Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Esti szentmise Kézdivásárhelyen 09.15
  2020-09-15 20:46:57, kedd
 
  Együtt imádkozunk egy szentmise áldozatban az új tanévért és azért, hogy az itt elkezdett munkálatok jó véget érjenek, a felnövekvő diákjaink és az Erdélyben működő, munkatársakat kereső vállalkozások örömére!!
Szeretettel hívunk, várunk gyertek és imádkozzunk együtt, Csaba t.

Videó Link

*
Vállaljuk a mindennapi feladatainkat! Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Örömmel térjünk vissza az Eucharisztiához!
  2020-09-15 20:40:36, kedd
 
  Örömmel térjünk vissza az Eucharisztiához! - Az istentiszteleti kongregáció levele
Amint lehetséges, megtisztított szívvel kell visszatérni az Eucharisztiához. Megújult rácsodálkozással. Megerősödött vágyakozással az Úrral való találkozásra, a vele való együttlétre, az Ő befogadására, hogy hittel, szeretettel és reménnyel teli életünk tanúságtétele révén elvihessük őt embertársainkhoz.
Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció szeptember 12-én Örömmel térjünk vissza az Eucharisztiához! címmel tette közzé a püspöki konferenciák elnökeihez írott levelét, amely a liturgia ünnepléséről szól a Covid-19-pandémia alatt és után. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Liturgikus Intézetének hivatalos fordítását adjuk közre.
A Covid-19 által okozott pandémia nemcsak a szociális, családi, gazdasági, oktatási és munkaügyi aktivitásban hozott változásokat, hanem a liturgia területét is érintette. A vírus terjedésének megakadályozása érdekében szükséges volt a szigorú szociális távolságtartás, amely érintette a keresztény élet alapjait: ,,Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." (Mt, 18,20); ,,Ők pedig állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában, a kenyérszegés közösségében és az imádságokban. A hívek mind összetartottak, és mindenük közös volt." (ApCsel 2,42.44).

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Erdő Péter megáldotta a Budapest-városmajori „kistempl
  2020-09-15 16:17:07, kedd
 
  Két templomépület áll egymás mellett a Városmajorban, félköríves nyílású árkádsorral összekötve. A Jézus Szíve-plébániatemplom a liturgia helyszíne, a helyiek által ,,kistemplom"-nak nevezett Prohászka Ottokár Közösségi Ház pedig a kultúra és közösségépítés otthona. Az 1925-ben felszentelt templom megújulását ünnepelték szeptember 13-án a városmajori hívek.
Két, stílusában, karakterében egészen más templomépület áll egymás mellett a Városmajorban. A kisebbiket 1925-ben, a nagyobbat, a Jézus Szíve-templomot 1933-ben szentelték fel. A tervezés mindkét esetben Árkay Aladár munkája. Nyolc év telt el mindössze a két építkezés között, de ez az időszak, az 1930-as évek eleje hozta meg Magyarországon az egyházi építészetben lezajlott modernista áttörést, ennek egyik első példája a városmajori Jézus Szíve-templom.
Így áll ma egymás mellett a két épület. A nagytemplom a liturgikus tér, az eucharisztia ünneplésének helye, a kistemplom a közösségi élet tere. A városmajori épületegyüttes az 1930-as évektől budapesti léptékben is valódi kulturális központtá vált.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Pio atya nagyon szerette a keresztet.
  2020-09-15 16:05:24, kedd
 
  Levelezése gazdag emberileg megdöbbentő kifejezésekben, amelyek szerelméről tanúskodnak. 1912. szeptember 20-án írja: "Nem vágyom a kereszt megvilágosítására, mert a Jézussal való szenvedés kedves számomra, és hogy Jézus vállán szemléljem a keresztet, mindig megerősödve és sértődve érzem magam a szent örömben".
A San Giovanni Rotondo kolostor árnyékában élni Padre Pio számára a kereszt árnyékában való életet jelentette, mert ideális esetben mintha a megpróbáltatás kolostorába költözött volna. Padre Pio minden nap, minden pillanatban felajánlotta magát a megnyilvánulás áldozatának, nem csak örvendetes, hanem nagylelkű is a világ Krisztussal való megváltásáért. Ezért Padre Pio mindenekelőtt a fájdalom embere volt, Krisztussal együtt a fájdalom embere, Krisztussal együtt egy par excellence feszület.
Pio atya számára is Krisztus keresztje volt dicsekvés, és semmi mást nem akartak dicsőíteni, mint Krisztus keresztjét. hogy testében szemlélje, mi hiányzik Krisztus szenvedélyéből. Mint sok más szent, ő is több, mint sok más szent, ő is őrülten szerelmes volt a keresztbe.
Pio-i bánat Krisztusnak való megfelelés sötétben kezdődött a gyermekkor első éveiben, amikor édesanyja felfedezte, hogy vasláncokkal csapkodja magát, Pio atya lefegyverző egyszerűséggel válaszolt, hogy ki akarja juttatni a vért, mint amikor A zsidók megverték Jézust. A kereszt Pio atya számára szenvedélye volt, de egyben dicsősége is: addig ereszkedett le, amíg féregként nem volt összezúzva, ezért az Úr annyira felmagasztalta.
Ahogy Krisztus, miután a kereszten feltámadt, mindent és mindenkit együtt vonz, ugyanúgy Pio, atya miután Krisztussal együtt feltámasztották a kereszten, sok-sok lelket magához vonz, hogy Isten elé vigye őket.

*
- IO ATYA ÉLETÉT KITÖRÖLHETETLENÜL A KERESZT JELÖLTE MEG
Nem érthetjük kivételes szellemi termetét anélkül, hogy arra a szeptember 20-ra hivatkoznánk, amikor - mint az apostol mondja: "Keresztre feszített Krisztus képviseltette magát előtte" (vö. Gal. 3: 1), egészen addig a pontig, hogy a test a szenvedély jeleit, látható és vérző. Krisztus Keresztjének embere, keresztre feszített szeretetének tanúja, üdvösség és megbocsátás evangéliumát hirdeti , Padre Pio életét és küldetését Jézus életének és küldetésének folytatásaként érti: mint az isteni Mester, Padre Pio is úgy érzi, meg kell ismételnie: " Ételem az Atya akaratának teljesítése"aki valójában az akaratának a végéig való teljesítésére küldött engem. És ismét Jézushoz hasonlóan el is mondhatja igazsággal: "Számukra, vagyis testvéreimért szentelem magam" (Jn 17, 17-19). Így kell értelmezni azt, amit Padre Pio saját "nagy küldetésének" nevez: "szenteld meg magad és szenteld meg". Ez a két szó annak a szintézise, ​​ami Padre Pio számára Krisztus létét jelentette, mivel Krisztus Isten Istentől származik. Isten valóban minden Padre Pio életében. Létezése belsőleg Istenbe kerül . Intenzív és folyamatos imája erről tanúskodik; a tüzes kifejezések, amelyeket írásaiban találunk, azt mondják; lélegezték és ma is a hozzá érkező lelkek lélegzik be.
Néhány hónappal a stigmák kézhezvétele előtt ezt írja: ,,Ó, Istenem, ennek a szívnek a mélyén érzem magam! Nincs hova tenni. Legalább elégedett tudtam lenni azzal, hogy könnyekkel elengedtem ezt az intenzív vértanúságomat. De mondd meg nekem, ó Jézus, mi ez a meghitt hang, amelyet folyamatosan hallok: Hol van a te Istened? amelyen a hazugságtól való félelem miatt nem vagyok képes választ adni? " A válasz erre a fájdalmas hívogatásra napok múlva, Jézus beszélgetéseinek megismétlésével érkezik; a feszület, az oltár, a sátor, a gyóntatószöveg, a rettenetes hosszú testi, erkölcsi és lelki próbák megmondják neki. Így Padre Pio megnyilvánította Krisztust, ő vitte Krisztust, ő adta Krisztust. Élete Krisztus tökéletes képe volt.

*
- Jézusnak szüksége van arra, aki vele együtt szenved az emberi kegyetlenség miatt. Ezért vezet a fájdalom útján. Áldott legyen azonban az ő szeretete, mely meg tudja édesíteni a keserűt is, és örök jutalmat ad az élet időleges kínjaiért, fáradozásaiért. Ne félj tehát, hanem tartsd a legszerencsésebbnek magad, hogy méltónak találtattál részt venni az Istenember fájdalmaiban. Ez nem önfeladás, hanem szeretet, amellyel Isten közeledik feléd. Nem büntetés volt, hanem szeretet, a legmagasabb rendű. Áldjad ezért az Urat, és nyugodtan igyál a Getszemáni kert szenvedésének kelyhéből.Szent Pió atya

*
- Istenünk, Országod nincs messze. Részesíts bennünket dicsőségedben itt a földön, hogy Országod lakói lehessünk a mennyben. Add meg, hogy szereteted áldozatának bizonyságképpen példaadással és tettekkel hirdethessük isteni királyságodat. Légy szíveink Ura most, hogy Ura légy az örökkévalóságban. Sohase vonhassuk ki magunkat királyi hatalmad alól, se az élet, se a halál ne tudjon elszakítani Tőled. Az életet mindig Belőled, a Te szeretetedből merítsük, hogy szétáradjon az emberek között. Hallhassuk meg minden pillanatban, hogy csak belőled éljünk és Te áradhass szét szívünkben.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Megmagyarázhatatlan valóság megszakította a kivégzést.
  2020-09-15 16:01:30, kedd
 
  Egy úr elmondta:
,,Anyám Foggiából származok, ..... Padre Pio egyik első szellemi lánya volt.
Pio-atyat kérte apja megtéréséhez és védelméhez "; amikor 1945 áprilisában végrehajtani akarták a kivégzését.
A lövöldözős csapat előtt volt, amikor hirtelen Pio atya eléje ugrott, hogy megvédje őt.
A hadparancsnok parancsot adott a lövésre; de a hét osztag tagjának puskáiról nem lőttek, a parancsnok pedig meglepődött, ellenőrizték puskáikat, és nem találtak problémát.
Tehát a plató; ismét apámra mutatott, a parancsnok pedig kérte katonáit, hogy lőjenek; és ugyanaz történik ismét. A puskák nem működtek.
Ez a titokzatos és megmagyarázhatatlan valóság megszakította a kivégzést. Apám hazatért és megtért. A szent szentségeket San Giovanni Rotondóban kapta meg, amikor elmentem köszönetet mondani Pio-atyának.
Így apám megszerezte azokat a csodákat, amelyekért mindig Pio-atyától kérte a megtérését!




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Alapításuk 100 éves évfordulóját ünnepelté
  2020-09-15 15:56:55, kedd
 
  Alapításuk 100 éves évfordulóját ünnepelték az Annunciáta Nővérek Sárváron szeptember 14-én. Mikes János szombathelyi megyéspüspök kezdeményezésére alakult meg a Kongregáció, amely a magyarországi kommunista diktatúra idején Brazíliában működött tovább. A rendszerváltást követően érkeztek vissza Szombathelyre, majd ez év őszétől Sárváron kapcsolódnak be az evangelizációba. Székely János megyéspüspök, Kondora István polgármester, Ördög Tibor, a Szent László Iskola igazgatója és az Egyházközség képivelői köszöntötték a nővéreket, akik közül ketten élnek majd Sárváron. Az ünnepi szentmisén a Szeretet Leányai Társulat, más néven Vincés nővérek tagjai is jelen voltak. Mellettük dolgoztak az I. világháború idején azok a segítő nővérek, akikkel megkezdte működését az Annunciáta Nővérek Kongregációja. Székely János megyéspüspök portugálul kérte Isten áldását a nővérekre, akik egy kisfilmmel mutatkoztak be a helybelieknek.

...... .....



Székely János megyéspüspök szentbeszéde Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Ünnepi püspöki szentmise Bodajkról
  2020-09-15 13:03:03, kedd
 
  Megújul a bodajki kegyhely - P. Mórocz Tamás
Megújul a bodajki Segítő Szűz Mária-kegyhely. Az ezeréves kegyhely múltjához méltó felújítási és átalakítási munkálatokról Mórocz Tamás, plébános tartott részletes beszámolót a Délelőttben
Videó Link
*
Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió
Főoltár szentképe
...... ........


2020.09.12 Videó Link
Megyés püspök: Spányi Antal érsek
...... .........



...... ..........


Nagyobb kép Link
...... ............



...... ........


Szent István Király ereklyéje, melyet a Püspök Úr az oltár asztalában helyezett el
...... ........... .........


Püspök Úr Krizmával megkente az oltárt
Nagyobb kép Link
...... ..........


Majd füstölőket helyezett az oltárra
Nagyobb kép Link
...... .......


Az oltár felszentelésének jeléül meggyújtotta a gyertyákat
Nagyobb kép Link
...... .......


Püspök atya áldoztat
...... .........



Áldoztatási kellékek megáldása
...... .........


A Tabernákulum megáldása
...... ........... ...........


Majd a tabernákulumba helyezése
...... .........



Bemutató videó Link

*
2020.09.13 videó Link
Szabadtéri ünnepi szentmise
Spányi Antal megyés püspök
...... ...........


Mórocz Tamás Bodajk plébánosa
...... ......



.......


Nagyobb kép Link
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
750 éves a Pálos Rend
  2020-09-15 13:00:01, kedd
 
  A Pálos Rend építészeti örökségét járjuk körül szakavatott előadókkal, magyarországi, és kárpát-medencei kitekintéssel, a régészeti vonatkozásoktól egészen a modern pálos építészetig. Betekintést nyerhetünk az egyetlen magyar alapítású rend életébe, munkásságába.
XIV. Szakrális Építészeti Konferencia Pálosok építészete tegnap és ma

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Keddi gondolatok 09.15
  2020-09-15 12:54:55, kedd
 
  Mészáros Domonkos atyával
Videó Link

Németh Tamás vépi plébános gondolatai
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szentmise Tihanyból 2020. szeptember 13
  2020-09-15 12:51:46, kedd
 
  Az apátsági templom felszentelésének évfordulója.

Videó Link

Szeptember 13-án emlékeztek a tihanyi apátsági templom felszentelési évfordulójára, mely alkalomból Korzenszky Richárd emeritus tihanyi perjel a templomról írt jegyzetet, amit ezúton közreadunk.
Templomunk felszentelésének évfordulója van. Ünnep ez a nap. Tizenkét gyertya ég a templom falain, ahol a szentelő főpap a kereszt jelét rajzolta krizmával a templom falára

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.