Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Új fordítású Biblia
  2016-10-20 17:42:26, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Új fordítású Biblia  
Ismerjük meg az amaránt!
  2016-10-20 16:57:44, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST
  2016-10-20 16:23:35, csütörtök
 
  ,,Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik." (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)


Az elmúlt napokban azokról az igazságokról beszéltünk, amelyek segítenek nekünk abban, hogy emlékeztessük magunkat arra hogyan összpontosítsuk az életünket és erősítsük a kapcsolatainkat. A harmadik igazság ez: a legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST.

A Példabeszédek 3:27-28 azt mondja: ,,Amikor csak lehetséges, cselekedj jót azokkal, akik rászorulnak. Soha ne mondd embertársaidnak, hogy várjanak holnapig, ha most is tudnál segíteni nekik." (Példabeszédek 3:27-28 GNT fordítás)

Miért a MOST pillanata a legjobb, hogy kifejezd szeretetedet? Mert nem tudod mennyi lehetőséged lesz ezt megtenni még. A körülmények változnak. Az emberek meghalnak. A gyermekek felnőnek és elhagyják otthonukat. Nem garantált a holnapod. Ha ki akarod fejezni a szeretetedet, akkor jobban teszed, ha MOST teszed.

Charles Colson és George McGovern politikai ellenfelek voltak. Az 1972-es elnökválasztási kampányban egymás ellen dolgoztak. De mindketten megbánták.

Colson azt írta: ,,Ahogy visszatekintek az életemre, a legjobban azt sajnálom, hogy nem töltöttem több időt a gyermekekkel. Ha a család az elsőrangú az életedben, akkor ezt azt jelenti, hogy egy olyan kultúrával kerülsz szembe, ahol az anyagiasság és a munkamánia az uralkodó. Azt is jelenti, hogy nem fogsz a karrieredben olyan gyorsan előre haladni, mint mások teszik. Azt is jelenti, hogy egy alacsonyabb életminőséget is elfogadsz tudván, hogy jót teszel a gyermekeidnek azzal, hogy érzelmi biztonságot nyújtasz, amire építhetik majd ők is az életüket."

McGovern egy könyvet írt a lányáról Terry-ről, aki 1994-ben alkoholizmusban halt meg. A tragédia után McGovern megtalálta Terry naplóját és felismerte, hogy nem volt olyan jó apa, mint amilyennek ő képzelte magát.

Amíg 18 órákat töltött egy nap a politikai csatározásaival, Terry otthon volt és naplót írt, amelyben leírta, hogy hiányzik neki az édesapja és valószínűleg ő nem hiányzik az édesapjának. Hiszen ha hiányozna neki, akkor törődne vele.

McGovern tanácsokat is írt szülőknek: ,,Mutassátok ki szereteteteket gyermekeitek felé azzal, hogy több időt töltötök velük, főleg a kamasz korban - ne számítson most a karrieretek. Ez az az út, amit senki sem bánt még meg."

,,Mindent odaadnék, ha még egy délutánt Terry-vel tölthetnék. Ha elmondhatnám neki mennyire szeretem. Ha lehetne még egy boldog pillanatunk, amelyből annak idején olyan kevés jutott nekünk."

Ne tétovázz! Sosincs későn! A legjobb alkalom arra, hogy szeress - a MOST.

Beszéljetek róla:

Kivel kellene elkezdened több időt tölteni?
Milyen tevékenységeket kellene kiiktatnod a napirendedből, hogy több időd legyen azokra az emberekre, akiket szeretsz?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2016.10.13.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Útmutatások az életünkre nézve
  2016-10-20 09:32:41, csütörtök
 
  Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát - feledkezzen el, ne vegyen tudomást magáról, ne ismerje el magát, ne figyeljen magára és a saját érdekeire -, és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem. Mert valaki meg akarja menteni az ő [magasabb] életét, elveszti azt; valaki pedig feladja az ő életét én érettem és az evangéliumért, az megmenti azt.- Márk 8:34-35 Link Új fordítású Biblia

Amikor Jézus ezeket mondta, nem egy receptet adott a mennybe jutáshoz. Azt mondta el nekünk, hogyan élhetünk egy magasabb rendű életet itt a földön.

Tudod, van egy magasabb élet, amit itt és most élhetünk. De ehhez le kell tennünk azt az életmódot, amihez a legtöbbünk hozzászokott. Talán pontosan azokat a dolgokat kell elengednünk, amelyekhez eddig oly nagyon ragaszkodtunk. A szívünket Isten akarata felé kell fordítanunk.

Ezt tette Jézus. Nem önmagának élt, hanem teljesen Istennek. Csak azt tette, amit az Atya mondott neki - és teljes győzelemben élt.

Itt az ideje felismernünk, hogy az újjászületés nem csak arra jó, hogy megmeneküljünk a pokoltól.

Az a célunk, hogy tetszésére legyünk Istennek. Hogy letegyük az életünket, és az Ő vágyait töltsük be. Hogy az Ő különleges tulajdona legyünk a földön, és megtegyünk bármit, amit mond nekünk.

Elsődleges fontossággal kell bírnia, hogy átadjuk magunkat Neki, és közösségben legyünk Vele.

Elég időt kell töltenünk Vele ahhoz, hogy meghalljuk a hangját, és engedelmeskedjünk.

Csak amikor ezt megtesszük, akkor leszünk igazán beteljesedve. Csak amikor ezt megtesszük, akkor tudjuk azt a magasabb életet élni, amelyre vágyunk.

GLORIA COPELAND * Igei olvasmány: ApCsel 20:7-24
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3523
  • e Hét: 12372
  • e Hónap: 23425
  • e Év: 84726
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.