2022-12-10 11:53:07, szombat
|
|
|
Link
Elkészítés:
A gesztenye tetejét vagdosd be éles késsel, kereszt alakban, majd főzd meg 20 perc alatt.
Szűrd le, és pucold meg még melegen. A vékony hártyától is szabadítsd meg a szemeket.
A gesztenye húsát botmixerrel pürésítsd, majd rakd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citromot, a rumot, és önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
Főzd addig, amíg a massza besűrűsödik. Töltsd a gesztenyelekvárt sterilizált üvegekbe, és zárd le jól. Állítsd fejre öt percre, majd tedd plédek közé, és várd meg, míg pár nap alatt kihűl. Száraz, sötét helyen tárold.
Narancsos gesztenyelekvár Link |
|
|
1 komment
, kategória: Receptek |
|
Címkék: gesztenyelekvárt, gesztenyelekvár, besűrűsödik, sterilizált, botmixerrel, szabadítsd, elkészítés, gesztenye, pürésítsd, hártyától, narancsos, üvegekbe, szemeket, vaníliát, citromot, kereszt, alakban, lábosba, vagdosd, állítsd, tetejét, melegen, amennyi, percre, plédek, töltsd, massza, ellepi, pucold, cukrot, helyen, vékony, késsel, száraz, tárold, alatt, gesztenye tetejét, vékony hártyától, gesztenye húsát, massza besűrűsödik, gesztenyelekvárt sterilizált,
|
|