hogy néha azokkal a legnehezebb kijönni és együtt dolgozni, akik tagjai a gyülekezetünknek és akikkel együtt szolgálunk?
Milyen új módon lehetne elősegíteni a harmonikus együttműködést a különböző szolgálatokban dolgozó testvérek között? Hogyan tudnánk jobban odafigyelni egymásra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.17.) Napi remény




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 483
  • e Hét: 9332
  • e Hónap: 20385
  • e Év: 81686
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.