Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A közbenjárás szolgálata
  2017-02-08 23:05:13, szerda
 
  Boldogok, akik sírnak: mert ők megvigasztaltatnak. - Máté 5:4

Tudod, miről beszélt igazából Jézus, amikor ezt mondta? A közbenjárók sírásáról beszélt. Arról a vigasztalásról tanított, amit akkor kap a közbenjáró, amikor a Szent Szellem bizonyosságot ad neki arról, hogy keresztülimádkozta az adott dolgot.

Keresztülimádkozni azt jelenti, hogy ,,áttörni az akadályokat, amelyek megállították Isten munkálkodását mások életében." Azt jelenti, hogy a szellemi fegyvereiddel hátrálásra kényszeríted a sötétség erőit valaki körül.

Nagyon nagy szükség van olyan hívőkre, akik hajlandók ezt megtenni. Olyan közbenjárókra van szükség, akik Isten elé járulnak, kinyúlnak a kegyelméért és könyörületéért a bűnösök, betegek, e világ kivetettjei iránt. Olyan imaharcosokra van szükség, akik kitartanak, amíg bizonyosságot nem kapnak a szellemükben, hogy minden akadály eltávozott, és minden kötés eltűnt.

Isten ilyen közbenjárókat keres - és vannak dolgok, amik nem fognak megtörténni a földön, amíg nem talál ilyeneket. Vannak áldások és Isten mozdulásai, amelyek addig nem nyilvánulnak meg, amíg valaki meg nem szüli azokat imádságban.

Még az Úr Jézus Krisztust is a közbenjáró ima hozta le a földre. Emlékszel Simonra és Annára? Mindketten közbenjárók, Isten imaharcosai voltak. Éveket töltöttek szellemi sírással, amikor a Messiás eljöveteléért imádkoztak. De amikor végeztek, megtapasztalták a Szent Szellem vigasztalását. Amikor meglátták a csecsemő Jézust a templomban, felismerték Őt, és örvendeztek.
Ha azon gondolkozol, hogy vajon téged is elhívott-e Isten közbenjárásra, akkor valószínűleg igen.

Isten mindenhol hívja a hívőket, hogy megtapasztalják ezt a különleges sírást és vigasztalást, amit csak a közbenjárók ismernek. Arra hív, hogy tedd le az életedet másokért imában.
Valahol a világon valakinek szüksége van arra, hogy keresztülimádkozd őket. Tölts egy kis időt imában a mai napon!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Lukács 2:1-3
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Az erő és béke forrása
  2017-02-08 17:06:47, szerda
 
  Az Úr ad erőt népének, az Úr megáldja népét békességgel.
Zsoltár 29,11

Előbb-utóbb mindannyian elfáradunk, néha belefáradunk az életbe. Szükségünk van feltöltődésre, megújulásra. Hol találjuk meg ennek forrását? Szórakozásban, bulizásban? A hétköznapok egyhangúságát kétségkívül megtörhetjük így, de többnyire fáradtabbak vagyunk, mint előtte, s gyakran szenvedélyek fogságában találjuk magunkat rövid időn belül... El kell döntenünk tehát, hogy csupán kikapcsolódást vagy ennél többet: felüdülést keresünk-e?


A 29. Zsoltár 11. verse úgy mutatja be Istent, mint aki az erő forrása lesz népe számára: ,,Az Úr ad (majd) erőt népének". Ha az egész zsoltárt elolvassuk, azt is megérthetjük, hogyan: a Szava által. Isten szava teremtő hatalom, amely felette áll a természet erőinek, uralja a vizeket, a viharokat, a tüzet, megrendíti a földet. A természet elemeinek tombolásakor átérezhetjük gyengeségünket , kiszolgáltatottságunkat. Isten azonban felette áll a természet erőinek is. Szavában megvan a hatalom ahhoz, hogy bennünket is megújítson, mind fizikailag, mind lelkileg. Ígéreteiben és vigasztalásaiban, szeretetében és kegyelmében békességre találhatunk. Szava képes átforrósítani a szívünket szeretetre, önfeláldozásra. Kinek szólnak ezek a csodálatos ígéretek?


Kinek ad erőt Isten, és kit áld meg békességgel? ,,Az Úr ad erőt népének, az Úr megáldja népét békességgel." Miért csak a népét? Személyválogató vagy szűkkeblű lenne Isten? Szó sincs róla! Isten tiszteletben tartja mindenkinek a szabad választását, s nem önkényesen húzza meg a határvonalat. Mi emberek sokszor semmibe vesszük egymás lelkiismereti szabadságát, és átlépjük a határokat, Isten azonban sohasem teszi ezt! Azok életében tud szavának teremtő, megújító hatalma és szabadító ereje megnyilatkozni, akik bíznak benne (vö. Ésa. 40,30), és tisztelik őt, ahogyan a zsoltár elején erre felszólít minket: ,,Adjatok az Úrnak, ti fejedelmeknek fiai, adjatok az Úrnak tiszteletet és dicséretet! Adjátok az Úrnak neve tiszteletét, imádjátok az Urat szent ékességben." Zsoltár 29,1 - 2

Legyen áldott a napod, s újuljon meg erőd és békességed!
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Nézzétek a hóvirágokat
  2017-02-08 16:46:24, szerda
 
 

NÉZZÉTEK A HÓVIRÁGOT!

Nézzétek a hóvirágokat hogyan nőnek ki a fagyos földből, hogy felruházta őket az Isten a hideg, a jég ellen. Nézzétek milyen kecsesek és karcsúak, vegyétek észre, milyen alázatosan hajtják meg fejüket a Teremtő előtt.

Ha az Isten a tél vasmarkában is megóvja a fagyhaláltól a hóvirágokat, akkor fölöttünk embereken még jobban rajta tartja oltalmazó-védelmező kezét...

A szeretetének nagyszerű képe ez, mely túláradó örömmel kéne, hogy eltöltse az ember szívét. A hóvirágokat szemlélve el kéne tűnnie szívünkből a jövőtől való félelmünknek, aggodalomnak.

Hiszen maga az élő Isten üzeni nekünk: ,,Kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek...én te rólad soha el nem feledkezem." (Ézsaiás 43:1; 49:15) Link


Leleszi Balázs Károly
 
 
1 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1037
  • e Hét: 9886
  • e Hónap: 20939
  • e Év: 82240
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.