Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Életbölcsességek - Csaba testvér gondolata 09.20
  2020-09-20 22:38:43, vasárnap
 
  A kislányból Teréz anya lett, vajon gyermekeinkből kik lesznek??
1. Amit évek hosszú során felépítettél, egy másodperc alatt romba dőlhet. Ne törődj vele! Te csak építs.
2. Ha valakinek segítesz, az emberek haragudni fognak rád.
Ne törődj vele! Te csak segíts annak, akinek szüksége van rá!
3. Minden tőled telhetőt tégy meg a világért! Ezért rúgást kapsz cserébe. Ne törődj vele! Te csak tedd, ami tőled telik!
4. Azt a jót, amit ma cselekszel, holnapra elfelejtik.
Ne törődj vele! Te csak tedd a jót!
5. A becsületesség, a tisztesség és az igazmondás támadhatóvá tesz. Ne törődj vele! Te csak légy becsületes, tisztességes és őszinte!
6. Az ember ésszerűtlenül gondolkodik, helytelenül cselekszik és önző. Ne törődj vele! Te csak szeresd felebarátodat!
7. Ha jót teszel, azt mások úgy tekintik majd, hogy hátsó szándék vezet. Ne törődj vele! Te csak tedd a jót!
8. Ha céljaid vezérelnek, hamis barátaid és igaz ellenségeid lesznek. Ne törődj vele! Te csak kövesd céljaidat!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szeretettel meghívlak egy elmélkedésre!
  2020-09-20 22:36:00, vasárnap
 
  1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki vasárnapra az új koronavírus-fertőzést, és meghalt nyolc beteg.
Többen kérdezik, hogy most mit hoz a holnap, egyáltalán mi a teendő? Hol van ilyenkor a mindannyiunkat atyai szeretettel óvó, védő Teremtő?

*
Három gondolatot szeretnék figyelmetekbe ajánlani:
1. Betlehemben vagyunk, kétezer évvel ezelőtt! Képzeljük magunk elé, ahogy Szent József odamegy az alvó Máriához és szelíden, hogy ne ijessze meg, felrázza és mondja: "Mária, kedvesem ébredj, gyere fogd a gyermeket és meneküljünk! Tudod, Isten angyala szólt, hogy Heródesnek elgurult a pirulája és a gyermek életére tőr!" Mária felkel, kidörzsöli a szeméből az álmot, öltöznek, pakolnak, fogják a gyermeket és menekülnek! A Szűzanya nem kezd okoskodni, hogy: "Te József milyen kicsiny hited van, te nem bízol a gondviselő mennyei Atyában, ő ismeri a gondjainkat és törődik velünk, hajunk szála sem fog görbülni, angyalait küldi védelmünkre." Nem, Mária nem akar bölcsebb lenni a Józsefet figyelmeztető angyalnál, nem bízik naívan Heródes "jó szívében, irgalmában", hanem szedi a sátorfát és irány Egyiptom! Mária fölöslegesen nem teszi próbára Isten gondviselő jóságát, nekivág férjével a sötét éjszakának!
2. A Szent Család megteszi mindazt ami tőlük telik, de nem kapkodnak és nem pánikolnak. Honnan tudjuk ezt? A szerzetes testvéreink, a betlehemi barlangtól nem messze, nagy tisztelettel mutogatják a tejbarlangot, ahol a hagyomány szerint a Szent Család megállt, míg Mária tisztába tette és megetette a gyermekét! Menekülni kell, de kapkodni, idegesen szetetni nem kell! Testi, lelki integritásunkat félve, idegesen nem szabad veszélyeztetni. A kis Jézusnak ennie kell, a mai gyerekeknek testi, lelki, szellemi szükségleteit nekünk is szem előtt kell tartanunk. A gyerekeink oktatását, nevelését a pandémia miatt nem szabad elhanyagolni!
3. A Szent Család évekig tartja a távolságot Herodestől, majd mikor biztonságos a légkör, visszatérnek szülőföldjükre. Minket ma angyali lelkű doktorok figyelmeztetnek, hogy tartsunk távolságot a vírustól... Nekünk nem kell az egyiptomi pusztába menekülni, elég 1,5- 2 méter távolságot tartani, maszkot hordani, rendszeresen kezet mosni, és megvédhetjük gyermekeinket, magunkat e vírustól! Eljött az idő mikor a kis Jézus átölelhette Szent Annát, Szent Joachimot, a nagyszülőket, rokonokat! Számunkra is majd annak az ideje is evidenssé válik, hogy mikor közelíthetünk bizalommal egymáshoz!
Egy keresztény ember bízik a jó Istenben, tudja, hogy Teremtő, gondviselő mennyei Atyánk szeret bennünket, és éppen ezért a legsötétebb éjszakában is utat mutat, de nem Ő ragyog felettünk, hanem csillagot rak az égre, bölcs feltalálók, mérnökök által villanyt gyújt, hogy beragyogja az éjszakánkat! Ő adja az orvosi hívatásokat! Ma is vannak szakembereink, akik alázattal sokat tanulva, bölcs tanácsaikkal, patikamérlegen összerakott orvosságaikkal a segítségünkre sietnek! Igen, mi keresztények komolyan vesszük Isten küldötteit, mert a Szentháromság a maga kegyelmeit, gondoskodó ajándékait embertársaink által közvetítette régebb is, és ezt teszi ma is!
Egy keresztény ember nem idegeskedik, nem kapkod, a meglévő bajokat nem tetézi újabb gondokkal élete kormányát elengedve, pánikolva! Ne a félelmet keltsük, hanem a legegyszerűbb megoldásokat keressük!
Bízzunk Istenben, semmi se tart örökké, a felhők jönnek - mennek! Legyünk abban biztosak, hogy az ég felettünk is kitisztul, és a drága nap felragyog számunkra is az égen!
Az orvosokra figyelve, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya atya testvérei körmenetben ....
  2020-09-20 15:42:18, vasárnap
 
  Pio atya atya testvérei körmenetben a Stigmata keresztre feszítésével 20 szeptember 1918-i megemlékezés napján.
Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Az Eucharisztia iránti vágy dominálta ezt az esztendőt
  2020-09-20 15:39:13, vasárnap
 
  Üzenet Budapestről
...... ............


világ bezárult, a szívünk kitárult címmel különleges eseményre készültek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői: az iec2020 YouTube-csatornáján online előtalálkozót rendeztek a NEK jegyében.
Erdő Péter bíboros, prímás reményét fejezi ki, hogy jövőre valóban együtt ünnepelhetünk a világ minden tájáról érkező hívekkel az Eucharisztikus Kongresszuson.
Ma fejeződött volna be Budapesten a Hősök terén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a záró szentmisével, a Statio Orbisszal. A világjárvány miatt a katolikus világtalálkozót egy évvel később rendezhetik meg. A szervezők azonban az eredeti időpontban online előtalálkozót szerveztek a NEK jegyében, ahol egy héten át Erdő Péter bíboros személyes hangvételű felvezetőivel a kongresszus előadói, tanúságtevői osztották meg videóüzenetekben gondolataikat.
A különleges találkozó zárásaként a Hősök teréről a magyar főpásztor is üzen. Arról a térről, ami számos, nagy vallási esemény emlékét őrzi. Erdő Péter felidézi ezeket: ,,Itt volt az 1938-as eucharisztikus kongresszus megnyitása és lezárása is. Akkor a szentmisét Eugenio Pacelli bíboros vezette, aki bíboros államtitkárként XI. Pius pápa legátusa volt, később pedig a pápai székben utóda lett."
A főpásztor hozzáteszi, hogy ezen a téren tartotta 1991-ben II. János Pál pápa is azt az ünnepélyes szentmisét, amelyen több mint félmillió hívő vett részt.
,,Drámai pillanatok voltak azok, egy megszabadult országnak az útkeresése. Pont a pápai mise alatt érkezett a hír a moszkvai Janajev-puccsról. Aki abba a generációba tartozik még emlékszik rá, hogy egy pár órán keresztül az egész világ visszafojtotta a lélegzetét, hogy mi lesz ebből. És II. János Pál pápa imádkozott itt a téren a békéért, a népekért és azért, hogy mindannyian szabadságban élhessünk."
Az online előtalálkozóra küldött üzenetekből kiderült, hogy milyen komoly tanulságokat hordoz a katolikus közösség számára a járvány időszaka. Erdő Péter így összegzi ezt:
,,Nagyon sok online szentmise-közvetítést tartottunk, de mindenki tudta, hogy ez nem egyenértékű a személyes jelenléttel. Tehát az Eucharisztia iránti vágy dominálta ezt az esztendőt. Adja Isten, hogy jövő ilyenkor valóban együtt ünnepelhessünk a világ minden tájáról érkező hívőkkel együtt!"

Erdő Péter: "A Hősök tere nagy vallási találkozók emlékét őrzi.
2020.09.20-án lett volna a budapesti Hősök terén az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje, a Statio Orbis. Erdő Péter bíboros ebből az alkalomból osztja meg gondolatait olyan különleges vallási eseményekről, melyeknek a Hősök tere adott otthont.
52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapest | 2021. szeptember 5-12.
Videó Link

Magyar kurír 2020.09.20
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Köszöntjük a kilencvenéves Gyulay Endre püspököt
  2020-09-20 15:31:49, vasárnap
 
  Gyulay Endre, a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyugalmazott főpásztora 90. születésnapját ünnepelte szeptember 17-én.
...... ............


Gyulay Endre 1930. szeptember 17-én született Battonyán. Szegedi piarista diák volt, majd a Szegedi Hittudományi Főiskolán végezte teológiai tanulmányait 1948 és 1952 között. A szegedi székesegyházban szentelték pappá 1951. október 21-én.
1953-1955-ig Röszkén, 1955-1957-ig Ásotthalmon, 1957-1960 között Gyulán szolgált segédlelkészként. Kinevezett plébános volt 1960-tól 1963-ig Domaszéken, 1963 és 1970 között Mezőhegyesen, majd templomigazgató 1970-től 1972-ig Makón.
1972-től retorikát tanított és lelki igazgatóként tevékenykedett a Szegedi Hittudományi Főiskolán és a papnevelő intézetben. Ezalatt az egyházmegyében megszervezte az ifjúságpasztorációt. Munkálkodása nyomán született meg a Szent Gellért-napi katolikus ifjúsági találkozó, előbb a tarjánvárosi plébánián, majd a dómban.
1983-ban Rókuson lett plébános, ahol a templomot és a plébánia épületét tataroztatta, és a szegények pasztorációjával foglalkozott.
1987. június 5-én tette közzé II. János Pál pápa három új magyar püspök kinevezését: Egerben Seregély István, Szombathelyen Konkoly István, Szegeden Gyulay Endre lett az új főpásztor. A püspökszentelést 1987. július 4-én ünnepelték a szegedi dómban. Gyulay Endre püspöki jelmondata: ,,Föltámadott... ne féljetek!" (Surrexit... Nolite timere!).
1988-ban ő szervezte a jubileumi Szent István-napi ünnepségeket Szegeden. 1989-től segítette a szerzetesek visszatérését a Tisza-parti városba. A ferencesek az ő közreműködésével kapták vissza alsóvárosi kolostorukat és a Havas Boldogasszony-templomot. Fontos feladatának tekintette a katolikus iskolák megindítását: a piaristák és a Kalocsai Iskolanővérek újra megnyitották középiskolájukat a városban, valamint újra megtelepedtek és a felsőoktatásban tevékenykednek Szegeden a jezsuiták. A főpásztornak egyházmegyei fenntartású iskolákat is sikerült újraindítania Makón, Gyulán, Békéscsabán, Endrődön, Szentesen és Mezőtúron. Emellett katolikus óvodákat alapított az egyházmegye több településén.
Gyulay Endre püspöksége alatt épült az értelmi fogyatékkal élők otthona a Kálvária sugárúton, Domaszék-Zöldfáson pedig egyházmegyei lelkigyakorlatos centrum létesült. 1993-ban megszervezte az egyetemi lelkészséget a városban. 1994-ben Egyházmegyei Krízismegoldó Otthont hozott létre. Ugyanebben az évben nyílt meg a Szent Imre Egyetemi Kollégium a Londoni körúton. Gyulay Endre püspöksége idején tizenhárom új templom épült az egyházmegyében - olyan helyeken, ahol addig nem volt templom vagy a meglévő kápolna kicsinek bizonyult a hívek befogadására -, többek között Domaszéken és Szeged-Szentmihályon. A főpásztor szorgalmazta a dóm felújítását. 1995-ben megrendezte a Szeged-Csanádi Egyházmegye zsinatát, megalkotta annak pasztorációs tervét.
1989-1990-ben az Erdélybe irányuló európai segélyakció vezetője volt. Tevékenyen részt vett az 1991-es pápalátogatás előkészítésében. 1993-tól a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke és az egyházi ingatlanokat rendező kormánybizottság tagja volt. Kezdeményezte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Igazságosabb és testvériesebb világot című országos körlevelének megalkotását, és vezette az ezzel kapcsolatos vitát.
1999-ben a Magyar Cserkészszövetség elnöke volt.
Gyulay Endre közéleti író - számos újságba írt aktuális közéleti cikkeket, és tévényilatkozatai kapcsán a magyar püspökök közül a legismertebb közéleti szereplővé vált. 1993-ban a Délmagyarország című napilap közvélemény-kutatása alapján Szegeden megkapta az év embere címet.
2006. augusztus 26-tól a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyugalmazott megyéspüspöke.
2013. június 9-én a szegedi székesegyházban pappá szentelésének 60. évfordulóját ünnepelték az összegyűlt hívek. Gyémántmiséjének emlékképére ezt az igét választotta a püspök: ,,Elég neked az én kegyelmem, mert az erő a gyöngeségben lesz teljessé. Legszívesebben tehát gyöngeségeimmel dicsekszem..., mert amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős" (2Kor 12,9-10).
2000. május 21-én főpásztori tevékenysége elismeréseként Szeged városa díszpolgárává választotta Gyulay Endrét. 2009. augusztus 22-én Ásotthalom díszpolgárává választották.
Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye
...... ...........



Magyar kurír 2020.09.18
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Halálom után többet fogok tenni mint életemben
  2020-09-20 15:25:43, vasárnap
 
  ...... .......fojtatásos szikrák Pio atya életéből........ 1887_1903
Francesco otthon mély vallásos nevelésben részesül.
Ötéves korában már elragadtatásokat, látomásokat él át, és megfogan benne a vágy, hogy egész életét Istennek szentelje.
Minél inkább szeretne azonosulni Jézussal az Ő szenvedésében, ezért már gyermekként testi vezeklésben kezd. Nagyjából tízéves korában jelenti be, hogy szeretne szerzetesnek állni. Apja_azért, hogy fia magántanulóként követhesse hivatását_kivándorolt dolgozni Amerikába.
1903_1904 Tizenhat évesen belép a morconei kapucinusok noviciátuséba, és az egyéves próbaidőszak után felveszi a Pio testvér nevet
1910 Szeptember
Pietrelcinában, Piana Romana vidékén először jelennek meg Pio atya testén a stigmák, amelyek imái hatására eltűnnek, legalábbis látszólag
1887 Május 25,
A későbbi Szent Pio atya, kapucinus kisebb testvér Pietrelcinában meglátja a napvilágot. Szülei, Grazio Forgione és Maria Giuseppa de Nunzio Forgione kis földterületen gazdálkodnak, és gyermeküket a Francisco névre keresztelik.
1916 Szeptember 4
A rósz egészségi állapotából adódó számos nehézséget követően áttelepül a Foggia megyében található San Giovanni Rotondóba, amely a Gárgáno_ hegységben helyezkedik el. Néhány rövidebb időszaktól eltekintve haláláig itt marad
1918 Szeptember 20
Pio atya véglegesen részesül a stigmák adományában: a keresztre feszítetthez hasonlóan öt vérző seb jelenik meg a testén: kettő a kezén,kettő a lábán és egy az oldalán.
A csoda hatására tömegek indulnak meg hozzá, még más országokból is,
1931 Május 23
A Hittani Kongregáció számos vizsgálatnak veti alá hogy meggyőződjön a stigmák valódiságáról és Pio atya személyiségéről, ezután pedig úgy rendelkeznek hogy minden papi szolgálata alól felmentik, és csak a magánmisézést engedélyezik számára
1934 Március 25_1934 Május 12
Pio atya március 25 től újból gyóntathat férfiakat, majd május 12 től nőket, de élete végéig vizsgálatoknak vetik alá elöljárói, a Hittani Kongregáció pedig ötször ,,cenzúrázza,,, még a ,,szeretet-tetteit,, is
Németországban áprilisban megjelent Pio atya?
Egy középkorú férfi, Gregor B. a sürgősségire került a katolikus német weseli Mária-kórházban április 23-án bélelzáródás miatt.
Sürgősségi műtétre készültek. Gregor gyóntatást és kenetet kért. Egy orvos megpróbált papot keresni, de elutasították: "Esélytelen, lehetetlen". Minden pap bujkált a koronavírus miatt.
Gregor imádkozni kezdett. Hirtelen Pio atya állt az ágya mellett, ahogy Gregor később elmondta Paul Spätling atyának. Az atya egy levélben írta le a Gloria.tv-nek és a német püspököknek (május 16).
Pio atya Gregor olyan régebbi bűneit is elmondta, melyek miatt Gregor nem ment gyónni. Ezután felemelte a kezét és Gregor egy fényt látott. Pio atya az üdvözülésről beszélt és papi áldását adta.
Ezután Pio atya felkente Gregor homlokát (ami nem felel meg a beteg kenetének, ahogy ezt Pio atya is tudta), miközben a kezében volt a tál. Gregor azt mondta, tisztán érezte a szent kezét és az olajat. Ezek után a szent eltűnt.
1935. Augusztus 10
Nagyobb külsőségek nélkül, de hívok tömegével és az áldozáshoz járulók sokaságával ünneplik meg Szent Pio atya pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját
1933 Július 16
Pio atya újból mutathat be nyilvánosan szentmisét
1947
A negyvenes évek elején Pio atya igazi ima-hadjáratot indít el, amely a következő években is fojtatódik, és amelynek mottója : ,, Imádkozzatok, szüntelenül imádkozzatok,,
1947 ben spontán módon imacsoportok alakulnak Pio atya lelkiségét követve, és igen gyorsan elterjednek.
1950 Január 7
Kivételes gyóntatóként és a lelkek nevelőjeként a második világháború végére egyre inkább nő a híveinek a száma ezért be kell vezetni nála az ,,időpontkérést,, a gyónáshoz.
1956 Július 1
A Szenvedés Enyhitésének Házát felavatják : lelki vezetői aktív szolgálatai mellet Pio atya kezdeményezte ennek az intézménynek a félépítését is, amely a hívek segítségének köszönhetően idővel San Giovanni Rotondo valódi kórházává vált
1953 Január 22
Pio atya szerzetesi beöltözésének ötvenedik évfordulóját a rend legfőbb élőjárója, Benigno da Sant Ilario Milanese jelenlétében ünnepelik, aki ebből az alkalomból ellátogat San Giovanni Rotondoban.
1964 Június 6
Átveszi az ,,Aranycsillagocska,,kitüntetést, amelyben az olasz rádió és televízió társaság azokat részesíti akik különösen sokat tesznek a betegek megsegitésért
1966 Május 3 és December 26
Tíz éve avatták fel a Szenvedés Enyhítésének Házát : az évfordulóról az imacsoportok nemzetközi kongresszusával emlékeznek meg. Az év végén nagy örömmel ünneplik Pio atya San Giovanni Rotondóban való ötvenéves tartózkodását
1967.Május 25
Hihetetlenül sok imacsoport érkezik a világ minden tájáról Pio atya nyolcvanadik születésnapja alkalmából
1968.Szeptember 20
Óriási tömeg vesz részt a szentmisén, amelyen Pio atya stigmatizáciojának ötvenedik évfordulóját ünneplik. Ez volt a nyilvános búcsúja számtalan lelki gyermekétől és mindazoktól, akik kitartóan szerették lelki atyjukat
1968. Szeptember 23
Pio atya nyolcvanegy éves korában meghal San Giovanni Rotondoban. Utolsó szentmiséje alatt amelyet az előző estén tartott, a stigmák titokzatos módon eltűntek a testéről
....


- Padre Pio utolsó szentmiséjének emléke
Sok apró dologból egyértelműen kiderült: Padre Pio élete utolsó hónapjaiban a ,,nővérhalállal" , a ,, halálbaráttal" való találkozásra készült, ahogyan ő meghatározta, mert csak vele lehetett, az Úrral a végleges is magáévá teszi. Egy lelki lánya képet adott neki Szent Józsefről. Milyen örült neki, hogy megkapta! A cellája melletti veranda falán akarta. Minden délután ott állt előtte imádkozni. A jó halálhoz kegyelmet kért Szent Józseftől.Többször láttam felszívódni az ágyon. Azt hittem, halál meditációt végez. Úgy nézett rám, mintha elkapta volna a gondolatom, és a szemével megerősítést adott. Egy ideje nem ment le az refektóriumba, vagy a kertbe, talán azért, hogy fokozatosan elszakadjon testvéreitől és az annyira szeretett természettől. Azt akarta, hogy a tornác függönyei zárva legyenek, hogy elkerüljék a zavaró tényezőket, és hogy összeszedettebbek és meditálóbbak legyenek.
A halála előtti pénteken súlyos asztmás rohama volt. Szaladtam a kórházba, hogy megfelelő gyógyszert kapjak. Amikor visszatértem, az Atya még akkor is jobb volt, ha olyan gyenge és fáradt. Nagyra értékelte Raffaele atya, a gyóntató jelenlétét mellette, akivel folytatta az Istent és az örök életet. Még mindig él utolsó szentmiséjének emlékére. A galdói San Giovanni felsőbb rangú atya Carmelo azt akarta, hogy dalosan ünnepeljék. Padre Pio még egyszer engedelmeskedett annak ellenére, hogy nem volt hozzá ereje. Sápadt volt az arca! Onorato atya és Valentino atya segítettek neki. Nem tudott felállni, és tovább ült egy széken. A Consumatum est kiejteni készült .Az utolsó áldás után nehezen tudott felkelni. Aztán hirtelen elvesztette az egyensúlyát. A tömegben valaki ijedten kiáltott. Az oltár oldalán voltam. Amint megláttam a tisztelt Atyát tántorogni, hihetetlen mozgékonysággal szálltam fel. Erősen megragadtam, és elkerültem, hogy erősen a földre zuhanjon. Sosem fogom tudni leírni, mit éreztem abban a pillanatban. Láttam a karjaimban, tehetetlenül könyörgő tekintettel.... Hallottam a fáradságos légzésedet. Éreztem a testének súlyát. Támogatni szerettem volna, és egyúttal egy ölelésben is akartam tartani, de féltem, hogy a kezemmel és az oldalán lévő sebekkel összenyomódom.
És Arimateai József alakja jut eszembe, Jézus testével a karjában. Aztán előkészítették a kerekesszéket, és azok a többi testvér, én elkísértem az Atyát a sekrestyébe. Miután letette az öltözékét, Padre Pio azt kérte, engedjék be, hogy gyónjon, de rövid sétát követően a folyosón kénytelen volt visszatérni a cellájába. Megünnepelte utolsó szentmiséjét, és valószínűleg annak tudata, hogy a szent áldozatot már nem tudja felajánlani Istennek, felszakította a szívét.
.......


- Ez volt az utolsó mise 1968.09.22
Pio atya hangja, kemény és remegő, látod a felháborodott arcát. Pio atya a preface-ben olyan merevnek érezte magát, hogy nem tudta elénekelni, és elmondotta.
Röviddel ezután végül saját domainját vesztette el, és tévedett:
Atyánk helyett ő kántálta az előarcot.
A mise végén összeomlott, leesett az oltárról.
Olyan gyenge volt, hogy tolószékkel kellett vinnie a sekrestyébe.
Facebook oldali videó Link


*
- Szent Pio élete himnusz Isten irgalmának, mert a Mester példáját követve testvéri bűnöket vállalt. Így megmutathatta azt az üdvösséget, amelyet Isten a fiában kínál minden jóakaratú embernek.
Padre Pio volt és továbbra is az a tanítvány, aki mind testében, mind papi szolgálatában hirdeti az üdvösség misztériumát, különösen az Eucharisztia szentségei és a bűnbánat révén. Pietrelcina szentje nekünk Krisztus tanúja, és arra tanít, hogy együtt járjunk a Mesterrel földi zarándoklatunk során. Az összes tanítvány, férfi és nő arra hivatott, hogy kövesse a Mestert a célig: Jeruzsálem városáig, ahol az Urat keresztre feszítették, és ahol az Atya feltámasztotta őt a halálból.
A Mester célja a tanítvány célja; a Mester húsvéti misztériuma a tanítvány húsvéti misztériuma. Ez a hivatás pedig egyetemes, mert a valóságban a kereszteléstől kezdve a keresztségtől az Úr folyamatos felhívása, hogy kövesse őt és tanúságot tegyen róla. Ahhoz, hogy tanítványok legyünk, nem elég hallgatni a szolgálatot, a tanítványnak meg kell osztania a Mester sorsát, és keresztjét magáévá kell tennie. Ezért Padre Pio szent: sajátjává tette Jézus keresztjét. Éjjel-nappal imádkozott, életének számos óráját a gyónásban töltötte, tanúskodva az Úr irgalmasságáról. Mint szenvedélyében Krisztus, engedelmességgel ismerte a szenvedés keserűségét, volt bátorsága és méltósága a csendben, a csendben, a semmire sem válaszolásban, testében hordozta az Úr Jézus sebeinek fizikai fájdalmait. kereszt.
Mint minden hívőt, Szent Piot is Krisztus hívta meg a keresztségben, hogy legyen része az egyház közösségének, vagyis azoknak, akik Jézussal együtt járnak. Volt azonban egy másik fontos felhívása is: a Kapucinus Kisebb Testvérek rendjébe való belépés. . De emberként és keresztényként, még mielőtt vallásos lett volna, élete során soha nem választotta el az Úr ,,Gyere és kövess engem" hívását a bizonyságtételtől: ,, Menj és tégy tanúbizonyságot " .
Ezért az egyház Padre Pio-ban felismerte az Úr Jézus igazi tanítványának élő emlékét, ezért ikonja ma arra is felhív bennünket, hogy testünkkel, szellemünkkel, szenvedéseinkkel, barátainkkal legyünk. örömeink, reményeink és életmódunk tanúi az Úr jelenlétének és irgalmának.

*
- 1983.Március 20_1990 Január 21
Manfredonia egyházmegyében megkezdődik a boldoggá avatás egyházmegyei szakasza.




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Padre Pio megmentette a házasságomat
  2020-09-20 15:20:04, vasárnap
 
  ...... ........... .....


Egy évvel ezelőtt a házasságunk mély válságot szenvedett. A férjemmel különváltunk.
Közös életünk lehetetlenné vált. Nagyon szenvedtem ettől a helyzettől!
Egy nap egy barátom házában rábukkantam a Voce di Padre Pio magazinra. Olvastam néhány oldalt, amelyek reflektálásra és meditációra késztettek. Rájöttem, hogy eltértem a hittől és az imától.
Teljes szívemből kértem Istentől a megbocsátást, és Padre Pio-t hívtam házasságom megmentésére . Néhány nappal később elaludtam, és azt hittem, láttam egy kapucinus barátot.
Ő volt! Padre Pio volt az! Ettől a pillanattól kezdve a dolgok változnak. Férjemben észrevettem egy radikális átalakulást, amely lehetővé tette számunkra, hogy visszatérjünk, hogy úgy éljünk, mint a múltban, tökéletes egységben és derűben.
Végtelen hálával köszönöm Padre Pio-nak
Milánói Anna

*
- Pio atya megtanított imádkozni
Munkahelyi problémáim miatt létezésem egy nagyon meghatározott időszakát éltem át.
Úgy döntöttem, hogy elmegyek San Giovanni Rotondóba, és igénybe veszem Padre Pio segítségét. Hittel és meghatottsággal látogattam meg azokat a helyeket, ahol az első megbélyegzett pap élt, és a sírja mellett erős belső változást éreztem.
Amikor hazatértem, egy titokzatos illat borított rám, amelyet több napig észleltem. Nem sokkal azután, hogy megtapasztaltam Padre Pio segítségének hatékonyságát, és ami a legjobban meglepett, megtanulsz imádkozni.
Nemrégiben arra kértem Padre Pio-t, hogy váljon lelki fiának, és remélem, hogy az égből kedves apám megadta kívánságomat.
Antonio da Avellino

*
Szép imádság
"Isten legszebb temploma, üdvözlégy, szent Szűzanya!
Kit már mikor fogantatott, megszentelt az ég Ura,
Te, kiben bűn nem vala, üdvözlégy, szent Szűzanya!
Dicsőség az Istennek, békesség az embernek,
kik tebenned, ó, Szűzanyánk oltalmazót nyertenek!
Ég s föld velünk zengjenek: dicsőség az Istennek!
Az örök nap hajnala te vagy, áldott Szűzanya!
Utánad jött Megváltónkban az igazság nappala.
E nap hajnalcsillaga, üdvözlégy, szent Szűzanya!
Hisszük Istenségedet, áldd meg, Uram, népedet,
hogy Szűzanyánk nagy hitével imádhassunk tégedet!
Hűn szolgálva teneked töltsük itt az életet.
Ím, a tiszta áldozat, mit szívünk az Úrnak ad,
hogy tiszteljük méltó szívvel szent fogantatásodat.
Teáltalad az Urat nyerje meg e hódolat!
Zengje ég és föld velünk: szent vagy, édes Istenünk!
Add, Uram, ezt Máriának érzésével zengenünk!
Zengjen teljes életünk: szent vagy, édes Istenünk!"




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A dené indiánok (kanadai őslakosok) táborában 1987-ben
  2020-09-20 15:17:29, vasárnap
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Ferenc pápa köszöntését küldte Budapestre
  2020-09-20 14:53:42, vasárnap
 
  A mai, szeptember 20-i Angelus után mondott szavaiban a Szentatya megemlékezett róla, hogy most érne véget a budapesti eucharisztikus kongresszus, melyet a világjárvány miatt kellett 2021-re halasztani.
A világjárvány előtt eltervezett program szerint az elmúlt napokban zajlott volna a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Ezért szeretném üdvözletemet küldeni Magyarország főpásztorainak és híveinek, és mindenkinek, aki hittel és örömmel várta ezt az egyházi rendezvényt. A kongresszust a jövő évre halasztották, szeptember 5. és 12. között tartják meg, ugyanúgy Budapesten. Lélekben egyesülve haladjunk tovább az előkészületekkel, az Eucharisztiában találva meg az Egyház életének és küldetésének forrását.
A pápa Úrangyala előtt és után mondott szavait a későbbiekben a szokott módon teljes egészében közzétesszük.


Fordította: Thullner Zsuzsanna
Magyar Kurír 2020.09.20

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2020. szeptember 20
  2020-09-20 14:38:25, vasárnap
 
  Évekkel ezelőtt az egyik önkormányzat komoly vitát váltott ki azzal, hogy úgy döntött, segélyek helyett közmunkát kínál. Mondván, a munka hozzátartozik az ember emberi mivoltához. Ahol komoly méretekben felüti fejét a munkanélküliség, ott felüti fejét a bűnözés is. És ez nem egyszerűen megélhetési bűnözés, hanem valami egészen más. Az önmagával mit kezdeni nem tudó, tétlen ember előbb-utóbb magához süllyeszti a környezetét. Az első bűnbeesésből is a kivezető utat a tevékenység jelentette: hajtsátok uralmatok alá a földet - mondta nekik az Úr. A második bűnbeeséskor, amikor a Messiást keresztre feszítik, meghal és feltámad - a tanítványok dermedten állnak, és nem tudják, hogy most mi legyen. Végül maga az Úr küldi őket: menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot.
A mai evangélium végén van egy olyan fordulat, ami igazán meglep mindnyájunkat, a későn jövők is ugyanannyi bért kapnak. Ez akkor érthető, ha tudjuk, hogy az egy dénár maga az üdvösség. A Teremtő sem tud többet vagy kevesebbet adni az üdvösségtől. Azt ígéri és azt adja. Az előző heti evangéliumban a nagy adósságelengedő képében, ebben az evangéliumban pedig a kiemelt bérezés képében mutatkozik meg Isten irántunk való irgalmas szeretete. Jézus a példájában rámutat Isten nagyvonalúságára és ugyanakkor az ember szűkkeblűségére.
Ám még nagyobb fordulatnak látszik, hogy a Teremtő maga megy utána az embernek, és hívja szőlőjébe dolgozni, hogy ne ácsorogjon. Figyeljük meg: nem az történik, hogy reggel felfogadja és kiküldi a munkásokat, este pedig behívja és kifizeti őket. Napközben is pásztázza a terepet, mert a tétlenség, az ácsorgás, a semmittevés megrontja az embert.
Isten országa szempontjából az ácsorgók nem azok, akiknek nincs munkájuk, hanem azok, akik nem kezdenek semmit a lelkükkel. A megszokás és a rutin is lehet egyfajta tétlenség. Ha az ember lemond önmaga tökéletesítéséről, és beéri annyival, ahol éppen tart, akkor ácsorgóvá lesz. Isten utánamegy az embernek, és meghívja szőlejébe, hogy ne ácsorogjon. Eljön Jézus Krisztus, és a szeretet parancsával meginvitál bennünket a legnagyszerűbb munkára. A bér pedig, az egy dénár: maga az üdvösség. Ettől nem tud se többet, se kevesebbet adni. Nincs is értelme tehát kevesellni. Most már csak az a kérdés, hívására elszegődünk-e mellé, vagy szívesebben ácsorgunk, tétlenkedünk.
Szinte naponta kapunk összegzést a sajtóból, hogy már milyen kevés a munkanélküli, ugyanakkor azt is látjuk, hogy ha a villanyhálózatban valami történik, vagy a kiskaput leemeli a sarkáról a szél, mennyire bajos a rendbetétele. Az újságok tele vannak álláshirdetéssel. Mindenki orvost, pedagógust, kőművest, eladót, szakácsot és ki tudja még, mifélét keres. Miközben a szülők azzal szembesülnek, hogy gyermekeik nem vagy alig tudnak írni, olvasni, beszélni, dönteni, véleményt alkotni, holott lassan teljes idejüket iskolában töltik. Van tehát üzenete a mai evangéliumnak. Az egy dénárt reklamálók szervezete elfelejti, hogy nem kényszerítette őket senki. A Szőlősgazda pontosan fogalmaz: ,,egy dénárban egyeztél meg velem". Nem az én alkum volt, hanem a te szabad döntésed, hogy ennyiért elszegődtél. Most fogd, és menj! A mennyországban nincs osztályon felüli hely - mind az.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.