Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Egy gyermek születik nékünk
  2016-12-06 21:17:38, kedd
 
  Link


"De nem lesz mindig sötétség ott, ahol most nyomorúság van!

Mert egy gyermek születik,
fiút ad nekünk az Örökkévaló,
aki vállára veszi az uralom terhét.

Így hívják: ,,Csodálatos, Tanácsadó,
Erős Isten, Öröklét Forrása,
Békesség Fejedelme."

Békéje és uralkodása egyre jobban kiterjed,
véget nem ér soha! "

Ézsaiás 9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
APRÓ JELEK EGY LÁGY SZÉLBEN, Marsha Burns
  2016-12-06 13:01:40, kedd
 
  "Nagyon sokan túl szigorúak vagytok magatokkal, és ez már úgy elhatalmasodott, hogy megvetitek önmagatokat. Talán alázatosságnak tűnik, és még el is hihetitek, hogy ezt érdemlitek. De a kárhoztatás nem Tőlem van. A bűn felismerése nem ugyanaz, mint a kárhoztatás.A megbocsátás nemcsak másoknak jár, hanem saját magatoknak is meg kell adnotok.

Keljetek fel és járjatok Szellemben, mondja az Úr."

"Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak,
akik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint." Róma 8:1

Prófétai Áhítat, 2016. december 6.
Link Link Bővített Biblia



 
 
0 komment , kategória:  Prófétai Napló  
Mennyei kintsugi
  2016-12-06 12:37:47, kedd
 
  ,,Bizony, javamra vált a nagy keserűség. Hiszen megmentettél az enyészet vermétől, és hátad mögé vetetted minden vétkemet."Ézsaiás próféta könyve 38:17


Sokszor előfordul, hogy kicsorbul, eltörik egy edény. Ilyenkor az ember egy könnyed mozdulattal a szemétkosárba dobja a használhatatlanná vált tárgyat. Japánban azonban kifejlesztettek egy művészetet, a kintsugit, amely a törésből értéket teremt.

Először is összeragasztják a széttört csészét, és megvárják, hogy a ragasztó megszáradjon. Most már újra használható lenne a tárgy, csak úgy, mint a többi ép edény, de ekkor kezdődik a kintsugi.

A lakkhoz aranyport kevernek, és ezt kenik az egykori törések vonalára. Az így keletkezett tárgy nem csak eredeti funkcióját nyeri vissza, hanem egyben - mind anyagiakban, mind művészetileg - értékesebb lett. Az arany beépítése nemesebbé tette a többi ép és tökéletes edényhez képest.


Mindenkit érnek élete során veszteségek. Ezek sokszor olyan súlyosak - munkahely elvesztése, súlyos betegség, közeli hozzátartozó halála -, hogy visszaállíthatatlan töréseket eredményeznek a lelkünkön.

Egy csecsemőjét szülés közben elvesztő édesanya például így írja le fájdalmát: ,,Másnap már mehettem is haza. Ott álltam kiüresedve, meglopva a testem és a lelkem, és nem volt egy lény a földön, aki törődött volna a fájdalmammal."

Ilyen válsághelyzetekben megrendül az ember hite.

- Miért történt ez?
- Miért pont velem történt ez?
- Miért engedte meg ezt Isten?

Minden egyes fájdalmas kérdés egy-egy repedés az egykor hibátlan edényen.


De ekkor kézbe vesz minket Isten. Beragasztja a töréseinket, majd arannyal kevert lakkal kiemeli a forradások helyét. Ennek az isteni kintsuginak két funkciója van.

Egyrészről a repedések jelei mindig jól láthatóak lesznek, hogy sose feledjük, milyen mélységekben jártunk, másrészről az arany arra emlékeztet, hogy ,,bizony, javunkra vált a keserűség".

Egy édesanya, aki két hónaposan vesztette el gyermekét, így írja le a mennyei kintsugit:

,,Sokkal szomorúbbnak látom a világot, hogy ő fizikai valójában nincs itt, és mégis szebbnek. (...) Hogy képessé váltam önmagamba nézni, és hogy képessé váltam arra, hogy legalább önmagamnak ne hazudjak, az annak az útnak köszönhető, amelyet Márkkal való szenvedésben együtt jártunk be. Márk nagyon sok mindenre megtanított (...).

És amin a legjobban csodálkozom, közelebb vitt Istenhez."


Ha eltörik valami az életünkben, vigyük hát el a mennyei kintsugi-mesterhez!

Reggeli dicséret
Link Link Hogy jól induljon a nap...



 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
A gyermekeid megszabadulnak a fogságból
  2016-12-06 09:35:42, kedd
 
  Ezt mondja az Úr: Tartsd vissza szódat a sírástól és szemeidet a könnyhullatástól, mert meglesz a te cselekedetednek jutalma, azt mondja az Úr, hiszen [gyermekeid] az ellenség földjéből térnek vissza. Jövendődnek is jó reménysége lészen, mert fiaid visszajönnek az ő határaikra.- Jeremiás 31:16-17

Jézus megváltott bennünket az átoktól. Sokan jól ismerjük a bűntől, betegségtől és a szegénységtől való megváltást. De gyakran nem ismerjük fel, hogy a megváltásnak hatalma van az ördög pusztítása fölött is, amelyet a gyermekeink életében akar elvégezni.

Az 5 Mózes 28:16-68 a törvény átkáról számol be. Figyeld meg, mit mond az átok a gyermekeidről. ,,A te fiaid és leányaid más népnek adatnak, és a te szemeid néznek és epekednek utánuk egész napon, és nem lesz erő a te kezedben" (32. vers).

,,Fiakat és leányokat nemzesz, de nem lesznek tiéid; mert fogságra jutnak" (41. vers).

Sok keresztény szülő szenved ez alatt az átok alatt. A gyermekeiket a drog, az alkohol és a züllöttség tartja fogságban. Ennek nem kell így lennie! Amióta Jézus megtörte a törvény átkát, ezeknek a szülőknek hatalom adatott Jézus nevében arra, hogy a sátánt elparancsolják a gyermekeik életéből.

Ne hagyd, hogy az ördög hatalmat vegyen a gyermekeid felett! Amikor meglátod bennük az ellenszegülés első jelét, valld meg Isten ígéreteit fölöttük, és ne adj talpalatnyi helyet sem az ördögnek.

Ne felejtsd, a gyermekeid nem látják az őket támadó láthatatlan erőket. Tehát a te felelősséged, hogy ellenállj ezeknek helyettük. Vállalj felelősséget értük. Majd ragadj meg minden alkalmat, hogy szeretetet árassz feléjük.

Isten tudja, hogyan szabadítsa meg őket. Tedd meg a részedet, és bízz meg Benne, hogy Ő is megteszi a részét. Vissza fogja hozni őket az ellenség földjéről!

Gloria Copalnd * Igei olvasmány: Ézsaiás 60:1-5
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 14135
  • e Hónap: 25188
  • e Év: 86489
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.